Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Code rood bij PEC Zwolle: ‘De warming-up zag er al niet uit’

Laatste update:

PEC Zwolle ging zondag relatief kansloos onderuit tegen Vitesse: 0-2. De Blauwvingers leden hun vierde nederlaag van het seizoen en staan met drie punten op een gedeelde laatste plaats. Rick Dekker stelt vast dat het ‘strijdplan’ van Zwolle niets uithaalde.

“Het heeft tijd nodig, maar zo schiet het niet op”, aldus de 23-jarige Dekker in een interview met RTV Oost. Het team van John van 't Schip gaat volgende week zondag op bezoek bij FC Emmen en na een bekerduel met Staphorst volgen wedstrijden tegen Excelsior en Feyenoord.

“De warming-up zag er al niet uit, terwijl we echte een goede trainingsweek hebben gehad. Ik had een goed gevoel over deze wedstrijd. Maar dan speel je zo, dat is echt ongekend. Gewoon dramatisch”, aldus Dekker, die de eerste helft ‘verschrikkelijk’ vond.

De blauwhemden keken bij rust al tegen een 0-2 achterstand aan: Tim Matavz scoorde in de minuten 26 en 44. Het waren Dekker ‘twee klotegoals’: “Het sloeg echt nergens op. De tweede helft proberen we het opportunistisch met lange ballen. Dan gaat het iets beter, maar door de eerste helft geef je de wedstrijd al weg.”

Denk jij dat PEC Zwolle bij de eerste tien eindigt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik heb het idee dat het verwachtingspatroon ook nogal hoog is. In principe is 0-2 verliezen van Vitesse helemaal nog niet zo'n schande en zo'n geweldige selectie heeft PEC Zwolle ook gewoon niet. Als ik zo naar de selectie kijk, schat ik ze zo rond de 12de plaats.

Drie punten uit vijf wedstrijden is natuurlijk geen goed begin, maar hoe hoger je jezelf inschat, des te harder je kunt vallen. 'mijn' club FC Twente was daar vorig seizoen een goed voorbeeld van. Ze moeten gewoon zorgen dat het een geheel blijft en dat het zelfvertrouwen niet weg-ebt.

16 september 2018 om 21:31

Het probleem is echter wel dat ze in 2018 nauwelijks punten hebben gepakt dus het is een continuatie van voor de zomerstop. Ik denk dat daarom de alarmbellen ook afgaan. Verder ben ik het met je eens.

16 september 2018 om 22:29

Hoe kan het verwachtingspatroon te hoog zijn als we niet tevreden zijn met dat we de slechtste ploeg waren van de vorige seizoenshelft, op Twente na, en ook dit seizoen daar mee doorgaan? Dit kan zo maar einde verhaal zijn als de komende vijf wedstrijden geen punten gepakt worden.

17 september 2018 om 00:31

Afgelopen zomer kwam Nijkamp met het leuke plan om door extern kapitaal binnen 5 jaar door te groeien naar een stabiele subtopper. PEC heeft het vooralsnog goed gedaan sinds ze weer in de Eredivisie spelen, maar dat laat mij wel zien dat het verwachtingspatroon echt te hoog is.

Je gaat dan namelijk in alles omhoog qua kosten en je kunt dan ook niet blijven spelen in een stadion met een capaciteit van 13.250. Ook zal de begroting flink omhoog moeten en de prestaties moeten op z'n zachtst gezegd uitstekend zijn. Het is gewoon niet realistisch zonder ontzettend veel risico te nemen.

Zoiets vloeit ook door naar het verwachtingspatroon van de supporters, de spelers en de technische staf. Het gaat er uiteindelijk om wat er in het veld staat en als ik naar de ploeg kijk, is het nog ver verwijderd van de subtop. Met deze selectie kan het gebeuren dat je na 5 wedstrijden met 3 punten staat. Zeker als je Heerenveen, Utrecht, Psv, Groningen en Vitesse tegenkomt in de eerste 5 wedstrijden.

Het gaat niet goed met Pec, maar de wedstrijden tegen Vitesse worden vrijwel nooit gewonnen en dat had ik ook deze keer niet verwacht. Volgende week tegen Emmen moet er wel echt gewonnen worden, want anders wordt het een moeilijk verhaal. Met AZ-uit, Excelsior-thuis en Feyenoord-uit mag je blij zijn als je überhaupt een punt weet te pakken in de huidige vorm.

Van Vitesse verliezen kan, maar voetballend is het ver beneden eredivisieniveau. Er zijn gewoon geen eredivisiewaardige spelers gehaald en Van 't Schip bakt er helemaal niets van. Heeft vorig seizoen bij aanvang nog kunnen profiteren van de goede basis die er toen stond, maar maakt nu blunder op blunder met totaal de verkeerde spelers, geen duidelijke spelopvatting, geen vaste basis maar wekelijks weer wat anders met louter spelers met eerstedivisie-ervaring! Moest ook zo nodig een australische assistent, maar is dramatisch. Dit seizoen wordt het vechten met De Graafschap en Emmen om de laatste 3 plaatsen. En maar gruilen in het leed van FCT en de Egels! 't Schip is zinkende! Weg met Nijkamp en die hele technische staf.
PS Dekker was vandaag zo'n beetje de allerslechtste van het veld!

16 september 2018 om 23:21

Wat heeft het nou voor zin om van 't Schip te ontslaan?
Pec heeft jaren goed gepresteerd(of boven z'n stand geleefd) en het gaat nu iets minder dit jaar.

Kan gebeuren en Schip kan er weinig aan doen dat de selectie gewoon van minder nivo is dit jaar.

16 september 2018 om 23:27

Nee, het is wel erger. De spelers lijken alleen tegen psv en Ajax gas te kunnen geven. Plus, de 2018 reeks is werkelijk dramatisch. Niets wijst erop dat dit zich gaat herstellen onder Van 't Schip... Het wordt een dramatisch mentaal seizoen. Qua spelers materiaal zouden ze op plaats 11 á 12 moeten eindigen....

17 september 2018 om 07:03

De Eagles gaan waarschijnlijk volgend jaar tegen Zwolle voetballen. Gezellig!

17 september 2018 om 07:25

Dan zal Zwolle zich wél eerst moeten handhaven ;-)

18 september 2018 om 10:57

Als ze beiden zo blijven ballen als nu kunnen ze elkaar nog wel eens in de nacompetitie treffen. Zou wat zijn, een Ijsselderby in de NC. Nog nooit zoveel op 't spel gestaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren