Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Circa honderd Ajax-fans aangevallen bij hotel na duel met Benfica

Laatste update:

Circa honderd Ajax-fans zijn na afloop van het duel met Benfica in een hotel aangevallen door hooligans van de thuisploeg, zo meldt De Telegraaf donderdagochtend. De supporters van de Amsterdamse club zaten vlak bij het Estádio da Luz op het terras, toen de vlam in de pan sloeg.

Volgens het dagblad werd in de nacht van woensdag op donderdag plots een glasbak omgegooid, waarna tientallen ‘capuchonnetjes’ de Ajax-fans aanvielen met scherven van halve bierflesjes en stenen. De hooligans gooiden daarnaast ook met terrasmeubilair door de ruiten van het hotel.

De Ajax-supporters zijn het hotel ingerend richting hun kamers, zodat de hooligans niet bij hen kon komen. De krant schrijft over enkele gewonden, maar het exacte aantal is onbekend. Er is één gewonde afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie is inmiddels ter plaatse.

Vlak voor de aftrap van de wedstrijd tussen Benfica en Ajax ging het ook al mis in het uitvak. Supporters en beveiligers zouden het met elkaar aan de stok hebben gekregen, waarbij rake klappen zijn uitgedeeld. De aanleiding voor het incident zou het vrijhouden van Ajax-stoeltjes zijn geweest.

“Ajax-supporters willen op de eerste rijen staan, maar ordehandhavers willen die vrij houden. Supporters worden teruggedrongen. Er vallen rake klappen. Hopelijk loopt het niet al te erg uit de hand. Nogal wat gedoe gaande in het uitvak. Politie wil voorste rijen vrijhouden, supporters willen die innemen. Traangas, stoeltjes gooien. Niet fraai”, schreef Ajax Life op Twitter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zielig hoor niet tegen je verlies kunnen. Maar goed we weten van afgelopen seizoen ongeveer wel wat voor ' voetbalsupporters ' er in Portugal zijn (incident Sporting)...

8 november 2018 om 07:31

Het lijkt me wat onzinnig om dat voorval aan te grijpen en vervolgens te gaan generaliseren over alle Portugese voetbalsupporters. Over het algemeen wordt voetbal daar volgens mij vrij rustig beleefd, kan me herinneren toen ik eens in het stadion bij FC Porto was dat het ook echt een familieding is. Helaas heb je uiteraard overal relschoppers rondlopen, dus ook in Portugal.

Jammer dat dit gisteren heeft plaatsgevonden, hopelijk valt het achteraf qua schade allemaal mee.

8 november 2018 om 08:30

Dat is waar we goed in zijn: generaliseren. Alles wat niet Nederlands is wordt in een x afgestreept.
Veel hooligans hier in Nederland spreken vechtpartijen af. Dus is elke Nederlander een debiel?

On; jammer dat het gebeurd maar rotte appels heb je overal. Net zo bij Ajax. Een glasbak perongeluk laten vallen op benfica supporters buiten? Zo ongeloofwaardig. Zeg gewoon teveel op en hoppa de spierballen komen te voorschijn. Jammer!

8 november 2018 om 08:47

Als je in Portugal bent geweest dan weet je idd hoe de voetbalsupporters zijn, een van de leukste en gezelligste en vriendelijkste van Europa. Het EK 2004 was daar wel het mooiste tentoonstelling van. We we tgen ook hoe intellectueel armoedig veel van het vz publiek is.. je hebt er een punt van gemaakt om het wederom als eerste te bewijzen.

8 november 2018 om 23:04

Jaja zo hebben we nog wel 100 voorbeelden, over profvoetballers die aangevallen worden gesproken, of is dat voor jou tijd..?

Jammer dat er een groep Ajacieden was die zich niet kon gedragen in het uitvak en shit sloopte. Benfica zal dit natuurlijk wel als revange daarvoor omschrijven maar ook dat slaat natuurlijk weer nergens op. Tientallen doodnormale supporters die weer op de vlucht kunnen omdat er een meubilair gooiende groep hooligans je hotel binnen stormt, man man..

8 november 2018 om 13:08

Als je dan wil reageren wacht dan op het uitvak, en gaat niet sponsoren en genodigde aanvallen. Maar goed erg jammer allemaal want in de tram was het juist heel gezellig onderling van beide clubs.

8 november 2018 om 17:27

Ja dat weet ik, ik vind het ook ronduit bizar dat hooligans pet en sjaal supporters uit het niets aanvallen, maar je kunt er donder op zeggen dat die lui van Benfica dat wel (deels) als drijfveer zagen voor deze actie.

Gewoon de clubs uitsluiten van Europees voetbal. Eens kijken of de stelling "de clubs hebben er geen invloed op" nog steeds zo snel wordt genomen. Nu wordt alles "gewoon" geaccepteerd door club en welwillende supporters. Als er uitsluiting dreigt wil ik nog wel eens kijken of club en de welwillende supporter nog steeds zo vriendelijk is naar die rotte appels. Dat geldt overigens voor alle clubs. Het is gewoon om misselijk van te worden,altijd weer de trieste figuren die het voor de normale man/vrouw/kind verpesten. Bah!

8 november 2018 om 07:37

Wat kan benfica hiet tegen doen dan? Politie of leger laten patrouilleren door de stad op dagen van de wedstrijd? Nee het enige wat helpt is deze beesten geen daglicht meer gunnen.

8 november 2018 om 07:43

Het maakt me niet uit wat Benfica hier wel of niet tegen kan doen, of Ajax of welke club dan ook. gewoon uitsluiten. Ik durf te wedden dat de clubs dan wel oplossingen vindt. Geen medelijden meer mee hebben, de zachte aanpak werkt niet. Keihard optreden

8 november 2018 om 07:49

Feyenoord speelt thuis. Ajax hooligans gaan naar Rotterdam. Vallen daar een hotel aan met fans van de tegenstander van Feyenoord. Feyenoord wordt uitgefloten van Europees voetbal. Lijkt mij ook niet de oplossing..

8 november 2018 om 08:23

Dat zou kunnen, maar dan ga je er al vanuit dat er aangevallen wordt. als de clubs keihard worden aangepakt dan verwacht ik niet dat jou scenario nog gaat voorkomen. Het testen waard lijkt mij.

8 november 2018 om 08:28

Dan zul je politie mee moeten krijgen. Zonder die volledige steun kunnen ze niet alles oplossen. Dan kun je wel als een dictator gaan roepen ' regel het maar' maar wat moet je regelen als justitie niet meewerkt? Die kunnen via slimme cameras direct zien wie de leiders/ophitsers zijn en de angel verwijderen. Maar bv de Nederlandse politiek wil maar niet doorbijten om dit uit te roeien. Waarom blijft een raadsel.

8 november 2018 om 08:29

Lekker naïef Rochus, zeker vechtpartijen buiten het stadion kan een club niets aan doen. Je weet toch wel dat iedere stad/club een groep rellende “supporters” hebben die elkaar toch wel opzoeken. De voetbalwedstrijd is voor dit volk gewoon bijzaak!

8 november 2018 om 09:21

Naief is om te denken dat de clubs niets kunnen doen. De gigantische bedragen die in het voetbal omgaan zijn nog niet groot genoeg om beveiliging, politie o.i.d. te bekostigen. Hou toch op. Dat de clubs maar flink gaan betalen voor de beveiliging. Altijd het gewijs van de clubs dat ze geen geld hebben, en dat de politie de verantwoordelijkheid is van Benw. Als de clubs serieus gaan lijden dan gebeurt er heus wel iets.

-edit- tipo

8 november 2018 om 12:05

@Rochus. Te kort door de bocht.... Kan Toch nie Wat je zegt...

8 november 2018 om 15:18

Ik ben gewend te denken vanuit mogelijkheden en niet vanuit beperkingen. De clubs zijn de basis/oorzaak van het probleem. Laat de uitdaging dan ook daar liggen hoe ze het probleem oplossen. Geld is geen issue. Door te dreigen met uitsluiting weet ik zeker dat ze in beweging schieten.

8 november 2018 om 08:18

Als je dat doet geef je dit soort volk nog meer macht, het gene wat je juist niet moet doen omdat dat is wat ze willen. Kunnen ze lekker dreigen tegen hun club dat als ze niet luisteren ze zorgen voor uitsluiting. Want ja, wat kan een club doen tegen mensen buiten het stadion?

8 november 2018 om 11:51

Dan had Ajax nu de punten voor het Nederlands voetbal kunnen halen. Zijn nogal wat incidenten in Amsterdam geweest rondom Europese wedstrijden. Nu zelfs in het stadion. Dit soort dingen zeker buiten het stadion van je niet uit.

8 november 2018 om 23:07

Wat een onzin, wat kan een club er aan doen als lui uit bv een achterbuurt in die stad de kans grijpen om te rellen? 1 krant noemt het ........ (vul iedere willekeurige club in) supporters en het leed is geschied

Je hebt wel een boel leeghoofden daar in de hoofdstad van Portugal. Een tijd terug ook al zo'n incident op de training van sporting. Ik kan er met mijn hoofd niet bij hoe mensen met zo'n hoog iq zulk dierlijk gedrag vertonen.

Tja, bijna elke Europese wedstrijd is het raak op Leidscheplein. Dan kan je verwachten dat mem in Europa wraak gaat nemen.
Het trieste is alleen dat het meestal de hooligans zijn die de gewone supporters in de hel doen belanden.
Doe als in Polen, daar gaan hooligans van verschillende clubs in teamverband de ring in voor een potje MMA, alles op YouTube en iedereen kan er van genieten, en onschuldigen worden niet betrokken.

8 november 2018 om 09:16

''bijna elke Europese wedstrijd is het raak op Leidscheplein''.... Thuis tegen Luik, Sturm Graz, Kiev, AEK en Benfica is er niets gebeurd.

8 november 2018 om 09:24

Ik kom er regelmatig op wedstrijd dagen, nooit echt iets meegemaakt. Kan ook wel zijn doordat als ik het gevoel heb dat als er spanning ontstaat ik ergens anders bier ga drinken. Ik ben bijna 40, vader van twee kinderen en ik ga graag een pot voetbal met vrienden krijken en een biertje drinken. Weglopen van ongeregeldheden is een keuze die ik graag maak om gewoon te genieten.

Namens het publiek van Benfica mijn verontschuldigingen deze lieden zijn geen maatstaf voor onze familieclub. Schande voor de club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren