Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea doet zaken met Monaco en legt Badiashile uitzonderlijk lang vast

Laatste update:

Benoît Badiashile vervolgt zijn loopbaan definitief bij Chelsea, zo laat de Londense club weten via de officiële kanalen. Volgens The Athletic betalen the Blues tussen de 37 en 38 miljoen euro voor de 21-jarige centrale verdediger, die bij AS Monaco nog anderhalf jaar vastlag. De Fransman tekent op Stamford Bridge een uitzonderlijk lang contract tot medio 2030.

The Athletic wist kort voor de feestdagen al te melden dat Chelsea een linksbenige verdediger zocht en dat Badiashile tot topkandidaat was gebombardeerd. De leiding van the Blues was al sinds afgelopen zomer op zoek naar een linkspoot, mede door de blessuregevoeligheid van Ben Chilwell. Nu hebben de Londenaren beet met de boomlange Fransman. “Ik ben heel blij om hier bij Chelsea te zijn. Ik kan niet wachten om de fans te ontmoeten en te spelen in de beste competitie van de wereld”, laat de linkspoot optekenen op de clubwebsite. De komende 7,5 jaar zal Badiashile in het shirt van Chelsea te zien zijn.

Badiashile doorliep de jeugdopleiding van Monaco, waar hij in 2018 zijn debuut maakte. In totaal kwam hij 135 keer uit voor de Monegasken. De Franse bondscoach Didier Deschamps liet hem in september debuteren in de Nations League in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Oostenrijk. Drie dagen later maakte Badiashile opnieuw de negentig minuten vol in het shirt van de vice-wereldkampioen. Hij kon echter niet voorkomen dat er met 2-0 werd verloren van Denemarken. Tijdens het WK in Qatar behoorde Badiashile niet tot de selectie van Deschamps.

Het is de vierde keer in korte tijd dat Chelsea veel geld uitgeeft voor een verdediger. Afgelopen zomer werden Kalidou Koulibaly, Wesley Fofana en Marc Cucurella voor een totaalbedrag van ongeveer 185 miljoen euro al naar Stamford Bridge gehaald om de defensie van Chelsea een boost te geven. Manager Graham Potter was echter nog niet helemaal tevreden en wilde met de komst van de linksbenige Badiashile de renovatie van de verdediging definitief afronden. Daardoor kan Chelsea zich nu focussen op andere posities, waarbij de komst van Benfica-middenvelder Enzo Fernández de hoogste prioriteit lijkt te hebben.

Moet Chelsea doorpakken en Enzo Fernández naar Stamford Bridge halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties



Dit doen steeds meer clubs om het hoge salaris boekhoudkundig uit te smeren over meerdere jaren:

Bijvoorbeeld Badiashille die in 4 jaar 20 miljoen verdient= 5 miljoen per jaar in de boekhouding
Badiashille die 20 miljoen in 8 jaar verdient= 2,85 miljoen per jaar in de boekhouding. Betekent nog 2,15 miljoen per jaar aan ruimte over voor andere spelers

5 januari 2023 om 15:59

Dan moet die Badiashile ook wel even akkoord gaan met een halvering van zijn jaarsalaris.

5 januari 2023 om 16:01

Voor Badiashille maakt het niet uit hij is verzekerd van die 20 miljoen aangezien hij een contract tot 2030 heeft (dus ook stukje zekerheid)

5 januari 2023 om 16:03

Als hij voor 5 miljoen per jaar een 5-jarig contract tekent dan is hij van meer geld verzekerd. Natuurlijk maakt dat iets uit.

5 januari 2023 om 23:46

Dot kun je toch niet serieus menen? Als zijn kortere contract ten einde loopt kan hij bij chelsea of een andere club tekenen tegen een waarschijnlijk hoger salaris. En zelfs als niemand hem nog zou willen, dan kan hij een paar jaar eerder met pensioen. Zelfs voor vz begrippen een bizarre comment!

5 januari 2023 om 16:00

Die berekening slaat natuurlijk helemaal nergens op. Je doelt waarschijnlijk op de afschrijvingen over de boekwaarde van deze speler die berekend worden op basis van het aankoopbedrag.

5 januari 2023 om 16:03

Vergelijk het maar met wat Barca vorig jaar met Umtiti heeft gedaan. Ook zijn contract verlengd om deze reden

5 januari 2023 om 16:08

Dat is ook een bijkomend voordeel. Ze hebben nu 7,5 jaar om zijn aankoopbedrag af te schrijven in plaats van 4 of 5 jaar. Betekent een lagere afschrijving op de balans per jaar

5 januari 2023 om 16:22

Is niet zo te vergelijken Bundy, want Umtiti ging daardoor per jaar minder verdienen. Hij was alleen verzekerd van het salaris uit zijn vorige overeenkomst. Je legt het helemaal verkeerd uit aan jezelf.

5 januari 2023 om 19:02

Bundy ze kunnen max over 5 jaar afschrijven. Waarschijnlijk loopt zijn salaris gewoon op met zijn contract en is veel verhoging in de vorm van premies.
Het is meer gewoon het Amerikaanse model uit bv de NFL, daar geven ze ook lange en prestatiegerichte contracten.

5 januari 2023 om 16:10

Je punt slaat nergens op. In de ene situatie verdient hij 5 miljoen per jaar en in de andere situatie 2,5 miljoen per jaar. Dit is geen 'boekhoudkundige truc' maar gewoon een contract tegen een hele lange looptijd. Het is niet alsof hij na die 4 jaar opeens geen verdiencapaciteiten meer heeft ofzo... Hij is 21, niet 35.

5 januari 2023 om 16:14

En 20/8 is ook echt geen 2.85 haha.

5 januari 2023 om 16:17

Had 20 gedeeld door 7 volle seizoenen gedaan excuses

5 januari 2023 om 16:18

Wou net zeggen. Na die 4 jaar kan hij weer ergens anders tekenen. Dat maakt wel uit. Maar misschien is het ook dat je het aankoop bedrag ook uitsmeert over die 4 of 8 jaar als afschrijving. Daar heb je dan wel weer een aardig voordeel. Dat doet Ajax ook met die grote bedragen van o.a. Bergwijn. 30 miljoen over 5 of 6 jaar is prima te betalen voor een club dat CL inkomsten krijgt. 30 miljoen in een keer aftikken of uitsmeren over een contract van 2 of 3 jaar is wel te gek voor woorden.

5 januari 2023 om 16:20

Ze creeren hierdoor qua afschrijving en in het salarishuishouding ruimte voor grote aankopen als Nkunku en Enzo Fernandez. Misschien dat ze ook nog Kudus proberen te halen naar Londen

5 januari 2023 om 16:32

Niks mis met slim omgaan met de boekhouding, zolang het maar klopt

5 januari 2023 om 16:43

Gaan ze die ook allemaal bij Benfica stallen op huurbasis?

5 januari 2023 om 16:22

Dat is het punt niet echt. Ze doen het meer om de transfersom te spreiden om het resultaat te beïnvloeden. 38 miljoen / 7,5 jaar is net iets meer dan 5 miljoen afschrijvingskosten per jaar. Dat is ook wel nodig gezien de miljoenen die ze uitgeven.

5 januari 2023 om 17:52

Chelsea = Man Utd 2.0 met al die rare transfers, Chelsea fans maak je maar klaar voor een banter era.

Fijn dat Boehly zoveel geld heeft,maar vind de transfers maar zonder echte gedachtegang plaatsvinden. Kopen kopen en maar hopen dat het wat wordt. Ik mis Abromovich nu al. Hoop dat mrt Vivell weer wat gerichte transfers komen.

5 januari 2023 om 16:11

Ik zie veel toppers voor de toekomst die worden aangetrokken. Met Badiashille en Fofana staat je centrum de komende 10 jaar. Middenveld is ook voorzien van genoeg talent met de komst van Nkunku en de mogelijke komst van Enzo. Alleen de aanval vind ik persoonlijk echt nog niet goed genoeg.

Boehly is enorm aan het spenderen en dat maakt het jammer, maar hij koopt wel een talentvolle ploeg bij elkaar die de komende jaren zeker weer mee gaat doet om de titel.

5 januari 2023 om 17:48

Veel potentiã«le toppers inderdaad, maar hoe groot is de kans dat ze het allemaal waarmaken? Havertz was zo'n potentiã«le topper, maar dat komt er bij lange na niet uit. Bij Werner ook niet, al was die al iets ouder, maar toch. Koulibaly werd door vele gezien als een topverdediger, maar vind ik bij Chelsea toch flink tegenvallen. En laten we wel wezen: Fofana en Enzo hebben natuurlijk niet over een lange periode het laten zien. Zou mooi zijn voor Chelsea en het voetbal als ze uitgroeien tot topspelers, maar ik moet het nog maar zien. Ook talenten zoals in het verleden Tomori en nu Chalobah zullen door dergelijke transfers waarschijnlijk vertrekken. Als je dan kijkt hoe een Tomori zich ontwikkeld heeft. Heeft 31 miljoen opgeleverd en nu ben je meer dan dat kwijt aan een opvolger die het nog maar moet laten zien.

5 januari 2023 om 18:51

Ik ben het zeker eens met het punt dat je maakt. Chelsea staat nou eenmaal niet bekend om hun talentenontwikkeling. Echter ben ik wel onder de indruk van deze recente transfers. Je kan zeggen wat je wilt, maar ze lijken allemaal enigszins logisch, dat is weleens anders geweest. Ik ben benieuwd naar Boehly, hij is aandeelhouder van andere franchises in LA, waarvan sommigen historisch succes boeken momenteel, en de andere in een historische dip zit. Hoop voor Chelsea dat het eerste ook bij hen van toepassing zal zijn.

Verder is met name de transfer van Enzo aan de hoge kant (Er gaan geruchten rond dat de deal uit elkaar is gevallen omdat Chelsea niet meer dan 90M wil bieden ondanks een mondeling akkoord?). Ondanks dat vind ik nog steeds dat velen Enzo onderschatten. De meesten hier hebben hem alleen op het WK gezien en beoordelen hem enkel daarop. Deze jongen wordt al gevolgd door elke topclub vanaf het moment dat hij was doorgebroken bij River Plate. Hij hoort in mijn mening zonder twijfel in het rijtje van Vinicius, Bellingham, Tchouameni etc.

5 januari 2023 om 23:49

Hoe vaak zie je een speler aangekocht worden die je beter maakt en 10 jaar basis speelt?

Man man man, 185 mil voor Fofana en Die krullenbol, niemand heeft het waar gemaakt. Zeker de krullenbol niet en Fofana geblesseerd volgens mij. 185 mil. Weet hoeveel moois je daarmee kan doen met een beetje goede scouting? Badiasville ken ik niet, kan ik niet over oordelen maar komt Van Monaco daar komt vaak veel grote talenten vandaan.

5 januari 2023 om 16:11

Absurd gewoon gaat nergens meer over. In 6 maanden tijd. 67 mil voor Cucu, Koulo 40 mil, 90 mil voor Fofana en nu 40 mil voor Badia. Werkelijk bizar! Gewoon een kwart miljard! in 6 maanden tijd voor alleen de defensie! KNETTERGEK en walgelijk! 🤦🤮

5 januari 2023 om 16:20

En als het dan ook nog een topverdediging is...nu zie ik alleen maar sterke tanks die er allemaal worden uitgelopen door technische aanvallertjes.
Het zegt veel over het huidige niveau dat dit soort logge gasten bij topclubs spelen.
Atletisch supersterk maar tactisch erg arm. Jammer...

5 januari 2023 om 18:56

Badiashile voor 40 is een koopje in de huidige markt. Zoek maar een verdediger met zijn ervaring, leeftijd, en zijn profiel voor die prijs. Verder is hij ook nog eens links, iets wat hem al helemaal een koopje maakt. Vindt het gek dat Arsenal, United, en Real niet achter hem aan zaten. Kunnen allemaal wel een (backup/toekomstige) linkspoot gebruiken achterin.

Goede, sterke verdediger begrijp ik. Met oog op Silva’s leeftijd, Azpiliqueta’s leeftijd, Fofana’s blessuregevoeligheid en Koulibaly’s missende vorm is dit een goede aankoop voor de midden- of lange termijn. Samen met Colwill hopelijk volgend seizoen het duo achterin!

Een 21-jarige Fransman die alweer terecht komt bij een topclub. Al die topvoetballers uit Frankrijk is gewoon bizar.

En weer een Frans talent dat opduikt. Wanneer gaan mensen nou is een keer beseffen dat het geen Farmer league maar Talent league is. Ik heb het niet alleen over de Franse zelf maar gewoon het talent dat uit die competitie/land komt. Dan vind ik dat er meer waardering naar die competitie gemaakt kan worden.
🇫🇷 =TALENTLEAGUE

5 januari 2023 om 16:07

Het is inderdaad bizar hoeveel talent er ieder seizoen weer opstaat in de Franse competitie en daarna (succesvol) de stap weet te zetten naar grotere competities. Als je PSG niet meerekent is de Ligue 1 echt een spannende competitie met veel verrassingen, waarin zelfs grote clubs zomaar weg kunnen zakken en kleine clubs bijna jaarlijks stunten. Helpt voor de reputatie van de competitie echter ook niet mee dat Uber Eats de hoofdsponsor is, want de volledige naam klinkt daardoor nogal suf.

5 januari 2023 om 18:25

Daar heb je helemaal gelijk in. Zonder PSG zou het heel spannend geweest zijn en ook echt bizar dat er zoveel talent uit de competitie komt. Ik volg het zelf al een aantal jaar en dan ben je toch verbaasd over hoeveel talent daar doorheen komt. Ik las net weer dat Arsenal geïnteresseerd is in Elye Wahi, een talent van Montpellier en Man U is geïnteresseerd in Axel Disasi dat is de centrale verdediger die naast deze Badiahsile staat.

Doen ze goed daar in Frankrijk, daar kunnen we veel van leren hier in NL

5 januari 2023 om 18:59

Bij Monaco breekt er ook weer een wonder aanvaller nu door met 2 goals in zijn debuut en bij Rennes is er ook weer een of andere top spits opgedoken. Echt bizar wat ze daar doen!

Overigens geldt hetzelfde voor de Fransen in het basketbal. Er komt een jonge aan uit Frankrijk die volgens velen GOAT potentie heeft (victor Wembanyama). Verder zijn er nog meer jonkies die daar doorbreken nu en binnen een paar jaar in de NBA spelen.

6 januari 2023 om 07:03

Klopt, je bedoelt Eliesse Ben Seghir, dat kan ook een parel worden en bij Rennes heb je er een aantal lopen die veel potentie hebben, je hebt Martin Terrier, hij heeft helaas van de week ze kruisband afgescheurd we gaan zien hoe die eruit gaat komen, maar buiten om dat heb je Gouiri en Kalimuendo, die hebben ook potentie en achterin bij Rennes hebben ze een jonge verdediger Christopher Wooh. Dat kan misschien ook een grote worden.

Zelf volg ik het basketbal niet echt omdat ik echt een voetbal fanaat ben maar ik geloof je zeker dat daar ook talent doorheen breekt. Ze doen het goed qua opleiden daar in Frankrijk.

@vz zouden jullie misschien een rubriek kunnen maken over hoe het kan dat er in Frankrijk zoveel talent doorheen breekt. Daar moet een verklaring voor zijn neem ik aan.

5 januari 2023 om 21:40

Ik volg L1 al.jaren.
En ik amuseer mij meer dan met de PL. Akkoord City- L' pool is prima maar zie Chrystal Palace tegen n Nottingham en ik zie een hardloopwedstrijd met dravers
Technisch gezien zijn de Fr clubs echt beter. Bijv zie graag Lens en Stade Rennais....

Konden ze hem niet morgen presenteren? Enzo deal is gone en vanavond een pakslaag van city. Dan hadden we nog wat goed nieuws na deze dompers.

En dan maar hopen dat t geen Bogarde/Ziyech verhaal wordt…. Zit je daar 7 jaar

Die moeten ze wel heel goed gescout hebben als je een contract uitdeelt van 7 jaar! Dat gebeurd inderdaad vrij weinig haha. Chelsea zit wel vol met de centrale verdedigers maar goed Thiago Silva is natuurlijk al bijna 40. Dus op lange termijn kan het wel handig zijn.

Gaat Chelsea ook nog een keer echte topspelers aantrekken? Sterren, spelers van buitencategorie? In drie seizoenen 697 miljoen uitgegeven en nog steeds staat er een povere selectie zonder topspelers.

5 januari 2023 om 18:14

Het probleem van Chelsea is alles behalve de selectie. Ook niet de huidige selectie. Het liep als een trein onder Tuchel.. En toen begon de chaos rond Abramovitch, Rusland, Boely etc.. Machtsstrijd binnen de organisatie. Boely die iedere Abramovitch trouwe medewerker + trainer wegwerkt. En daarna van alles bijkoopt. Had je nu bij Chelsea Pep neergezet, dan had je een trainer met visie en met duidelijke eisen over eigen regie. Dan had je met dezelfde selectie in de top vd Pl gestaan.

Het is zo bijzonder dat men de invloed van een toptrainer op een selectie nauwelijks herkent.

De o geweldige spelers van City hebben tijdens het WK bijna niets laten zien. De beste spelers van City tijdens het WK waren misschien Ake en Alvarez. Maar men praat alsof City een wereldselectie heeft. Het zijn zeker goede spelers, maar het is Pep die hier een machine van heeft weten te maken.

Ja een paar jaar geleden hebben de Franse de wetgeving aangepast , door de clubs verplicht 10% van de totale begroting te moeten investeren in hun jeugd opleidingen. En dat betaalt zich de laatste jaren uit, eerst door het wereldkampioenschap en nu een zilveren medaille. Maar er loopt zoveel talent daar rond , de knvb zou eens het model op moeten zoeken en er wat mee doen. Een wetgeving invoeren dat de clubs verplicht om op gras te voetballen en 10% van de omzet te moeten investeren in de jeugd . En mischien een betere opleiding, gemaakt met hulp van een think tank , bestaande uit van Gaal ,Hiddink, advocaat , Rijkaard , en welke andere toptrainer en daar een opleiding trainer van maken . Daar heb je tenminste wat aan op de lange termijn.

6 januari 2023 om 07:08

Dit is dus ook de reden waarom je bij iedere bvo in Frankrijk een ‘centre de formation’ hebt waar de jeugdspelers ook kunnen overnachten, een soort van internaat en omdat je dit hebt gecreëerd ontstaat er natuurlijk ook totale concurrentie, een speler die word weggestuurd bij PSG kan zichzelf door ontwikkelen bij een Le Havre , waardoor hij nog steeds een concurrent is voor zijn andere leeftijdsgenoten en concurrentie is altijd goed want dan komt het beste product naar boven drijven. Daarom zie je dat die Fransen een fabriek qua talenten produceren hebben gecreëerd in Frankrijk.

Een hele slimme opzet van ze.

Prima speler als je weer met een 3-mans achterhoede wil gaan spelen. Als we toch met 4 achterin blijven spelen dan is het een onnodige transfer, uiteindelijk moet je ook nog Fofana kwijt waarvoor we een gigantisch bedrag hebben betaald.

Ik snap best dat iedereen valt over de miljoenen die gespendeerd worden. Maar goed als je bedenkt dat ze de afschrijvingen proberen uit te smeren over langdurige contracten. Veel jonge spelers halen die veelal in de speciale FFP regeling vallen, dan gebeurd het wel allemaal legaal. Het enige nadeel aan dat uitsmeren is, dat je koopkracht de komende jaren flink zal afnemen door al die opgestapelde afschrijvingen en uitgesmeerde transfersommen.

5 januari 2023 om 19:02

Je eerst zin is ook het eerst waar ik aan moest denken. In dat geval is dit een hele rare transfer, want na de winterstop spelen we weer met 4 man achterin. Hopelijk gaan we niet terug naar die onzinnige 3 mans defensie of domme geruil tussen formaties. Het best zou zijn als je een formatie kiest en daar dan de aankopen op afstemt, maar bij Chelsea gaat dat regelmatig fout

5 januari 2023 om 19:14

Ik zie Potter het eerlijk gezegd ook niet redden op deze manier. Je hebt veel meer een trainer als Conte nodig die die jongens eens een oppepper geeft. Kwaliteit genoeg, maar veel te weinig zetten zich 100% in.

Maar goed verder helemaal eens hoor. Een 3-mansachterhoede hoef je niet aan te beginnen zonder een volledig fitte Chillwel en James. Aan een extra rechtsback hadden we veel meer gehad. Daarnaast wordt je overlopen met het huidige middenveld zonder die derde speler.

5 januari 2023 om 19:33

Fofana wordt toch bij Benfica gestald samen met de Braziliaan? Overigens vraag ik me af hoe ze dat als ruilmiddel gaan inzetten voor Enzo aangezien Benfica het aanbod heeft afgewezen?

5 januari 2023 om 20:16

We hebben ook net een talentvolle aanvaller gehaald die Fofana heeft (lekker verwarrend alle Fofana's). Maar we hebben afgelopen zomer een andere Fofana van Leicester overgenomen, al vraag je je bijna af wanneer die ooit eens uit de lappenmand komt.

5 januari 2023 om 20:38

‘Ik snap best dat iedereen valt over de miljoenen die gespendeerd worden.’

Vind je het gek? 700 miljoen op 3 seizoenen!!! Wat is de visie?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren