Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clubicoon Lex Immers keert terug bij ADO Den Haag: ‘Zeer verheugd’

Laatste update:

Lex Immers keert terug bij ADO Den Haag. De 36-jarige oud-prof gaat aan de slag als talentcoach en spitsentrainer in de jeugdopleiding. De Hagenaar speelde liefst 262 officiële wedstrijden voor de club uit zijn geboortestad en zal zich nu in zijn nieuwe functie bezighouden met de Onder 15 en oudere teams in de jeugdopleiding van ADO.

Albert van der Dussen, de Academy Director van ADO, laat op de clubwebsite weten meer dan blij te zijn met de terugkeer van Immers. "Door het vertrek van Rick Hoogendorp was er een positie vrij bij de jeugdopleiding. Op zoek naar een geschikte vervanger hebben we Lex benaderd of hij weer wat wilde betekenen voor ADO Den Haag. We hoeven natuurlijk niemand uit te leggen wat Lex voor deze club heeft betekend en dat is andersom niet anders. We zijn zeer verheugd dat een clubicoon als Lex zich nu gaat bezighouden met de ontwikkeling van onze eigen talenten."

Immers, die nog actief is als voetballer bij SVV Scheveningen, geeft aan dat ADO nog altijd diep in zijn hart zit. "De liefde voor het spelletje stroomt door mijn aderen, net als de liefde voor ADO Den Haag, de club waar ik zoveel mooie herinneringen heb. Toen ik te horen kreeg dat ze in mij de ideale persoon zagen voor deze nieuwe rol was ik zeer verheugd. Lang hoefde ik niet na te denken over dit aanbod, ondanks dat het een nieuwe rol voor mij is. Ik vind het mooi om de club te helpen met de ontwikkeling van talenten. Natuurlijk zal ik mijn ervaringen als speler hierbij gebruiken en op de jongens proberen over te brengen hoe het is om te mogen spelen voor deze mooie club. Dat ik hier nu terugkeer voelt als thuiskomen en ik kan niet wachten om te beginnen."

Immers doorliep de jeugdopleiding van ADO, waarna hij in 2007 werd overgeheveld naar het eerste. De aanvallende middenvelder behaalde met zijn club groot succes in het seizoen 2010/11. In de return van de play-offs om Europees voetbal leek een 5-1 voorsprong teniet te worden gedaan door FC Groningen, maar na strafschoppen trok de ploeg van toenmalig trainer John van den Brom alsnog aan het langste eind. Immers was in die wedstrijd (5-1) goed voor het enige Haagse doelpunt en wist bovendien in de strafschoppenserie raak te schieten. De sterkhouder vertrok in 2012 naar Feyenoord, waarvoor hij in 125 duels tot 35 treffers en zestien assists kwam. Na een korte periode bij Cardiff City trok hij naar Club Brugge, waarna een terugkeer bij ADO en een dienstverband bij NAC Breda volgden. Sinds de zomer van 2021 speelt Immers voor Scheveningen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een oud middenvelder als spitsentrainer? Ja oke, heeft ook wel wat wedstrijdjes in de punt van de aanval gespeeld, maar je gaat Robben toch ook niet aanstellen om iedereen te vertellen hoe je fit blijft?

2 februari 2023 om 17:53

Poeheeej! Denk dat Robben juist bij uitstek een speler is die iedereen kan vertellen hoe je fit blijft. Denk dat je weinig spelers gaat vinden die zich zo verdiept hebben in het fit blijven. Dat zijn lichaam niet wilde is dan weer wat anders, maar dat is gewoon dikke pech hebben. Maar Immers die spelers gaat uitleggen hoe zij moeten scoren? Had vaak 10 kansen nodig voor 1 goal.

2 februari 2023 om 17:57

Wat een slechte vergelijking zeg. Als ervaringsdeskundige zou Robben misschien juist kunnen adviseren. Blessures hoeven niets te maken hebben met fit zijn overigens.
Waarom zou Immers geen spitsen kunnen trainen? Sommige trainers hebben geeneens ervaring als professioneel voetballer, maar zijn toptrainers.

2 februari 2023 om 18:18

Als iemand echt direct fit was als hij kon spelen was het Robben wel. Die deed er echt alles aan.

2 februari 2023 om 20:06

Oke haha op zich dan wel mee eens, maar mijn punt is wel duidelijk 😉. Wederom een goed voorbeeld van wanbeleid, wat me niet verbaasd van ADO overigens. Tuurlijk goed om oud spelers en iconen aan je club te binden, maar dit wordt 'm toch niet? Geef hem desnoods een microfoon en laat hem mensen rond de club interviewen ofzo...

geen idee wat de credenties van immers zijn om deze functie te bekleden, maar vind het wel leuk dat er oud spelers terug komen om bij hun club aan de slag te gaan.
was in zijn ado jaren een gewaardeerde kracht, bij feyenoord zat hij een beetje in de tijd dat er veel middelmaat werd gehaald... heeft hier en daar wel wat belangrijke goals gemaakt dacht ik, maar was eigenlijk nooit goed genoeg voor feyenoord.

2 februari 2023 om 18:38

Bij Feyenoord inderdaad niet de beste van het veld, maar werd enorm in zijn kracht gebruikt. Luchtduels winnen om af te leggen op Graziano Pelle. Was enorm sterk in die rol hoor, ondanks zijn matige balgevoel.

2 februari 2023 om 19:42

En dat is ook een prima rol voor een spits van ADO.

2 februari 2023 om 18:40

Viel wel mee hoeveel middelmaat er werd gehaald, vooral veel jeugd en spelers als Janmaat, Pelle en Vormer. Ook Verhoek en Singh, maar het was vooral de tijd van heel veel jeugd.

Oh, leert hij ze dan ook hoe ze spreekkoren moeten zingen?

Ik had even het idee dat hij nog terug zou keren als speler! Maar dit is natuurlijk veel logischer.. super dat dit clubicoon de jeugdopleiding komt versterken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren