Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Calvin Stengs: ‘Thuis zeg ik ’hé vriend‘, en bij Oranje noem ik hem trainer’

Laatste update:

Calvin Stengs voelt zich niet ongemakkelijk bij zijn connectie met Frank de Boer. De aanvallende middenvelder van AZ heeft een relatie met Beau, de dochter van de bondscoach van het Nederlands elftal, maar is naar eigen zeggen inmiddels gewend aan die situatie. "Ik snap dat het voor de buitenwereld raar kan overkomen", vertelt de 22-jarige Stengs aan Voetbal International.

"Soms dollen ploeggenoten me met de situatie", geeft de vijfvoudig international toe. "Maar ik vind het niet ongemakkelijk of zo. Thuis zeg ik 'hé vriend' en bij Oranje noem ik hem trainer. Voor ons is het heel normaal die werelden te scheiden. Op mijn kansen richting het EK zal het allemaal geen invloed hebben. Ik twijfel niet aan mijn kwaliteiten. Dus als ik de komende maanden langdurig een hoog niveau laat zien, moet het EK voor mij haalbaar zijn."

Eerder sprak De Boer in NOS Studio Voetbal ook al over zijn relatie met Stengs, die volgens hem 'niet ingewikkeld' is. “Ik denk van niet en ik vind van niet”, aldus De Boer. “Ik kijk als bondscoach naar wat ik nodig heb. Als ik vind dat hij erbij hoort, dan hoort hij erbij. Dan kijk ik niet naar familie of zo. Zo ben ik altijd geweest. Stengs moet het gewoon laten zien. Als hij het verdient, dan verdient hij het. En als hij meegaat, verdient hij het."

Stengs maakte in november 2019 zijn debuut voor Oranje, nog onder De Boers voorganger Ronald Koeman. Stengs mocht in het WK-kwalificatieduel met Estand (5-0) in de basis beginnen. "Ik leverde twee assists, dat was natuurlijk niet slecht, maar verder was mijn spel een beetje geforceerd", blikt hij terug. "Ik was minder vrij als in mijn laatste interlands. Ik koos vaak voor de veilige oplossing, speelde in een puur dienstbare rol. Terwijl ik normaal gesproken acties durf te maken en meer het avontuur zoek. Dat zal deels toch met de spanning van een debuut in Oranje te maken hebben. De laatste paar interlands was ik in het veld de Calvin zoals je die ook bij AZ ziet."

De selectie van het Nederlands elftal heeft Stengs naar eigen zeggen goed opgevangen. "Dit is een groep die nieuwe jongens meteen meeneemt. Ik ben vrij rustig in een spelersgroep, maar maakte gemakkelijk contact met jongens als Steven Berghuis, Quincy Promes, Denzel Dumfries en Patrick van Aanholt. Beetje pingpongen of spelletjes doen. Ook het inhaken bij het hogere trainingsniveau ging goed. Het tempo ligt hoger en je hebt te maken met fysiek sterkere spelers. Maar met een goede techniek en een hoge handelingssnelheid kom je een heel eind."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Ik geloof persoonlijk niet dat deze werelden zo makkelijk te scheiden zijn. Stel nou dat Frank besluit hem niet mee te nemen naar het EK, dan moet het toch haast wel ongemakkelijk zijn aan de tafel.

2 januari 2021 om 07:17

En jij denkt dat Frank hem niet meeneemt? ;-)
We weten allemaal dat strengs al op papier staat voor het EK

Sowieso al lachwekkend dat deze overschatte speler bij Oranje zit. Is 22 en kan AZ nog niet bij de hand nemen en heeft lachwekkend slechte statistieken

1 januari 2021 om 13:51

Zeiden ze in nederland een paar jaar geleden ook over Ziyech, maar toen hij voor Marokko koos was iedereen verbaasd

1 januari 2021 om 14:05

Maar Ziyech is altijd al sterkhouder geweest? Bij Heerenveen, Twente en ook Ajax... Ik kan me niet herinneren dat mensen het lachwekkend vonden dat ie erbij zat, ze vonden het juist lachwekkend dat het zo lang duurde voordat ie erbij zat.
Maar misschien heb ik andere reacties gezien dan jij...

1 januari 2021 om 15:16

Maar Stengs is bij lange na geen Ziyech en mensen wilden 'm maar wat graag in Oranje zien. Onzin dus.

1 januari 2021 om 14:21

Vind hem anders erg goed voor Oranje en heb hem er graag bij. Technisch en qua creativiteit zitten hij en Berghuis op een niveau boven Promes, Babel, Bergwijn, Gakpo.

1 januari 2021 om 15:24

Als aanvaller moet je meer kunnen dan een paar leuke passes geven en een beetje vrijblijvend dribbelen. Het oogt allemaal heel erg subtiel, maar er zit zelden functionaliteit in. Chong en Kluivert hebben een beetje hetzelfde probleem. Die zijn ook zo lichtvoetig, maar ze spelen verre van functioneel. Stengs moet echt nog wel een aantal stappen zetten, wil hij relevant zijn in Oranje. Momenteel loopt hij er vooral tussen door een gebrek aan beter. Dat geldt overigens voor de meeste aanvallers. Het is eigenlijk lachwekkend dat een Promes zoveel interlands achter z'n naam heeft en wat heeft hij? Misschien een handjevol aardige wedstrijden gespeeld?

1 januari 2021 om 15:48

Zeker, maar velen doen alsof hij niets goed doet. Hij voegt genoeg toe aan dit Oranje. En kan zeker aan meer dingen werken. Oranje mist creativiteit en Stengs/Berghuis brengen dat.

1 januari 2021 om 14:58

Het is nou ook weer niet zo dat we daar zoveel betere spelers voor hebben rondlopen. Bij gebrek aan beter...

1 januari 2021 om 15:11

ik snap je punt maar ik zie toch liever Stengs dan een Babel of Promes. hij geeft iig nog af en toe een goede pass en heeft af en toe nog wel eens een goede actie

1 januari 2021 om 23:59

Ben jij een Stengs hater ofzo? Lijkt alsof je iets tegen hem hebt als ik al je posts zie. Prima hoor, maar dat hoef je niet in elk AZ topic te uiten.

Tja.. toen Blind assistent en zelfs bondscoach was, toen hadden we het hier nooit over omdat Daley gewoon de vaste linksback was. Maar met Stengs ligt het toch wel wat anders. Hopelijk lost het probleem zich vanzelf op. Het moet over het voetbal gaan en niet over randzaken.

"ik twijfel niet aan mijn kwaliteiten. Dus als ik de komende maanden langdurig een hoog niveau laat zien, moet het EK voor mij haalbaar zijn." - Ik mag toch voor 'm hopen dat hij zelf doorheeft dat het echt veel beter moet. Hij kan zich niet eens echt onderscheiden in de Eredivisie. Op dit moment is hij nog ver verwijderd van het niveau die een aanvaller in Oranje eigenlijk hoort te hebben. Het hoeven echt niet allemaal Arjen Robben's te zijn, maar Stengs komt nog niet in de buurt van een Afellay.

AZ staat 7 punten achter op Ajax en vrijwel alle verliespunten komen uit kleine details die tegen zitten. Details zoals een ongeïnspireerde en ongemotiveerde Stengs die over het veld wandelt. Leuk dat je jezelf al bij Oranje ziet, maar als je ook maar 10% meer intensiteit in de wedstrijden had gelegd dan stond AZ bij Ajax in de buurt, dus begin daar eerst mee voordat je praat over Oranje. Ik erger mij verdorie al het halve seizoen aan Stengs.

Stengs is zo'n type bij wie je heel voorzichtig een tackle inzet omdat hij anders wel eens doormidden zou kunen breken.
Een "speeltuinvoetballer die al het hele seizoen nauwelijks enige toegevoegde waarde voor AZ heeft.
Hem grotere kwaliteiten toedichten dan bijvoorbeeld een Gakpo of Malen is ronduit belachelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren