Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Colombiaan blij na debuut in Ajax-shirt: ‘Ik kan hier grote dingen doen’

Laatste update:

Davinson Sánchez droeg maandagavond voor het eerst het shirt van Ajax. Na drie trainingen met zijn nieuwe werkgever maakte de Colombiaanse verdediger tegen FC Emmen (1-1) zijn eerste minuten in Jong Ajax. De kersverse Ajacied hoopt zo snel mogelijk te debuteren in de ploeg van trainer Peter Bosz.

/

Eind juli won Sánchez met Nacional nog de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Maandagavond stond hij op De Toekomst op het veld. “Ik heb pas drie keer getraind met Ajax en dan nu de wedstrijd. Dat is heel weinig tijd om meteen op mijn best te spelen, maar ik ben er blij mee. Ik weet dat ik beter kan en me in veel dingen nog kan verbeteren, maar dat komt wel als ik meer wedstrijdritme krijg. Als ik meer ritme krijg, dan word ik ook belangrijker.”

De twintigjarige verdediger kostte Ajax vijf miljoen euro. Sánchez hoopt die transfersom zo snel mogelijk terug te betalen op het veld als speler van Ajax 1. “Daar ben ik voor gekomen. Om Ajax te helpen en belangrijk te worden voor het team”, vertelt de Colombiaanse aanwinst in gesprek met Ajax TV. “Ik weet wat ik kan en ik weet dat ik hier grote dingen kan doen.”

Sánchez is niet de enige Colombiaan in de selectie van trainer Peter Bosz, eerder werd al Matteo Cassiera aangetrokken, die zondag tegen Sparta Rotterdam (3-1 winst) nog belangrijk was met een doelpunt. “Ik praat natuurlijk met hem en ik ben blij voor hem dat hij scoorde en dat het goed met hem gaat. Hij heeft zich snel aangepast aan de groep en kon gelukkig de hele voorbereiding meemaken. En nu is het mijn beurt en moet ik ook de naam van Colombia hoog houden.”

Denk je dat Davinson Sánchez zich gauw in de basis speelt bij het eerste?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik verwacht wel wat van deze jongen. In de aankomende jaren hoop ik dat hij, met die zuid amerikaanse spirit, wat teweeg kan brengen bij Ajax

9 augustus 2016 om 19:21

Inderdaad! Die zuid-Amerikaanse spirit merk je al in dit interview "ik moet de naam van Colombia hoog houden" klinkt als een winnaar wat mij betreft . Ik verwacht ook dat die zaterdag tegen Roda gaat starten, aangezien Veltman geschorst is..

9 augustus 2016 om 19:26

Hij mag van mij meteen in de basis...zeker nu Veltman is geschorst. Hij was hard op bepaalde momenten en kan ook nog een pass geven. Ook de Ligt, is een talent...hopelijk kan hij deze vorm vasthouden. De JL is prima voor aankomend talent. Juist omdat daar niet de bus wordt geparkeerd door de tegenstanders.

En met Sanchez zijn lengte en winnaars mentaliteit zou hij uitstekend in de toekomst bij een Liverpool of Chelsea passen.

Deze kerel is geen materiaal voor de bank...zeker iemand die stappen moet blijven maken. Ik vrees dat er iemand zal sneuvelen en ik denk dat Veltman de gene is.

9 augustus 2016 om 19:35

Veltman ROOD bedoel je.. jezus gaat lekker hier ... on topic: hoezo wedstrijdritme opdoen... hij heeft de afgelopen tijd meer wedstrijden gespeeld dan onze jongens

9 augustus 2016 om 19:45

Lol...met de App kan ik niets dan alleen reageren. Ik had het al gezien, nadat ik had gereageerd. Laten we ons er niet druk om maken.

Speelde goed, fysiek heel sterk, goede snelheid en verbazingwekkend genoeg ook goed aan de bal ( nu was er dan weinig druk, geen idee hoe hij onder druk doet voetballen ) vooral zijn crosspass viel op in de opbouw. De Ligt en Sanchez is het leukste duo dat is sinds Vertonghen - Alderweireld heb gezien, de Ligt speelde met zijn 16 een puike debuut in het professionele voetbal. Denk dat allebei bij de selectie zitten aankomend weekend door de schorsing van Veltman.

9 augustus 2016 om 19:04

Ik dacht dat de ligt een cm was?? Speelde hij centraal achterin?

9 augustus 2016 om 19:08

De Ligt speelt al lang CV, en is bekend als groot talent.

9 augustus 2016 om 19:11

Bedoel je niet Carel Eiting met cvm ?

9 augustus 2016 om 19:59

De Ligt is sinds hij de C-jeugd heeft verlaten op een uitzondering na geen CM meer gespeeld, vond hem als CM ook een goede speler maar als CV een absoluut beest. Zal over 4 dagen 17 worden maar als je hem ziet denk je dat hij 23 is, vreselijk sterk gebouwd en door zijn verleden op het middenveld een perfecte voetballende CV die kan inschuiven en helemaal tweebenig is, vrijwel enige LCV met een rechtervoet binnen de club. Ik ben heel erg fan van deze jongen, was ik al CM maar nu nog veel meer. Volgende talent op CV in de jeugd zal Mitchell Bakker moeten worden, zat met 15 ook al bij de A1 in de laatste wedstrijd.

10 augustus 2016 om 10:57

In 1995 was het centrale duo Rijkaard / Blind rechtsbenig. Uit bij AEK Athene speelde Seedorf i.p.v. Rijkaard, ook rechtsbenig. Dat verhaal is een eigen leven gaan leiden vanuit de theorie van Van Gaal toen Frank de Boer een seizoen later naar het centrum verhuisde. Op zich een prima theorie, maar geen doel op zich.

Van mij mag Sánchez gelijk al basis spelen zodat Gudelj eruit gehaald kan worden. Gudelj maakt nog te vaak beslissende verdedigende fouten. En het middenveld is te statisch/creatiefloos met hem. Met Riedewald op 6 moet het beter gaan lopen. Verder is het nog wachten op de nieuwe spits en hopelijk wordt El Ghazi nog verkocht zodat er een betere rechtsbuiten gehaald kan worden.


Cillessen
Tete Veltman Sanchez Dijks
Bazoer Riedewald Klaassen
El Ghazi Cassierra Younes

9 augustus 2016 om 18:28

Nee geen rechtspoot op LCV en al zeker niet zon onervaren speler, Riedewald achterin, Bazoer, Klaassen en Sinkgraven op het middenveld.

9 augustus 2016 om 18:38

Onervaren, wat stelt bij jou de Copa liberadores voor?

9 augustus 2016 om 18:43

Sinkgraven is veel te licht voor het middenveld. En een rechtsbenige linkercentrale verdediger moet prima kunnen. Kijk maar naar Barcelona, Bayern, Juventus die ook rechtsbenige linkercentrale verdedigers hebben. En ik heb wel vertrouwen in de kwaliteiten van Sánchez.

9 augustus 2016 om 18:44

Hmmm, Sinkgraven in een controlerende rol ging meerdere malen faliekant mis. Hij is echter nog jong en hij zou in staat moeten zijn om Klaassen de diepte in te sturen, waardoor laatstgenoemde beter in zijn spel komt. Maar ik zie het probleem niet mbt twee rechtsbenige centrumverdedigers? Gaat de opbouw dan echt zo veel minder?

9 augustus 2016 om 18:46

Sinkgraven is inderdaad vrij licht voor op het middenveld, maar de duels kunnen worden uitgevochten door Klaassen en Bazoer.

9 augustus 2016 om 18:53

@afcacbs

Onervaren met het spel van Ajax, kunstgras, klimaat etc, etc. Als je deze jongen er al inzet zet hem dan op zijn natuurlijke positie neer, Rcv.

9 augustus 2016 om 18:58

@adviseur

Ik zou met twee Ams spelen en als je al met de punt naar voren speekt, Sinkgraven in de punt. Ik wel, niet alleen in de opbouw, buitenste been is links, dat is waar hij het meest ingespeeld wordt maar vooral verdedigend, als spits is het te makkelijk om over zijn zwakke linkerbeen te gaan, dat is de kant waar de meeste ruimte ligt als je een extra VM hebt en RCV ernaast. Als hij over links gaat dan wil hij tackelen met links als hij zich omdraait, tackelen is meestal net als met passen het makkelijkst met het sterke been.

Frank, zelf LCV was hier niet voor niets groot tegenstander van, alleen in noodgevallen.

9 augustus 2016 om 19:25

Wat een onzin afcanats. Het team dat de champions league heeft gewonnen speelt wekelijks met twee rechtsbenige cv's en dat op een veel hoger niveau.pepe ramos.
Jullie zogenaamde taktieken stijgen echt naar jullie kop,lachwekkend bijna.

En als profvoetballer en cv moet je een sliding over beide benen kunnen en ook met je zwakke been een pass over 30m kunnen geven Zonder problemen.anders heb je eingelijk niks bij ajax te zoeken.

10 augustus 2016 om 09:26

Ga dan in op mijn argumenten, ryan. Je zou ook kunnen zeggen een prof moet perfect tweebenig zijn, dat is toch ook niet zo? Zo is het met tackelen ook, toevallig was dat voetballer mijn grootste kwaliteit op een veel lager niveau, maar ik begrijp de beredenering volkomen.

Ja het kan ook zonder, maar ik ben er om bovenstaande redenen geen voorstander van. Pepe en Ramos hebben veel meer ervaring, weten dit als geen ander, want Messi maakt van dit feit dankbaar gebruik, die zoek vaak het zwakke been op, dat weten ze inmiddels wel.

9 augustus 2016 om 18:51

Helemaal mee eens. Zat gister de wedstrijd te kijken, het is mooi dat er eindelijk weer een verdediger is die uitstraling heeft waar je bang van wordt. Inderdaad Riedewald gewoon op 6, dat was tijdens de eerste wedstrijd tegen paok ook gewoon een succes!

9 augustus 2016 om 18:59

Cillessen
Veltman Sánchez riedewald dijks
Bazoer ? Klaassen
El ghazi ? Younes

Bij de ? Zou ik in afwachting van wat erbij komt toch gudelje en cassierra zetten. Klaassen vind ik sterker vanaf links al is hij juist degene die een goal kan maken en er al 3 heeft in liggen.

10 augustus 2016 om 00:13

@Gaanvoorgoud

Helemaal eens met wat jij zegt! Alleen zou ik El Ghazi niet verkopen, is een perfecte backup voor alle posities in de aanval. Ben het wel met je eens dat hij niet het niveau is dat Ajax moet nastreven.

Bluf heeft Sanchez in ieder geval wel. Hij had ook gezegd dat Cassierra die goal niet gemaakt zou hebben als Sanchez hem moest verdedigen. Persoonlijk hou ik wel van dat soort uitspraken maar veel mensen zullen het ook als arrogant bestempelen.

9 augustus 2016 om 19:06

Zou eens tijd worden dat de amsterdamse arrogantie ook weer eens OP het veld wordt getoond in plaats van alleen erbuiten.

9 augustus 2016 om 20:11

Denk dat dat ook daadwerkelijk zo zou zijn, Cassierra had hier ook snelheid in zijn voordeel maar tegen Sanchez was dat verwaarloosbaar omdat Sanchez enorm snel is en dus nog een kans zou krijgen hem tegen te houden. Al is het heerlijk te horen dat hij vertrouwen heeft!

sanchez moet het straks maar gaan doen in de ajax defensie. De rest is heeft niet goed genoeg niveau. misschien riedewalt

Veltman kan Zijn spullen pakken .deze speler is echt een beest en kan echt goed voetballen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren