Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cesc Fàbregas haalt herinneringen op aan ‘gestoorde’ ex-ploeggenoten

Laatste update:

Cesc Fàbregas speelde gedurende zijn loopbaan voor achtereenvolgens Barcelona, Arsenal, opnieuw Barcelona, Chelsea en AS Monaco. De 110-voudig Spaans international haalt in gesprek met de BBC herinneringen op aan zijn carrière. De 33-jarige middenvelder vertelt dat hij het grappigste moment in zijn carrière meemaakte dankzij Diego Costa.

“Toen Antonio Conte naar Chelsea kwam, speelde ik in de eerste drie maanden niet zoveel. Hij maakte duidelijk dat hij een ander type middenvelder wilde, Nemanja Matic speelde en ik was ook geblesseerd. We moesten op gegeven moment naar Manchester City, terwijl we al zeven wedstrijden op rij hadden gewonnen, en Conte zei: ‘Je moet spelen’. We wonnen met 3-1, ik speelde goed en leverde een assist bij een doelpunt van Diego. Ik had het gevoel dat ik op een punt kwam waarop de manager op me kon vertrouwen”, brengt Fàbregas in herinnering.

“Vervolgens speelden we tegen West Bromwich Albion en Matic was hersteld, dus hij stond in de basis. Het was zo’n typische wedstrijd, na zeventig minuten stond het nog 0-0. Ze verdedigden goed”, vervolgt de Spaanse middenvelder. “De wedstrijd vroeg om iemand als ik, die een deur kan openen. Er gebeurde heel lang niks, tot Diego naar de zijlijn stapte en naar Conte riep: ‘Zet Cesc erin!’ Met Conte moet je niet sollen en hij deed alsof hij Diego niet hoorde. Twee minuten later zei hij: ‘Cesc, kom’ en direct nadat ik erin kwam, gaf ik een assist bij een doelpunt van Diego.”

Fàbregas noemt Costa én Gerard Piqué de gekste teamgenoten die hij gedurende zijn loopbaan had. “Ik heb met Gerard gespeeld sinds mijn tiende. Hij is niet veel veranderd, maar hij is nu een zakenman en heeft een ander imago. Vroeger deed hij continu gestoorde dingen. Op een dag sloopte hij de banden van de auto van onze keeper. Die jongen ging naar huis en kwam halverwege stil te staan, midden op de snelweg. Hij moet in mijn top twee staan.”

De beste medespeler ooit maakte Fàbregas tevens mee bij Barcelona. “Dat is uiteraard Lionel Messi, met hem speelde ik sinds mijn dertiende. Zijn talent is met niks te vergelijken. Los van zijn talent, is hij ook enorm competitief. Hij wil altijd winnen, zelfs op de training vindt hij het vreselijk om te verliezen”, stelt Fàbregas. Zijn beste tegenstander kwam hij tegen in Engeland. “Ik genoot ervan om tegen Steven Gerrard te spelen. Hij was in fysiek opzicht het moeilijkst te bespelen. Een box-to-box-speler, tweebenig en hij schoot met de buitenkant van zijn schoen: een échte machine.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke verhalen om te lezen, maar om nou te stellen dat ze hilarisch zijn..

Maargoed, altijd leuk om erin te komen en dan het verschil te maken. Was/is toch een goede speler.

Wat heb ik genoten van Fabregas zeg.. Echt heel jammer dat Sarri hem weigerde te gebruiken en hij wilde vertrekken, want als het aan mij had gelegen dan had hij zijn carriere bij ons afgesloten. Geweldige speler die bijzonder belangrijk was bij de twee laatste kampioenschappen! Zelden heb ik een speler zo’n impact op een team zien hebben als Fabregas op Chelsea had in 2014. Een beetje vergelijkbaar met Fernandes bij United.

Zo grappig vond ik ze niet. Ieder zo zijn eigen humor!!!

Was natuurlijk in zijn tijd bij Arsenal fenomenaal. Helaas nergens dat niveau aangetikt. Zo nu en dan bij Chelsea maar hij had het constante niet.

9 juli 2020 om 10:32

Vond hem vooral het eerste seizoen bij Chelsea toch aardig constant spelen 14/15: 5 goals 24 assists

Banden slopen en midden op de snelweg stil komen te staan. Ik zie er de grap niet van in,sterker nog,een gevaarlijke situatie....

Mensen onderschatten vaak messi's winnaarsmentaliteit en denken vaak hem bij dat hij alles heeft gehaald door puur talent,maar dat kan helemaal niet...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren