Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea betaalt 25 miljoen euro en heeft gewenste versterking binnen

Laatste update:

Abdul Rahman Baba gaat bij Chelsea aan de slag. FC Augsburg maakt zondagavond via de officiële kanalen melding van de transfer van de linkerverdediger naar de Londense club. Over de transfervoorwaarden verschaft de Bundesliga-club geen duidelijkheid, maar het gaat naar verluidt om een transfersom van ongeveer 25 miljoen euro.

/

Baba, 21 jaar, tekende in de zomer van 2012 een contract met SpVgg Greuther Fürth. De elfvoudig Ghanees international stapte een jaar geleden voor 2,5 miljoen euro over naar FC Augsburg, waar hij een contract voor vijf seizoenen tekende. In zijn eerste seizoen kwam de linksback tot 31 officiële duels. Dit seizoen kwam hij alleen in het bekerduel met SV Elversberg (1-3 winst) in actie.

"Abdul heeft zich in een jaar enorm ontwikkeld en een grote sprong gemaakt. De transfer is niet alleen een beloning voor zijn prestaties, maar ook voor ons als club als een internationale topclub als Chelsea interesse toont. We wensen Abdul veel succes in Engeland", zo laat Augsburg-voorman Stefan Reuter optekenen.

"Ik wil iedereen bedanken: het bestuur, de trainers en de supporters. Iedereen die bij FC Augsburg is betrokken", vertelt Baba, die bij Chelsea de plek van de naar Atlético Madrid vertrokken Filipe Luis inneemt. "Deze kans, spelen voor een topclub in Engeland, kon ik simpelweg niet laten liggen. Ook al had ik mij eigenlijk voorgesteld om hier nog lang te blijven. Ik heb me hier in ieder geval zeer thuisgevoeld en zal deze club blijven volgen."


Een goede versterking voor Chelsea

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dan kan azpi naar rechts schuiven en Ivanovic richting de bank. Dit is zeker een aankoop die nodig was.

16 augustus 2015 om 19:30

Zou graag nog een nummer 10 zien komen. Eeuwig zonde dat mata verkocht is. En nog een centrale middenvelder zou ook mooi zijn.

16 augustus 2015 om 19:35

Willian op 10 is ook niet erg. Ik zie liever een candreva komen die lekkere voorzetten heeft en doelgericht is. Verder zou een pedro of griezmann ook perfect zijn.

16 augustus 2015 om 19:36

Helemaal mee eens Mata doet denk ik bij elke Chelsea fan nog pijn in het hart. Ik zou dan wel graag een Gotze willen zien en op het middenveld ben ik wel een voorstander van Witsel.

16 augustus 2015 om 19:35

@ London is blue

Is Ivanovic dan zo'n zwaktebod? Ik vond hem vorig seizoen één van de beste spelers bij Chelsea, wat een conditioneel beest is dat, maakt echt belachelijk veel meters en je komt niet makkelijk voorbij hem. Ik wil het van Baba eerst nog maar eens zien, denk niet dat hij zo één-twee-drie Ivanovic naar de bank speelt.

16 augustus 2015 om 19:38

Deel van vorige seizoen was die deels goed deels matig. Als die op de bank begint zal die hopelijk een prikkel krijgen en beter spelen.

16 augustus 2015 om 19:39

@Selassi Ivanovic begon inderdaad heel sterk aan het seizoen, maar wordt sinds de winterstop steeds wat minder en trager. En over Baba heb je gelijk ik weet ook niet of hij Ivanovic zo 1,2,3 uit de basis speelt maar stiekem hoop ik daar wel op.

16 augustus 2015 om 19:42

@ D.costa

Speelde deze wedstrijd erg zwak inderdaad, concurrentie is in ieder geval nooit slecht. Wat ik goed vind aan Ivanovic is dat hij verdedigen voorop stelt, zeker in de BPL heb je volgens mij meer aan een ijzervreter waar je drie keer voorbij moet voordat je richting 16-meter gebied bent, dan een frivole snelle back die aanvallend meer brengt, maar verdedigend steken laat vallen.

16 augustus 2015 om 23:39

Is het niet beter dat Chelsea een jaartje wacht met Stones te kopen en daarentegen Azpi op rechts zet, Baba op links en Cahill, Terry/Ivanovic centraal.

17 augustus 2015 om 17:53

Ik heb Ivanovic nog nooit centraal zien spelen, maar dan geburik je wel zijn grootste kwaliteit (conditie en werkkracht) niet meer voor de volle 100 %, als CV maak je tenslotte de minste meters, samen met de spits positie.

16 augustus 2015 om 19:38

Afval is makkelijk te produceren, moeilijk te verzamelen en onmogelijk om kwijt te raken.

Net als Ivanovic. Je kunt wel meerdere verdedigers halen maar of ze Ivanovic kunnen vervangen...

16 augustus 2015 om 19:42

Weet eigenlijk niet wat ik van deze transfer vinden. Een back was echt nodig, maar deze jonge heeft pas een goeie seizoen gespeeld. Nu nog een middenvelder, een rechtsbuiten en een spits. Cesc was de eerste twee wedstrijden zwak, een goeie back up kan geen kwaad, voor rechts hebben we zeker iemand nodig.iemand die een actie kan maken en ook kan scoren. Na Costa hebben we ook alleen maar Remy, Falcao kan echt helemaal niks.

16 augustus 2015 om 19:48

Ik moet het inderdaad ook nog maar zien met Baba maar ik heb er wel vertrouwen in. Met de rechtsbuiten en iemand op het middenveld ben ik het wel eens. Ik denk alleen niet dat ze nog een spits moeten halen Remy blijft een prima back up en Falcao krijgt teveel salaris om als (dan) vierde spits te gebruiken, ik hoop dat Bamford zich goed ontwikkeld zodat hij zich volgend seizoen bij de selectie kan aansluiten.

16 augustus 2015 om 19:58

@ Londonisblue,

Inderdaad, Branislav Ivanović is op dit moment op z'n retour. Hij is een prima back, maar begint nu vanwege z'n leeftijd minder te worden en nu kan César Azpilicueta mooi als rechtsback spelen en Baba Rahman als linksback.

Ik heb Rahman het afgelopen seizoen 'n aantal keer zien spelen bij FC Augsburg en hij maakte een prima indruk op mij. Zeer goede en jonge back, met veel potentie.

Veel mensen zijn hier geen fan van Oscar, maar ik juist wel. Ik ben ook een fan van Willian. Oscar is meer een harde werker, vergeleken met bijvoorbeeld 'n nummer tien als Willian en Willian is technisch juist beter dan Oscar en ik hoop dat Chelsea geen nieuwe nummer tien aantrekt, want van Oscar en Willian ben ik wel gecharmeerd.

Al sinds vorig seizoen hoop ik op een nieuwe rechtsbuiten bij Chelsea. Meestal wordt Willian als rechtsbuiten opgesteld, maar Willian vind ik op de tien positie veel beter tot zijn recht komen, dan als rechtsbuiten en ik daarbij vind ik Willian niet echt een buitenspeler.

Ik hoop dan ook dat ze erin slagen om Pedro over te nemen van FC Barcelona. Ik hoop dan op deze opstelling (zie opstelling).

Courtois
Azpilicueta
Terry
Cahill
Baba Rahman
Fàbregas
Matic
Pedro
Oscar
Hazard
Diego Costa
16 augustus 2015 om 20:36

@Rochester

Ik kan je opstelling helaas niet zien op mijn telefoon. Zelf word ik ook steeds minder een fan van Oscar. Als back up vind ik Oscar wel altijd goed invallen maar als basisklant ben ik niet helemaal tevreden over Oscar dan zie ik liever Willian op 10. Pedro zou nog mooi zijn alleen dan heb ik liever een Reus want Reus kan ook nog altijd op de 10 mocht het toch allemaal tegenvallen met Willian op 10. Cuadrado zou ik met een verlies aan Juve verkopen daar heb ik niet echt vertrouwen in en zou ik als back up Moses gebruiken waarvan ik erg gecharmeerd ben geraakt in de voorbereiding van het seizoen. Ook Kenedy lijkt me een hele leuke speler voor in de toekomst alleen moet hij nog wel een contract tekenen.

16 augustus 2015 om 20:53

Bij augsburg lachen ze zich het apenzuur hoor! Prima speler, maar, zo super veel geld.. het is gewoon lachwekkend.. ik zie ze in zuid Duitsland de champagne wel ontkurken.. lang leven het eeuwige geld in de premier league.. dat het maar vaak naar de Bundesliga mag stromen! Beleid wint ten alle tijden, vergeet dat niet..

16 augustus 2015 om 21:29

@snapik

17 miljoen pond is anders gewoon een prima bedrag voor iemand met zijn leeftijd en potentie? En dan te bedenken dat er nog een hoop bonussen en dergelijke variabelen zijn waar van we het nog moeten zien of Augsburg die ook ontvangt.

16 augustus 2015 om 21:40

Nja, hij heeft zich pas een jaar bewezen, bij een team wat in principe boven zichzelf uit steeg.. ik vind het echt heeeeel erg veel geld voor deze knaap, maar, hij kan wel degelijk voetballen!

16 augustus 2015 om 21:52

@snapik

Hangt er van af vanuit welk perspectief want gezien de munteenheid (pond v euro) en het feit dat er veel geld rond loopt in het Engelse voetbal i.v.m TV rechten en in Chelsea's geval daar boven op ook nog eens het geld van de nieuwe deal met Yokohama als shirtsponsor en prijzengeld van de PL winst vorig seizoen is het niet zo veel.

Nou dat is dan nog eens een welkome versterking! Had liever een rechtsback gehad, maar alles wat kan verdedigen is op dit moment welkom. Nu graag nog een paar die ook aan kunnen vallen.

Nou nu nog een back en een centrale verdediger er bij en dan hebben ze bij Chelsea eindelijk weer alle plekken achterin dubbel bezet. Qua verdediging is de selectie echt veel te smal bij Chelsea.

MEt Dave op rechts, Baba op links en Ivanovic op de bank zal Cfc weer dat niet te kloppen machine worden.

Lekker banken de fenomenale felipe luis werd zelfs geen kans gegunt

16 augustus 2015 om 19:47

Die was nou niet bepaald fenomenaal bij Chelsea. Daarnaast speelden Ivanovic en Dave geweldig vorig seizoen.

16 augustus 2015 om 19:54

was wel een fenomeen bij atletico in hun kampioensjaar en wie zegt dat iva en dave niet nog zo'n seizoen spelen dus mag hij gewoon een jaar banken. geweldige transfer hoor

Laten we hopen dat na deze goede aankoop reus ook nog even word gehaald voor rechts en dan snel de achterstand recht trekken!!

Goede aankoop, Chelsea kan zo'n verdediger best goed gebruiken. Vooral als je keek naar het spel tegen City.

Eindelijk is ie binnen ik wil echt zien wat ie in huis heeft nu nog alleen Axel Witsel, John Stones en Candreva en we kunnen er weer tegen aan.

Tjah het mocht ook tijd worden, we hebben lang genoeg gewacht op een extra back. Desalniettemin is het een geweldige speler!

Kan een Buli-volger mij iets meer over deze jongen vertellen ? Zou een welkome versterking als hij een degelijke speler is. Chelsea heeft dringend nood aan een back.

16 augustus 2015 om 19:43

Baba heeft een heel goed seizoen gedraaid bij Augsburg. Hij heeft zich in 1 jaar enorm goed ontwikkelt. Ik denk dat Chelsea wat te hoog gegrepen is maar het zou mooi zijn als die het redt. Zou mooi zijn als hij doorgaat met zich zo stormachtig te ontwikkelen.

Dit betekent dan dat Alex Telles bij Galatasaray blijft

Goed gehandeld door Augsburg. 25 miljoen is vooral bij zon club altijd welkom. Ze hebben al een vervanger maar zullen nu misschien nog wel actief worden op de transfermarkt.

witsel ben ik niet zeker van je kunt bijna nooit zeggen hij is slecht maar is een vertraging voor je spel

Vorig seizoen was ivanovic nog de beste back van de wereld in de ogen van vooral vele chelsea fans. En nu na 2 wedstrijden moet ie alweer banken. Kan hard gaan.

16 augustus 2015 om 20:36

Hij speelt al sinds de kerst zwak..

16 augustus 2015 om 21:32

@gunnerfct

Wie zei dat dan? Ivanovic was vorig seizoen de beste RB in de PL maar over de wereld gezien komt hij amper in de top 5.

16 augustus 2015 om 23:19

Ik bedoel niet letterlijk beste vd wereld, ik overdrijf misschien een beetje maar ik bedoel maar duidelijk te maken dat hij vorig jaar nog zo goed was en goed werd gevonden. En nu al door menigeen hierboven wordt afgeserveerd.

Hopelijk betekent dit dat Azpi naar RB verhuist en het einde verhaal is met Ivanovic op RB want op deze manier blijft de verdediging nog steeds ongebalanceerd en haal je gewoon niet het maximale uit Azpilicueta in aanvallend opzicht. Daarnaast is Ivanovic ook niet de snelste meer en staat hij te vaak uit positie om nog enigszins z'n eigen fouten te kunnen corrigeren, noch is Cahill vlug genoeg om mee te dekken als hij nog voorin loopt rond te dwalen zoals altijd.

Daarnaast zou Baba op LB en Azpi die dan naar RB verhuist het wat makkelijker maken om op een hogere lijn te kunnen spelen, ondanks dat de centrale duo eigenlijk de grotere probleem is. Maar helaas heeft Mourinho Ivanovic vice-captain gemaakt dit seizoen nu Cech weg is en moet ik het nog maar zien of hij hem ernaast zet want uiteindelijk is het een lieveling van hem ook nog.

Lekker gehandeld door Augsburg hoor. In een jaar gewoon even 22.5 miljoen (min salariskosten) naar binnen geharkt.

Tsjee, net zoveel geld als Depay heeft gekost, of Sneijder of Suarez destijds. Het dubbele van Eriksen.
Veel geld voor een knaap waar ik werkelijk nog noooooit van gehoord heb, maar dat kan ook aan mij liggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren