Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clarence Seedorf blinkt met fenomenaal doelpunt uit in Game4Ukraine

Laatste update:

Clarence Seedorf heeft zaterdag indruk gemaakt tijdens een benefietwedstrijd voor Oekraïne. De 47-jarige oud-middenvelder, die zitting neemt in de RvC van de KNVB, maakte namens Team Shevchenko een fantastisch doelpunt tegen Team Zinchenko. De Game4Ukraine op het Stamford Bridge van Chelsea eindigde in 2-2.

De Oekraïens-Nederlandse oud-middenvelder Evgeniy Levchenko was een van de initiatiefnemers van het duel. ''Een tijdje geleden hebben wij met elkaar gekeken hoe wij Oekraïne kunnen steunen. Ik heb toen gesproken met Andriy Shevchenko en een aantal andere oud-ploeggenoten van het Oekraïense elftal", zei Levchenko eerder tegenover ESPN. "Toen is het idee ontstaan om twee teams te maken, met voetballers met een grote staat van dienst.''

Levchenko was dolblij met de deelname van grote namen als Gerard Piqué, Robert Pirès en Michael Essien. ''Ook Seedorf wilde meteen graag meedoen.'' De 87-voudig Oranje-international zorgde in Londen voor het hoogtepunt van de avond. Nadat Mark Noble de 0-1 op het scorebord had gezet namens Team Zinchenko, zorgde Seedorf vlak voor rust voor de gelijkmaker. De oud-middenvelder draaide sierlijk weg bij zijn tegenstander en schoot de bal met zijn minder geachte linkerbeen weergaloos in de kruising: 1-1.

Seedorf, die topfit oogt, kreeg een staande ovatie van het publiek op Stamford Bridge voor zijn doelpunt. Shakhtar Donetsk-icoon Darijo Srna zette het team van Arsenal-linksback Oleksandr Zinchenko na rust weer op voorsprong. Het slotakkoord was voor William Gallas, die de eindstand bepaalde op 2-2.

Opstelling Team Shevchenko: Cech; Oddo, Cannavaro, Piqué, Serginho; Seedorf, Zola, Makélélé; Joe Cole, Eto'o, Shevchenko

Opstelling Team Zinchenko: Lehmann; Sagna, Morgan, Riise, Clichy; Pires, Gilberto Silva, Wilshere, Zinchenko; Yakubu, Noble

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Liet even zijn klasse zien. Behoort echt tot een van de beste voetballers van Nederland ooit

5 augustus 2023 om 22:54

Dat is een understatement.

6 augustus 2023 om 01:48

Wat was hij dan? De allerbeste ooit?

6 augustus 2023 om 14:32

Qua prijzen wel

5 augustus 2023 om 22:55

100% en altijd ondergewaardeerd in Nederland! Seedorf is de beste man ooit op die plek in NL.

Ook schitterend dat hij zich inzet en uitspreekt tegen de oorlog in Oekraïne! Samen staan we sterk!

6 augustus 2023 om 08:23

Ondergewaardeerd weet ik niet. Helaas lukte het bijna nooit bij Oranje voor hem. Maar volgens mij vindt iedereen zijn verdiensten in clubverband wel geweldig.

5 augustus 2023 om 23:21

Heb een stukje gezien, seedorf is nog steeds fit gewoon. Was de beste tussen al die oude toppers! Ongekende voetballer, helaas werkte zijn karakter niet bij ons oranje, had hem zo graag daar gezien tussen 2006 en 2010 nog

6 augustus 2023 om 00:19

Zeg gerust één van de allerbeste voetballers van de wereld, hoor. Zijn clubvoetbal leverde hem de titel Mr. Champions League op, een bijnaam die Cristiano Ronaldo later opeiste door nog extremer te presteren. Als je de erelijst van Seedorf bekijkt gaan je ogen tollen, en hij was altijd een belangrijke speler. Il Presidente. Bij het oude, alom geprezen, Milan Lab, kreeg hij een compleet aangepast programma vanwege 'extreme spierontwikkeling'. En bij Ajax klonk hij op zijn 16e al als een oude man, als in: een ervaren rot. Spelintelligentie te over. Fysiek en mentaal een bizar talent, zoiets kom je zelden tegen.

Matthijs de Ligt vind ik persoonlijk ook zo'n talent, fysiek en mentaal. Geinig genoeg is Oranje voor allebei een lastig verhaal. Bij De Ligt in ieder geval tot nu toe. Maar Matthijs moet natuurlijk nog heel wat Champions Leagues winnen voordat hij echt vergeleken mag worden met Clarence Seedorf.

PS: Oh, oh, die trap. Hij heeft hem nog. Met links en rechts, van elke afstand, die bal daalt gewoon niet en moet in de kruising. Check ook nog even dat afstandsschot tegen Atletico (1997).

6 augustus 2023 om 00:28

Mooi omschreven zeg! Haha

6 augustus 2023 om 00:41

@MT87 Mathijs de Ligt word gewoon de allerbeste verdediger allertijden, precies om al die punten wat je opnoemt.
Ik stond echt soms met verbazing te lezen wanneer op voetbalzone de Ligt werd bekritiseerd. Jij bent wel echt 1 van de weinigen hier op voetbalzone die het spelletje heel duidelijk snapt.

Wat een baas. Kan nog makkelijk mee denk ik in de top. Hij is altijd superfit gebleven. Legende.

5 augustus 2023 om 22:21

Dat denk je niet echt toch? Haha

5 augustus 2023 om 23:08

Ik denk dat dus wel. Hij is superfit en natuurlijk zal hij minder zijn dan zijn actieve jaren. Maar top eredivisie kan hij makkelijk mee.

5 augustus 2023 om 23:25

Wat betreft het loopvermogen kan hij echt niet meer mee. Week in week uit wedstrijden en ondertussen nog trainen...

5 augustus 2023 om 22:22

In de top van wat? Qua techniek zal hij nog zeker goed zijn, en in een benefietwedstrijd prachtig om naar te kijken. Maar in het profvoetbal zal hij het fysiek toch echt te zwaar hebben op zijn leeftijd en dat is volkomen logisch.

5 augustus 2023 om 22:38

Ik denk ook oprecht dat Seedorf nog makkelijk mee zou kunnen. Niet in het buitenland bij een absolute topclub à la Manchester City, maar hier in Nederland heb ik er geen twijfel bij dat hij met gemak mee kan bij een Nederlandse club en ook de top drie. Ik volg hem op social media en Seedorf traint echt bijna elke dag meerdere uren echt als mega intensief. Fysiek, conditie, zowat alles en hij is echt nog superfit.

Heb ook een hoop voetballers gehoord, gestopte voetballers en voetballers die nog actief zijn, die Seedorf nog tegenkwamen als hij bijvoorbeeld analist bij een wedstrijd was of als hij gewoon als bezoeker bij een wedstrijd was. En al die spelers waren nog vol verbazing hoe fit Seedorf nog is. Ik weet niet meer wie het waren, maar volgens mij vorig jaar of twee jaar geleden gaven een paar spelers van Real Madrid aan dat ze zwaar onder de indruk waren van hoe fit Seedorf nog was (o.a. Alaba, Modric, Vinicius volgens mij).

5 augustus 2023 om 23:36

Dan zal ik je even verwijzen naar Davids en Overmars die rond hun 40ste nog een comeback maakte bij go ahead en barnet toen ze al een jaar of 5 gestopt waren. Dat was ook absoluut verre van een succes. Seedorf is al 47 jaar, dus nee die kan echt niet meer mee denk ik in de Eredivisie. Laat staan de top 3. Kijk maar naar al die topspelers (Huntelaar, Stam, rvp, kuyt, etc.) toen ze stopte rond hun 35ste bij de top 3. Toen zat de sleet er al op, laat staan nog eens 10 jaar verder. Ook bij een 40-jarige Zlatan zie je dat gewoon. Echt benieuwd waarom je zou denken dat een Seedorf die 47 is en al 10 jaar niet meer op hoog niveau voetbalt makkelijk mee kan. Buffon is 44 jaar en is als keeper net gestopt bij Parma in de Serie B en dat was ook verre van fantastisch. Die is nooit gestopt geweest en is geen veldspeler, dus alleen op basis daarvan al zie ik het Seedorf niet redden. Hooguit een keer de laatste 10 minuten tegen almere city ofzo.

5 augustus 2023 om 23:50



@zytto34, Overmars had ook jaren niets gedaan gaf die zelf aan en zijn knie was al kapot. Jaren niets doen en er jaren nog later snel, explosief en sterk zijn door weer ff te trainen kan alleen als je zo fysiek gifted bent als Mike Tyson

6 augustus 2023 om 00:04

Seedorf zou nu misschien nog wel voetballen als die toen geen trainer kon worden bij Milan denk ik hoor.
Echt supergenen.

5 augustus 2023 om 22:38

Nou inderdaad zou hij in de eredivisie nog best mee kunnen als een spelverdeler die niet te veel hoeft te lopen. Techniek en inzicht heeft hij nog zat. En wat een geweldig schot zeg.

Ondergewaardeerde legende!!

5 augustus 2023 om 22:55

*Ondergewaardeerde legende in Nederland!!

5 augustus 2023 om 23:01

Mee eens helaas. Gelukkig is hij wel geliefd in Italie en Spanje.

Ongelooflijk hoe soepel hij wegdraait en hoe hard en strak hij hem inschiet op zijn leeftijd. Ondanks zijn prestaties toch een ondergewaardeerde speler in de geschiedenis van het voetbal.

Ik zie een dame op het veld staan deden er ook bekende vrouwelijke voetbalers mee?

5 augustus 2023 om 22:27

Ja en ook wat bekendheden

Volgens mij zelfs de succesvolste Nederlandse speler met Europese titels .
Wat is deze man samen met van bommel genaaid door van Basten , toen die het voor het zeggen had bij het Nederlands elftal

5 augustus 2023 om 22:27

Had hij maar moeten luisteren naar van Basten, Seedorf was ook niet erg geliefd natuurlijke bij de Nederlandse supporters. Goede clubspeler maar voor Oranje was het een mismatch

6 augustus 2023 om 00:45

Ik denk dat dat wel meeviel. Ik denk dat iedereen wel tevreden was over Seedorf maar liever niet zag dat hij een penalty zou nemen.

6 augustus 2023 om 09:49

Niks genaaid, Seedorf zou een ramp betekenen voor het groepsproces. Die man zou nooit genoegen nemen met een wissel of plek op de bank en zag zichzelf als zonnekoning.

Wordt deze man wel ouder? Ziet er echt heel soepel uit hoe hij wegdraait. Doet menig Eredivisie-voetballer hem niet na.

Haha Shevchenko tegen Zinchenko. Weet wel bij wie ik liever in het team zou zitten. Uiteraard wel een mooi gebaar van o.a Seedorf

Wauw alsof de tijd heeft stilgestaan. Prachtige goal. Bijna al zijn goals waren mooi trouwens. Fijn om die absolute klasse nog een keer te zien. Wat een wereldtopper was Seedorf altijd.

Puur ondergewaardeerd om z'n kleur, hoeven we niet omheen te draaien

5 augustus 2023 om 22:40

Ja halve NL elftal was destijds van kleur, maar de discriminatie kaart ligt lekker in de mond

5 augustus 2023 om 22:59

Halve NL elftal was destijds van kleur zeg jij. ALSOF dat zou moeten verklaren dat rascisme niet aanwezig was en is! Het elftal was toen gekleurd omdat zij op dat moment de beste spelers waren ja, sterker nog stuk voor stuk legendes. En daarbij werden ze keihard gediscrimineerd ja.

5 augustus 2023 om 23:29

Keihard gediscrimineerd... Ja wat zullen ze het zwaar hebben gehad pff. Kom op man, stel je niet zo aan. Elke trainer heeft spelers waar hij goed of minder mee om kan gaan. Omdat dit toevallig Seedorf (donkere speler) betreft, is het opeens racisme? Is nooit bewezen, niemand heeft Seedorf ooit iets aangedaan. Ook genoeg blanke spelers die ondergewaardeerd zijn

5 augustus 2023 om 23:38

Ik meen dat Mark van Bommel ook ooit hommeles heeft gehad met een bondscoach, hoe moeten we dat dan verklaren?
Zou het dan toch ook iets met iemands karakter te maken kunnen hebben toevallig...

6 augustus 2023 om 00:08

Discriminatie tegen Limburgers

6 augustus 2023 om 00:56

Ruud Gullit: Nederlands voetballer van het jaar: 1984, 1986. Nederlandse gouden schoen: 1986. Sportman van het jaar: 1987. Frank Rijkaard: Nederlandse gouden schoen in 1985 en 1987. Maar goed dat ze blank waren anders hadden ze deze prijzen nooit gewonnen.

6 augustus 2023 om 08:34

Dus omdat ze prijzen wonnen was er geen discriminatie of racisme in die tijd?

6 augustus 2023 om 14:13

Dus omdat iemand ondergewaardeerd wordt heeft dat meteen met racisme te maken?

6 augustus 2023 om 00:11

Ok, kunnen we het gewoon over de mooie goal hebben? Ajax is nog opzoek naar een nr 10, wellicht Seedorf een contract geven voor 1 jaar, kan je hem wellicht laatste 15 minuten gebruiken, brengt daarnaast ervaring mee

6 augustus 2023 om 08:31

Wat een trieste kerel ben jij zeg. Hij werd helemaal niet ondergewaardeerd in Nederland, men zag ook dat hij geweldig voetbalde en veel prijzen won. Maar op een bepaald moment is de keuze gemaakt dat het met Seedorf vaak niet lukte in Oranje en zo'n speler op de bank zetten, dat doe je ook niet. En dat wilde hij zelf ook niet, dus werd ie buiten de selectie gelaten. Misschien dat Oranje hem helemaal niet goed stond, maar de kleur van zijn shirt is nooit de reden geweest dat ie niet meer werd opgeroepen.

6 augustus 2023 om 08:37

Je bent zelf een trieste kerel. Alsof je weet waarom hij niet werd opgeroepen. Was je er bij? Hij werd in Nederland helemaal afgemaakt om zijn gemiste penalty, compleet belachelijk gemaakt. En vrijwel niemand nam het voor hem op. Uitgefloten worden door je eigen landgenoten.

6 augustus 2023 om 09:14

Net als Jaap Stam toch? Men ging raden hoe hoog hij over ging. Ik denk toch dat het discriminatie tegen kale mannen geweest is, kan niet met huidskleur te maken hebben want Stam is blank.

6 augustus 2023 om 09:15

We weten allemaal dat dat niet was vanwege zijn huidskleur.

6 augustus 2023 om 11:19

@DavidDein. Ober welke pingel van Seedorf hebben we het? Die op Euro 96 of tegen Turkije in aanloop naar het WK 98? Beide miste hij.

Overigens raakte de pingel van Stam tegen Italië de lat.

Maargoed, ik denk dat Seedorf in het Nederlandse elftal niet helemaal uit de verf kwam omdat hij zich moest focussen op een rol als mandekker. In die tijd speelden we vooral 442 met Kluivert en Bergkamp in de spits. Davids en Cocu speelden vaak in het midden.

6 augustus 2023 om 11:27

Dat heeft Seedorf inderdaad vaak genoeg gezegd. Hij was degene die erop hamerde dat een bondscoach niet de beste spelers voor zijn systeem moest oproepen, maar de beste spelers en daar zijn systeem op moest aanpassen.

Seedorf had in die tijd voor de 10 concurrentie van Van der Vaart en Sneijder en wilde niet als 1 van de 2 controleurs spelen. Voor hem was een middenveld met de punt naar achteren ideaal geweest, want dan kwamen zijn kwaliteiten toch beter uit. Van der Vaart wilde zich uiteindelijk wel settelen in een rol als 1 van de 2 controleurs, maar kwam ook veelal op de bank terecht achter van Bommel, De Jong en 1 jaar zelfs Engelaar.

En laten we eerlijk zijn. Seedorf is niet iemand die zijn mening voor zich houdt en dus moeilijk op de bank.

6 augustus 2023 om 09:02

Dat vind ik praten om te praten.
Wat een flauwekul zeg je daar.
Niet iedereen wordt op kleur geselecteerd

6 augustus 2023 om 12:04

Draai er maar lekker wel omheen, want dat slaat nergens op

De wendbaarheid, de snelheid en controle met de bal. Tsja, en dat schot. Wauw, zo goed was hij dus, en dat lijkt hij nog steeds! Als je dit moment blijft herhalen ga je bijna geloven dat hij nog steeds voetbalt. Geweldige speler was het.

Leuke spelers om te zien voetballen op het veld, Jammer dat het weer voor Oekraïne moet het zal me ook niks verbazen als er overal regenboog vlaggen in het stadion hingen.

6 augustus 2023 om 00:32

Ik kan een boek vol schrijven met dingen die jou verbazen

6 augustus 2023 om 07:57

Jammer dat het voor Oekraïne moet… hoe haal je het in je hoofd om zoveel domheid te schrijven. Je leest de krant niet?

Haha en daarna de regenboog vlag er nog bij halen ook… hoe krijg je 17 nog dommere likes er nog bij ook? Hoewel 10 van jezelf er tussen zitten.

Met zijn zwakke been na zoveel jaar zo’n poeier haha.
Dat lukt de meeste topspelers in hun prime niet eens met hun goede been 😂

6 augustus 2023 om 02:00

Clarence heeft geen zwak been

Prima goal maar geen Bergkamp niveau.

Toch jammer dat hij nooit de credits heeft gekregen vanuit Nederland. Een van de allergrootste spelers die Nederland ooit heeft gehad. Zeker op clubniveau alles gewonnen wat er te winnen valt.

Top bij de clubs waar hij gespeeld heeft , alleen helaas niet in het Nederlands elftal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren