Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Buffon verdient de Ballon d'Or, maar Ronaldo moet ook overwogen worden'

Laatste update:
/

Sami Khedira vindt dat zijn ploeggenoot Gianluigi Buffon het verdient om de Ballon d'Or te winnen. De Italiaanse Juventus-sluitpost behoort tot de dertig kandidaten die kans maken op de prestigieuze award, die afgelopen jaar nog door Lionel Messi werd gewonnen. Als Khedira het voor het zeggen zou hebben, zou hij de prijs aan Buffon geven.

“Ik denk dat er veel kandidaten zijn die hem verdienen, waaronder ook een doelman als Buffon. Hij verdient de prijs absoluut, zeker ook omdat hij al twintig jaar op het hoogste niveau speelt", zegt Khedira in gesprek met Sky Sports. "Maar Cristiano Ronaldo moet ook overwogen worden. Ik ken hem erg goed, heb vijf jaar met hem samengespeeld. Hij won dit jaar de Champions League en het EK, en scoorde erg veel. Een fantastische speler."

Khedira ziet meerdere kanshebbers. "Dan heb je ook nog Lionel Messi en Neymar, geweldige voetballers die eveneens de Ballon d'Or kunnen winnen", aldus Khedira, die voor Buffon zou kiezen. "Dit is misschien wel de laatste keer dat hij kans maakt. Het zou echt fantastisch zijn voor hem en voor ons."

Ben jij ook van mening dat Gianluigi Buffon de Ballon d'Or moet winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou het Buffon ook zeker gunnen, maar denk toch dat Ronaldo hem gaat winnen, aangezien hij de CL en europees kampioen werd met Portugal.

24 oktober 2016 om 19:48

Ondanks dat ik niet denk dat Buffon hem verdient op basis van prestaties denk ik ook dat Ronaldo hem niet hoort te krijgen op basis van zijn gewonnen prijzen. Zijn prestaties zijn al het hele jaar tegenvallend. Ook in het lopende seizoen is hij pure middelmaat met af en toe een positieve uitschietet dankzij enkele doelpunten.

24 oktober 2016 om 21:06

Ruudtoer

Dit seizoen speelt Ronaldo op de wedstrijd tegen Bilbao na anders gewoon goed tot uitstekend, als ik het heb over zijn veldspel. Hij was zowat de beste speler van het veld. Messi is beter uit de startblokken geschoten inderdaad, maar om te zeggen dat Ronaldo middenmaat is, doet me alleen maar vermoeden dat je enkel zijn statistieken in de gaten hebt gehouden. Het is zowieso een achterhaald cliche dat Ronaldo niets anders voorstelt dan doelpunten. Als dat het geval was, dan zat hij historisch gezien op het niveau Inzaghi, en dat is niet iets dat je met droge ogen kan beamen.

Kennytete2

Voetbal is nou eenmaal een teamsport, dus het is logisch dat de prijzen worden aangehaald als belangerijkste argument. Hij had een aanzienlijke rol in de CL winst en de EK wist, en in de competitie was hij qua goals en assists ook goed op dreef, bij een chaotisch Real Madrid dat leed onder een trainerswissel.
De Ballon D'or aan suarez geven zou een grap moeten zijn, want hoe goed hij het ook heeft gedaan, het niveau van een Ronaldo of Messi zal hij nooit bereiken. Totdat ze beiden echt drastisch in niveau dalen, zal de prijs telkens tussen CR7 en Messi gaan. Geen twijfel over mogelijk.

24 oktober 2016 om 22:45

Messi is voetballend vele malen beter net zoals veel andere voetballers, dus het is helemaal geen cliché dat je naast zijn doelpunten niet zoveel aan hem hebt.

Die bal is voor de beste voetballer, keepers zijn geen voetballers, maar keepers. Een apparte categorie in dezelfde sport, dus Buffon verdient de bal niet want hij kan hem niet verdienen. Er zijn prijzen voor de beste keeper van het jaar, die krijgen enkel niet de hype en dus de prestige mee die de gouden bal wel meekrijgt.

24 oktober 2016 om 19:52

In dat opzicht is de Ballon d'or dan ook geen prijs voor de beste voetballer, want een verdediger is wel degelijk een voetballer maar ook volledig kansloos om deze prijs te winnen. Je redenatie klopt, naar mijn inziens, dus niet helemaal.

24 oktober 2016 om 19:59

Echter is het doorgaans zo dat aanvallers pakken getalenteerder zijn dan verdedigers, maar omdat verdedigers wel degelijk voetballen, behoren ze tot dezelfde categorie als aanvallers, namelijk tot de voetballers. Een keeper is er in eerste instantie om de ballen eruit te houden met de handen, een keeper kan dus nooit de beste voetballer zijn, een verdediger wel.

24 oktober 2016 om 20:12

Toch kan het het is namelijk al gebeurt in het verleden

24 oktober 2016 om 20:13

Ik snap je redenatie nu. Het roept zelfs vragen op over waarom ze hem dan wel nomineren haha.

Je stelling over aanvallers die doorgaans pakken getalenteerder zijn dan verdedigers vind ik zeer discutabel, maar dat is een andere discussie die we hier nu niet zullen gaan voeren haha.

24 oktober 2016 om 20:14

Lev Jasjin

24 oktober 2016 om 22:44

Om te zeggen dat aanvallers pakken getalenteerder zijn vind ik ook onterecht. In welk opzicht? Hoort een prachtige sliding, of een geweldige interceptie niet bij het voetballen? Daarnaast kunnen cv's prachtige crosspasses geven, en backs heerlijke rushes maken. Dat hoort toch wel degelijk bij het 'aanvallende'. Zo doe je verdedigers naar mijn inzien echt tekort mee hoor. Snap wat je bedoelt, maar kan er slecht tegen. Waarschijnlijk omdat ik zelf verdediger ben. xd

25 oktober 2016 om 00:56

@fcneutraliteit

Al op jonge leeftijd spelen de beste spelers voorin, de iets minder goede op het middenveld en de rest achterin. Voetbal speel je om te winnen wat inhoudt dat uiteindelijk aanvallers het belangerijkst zijn.

25 oktober 2016 om 18:36

Ik weet niet of je zelf voetbalt, maar je reactie getuigt niet van heel veel voetbalverstand. Op het zinnetje ''voetbal speel je om te winnen'' na staat er werkelijk waar geen zinnig woord in je reactie.

Nee, sentiment hoort geen factor te zijn in de stemming voor een titel als deze. Ondanks dat ik weet dat het altijd weer de spelers zijn die veel scoren, vind ik toch dat Suárez het verdient. Op basis van zijn spel, dwingende aanwezigheid, Barca bij de hand nemen en ja, doelpunten en assists.

Ik vraag me wel af waar ozil is want ik vind dat hij een buitengewoon goed seizoen heeft gehad.

Nu is het opeens onzin om hem te geven aan Ronaldo omdat hij de CL en het EK heeft gewonnen en nog de belangrijskte speler was bij beide teams maar toen Sneijder in 2010 die CL en de WK finale moest hij op basis daarvan wel winnen volgens velen hier kan ik me nog herinneren. Los daarvan verdiende Sneijder het meer dan Messi natuurlijk maar dan vind ik het slap om nu te zeggen dat prijzen geen invloed moeten hebben

Messi heeft gewoon wederom het beste gepresteerd dit jaar. Het is toch een individuele prijs?

Natuurlijk niet. Neuer had twee jaar geleden een beter jaar als Bufon nu, en werd ook gewoon overgeslagen. Griezman mag hem van mij in ontvangst nemen

Iedereen heeft het hier over Messi, dat hij het moet winnen. Maar Messi was niet in zijn allerbeste vorm hoor. Natuurlijk is hij fantastisch,geweldig etc. Maar nu pas zie je weer de Messi die we gewend zijn. Ronaldo moet het hebben van zijn doelpunten en tjaa, hij heeft ek en cl gewonnen maar dat zijn geen individuele prijzen. Voor t zelfde geld heeft pepe dan evenveel kans op ballon d or. Wat mij betreft gaat het om Griezmann en Suarez.

Ronaldo gaat de ballon d'or winnen, omdat hij de CL heeft gewonnen en Europees kampioen geworden is. Hoewel ik zijn bijdrage aan het Europees kampioenschap niet erg groot vond, heeft hij natuurlijk wel veel gescoord in de CL. Toch vind ik dat als de prijs bedoeld is voor de beste voetballer (lees: niet voor diegene die de meeste goals maakt) dat Ronaldo de ballon d'or niet hoort te winnen. Het is vervelend voor hem om het te moeten zeggen, maar Messi is toch gewoon een betere voetballer!?

24 oktober 2016 om 22:48

Het is ook logisch dat Khedira zijn teamgenoot hem wil zien winnen. Net zoals Simeone vind dat Griezmann van hetzelfde niveau is als Ronaldo en Messi. Klinkklare onzin natuurlijk. Maar ze kijken door een gekleurde bril,dus ja..

Dat Ronaldo hem die jaar moet winnen is een uitgemaakte zaak, en neen een slechte prestatie tegen Bilbao verandert geen heel seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren