Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea stort volledig in na rood voor Thiago Silva en wissel Hakim Ziyech

Laatste update:

Chelsea is zaterdagmiddag tegen een verrassende en tevens pijnlijke thuisnederlaag aangelopen. De in de laatste maanden zo sterk presterende formatie van manager Thomas Tuchel, veertien duels op rij ongeslagen, werd op eigen veld afgetroefd door nummer negentien West Bromwich Albion: 2-5. Het ging helemaal mis voor Chelsea na de rode kaart voor Thiago Silva na bijna een halfuur spelen. Tuchel greep kort daarna in en bracht verdediger Andreas Christensen binnen de lijnen, met Hakim Ziyech die in minuut 34 naar de kant werd gehaald door de Duitse coach.

Op het moment van het wegzenden van Thiago Silva stond Chelsea met 1-0 voor, door het eerste doelpunt van Christian Pulisic namens de Londense club in twintig wedstrijden. Linksback Marcos Alonso raakte met een fraaie vrije trap nog de paal in de 27ste minuut, maar in de rebound was de Amerikaanse vleugelaanvaller er als de kippen bij om de openingstreffer voor Chelsea aan te tekenen. De euforie bij de thuisclub was echter van korte duur. Twee minuten later probeerde Thiago Silva net buiten het strafschopgebied een afstandsschot van Okay Yokuslu te blokkeren. De verdediger raakte niet de bal, maar vol de middenvelder van West Bromwich. Scheidsrechter David Coote kende geen twijfel en trok een tweede, en dus rode kaart voor de Braziliaanse stopper.

Voor Tuchel was de rode kaart voor Thiago Silva het sein om een wijziging door te voeren. Ziyech blies de aftocht en met het inbrengen van Christensen werd de defensie van Chelsea weer op orde gebracht. De omzetting hielp the Blues echter niet in verdedigend opzicht. Nadat Pulisic nog bijna scoorde uit een vrije trap ging het helemaal mis in blessuretijd van de eerste helft. Matheus Pereira anticipeerde uitstekend op een verre uittrap van doelman Sam Johnstone, benutte vervolgens de ruimte achter Kurt Zouma en passeerde vervolgens Édouard Mendy met een bekeken lob: 1-1. Diezelfde Pereira had in de vierde minuut van de toegevoegde tijd wederom reden tot juichen. De aanvaller zag de bal door een woud van benen in de rechterbenedenhoek belanden: 1-2.

Voor Chelsea ging het van kwaad tot erger in de tweede helft op Stamford Bridge, ondanks het inbrengen van Mason Mount voor de trefzekere Pulisic en de bal op de paal van wederom Alonso. Na ruim een uur spelen tilde West Bromwich de stand naar 1-3 in West-Londen. Een goede voorzet vanaf de rechterflank van Darnell Furlong kwam terecht bij Callum Robinson en de spits van de bezoekers wist Mendy vervolgens te passeren met een knap schot met de buitenkant van zijn voet. In minuut 68 was het drama voor Chelsea compleet. Mbaye Diagne was het eindpunt van een snelle counter en de aanvaller faalde niet in kansrijke positie: 1-4. De assist kwam via een fraaie hakbal van de uitblinkende Pereira.

Het verbouwereerde Chelsea redde in de slotfase nog wel de eer. De bal werd teruggetrokken door de wederom tegenvallende Timo Werner en van dichtbij tikte Mount de 2-4 binnen namens de thuisspelende ploeg. West Bromwich liet Chelsea echter niet verder terugkomen en in de eerste minuut van blessuretijd bekroonde Robinson de heerlijke middag van de nummer negentien in Londen: 2-5. Het voorbereidende werk was wederom voor de fantastisch spelende Pereira. Zijn pass bereikte Robinson, die de hulpeloze Mendy kansloos liet met een lob die in de hoek verdween. Chelsea verzuimt als nummer vier om dichter bij nummer drie Leicester City te komen. Het verschil blijft vijf punten (56 om 51), terwijl the Foxes nog een duel tegoed hebben. West Bromwich staat met nog acht duels voor de boeg nu zeven punten achter de veilige zeventiende plaats.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijke opener voor club voetbal! 2 - 5. Ondanks dat Chelsea een uur lamg met 10 man speelde heeft WBA het fantastisch gedaan. & alle 5 de doelpunten van WBA waren schitterende doelpunten! Zo had Chelsea er maar 2 tegen in 14, nu 7 in 15 waarvan 5 in 1 wedstrijd. Snap overigens niet waarom Tuchel Zyiech opoffert, om vervolgens Mount 2e helft erin te brengen..Strijd om plek 4 wordt nog zo enorm spannend! West Ham kan maandag over Chelsea heen gaan. Everton met 2 minder gespeeld kan over Chelsea heen gaan. Spurs kan op gelijke hoogte komen. Liverpool & Arsenal maken tevens ook nog kans op plek 4. Kortom. Plek 4 is een warzone!

3 april 2021 om 15:42

Mount kan je ook inbrengen met aanvallende intenties maar tegelijk behoud je garanties dat hij verdedigend ook veel werkethiek brengt. Daarin was hij vandaag slecht, maar op zich de perfecte wissel om in te brengen als je met 10 staat en hij nog niet in de basis stond.

3 april 2021 om 15:45

Lijkt me vrij logisch. Hij haalde Ziyech eruit om meer verdedigende zekerheid in te brengen en toen Mount inviel, stonden ze al achter en dan heb je een aanvallend ingestelde speler nodig om iets te forceren.

3 april 2021 om 16:12

Had dan gewacht tot aan de rust. Leek mij logischer om dan pas te handelen..

3 april 2021 om 19:43

Dan speel je zo'n 17 minuten met Azpilicueta en Zouma achterin en Alonso en James op de flanken, met 10 man. Denk je werkelijk dat dat beter was gegaan en dat Ziyech nog wat had klaargespeeld? Ik namelijk niet. Dan had je alleen maar meer druk op de defensie gehad.

3 april 2021 om 15:56

zelfs zou ziyech niet gewisseld worden zal chelsea gewoon verliezen het was slordig

Slecht gespeeld van Chelsea. En wat een belachelijk slechte keuzes omtrent wissels van tuchel. Daarnaast vind ik 2 keer geel voor zulke overtredingen wel heel zwaar. Maar ze konden gegeven worden.

8 goals incasseren tegen West Brom in 1 seizoen, echt onvoorstelbaar. Tot de 1-1 was er ondanks de rode kaart niets aan de hand, maar daarna zakte het als een kaartenhuis in elkaar. De verdediging stond echt belabberd en gaf veel teveel ruimte weg. West Brom heeft geweldig gecounterd en het goed aangepakt. Chelsea werd in de counters compleet overlopen, wat helaas logisch is met Jorginho die het niet kan belopen. Daarin werd Kanté wel gemist. Pijnlijke middag, maar die kan er een keertje tussen zitten. Ik heb nog steeds het volste vertrouwen in de top 4, maar wel een onverwachte domper.

3 april 2021 om 16:08

Ik denk ook wel dat we mogen stellen dat Tuchel vandaag echt heel, heel erg slecht gewisseld heeft. Na die rode kaart kun je de wissel van Ziyech nog goed praten, maar Mount wisselen voor Pulisic waardoor Werner op een eiland kwam te staan was echt de wissel waardoor je gewoon niet meer kon winnen. Als je Mount dan inbrengt voor Jorginho zou je er al veel beter voor staan. Mount is veel wendbaarder, sneller en defensief sterker dan Jorginho.

Bijna elke goal viel vanuit een lopende man op het middenveld die niet opgepakt werd of door knullig balverlies door dat gepriegel voor je eigen 16 meter.. Beiden zijn problemen die we kennen als Jorginho en Kovacic voor de verdediging spelen. Dit verlies was weer heel typisch en totaal onnodig.

3 april 2021 om 18:34

Ben het met je eens dat de wissels (op die van Ziyech na) niet best waren. Jorginho is eigenlijk de eerste die je eraf zou moeten halen bij een ondertal, want hij komt werkelijk overal te laat. Bij die volley van Robinson viel dat ook op. Ik weet eerlijk gezegd niet echt of Kovacic en Mount samen op controlerend zou werken. Dan zou ik misschien nog eerder Gilmour op die positie zetten. Ik had overigens Pulisic ook zeker laten staan. Die is toch sterk in de kleine ruimtes, maar kan ook in de omschakeling van grote kracht zijn. Al met al gewoon een erg teleurstellende dag.

West Brom tegen de topploegen.. wat een plaag haha. Jammer voor Chelsea. Maar de top 4 wordt zo wel erg spannend.

Het voetbalweekend kan niet mooier beginnen.. voor de neutrale supporter. We begonnen slap en na die rode kaart ging het nog even goed maar daarna stort het helemaal in. Compilmenten aan Wba.

Je speelt met 2 controleurs en drie centrale verdedigers tegen een laagvlieger en krijgt alsnog vijf om de oren haha. Tuchel bakt er niet veel van en blijf maar wijzen naar zijn andere resultaten maar dat was ook om niet aan te zien. Winnen met kleine cijfers en weinig creã«ren. De wittebroodsweken zijn voorbij.

3 april 2021 om 15:38

1 wedstrijd verloren en Tuchel bakt er niks van haha. Kijk anders ook even naar de vorm van de mannen voorin. Daarnaast was het spel onder Tuchel in het overgrote deel meer dan prima.

3 april 2021 om 15:44

dat klopt, was geloof ik toch deze maand verkozen tot beste trainer van de premier league?

3 april 2021 om 15:46

Het gaat niet alleen om deze wedstrijd he. Ik geef aan dat de voorgaande wedstrijden ook niet bijster goed waren. Er wordt weinig gecreëerd en Chelsea scoort amper. Dat kan niet altijd goed gaan maar jullie Chelsea fans vonden het prima dat er zakelijk gewonnen werd zonder enig vooruitgang.
En dan begin je vandaag met vijf verdedigende spelers en verlies je alsnog keihard. Tegen een team dat er al een tijd niets van bakt. Jullie hebben ook te veel gelijk gespeeld met 0-0 waardoor het krap wordt om CL voetbal te halen volgend seizoen

3 april 2021 om 15:58

Zonder enige vooruitgang? Nog steeds 7 goals tegen in 15 wedstrijden, waaronder Man United, Liverpool uit, twee keer Atletico, Spurs uit en Everton. En gezien we rond de tijd dat Tuchel kwam ongeveer tot de destijdse Arsenatlantis diepte waren gezonken, moet je wel heel ver weg kijken om geen vooruitgang te zien.

3 april 2021 om 15:46

Nee bakt er niks van, staat gewoon op een CL plek terwijl die in de middenmoot erin kwam. Als hij alles met 1-0 wint, heeft hij als winnende coach gewoon gelijk.

3 april 2021 om 15:49

Alsof je alle wedstrijden met 1-0 kunt winnen. Dat is voor geen enkele ploeg weggelegd en dat weet jij ook.

3 april 2021 om 15:56

Klopt en met aanvallend voetbal win je ook niet alles. hoe je ook speelt op een gegeven moment ga je verliezen.

3 april 2021 om 16:00

Vijf om de oren tegen een ploeg dat misschien gaat degraderen. Als je dat een keer verliezen kan noemen haha. Jullie hebben een lastige speelschema hierna. Succes om met zo’n instelling CL voetbal te halen

3 april 2021 om 16:02

Ik denk idd dat je letterlijk een keer verliezen een keer verliezen mag noemen....

3 april 2021 om 16:07

nee hoor elke Chelsea fan hier zou toegeven dat het een beschamende uitslag is. Tuurlijk kan je beter met 1-0 verliezen dan met 2-5, maar om dan meteen te roepen dat de trainer er niks van bakt is belachelijk. Met ''zo'n instelling'' staat Chelsea gewoon vierde en doen volop mee om de CL plekken. Er zijn ook clubs die met een andere instelling op plek 9 staan en niet eens zeker zijn van EL.

3 april 2021 om 16:26

Dus Klopp bakt er ook niks van omdat hij met 7-2 van een middenmoter die vorig jaar bijna degradeerde verliest? Ja, dit is een zware nederlaag, maar om daar gelijk zulke conclusies aan te verbinden is nogal overdreven. Ja Tuchel speelt erg verdedigend. Hij zit er ook nog maar net en heeft geen tijd gehad om zijn spel ideeën over te brengen aan het team. Ze moeten immers om de paar dagen spelen. Het is logisch dat je begint om je ploeg defensief goed neer te zetten en daarna het aanvallende aspect erin probeert te krijgen. Als je dat een probleem vind dan neem ik aan dat je ook geen fan bent van Arteta. Die heeft precies hetzelfde gedaan. In het begin heeft Arteta met Arsenal ook vaak genoeg zeer verdedigend gespeeld.

3 april 2021 om 15:56

En toch staan we boven jullie Soma. In 14 wedstrijden 2 doelpunten tegen gekregen en dan durven te zeggen dat hij er niks van bakt🤣. Jaloezie ten top kan niet anders of je snapt er echt nog minder van dan mijn nichtje van 3.

3 april 2021 om 16:05

Waarvan je drie keer 0-0 hebt gespeeld en 1 keer met 1-1. Geflatteerd statistieken.
Als je weinig risico neemt met een miljarden selectie dan kun je zulke stats makkelijk krijgen.

3 april 2021 om 16:08

Je verliest met 5-2 tegen een degradatie club in eigen huis. Het is niet zomaar een verlies maar een teken dat het lang niet zo goed gaat met Chelsea.

En dat je mijn club erbij pakt prima. Je komt met amper betere argumenten en dan moet je het maar zo doen

3 april 2021 om 16:10

Ja gelukkig doet Arsenal het zoveel beter. Want 0-3 thuis verliezen van Aston Villa is een knappe prestatie. Waar zijn jouw argumenten? Je loopt te janken op 3x gelijkspel en deze verliespartij.

3 april 2021 om 16:12

Ja laten we lekker iedereen over een kam scheren.

3 april 2021 om 16:14

Snap ook niet waarom iemand anders zijn clubvoorkeur betrokken wordt bij kritiek op een andere club. Mag ik nooit meer iets over Ajax zeggen als ze slecht spelen omdat ik voor Willem II ben?

3 april 2021 om 16:14

En daarnaast heeft chelsea 300m uitgegeven en horen ze standaard bij de clubs met meeste uitgaven. Logisch dat er dan meer kritiek komt dan bij een club als Arsenal toch?

3 april 2021 om 16:17

Als je mijn mening wilt horen over Arsenal dan moet je niet op deze topic dat afvragen.

Arsenal is erg slecht en had gehoopt dat Arteta ontslagen zou worden maar dat is offtopic. We hebben het hier over Chelsea.

3 april 2021 om 16:21

Tilburg013, Tuurlijk mag iedereen kritiek hebben, welke club diegene ook support. Ben normaal ookk niet zo van het wijzen naar clubvoorkeur, maar somagunner kan maar moeilijk verbergen dat de onzin die hij uitkraamt door zijn clubvoorkeur komt. Er is ook helemaal niemand die zegt dat kritiek op Chelsea onlogisch is. Er wordt al maanden geroepen dat ze niet goed genoeg presteren gezien de uitgaven van de afgelopen zomer. Maar als er een ding goed is gegaan de afgelopen tijd is het de trainerswissel wel. Tuchel was tot aan vandaag ongeslagen, wat een grote prestatie is met dit Chelsea. Doet het gewoon meer dan prima en na een nederlaag doet sommagunner alsof hij er niks van kan. Tuurlijk heeft hij vandaag fouten gemaakt maar kom op zeg.

3 april 2021 om 16:28

Tuchel doet het ook gewoon sterk, vooral qua resultaten. Ben het met je eens dat de kritiek van Soma overdreven is..

Vroeg of laat moest er uiteindelijk toch verloren worden. En met een rode kaart en vele inviduele fouten wordt een resultaat tegen een gretig WBA, die voor de punten vecht, wel heel moeilijk. Dit gewoon als een totale off-day beschouwen, leren van de fouten en zorgen dat we er woensdag in Sevilla er weer tegen aan kunnen. Trouwens alle lof naar WBA, ze counterde en tikte onze verdediging vele keren weg. De scheidsrechter vond ik trouwens ook heel fijn fluiten, hij laat lekker veel toe en floot niet voor elke valpartij.

Ook MET ziyech hadden ze verloren want die speelde ook maar matig tot net aan een 6je. Tja. Van geroemd worden voor de cleansheets, en terecht, naar er 5 tegen krijgen van een degradatiekanidaat. Pijnlijk

3 april 2021 om 15:58

hele rare wissels van tuchel maar ja het is wat is snap trouwens niet waarom kante speelde of is die geblesseerd of geschorst?

3 april 2021 om 16:00

Geblesseerd geraakt tijdens de interlands, helaas.

3 april 2021 om 16:01

Kante heeft helaas een dijblessure !

3 april 2021 om 16:04

heel erg jammer hoop dat ie snel hersteld

Ben altijd blij als laffe daden worden bestraft,je staat 1-0 voor tegen een team dat veel minder is en je wisselt je meest creatieve speler omdat je bang bent om doelpunten tegen te krijgen,uiteindelijk krijg je alsnog 5 om je oren,wat zegt dat...

3 april 2021 om 15:48

Wat moet je dan? Maar gewoon blijven aanvallen met een man minder achterin? Het is logisch dat je dan een aanvaller wisselt voor een verdediger en zo'n enorme status heeft Ziyech niet in de Premier League. Wat is daar zo vreemd aan?

3 april 2021 om 15:55

Want met 4 verdedigers spelen is raar? Tuurlijk kan je gewoon prima met 4 man achterin blijven spelen. Zijn vele teams die dat doen in 't voetbal zonder er vijf om de oren te krijgen van een degradatie kandidaat.

3 april 2021 om 19:39

Dus jij wilt met James en Alonso aan de buitenkanten en Zouma en Azpilicueta in het centrum spelen, terwijl je met 10 man staat? Dan krijg je er ook zeker 5 tegen als je zo speelt als vandaag. Het is continu de schuld van de coach, maar ligt het er niet gewoon aan dat het ook geen hele indrukwekkende ploeg is? Die hebben echt geen selectie waarmee je de Champions League of iets dergelijks wint.

3 april 2021 om 15:55

Zou elke trainer hebben gedaan. Je staat voor en dan kan je beter zekerheid inbouwen achterin en gaan counteren. Counteren gaat ook (normaal gesproken)stuk makkelijk met de snelheid van Werner en Pulisic.

3 april 2021 om 16:01

Ja lijkt me super verstandig om aanvallend te blijven spelen terwijl je voor staat en met 10 man speelt. Jij komt er wel denk dat je binnen 10 jaar bij een club als Bayern aan het roer staat. En CFC hoor je alleen bij een mindere wedstrijd van Tuchel durft gewoon niet te accepteren dat Tuchel 10 klassen beter is dan Lampard.

3 april 2021 om 16:06

Ik vind jouw obsessie met mij wel een beetje zielig worden.. En je haalt er vanalles bij dat je elke keer weer uit je duim zuigt. Antwoord eens inhoudelijk. Waarom konden we niet met 4 achterin spelen tegen dit WBA of bijvoorbeeld later in de rust een extra aanvallen brengen?

3 april 2021 om 16:16

Ik heb weinig goede wedstrijden van Chelsea gezien onder Tuchel hoor. Veel zakelijke overwinningen (waar overigens niks mis mee is) maar we moeten niet doen alsof Chelsea zo lekker speelt.. zeker gezien welke spelers ze hebben.

3 april 2021 om 16:17

Valt me gewoon op dat je alleen kan reageren als Tuchel een mindere wedstrijd heeft. Als je nu nog niet weet waarom we niet met 4 man achterin kunnen spelen heb je de laatste jaren ook niet opgelet. Onze centrale verdedigers zijn buiten silva om pure middelmaat. Zouma kan alleen presteren met een echte leider naast zicht en Christensen is een ramp in een 4 mans verdediging. Rudiger heeft zo nu en dan een leuke wedstrijd maar dat is het wel. En daarom kunnen wij niet met 4 man achterin spelen.

3 april 2021 om 16:21

Vind Christensen overigens wel sterk spelen dit seizoen. Was vandaag net als de rest erg zwak maar normaal gesproken toch wel goed. Kan zelf niet echt oordelen over zijn prestaties in een 4 mans verdediging

3 april 2021 om 16:23

Naja volgensmij hebben we in het begin van dit seizoen en prima reeks neergezet met 433. En naast dat waren de rest van z'n wissels ook raar. Waarom zat Giroud na 90 minuten nog op de bank? Iig bedankt voor het reminden waarom ik hier inderdaad steeds minder actief ben. Teveel 'fans' die waarschijnlijk nog niet eens 1x per seizoen in 't stadion zitten en alleen zo nu en dan een wedstrijdje kijken als 't ze uitkomt.

3 april 2021 om 16:22

Is 3 assist en 1 goal niet wat weinig voor de meest creatieve speler van Chelsea? Of is hij misschien niet de meest creatieve op dit moment?

Gezien de positie en punten voorsprong op de concurrentie was dit wel een wedstrijd wie Chelsea eigenlijk had moeten winnen willen ze CL halen. Zeker als je kijkt naar de tegenstanders waar Chelsea nog tegen moet in de komende 8 PL wedstrijden (o.a Whu, Mancity, Arsenal, Leicester, Aston Villa) word dit wel billenknijpen voor Chelsea. Hoop echt dat ze het halen want qua spelers heeft Chelsea veel meer kans in de CL dan een club als WHU of de Spurs. Overigens een klasse resultaat van Westbrom zelf, ondanks dat de kans klein is dat ze het nog gaan redden is dit toch wel een klasse overwinning.

jammer dat chelsea verloren heeft gunde ze het van harte, vond kovacic trouwens heel goed spelen na mijn mening, de beste man in de wedstrijd van chelsea en tuchel doet rare wissels voor de mensen die leicester- city gaan kijken enjoy de wedstijd, en maak er een mooie weekend van!

vondt de scheidsrechter de Motm werner die een vrije trap moest krijgen en nog een andere speler moest een penalty krijgen maar kregen ze beide niet

Heerlijk dat Diagne zijn doelpuntje meepikt. Maakt de kans voor Galatasaray toch groter dat hij wordt overgenomen. Hoe doet hij het daar momenteel? Ik heb ook lovende verhalen over Yoklusu gehoord sinds hij bij WBA speelt.

Mooi dat Diagne vandaag weer scoort voor zijn team. Ik hoop dat WBA hem wil overnemen met een acceptabel bod, dan zijn we ook meteen van hem af.

3 april 2021 om 16:21

Mits Diagne goed wordt gebruikt is het geen slechte spits. Alleen moet hij maar net in het systeem passen en bij ons ging dat niet. Alleen voor ons is het extra zuur dat we 13 miljoen voor hem hebben betaald destijds.

Minuut 34 gewisseld. #nouri

3 april 2021 om 16:25

🤦🏽

Met Mount heeft Chelsea goud in handen: intelligent, geweldige techniek, en strijdersmentaliteit. Lampard legacy.

3 april 2021 om 19:10

Eens. Mount maakt Havertz totaal overbodig.

MBAYE DIAGNE! Topspits. Die hoort bij een betere team te spelen in de premier league.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren