Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clubiconen slepen FC Twente voor de rechter: 'Ligt nogal gevoelig'

Laatste update:

FC Twente zit in de hoek waar de klappen vallen. Dinsdag lekte er informatie uit het contract met Doyen Sports Group uit, waarna de licentiecommissie van de KNVB besloot om een nieuw onderzoek te starten naar de samenwerking. In de avond maakte Twente bekend dat voorzitter Aldo van der Laan opstapte en nu volgt er ook nog een rechtszaak tegen twee clubiconen.

/

Evert Bleuming en Jan van Staa waren als scout werkzaam voor Twente, maar werden in april vanwege de financiële problemen bij de club aan de kant gezet. Zij kregen in een gesprek van slechts vijf minuten te horen dat zij niet meer welkom waren en dat schoot in het verkeerde keelgat. Bleuming en Van Staa hebben inmiddels een rechtszaak aangespannen, meldt De Telegraaf.

Het tweetal hoopt in eerste instantie om hun baan terug te krijgen; mocht dat niet lukken, dan zal geprobeerd worden tot een reëlere financiële afwikkeling te komen. De 56-jarige Bleuming en de 60-jarige Van Staa kregen bij hun ontslag een paar maanden salaris mee. “Er loopt een procedure tegen FC Twente", bevestigt advocaat André Brantjes, die Bleuming en Van Staa vertegenwoordigt en juridisch bijstaat. “We zitten nog middenin het proces. Maar het ligt nogal gevoelig."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pff leef mee met de twente supporters. Elke dag weer wachten wat voor nieuws er die dag weer naar buiten komt. Blijf achter je club staan want supporters zijn de club

25 november 2015 om 07:47

Jammer jammer maar zoals zo vaak de gifbeker moet leeg.. Maar in dit geval kan dit wel eens een zeer diepe beker zijn.. Ik leef mee met de oprechte twente mensen

25 november 2015 om 10:48

Ik krijg eigenlijk de indruk dat er pas een paar slokken uit die spreekwoordelijke gifbeker genomen zijn. Hoop op een spoedig herstel, maar met de problemen die er nu allemaal zijn lijkt de kans steeds groter dan de club nog degradeert ook. (punten aftrek etc).

25 november 2015 om 08:05

Inderdaad, sterkte voor de Twente fans. Als AZ supporter weet ik hoe het voelt als je club zo diep in de stront zit

25 november 2015 om 08:12

Bedankt voor de morele steun,en ik hoop dat vanstaa en Bleuming terugkomen.

25 november 2015 om 08:26

als Willem II supporter ook gifbeker leeg drinken en opnieuw beginnen

25 november 2015 om 08:49

Ik vind het juist goed dat er nu verantwoordelijkheid genomen moet worden voor alle verkeerde beslissingen. Drink die hele gifbeker maar leeg hoe diep die ook is.

En voor de supporters... tja. Ze hebben onterecht een kampioenschap mogen vieren en CL mogen aanschouwen, dan mag je nu ook wel wat ellende ervaren.

Rechtvaardigheid vind ik niet zielig.

25 november 2015 om 09:16

Sorry hoor, maar dat vind ik nogal makkelijk gedacht. Natuurlijk vinden die supporters een kampioenschap geweldig en terecht, maar zij hebben niet gevraagd om het wanbeleid dat FC Twente in die tijd heeft gevoerd. Voor de beleidsbepalers bij de club FC Twente is dit gerechtigheid, maar de supporters zijn eigenlijk gewoon gedupeerd. Voor hen is dit juist onrechtvaardig. Ik benijd de Twente-supporters momenteel niet en hoop voor ze dat die gifbeker snel leeg is.

25 november 2015 om 09:57

Ik zal het nog maar een keer vertellen, het wanbeleid is pas begonnen na het jaar dat FC Twente kampioen is geworden. Door het behalen van het kampioenschap is het Munsterman naar z'n bol gestegen en wou hij meer successen gaan behalen. Voor deze doelstelling moest alles en iedereeen wijken en alles gaan zoals Munsterman wou. Na dit jaar zijn ook alle vreemde deals gemaakt (rare contracten, Doyen, uitbreiding stadion).

Voor en tijdens het kampioensjaar was Twente zelfs een voorbeeldclub voor de Knvb. Deze twee mannen zijn als gevolg van dit alles ook flink genaaid. Waar ze elke keer met zeer capabele vervangingen en talenten kwamen voor vertrokken spelers werd na het kampioensjaar alles gedaan door Munsterman. De scouts werden niet eens meer geraadpleegd. Denk aan een Castaignos die totaal niet in het spelbeeld bij Twente past maar een redelijke naam had opgebouwd op jeugdtoernooien etc. Zo zijn er nog wel een aantal (onder andere Cabral en Lopes) te noemen die voor veel te veel zijn gekomen met een veel te hoog salaris omdat Munsterman dacht dat deze jongens Twente naar de top in NL of zelfs Europa zouden brengen.

25 november 2015 om 10:02

Hoho Utje,

Heel makkelijk gedacht en vrij kort door de bocht. Vrijwel alle spreekwoordelijke ''lijken die uit de kast komen'' zijn van na het kampioenschap en de CL. Alles duidt erop dat er tijdens het aan de 'top' komen geen puinhoop van is gemaakt, maar dat de puinhoop van de tijd, aan de top blijven, was. Maar zoals keer op keer is gebleken, er komen is makkelijker dan er blijven.

25 november 2015 om 11:52

Utje

Het wanbeleid is van na het kampioenschap maar je bent makkelijk aan het scoren bij de haters. Ook prima als je daar gelukkig van wordt.

Mochten we volgend jaar JL moeten/gaan spelen: ik zal er weer zijn!

Tja , dit begrijp ik wel. Maar wie is er gebaad bij het lekken van extra informatie over het Doyen contract. Dat levert alleen maar verliezers op, tenzij je goedkoop spelers wil aanschaffen.

25 november 2015 om 08:12

Doyen zelf? Die kunnen nu weer met een andere slinkse manier spelers naar een club toe spelen en er geld aan verdienen?

25 november 2015 om 09:08

Dat hadden ze ook gelijk kunnen doen.
Ze bezitten een transfer vergoeding van Twente. Ze bezitten niet een speler van Twente.

25 november 2015 om 10:23

@ Vierdag

Feitelijk bezitten en bezaten ze dus wel spelers van Twente. Aangezien ze het recht hebben om Twente een transfersom te laten accepteren terwijl Twente dat eigenlijk niet wilde.

25 november 2015 om 15:30

Nee. Ze bezitten niks . Een boete clausule voor Twente of afdragen is de keus. . Niks wat de speler zelf betreft als hij tekent voor VVV of Telstar.

Men deed toch weinig met de bevindingen van die twee. Joop en Aldo dachten alles beter te weten en speelden zelf voor technisch directeur. Joop vond bijvoorbeeld Javadov heel goed en Aldo oordeelde dat Beerens geen meerwaarde was... Hoeveel hoogmoed kan een club dragen.

Hoe vaak laat Joop zijn gezicht nog bij Twente zien eigenlijk? Is er nog iemand die zijn toenmalige aanpak steunt?

25 november 2015 om 11:57

Niet. Niemand steunt deze toenmalige aanpak, maar die aanpak was toendertijd ook niet bekend bij ons supporters. Joop was heilig hier, ook bij mij, maar toen de lijken de kast uitkwamen is dat erg snel afgebrokkeld. Niet onlogisch lijkt me als je de ellende die er nu komt ziet.
Probleem is dat Aldo en Joop dit soort zaken vaak met z'n tweeën afhandelden waardoor wij supporters de helft niet meekregen. En daar plukken wij nu de verrotte vruchten van.

Stel matennaaiers zijn het, dat Aldo nu opstapt zegt heel veel. Ik hoef die gezichten nooit meer in de buurt van het stadion te zien.

Dankzij Munsterman is Twente wel kampioen geworden en jaren bovenin meegedraaid. Dus zijn aanpak heeft geloond. Nu zullen ze wel een aantal jaren op de blaren moeten zitten en dan komen ze gewoon weer terug bovenin de subtop, waar ze thuis horen.

Als supporter is dit wellicht beter dan met gezond beleid jarenlang 6e worden. Ze hebben tenminste wat te vieren gehad.

25 november 2015 om 10:01

Dankzij Joop bestaat Twente misschien binnen een paar jaar niet meer. Zit je dan met je kampioenschap.

25 november 2015 om 10:04

@wanny
De aanpak mag volgens jou dan wel geloond hebben nu moet je vrezen voor het voortbestaan van de club. Is dat het dan waard? Dan maar liever jarenlang gezond 6e en nog in de lengte van jaren de club behouden.

Respectloze afwikkeling van Twente!

Vindt het helemaal niet gek dat het teveel naar het hoofd steeg van Joop! Als je al die jaren hoort hoe geweldig hij niet is dan ga je ik ook in jezelf geloven. En met allemaal jaknikkers om je heen was het ook vrij spel.

Ik hoorde Valentijn Driessen bij FOX nog zeggen, dan gaan ze toch failliet, gewoon een doorstart, klaar.

Alleen begin je maximaal in de hoofdklasse als je failliet gaat.

En volgend jaar is de tweede divisie er al.

Als je dan weer terug wilt keren moet je:
promoveren uit de hoofdklasse, promoveren uit de topklasse, promoveren uit de 2e divisie, promoveren uit de Jl.

Dan ben je minimaal 5 jaar verder.

25 november 2015 om 09:55

Met een proflicentie kunnen ze in de JL starten en zijn ze van hun schuld af.

25 november 2015 om 10:03

Volgens de regels in 2010 opgesteld is het:

Als een BVO de licentie verliest door bijvoorbeeld een faillissement dan stroomt het in in de hoofdklasse. Het amateurvoetbal bepaalt of het in de zaterdag- dan wel zondaghoofdklasse wordt ingedeeld.

En volgens mij is het vanaf volgend jaar niet meer mogelijk rechtstreeks in de JL te beginnen als nieuwe club. (wat een doorstart in principe is) Er is dan geen gesloten systeem meer

25 november 2015 om 10:16

Als je failliet gaat, dan wordt je proflicentie direct ingetrokken. Instromen in de JL is dus niet mogelijk.

25 november 2015 om 09:57

Als ze failliet gaan en een doorstart maken vind ik dat je dan gewoon in de allerlaagste klasse van het amateurvoetbal moet starten (regio Twente is dat volgens mij 5e klasse). Anders zou een eerste klasser die telkens de promotie misloopt failliet verklaren om vervolgens wel die stap naar de hoofdklasse te maken.

Maar dat is mijn persoonlijke mening bij faillissement en je geeft zelf al aan maximaal.

25 november 2015 om 10:04

De doorstart in de hoofdklasse geldt enkel voor een Bvo, niet voor een amateurclub.

25 november 2015 om 10:14

Klopt, dan ben je minimaal 5 jaar verder (mits je wel op tijd een doorstart maakt, anders moet je helemaal in de 5e klasse beginnen, zoals bij RBC het geval was). Ander probleem is dat alle spelers transfervrij worden en je dus opnieuw moet onderhandelen of ze bij je willen voetballen. Je selectie wordt dan ook veel slechter, wat promoveren ook lastiger maakt.

Aan de ene kant begrijp ik het, maar dit is niet het juiste moment. Waarom zolang gewacht met deze rechtzaak. Als je het niet eens bent met de besluit dan ga je gelijk in de aanval. Uitgerekend nu, nu Twente de zwaarste klappen dreigt te krijgen gaan, zoals ze zich noemen,2 clubiconen een rechtzaak aanspannen. Mosterd na de maaltijd. De 2 personen die verantwoordelijk zijn voor dit gigantische luchtkasteel zijn nu allebei gevlogen. Denk na, wacht op een nieuwe bestuur en ga praten als men to men. Daar los je vaak meer mee op dan met rechtzaken.

25 november 2015 om 13:57

Nu staan ze het sterkst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren