Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cambuur slaat na discutabel rood toe en verlaat laatste plaats

Laatste update:
/

SC Cambuur heeft zaterdagavond tegen PEC Zwolle drie belangrijke punten geboekt in de strijd tegen degradatie. De club uit Leeuwarden en PEC hielden elkaar in een moeizame wedstrijd lang in evenwicht, maar Jack Byrne schoot tien minuten voor tijd de bevrijdende 1-0 binnen. Door de overwinning is Cambuur weer over De Graafschap heen geklommen, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft, en staat het nu twee punten boven de hekkensluiter.

De thuisclub liet in de eerste helft duidelijk zien dat het de punten het hardst nodig had; de Leeuwarders begonnen fel aan de wedstrijd en troffen na twee minuten spelen al via Sander van de Streek het zijnet. De wedstrijd lag na het openingsschot even stil vanwege een blessure bij de assistent-scheidsrechter, maar na die onderbreking probeerde Cambuur door te drukken en was het via Martijn Barto opnieuw gevaarlijk. Na een half uur spelen ging de Cambuur-storm iets liggen, al was het door blessures geteisterde PEC niet in staat het doel van Leonard Nienhuis te bedreigen.

/

Zwolle kwam in de eerste 45 minuten niet verder dan een enkel schot richting het doel, maar was via Dirk Marcellis wel verantwoordelijk voor het eerste wapenfeit van de tweede helft. De gelegenheidsaanvoerder probeerde het van grote afstand en zijn schot ging niet eens zo gek ver over het doel van Nienhuis. Terwijl PEC al moeite had om in de wedstrijd te komen, kreeg de ploeg na een uur spelen een nieuwe tegenslag te verwerken. Ouasim Bouy had in de eerste helft al een gele kaart gekregen, gleed daarna hard in op Sjoerd Overgoor (die hij overigens niet leek te raken) en kon inrukken.

Met een man meer nam Cambuur het heft weer voorzichtig in handen. Mickey van der Hart moest eerst een schot van invaller Jergé Hoefdraad uit zijn doel houden, voordat hij een bal van Van de Streek recht op zich af zag komen. Een kopbal van Vytautas Andriuskevicius belandde tien minuten voor tijd wel in het net, maar zijn kopbal werd afgevlagd wegens buitenspel. Vijf minuten voor tijd leverden de aanvallende intenties van Cambuur alsnog het gewenste resultaat op: Byrne kreeg de bal net buiten de zestien en schoot knap raak. PEC probeerde daarna een punt uit het vuur te slepen en was via Kingsley Ehizibue dichtbij. In de slotseconde leek Bart Schenkeveld de Zwollenaren nog langszij te brengen, maar Nienhuis redde.

Vind je dat SC Cambuur de zege 'gestolen' heeft vanwege de rode kaart van Ouasim Bouy?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bedankt scheidsrechter voor het kapot maken van de wedstrijd, totaal onterechte rode kaart voor Bouy. Was die scheids een Fries of zo?

27 februari 2016 om 21:54

Scheids was niet best indd ( zeg maar gerust vreselijk slecht ), maar hoe Bouy veel te laat komt in glijden is natuurlijk ook niet echt slim te noemen.

27 februari 2016 om 22:00

Weet je nu een keer hoe het voor jullie tegenstanders voelt.. Zwolle staat nog altijd fier bovenaan wat betreft gelukkige spel- en arbitraire momenten . Daarbij was de eerste actie van Bouy licht hinderen, Bakker kan never nooit z'n val faken, tweede actie, zoals Consy al zegt gewoon dom van Bouy, wat moet Barto dan doen? Een enkelblessure oplopen? Wees gezegd met jullie fortuin man gedurende afgelopen seizoenen..

27 februari 2016 om 22:04

En dat zegt een ajax supporter

27 februari 2016 om 22:08

Fortuin afgelopen seizoenen?
Ben erg benieuwd naar dat lijstje. De afgelopen weken zijn we keer op keer genaaid, kan gebeuren en daar wil ik verder ook niet over zeiken maar dat wij ''fier'' bovenaan staan kwa gelukkige spel en arbitrale momenten is natuurlijk niet waar.

( Vorig jaar trouwens genaaid bij cambuur met een afgekeurd doelpunt wat lachwekkend was )

27 februari 2016 om 22:28

@dudeeajax geluk afgelopen seizoenen? Waar heb je het over? Nog gefrustreerd van die bekerfinale, je weet wel, die 5-1?

27 februari 2016 om 22:29

En welk fortuin mag dat dan wel niet zijn? Zover ik op de hoogte ben heeft PEC zich de afgelopen seizoenen gemanifesteerd als een waardige Eredivisie club door goed voetbal en verstandig beleid.

27 februari 2016 om 22:05

Kapotmaken van de wedstrijd? Heeft er 90 minuten niet uitgezien van onze kant. Daarbuiten oogde de arbitrage wel erg amateuristisch maar niet geheel ten nadele van pec.

27 februari 2016 om 22:30

Heb jij de wedstrijd wel gezien? PEC was niet best, maar de scheids was totaal op de hand van camboer, lul niet zo stom.

28 februari 2016 om 00:31

ik was in het stadion. pec was constant aan het etteren en tijdrekken. tot het 1-0 sstond natuurlijk. gewoon verdiende overwinning.

29 februari 2016 om 09:38

jup

27 februari 2016 om 23:13

Ik vind het een terechte tweede gele kaart. Dat iemand nog net opspringt om z'n benen te redden zegt niet dat het geen overtreding is of geen geel. In mijn ogen had Bouy geen intentie om de bal te spelen, die was namelijk allang weg.

27 februari 2016 om 23:34

Ben ik met je eens. Het was een debiele tackle die Barto ongetwijfeld onderuit geschoffeld zou hebben als hij niet sprong. Door die sprong kon hij echter met geen mogelijkheid verder en de tackle was ook gewoon een overtreding. Moet men bij PEC niet zo gaan zeuren, al snap ik dat wel als het je eigen club betreft

Cambuursupporters gefeliciteerd met de dik dik dik verdiende overwinning, jullie team gaf strijd en hoe jullie achter je team stonden was verbazingwekkend mooi om te zien.

Dan over ons team.. met 2 woorden samen te vatten: Totale wanprestatie.
Echt hoe kun je in zo'n uitwedstrijd ( tegen de met alle respect nummer 18!!!! ) zo vreselijk slap spelen, we konden de bal nog geen 3 keer naar elkaar overspelen, ik zag het peinke al aangeven in het live meepraten en ben het dit keer compleet met hem eens: Parodie op een voetbalwedstrijd.

Menig was weer eens zichzelf, Bouy ontzettend dom ingaan bij de 2de gele kaart, Dekker/marinus/nijland compleet overlopen op het middenveld en Veldwijk was weer eens klassiek lui. Echt we mogen blij zijn dat cambuur los van strijd niet veel gaf ( veel slordige passes ) anders was het al veel eerder afgelopen. Zeer trieste bedoeling weer. Nu op naar volgende week ( de Graafschap thuis ) zonder Bouy maar wel hopelijk weer met Brama.. man man

27 februari 2016 om 22:23

Bedankt! Sportieve reactie.

28 februari 2016 om 11:58

Eerlijke reactie. Cambuur verdiende gewoon de overwinning. Trouwens, de goal van Vitas was er wel een. Het gebeurde onder mijn neus. Naast hem stond een speler die wel buitenspel stond. Op het moment van spelen stond Vitas nog aan de goede kant van de verdediger. Jammer dat er geen goede camerabeelden waren. Ik dacht: straks krijgen wij nog een lullige goal om de oren, want PEC had niets in te brengen, op de laatste wanhoopspoging na. Gelukkig scoorde Byrne.

Volgens mij raakte Bouy hem niet of nauwelijks, maar kwam hij wel gevaarlijk in. De intentie telt toch ook bij een overtreding?

Pec, ik zou zeggen: neem volgende week revanche op jezelf tegen De Graafschap 😎👍

Wat een onterechte rode kaart. Wat gaat er door zo'n scheidsrechter heen?

Allebei de gele kaarten waren niet terecht, hij raakte beide keren zijn tegenstander niet. Pec maakte ook geen aanspraak op de overwinning ook niet toen ze nog met 11 stonden.

27 februari 2016 om 23:04

Je hoeft je tegenstander ook niet te raken, het gaat om de intentie...

27 februari 2016 om 23:33

Bij de eerste raakt hij Bakker wel was net te zien

Wordt nog spannend onderin!! Erg leuke competitie. Wie wordt kampioen? Wie haalt de europa league? En wie eindigt er onder de streep??!!

Het was werkelijk waar afschrijselijk. 90 minuten lang was het niet om aan te zien. Ander half uur van mijn leven die ik niet meer terug krijg. Het was by far voetballend de slechtste wedstrijd van het afgelopen jaar, dan al niet van de afgelopen jaren. Met Menig en Ehizibue hebben wij de allerslechtste vleugspelers van de eredivisie in onze selectie. Voor laatsgenoemde kan ik voor zijn werklust nog enige vorm van respect kunnen opbrengen maar alsjeblieft zeg, het is wel heel slecht allemaal. Bij de nummer laatst gewoon 90 minuten afgetroeft, met een ongelovelijk laffe speelstijl. Dan mogen er veel blessures zijn maar voetballend moet je Cambuur toch kunnen aftroeven want die hebben toch ook wel een gigantisch gebrek aan kwaliteit. Ik kijk al halsreikend uit naar volgend seizoen als Mokhtar en Thomas weer zullen spelen en we hopelijk wat minder blessures zullen hebben. Ik vind ook dat onze spelopvatting nu wel extreem negatief is, het mag dan wel effectief geweest zijn in een aantal wedstrijden maar het is toch geregeld niet om aan te zien.

Verdiende zege, schandalige rode kaart.

Zwolle niet best maar die scheidsrechter mulder was werkelijk helemaal niks.

2x word bouy een kaart aangenaaid door eerst Eric Bakker en daarna door die Martijn Barto.

Die barto verdient een oscar voor matennaaier van het jaar.

En dit is niet 1e keer dat een scheidsrechter ons naait dit seizoen.

27 februari 2016 om 22:03

Heerenveen morgen verplicht verliezen maar

27 februari 2016 om 22:40

Als dat zou kunnen:D

28 februari 2016 om 00:37

jij vindt de derby niks begrijp ik? kben voor cambuur, maar ken genoeg h,veen supporters waarvan er geen 1 is die hoopt dat we degraderen. feli je bent de 1ste. haha. s6 morgen

28 februari 2016 om 09:15

En gelukkig ken ik jou dus ook niet.

28 februari 2016 om 09:24

Wij hebben de punten ook hard nodig. Komt bij dat ik volgend jaar de derby weer wil hebben. Het liefst zie ik excelsior degraderen. Die club voegt niks toe aan de ere divisie, als je kijkt naar aanhang en uitstraling van de club. Dan zie ik liever sparta en go ahead promoveren of cambuur en de graafschap handhaven.

28 februari 2016 om 02:57

Mulder, van der kerkhof, manschot,lindhout allemaal kansloos wat slecht zeg, dit is echt het meest trieste niveau dat ik ook heb gezien in de ED de afgelopen wedstrijden.

Vroeger waren het scheidsrechters als vink of blom of wiedemeijer bv, maar die zijn goddelijk vergeleken bij deze clowns.

28 februari 2016 om 09:27

Blom vind ik ook een lapzwans eerste klas. Heb het idee dat blom tegen de noordelijke clubs is. Want wij Heerenveen en cambuur worden altijd benadeeld door die gozer. En die gozubuyuk wil ik het al helemaal niet over hebben.

28 februari 2016 om 10:37

Klopt, en Blom fluit altijd voor de topclubs

1ste gele kaart was idd onverdiend, 2de daarintegen gewoon een domme overtreding van bouy en terechte kaart dus rood.

Zwolle vandaag dramatisch slecht, totaal geen rust in de ploeg zo zie je maar weer hoe belangrijk brama nou is.

Veldwijk en nijland echt 3maal niks gaan geen enkel duel aan en lopen voor geen meter.

Kingsley en Quincy zit ook totaal geen creativiteit in zijn gewoon jupiler niveau.

Cambuur is denk toch wel de zwakste club uit de eredivisie ondanks de verdiende overwinning hadden ze hier gewoon overheen moeten walsrm.

Buitenal verdiende overwinning van cambuur gefeliciteerd met de overwinning!

Ook wel eens fijn om een wedstrijd zo te winnen. Late goals en scheidsrechterlijke dwalingen hadden ons tot vandaag die seizoen alleen maar parten gespeeld. Denk overigens wel een terechte overwinning. Zwolle supporters ik weet hoe het is, maar vergeef mij ik ben er op dit moment niet minder blij om.

27 februari 2016 om 22:39

Het zat eindelijk eens een wedstrijd mee. Verdiende overwinning, aangezien Zwolle al vanaf minuut 1 aan het tijd rekken was.

27 februari 2016 om 22:49

Ach het is jullie gegund, vond het support van jullie kant erg mooi om te zien en dat terwijl je 7 keer op rij verloor chapeau. Veel succes de komende maanden, mooie club dat cambuur.

Ik kan die eerste gele kaart me niet meer voor de geest halen, maar ik vond die tweede absoluut wel een gele kaart. Hij heeft geen enkele intentie om de bal te spelen, maar hindert de tegenstander wel verschrikkelijk die een tackle al moet ontwijken en nooit meer bij de bal kan daardoor (ja, hij gaat vervolgens wel veel te makkelijk naar de grond)

Ik kan hier wel een betoog houden wat voor matennaaiers Bakker en Barto zijn en de scheidsrechter de huid vol schelden, maar ik ben daar ondertussen wel klaar mee. Elke week is het weer hetzelfde liedje en worden wij benadeeld door een blunderende arbiter. Als Van der Werff niet een doorgebroken Veldwijk vloert, dan wordt een 100% kans wel onterecht afgevlagd voor buitenspel. Als er een bal onopgemerkt over de lijn schiet dan wordt ons een penalty onthouden tegen Heracles. En nu worden twee overduidelijke schwalbes goedgekeurd door een zeer matig fluitende Mulder die de volgende arbiter is die ons naait. Ik kan het wel hebben over de blessures van Becker, Begois, Brama, Hebling, Saymak, Karagounis, Van Hintum, Van Polen, Thomas en El Hasaoui, maar het komt er uiteindelijk op neer dat PEC wel met erg laf voetbal en een beroerde instelling deze wedstrijd is ingegaan. Ik weet niet wat PEC hier kwam doen, maar voor een middenmoter die tegen de rode lantaarndrager speelt vond ik het heel kwalijk te noemen hoe wij de wedstrijd in gingen. Achterin leunen en hopen op een counter. Dat deden we al tegen FC Utrecht, tegen Vitesse en nu dus zelfs tegen Cambuur die je voetballend gezien gewoon onder de duim moet houden. Cambuur zette veel meer agressie in de strijd om de duels te winnen en elke tweede bal viel voor hen. Op die twee schwalbes na heeft Cambuur alles afgedwongen wat hen de drie punten opleverde. PEC mag zich diep schamen en zich afvragen of wij wel op deze voet verder moeten, want van het leuke goede positiespel waarmee wij de voorgaande jaren furore hebben gemaakt in Nederland is weinig meer van over.

Wat een domme poll! Ook tegen 11 man was Cambuur veel beter dan zwolle!

PEC probeerde helaas met opstootjes Cambuurspelers een kaart aan te naaien. Uit frustratie, want ze zaten eigenlijk de hele tijd niet in de wedstrijd. Illustratief: die kleine Martijn vd Laan had de grote Lars Veldwijk compleet in de zak. Complimenten voor mijn cluppie, maar ze moeten wel leren afwerken. Met balbezit en veldoverwicht alleen kom je er niet. Verdedigend staat het inmiddels beter.

Volgende week Monteiro weer voor Overgoor (is veel beter), Hoefdraad voor Narsing (wat is die besluiteloos, haalde maar 1x de achterlijn), aub geen Rosheuvel (die gaat niet diep of rent en levert geen enkele bal af bij zijn medespelers). Gelukkig is Calvin weer hersteld. Jammer dat Byrne maar 1 seizoen bij ons speelt.

Al met al: zorgen dat je in de eredivisie blijft en doorselecteren. Complicerende factor is Van der Vegt. Hopelijk kan Keizer meer invloed uitoefenen want die heeft ook in het verleden goede spelers kunnen vinden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren