Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Buffon stevent af op definitieve reserverol: ‘Alphonse ligt op pole-position’

Laatste update:

De kans is groot dat Alphonse Aréola eerste doelman van Paris Saint-Germain blijft. De 25-jarige Frans international kreeg in de twee duels voorafgaand aan de interlandperiode de kans om zich te bewijzen aan trainer Thomas Tuchel, die zomeraanwinst Gianluigi Buffon de eerste drie officiële wedstrijden van de nieuwe voetbaljaargang had laten keepen. De Duitser erkent in gesprek met RMC Sport dat hij min of meer de knoop heeft doorgehakt.

“Ja, ik heb een keuze gemaakt”, erkende de opvolger van Unai Emery. “Het is geen definitieve beslissing, maar ik heb Alphonse verteld dat hij naar mijn mening op pole-position ligt om de nummer één te zijn. Hij heeft de jeugdopleiding doorlopen. PSG is alles voor hem. En hij wil zich absoluut laten zien bij PSG. Dit is een situatie die gerespecteerd moet worden en waar profijt uit moet worden gehaald.”

“We moeten er als club trots op zijn dat we dergelijke spelers hebben. We hebben spelers nodig die alles geven voor PSG, die de club als hun grote liefde zien”, vervolgde Tuchel, die vervolgens over Buffon sprak. “De situatie met Buffon is anders. Hij is een legende. Hij is een idool van Alphonse, iemand die aan zijn zijde staat. Het zijn twee doelmannen met een sterke persoonlijkheid. We zullen enkele dingen goed duidelijk moeten maken. Gigi weet dat, Alphonse weet dat. Als we slim te werk gaan, en genereus zijn met beiden, ben ik ervan overtuigd dat we beloond zullen worden.”

Buffon, veertig jaar, ondertekende deze zomer een contract voor een seizoen, met een optie voor nog een seizoen. De Italiaan stond liefst zeventien jaar op de loonlijst van Juventus. “Gigi is niet zomaar een voetballer op de bank. Hij is elke dag van zeer grote invloed op het team. Tegen Guingamp keepte hij briljant. Hij sleepte er ons in de tweede helft doorheen. Hij heeft op de bank gezeten omdat Alphonse minuten nodig had”, benadrukte de ex-coach van onder meer Borussia Dortmund.

Gigi zou het recht hebben om met zijn armen over elkaar heen op de bank plaats te nemen en op zijn gemak een wedstrijd te bekijken, maar zo is hij niet. Hij is gepassioneerd. Hij is duidelijk aanwezig, hij communiceert met de spelers, hij probeert mij te helpen. En dan begrijp je in persoon waarom hij jarenlang in de top verkeert en zo’n loopbaan heeft.” PSG, dat de Trophée des champions won en na vier speeldagen in de Ligue 1 nog geen enkel punt heeft laten liggen, speelt vrijdag thuis tegen Saint-Étienne.

Wie moet eerste keeper van Paris Saint-Germain worden of blijven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beide hele goede keepers.. buffon is een held maar ik vind de huidige keeper ook erg goed! met het oog op de toekomst + het feit dat het een eigen jongen van de club is, begrijp ik de beslissing wel.

Waarom dan een legende als Buffon aantrekken... puur laten zien dat PSG geld/macht heeft? Echt zonde! Vond het al erg jammer dat Buffon en Ronaldo elkaar net misliepen, leek me erg gaaf om hen samen in 1 team te zien. Achja, volgend jaar dan maar de opvolger van Onana?

11 september 2018 om 07:12

Nee dank je. Liever dan Kotarski de kans geven is een prima keeper die nog kan groeien. Buffon was een topper maar begint gewoon op te raken.

11 september 2018 om 09:16

"ervaren reservekeeper die niet elke week speeltijd nodig heeft voor zijn ontwikkeling."

die je 4miljoen per jaar betaald om al zn ervaring op de bank te gebruiken...

11 september 2018 om 09:20

Ach geld zat

11 september 2018 om 09:31

De komst van Buffon werd op 6 juli bekendgemaakt. De verhuur van Trapp aan Eintracht Frankfurt werd op 31 augustus officieel. Trapp is vertrokken omdat Buffon er is, niet andersom.

11 september 2018 om 10:47

Nee hoor Buffon kwam en daarna mocht Trapp gaan, als Buffon niet gekomen was was Trapp gebleven

11 september 2018 om 09:43

Psg gaat voor CL Rn Buffon achte psg meer in staat om die te winnen dan Juventus, Thats my guess

11 september 2018 om 10:07

Misschien is hij aangetrokken als stand in voor Areola die hem tevens enorm veel kan leren op de training

Klasse Tuchel. Kijken naar de huidige werkelijke kwaliteit die aanwezig is, beiden daarop beoordelen en niet puur af gaan op de grote doelman die Buffon is geweest en naam die hij nog steeds heeft.

Vind het altijd wel zonde als grote spelers zo eindigen. Was toch mooi geweest als hij gewoon was gestopt bij Juventus? Als PSG nu de CL niet wint en hij zit het hele jaar wissel en hij stopt, gaat zijn carrière toch als een nachtkaars uit.

Buffon had gewoon naar Parma moeten gaan. Dit schiet toch niet op? Alleen voor zijn bankrekening natuurlijk...

Buffon is een legende en een cultheld van heb ik jou daar maar goed hij is ondertussen 40 jaar oud.
Voor mijn gevoel had hij gewoon moeten afsluiten bij Juventus en zichzelf niet in deze situatie bij PSG moeten stoppen.
Ze hebben een jonge talentvolle (franse) keeper uit eigen jeugd. Dan had ik het als coach ook wel geweten; zit veel meer toekomst muziek in dan bij Gigi.

Maar goed, nog even één seizoen cashen is hem ook wel gegund.

Zou hij spijt hebben gezien de inspiraties van Juventus door Ronaldo en bonnuci aan te trekken? Het had mooier geweest als hij zon carrière bij juve had afgesloten met een club.

11 september 2018 om 10:15

Mag hij lekker zelf bepalen hoe hij zijn carrière eindigt? Is zolang bij Juve geweest, kan me voorstellen dat je wel eens een nieuwe omgeving wilt.

11 september 2018 om 10:54

Natuurlijk mag hij dat zelf bepalen, Tranace geeft enkel aan dat het mooier was geweest als hij bij zijn Juve had afgesloten.. Dat lijkt me een logisch standpunt.

Met alle respect, maar je gaat Buffon niet op de bank zetten.
Dan moet je hem gewoon niet aantrekken.

Als dit gaat gebeuren zou ik lekker m'n contract inleveren bij PSG als ik Buffon was.

Zoek het maar lekker uit en arivideci (spelling?) allemaal, was getekend Gianni Buffon

Buffon was niet meer goed genoeg om constant in de basis te staan bij een topclub. Dan is stand-in zijn voor een relatief jonge keeper toch een mooie bijkomstigheid? Geld heeft vast een rol gespeeld, maar dat krediet (hoogte van het salaris) heeft Buffon na al die jaren op het allerhoogste niveau zelf afgedwongen.

Beter reservekeeper bij een grote club dan jaren ballen bij een voor mij onbekende club in het Midden-Oosten. Zo lees je in ieder geval nog eens over hem in de kranten en op Voetbalzone.

Sorry hoor maar ik vind die Areola echt een grabbelaar. Hij ziet er imposant uit maar laat houdbare schoten vaak door, zo ook weer tegen NL. Ook in de Champions League vorig jaar was dat het geval. Of ik zie toevallig steeds net de verkeerde wedstrijden?

Het is allemaal leuk dat Buffon naar PSG is gegaan.. Maar word er zelf ook blij van? Misschien van het salaris! Maar hij gaat daar niet spelen.. Ik denk dat hij, en ik zei al eerder. Dat hij naar Parma had moeten gaan. En ik denk niet dat ze bij die club hadden gezegd van 'nou "Gigi" we hebben al een keeper sorry' Ik had dat een mooi gebaar gevonden naar Parma toe. Omdat het daar voor hem allemaal is begonnen.

Echt zo zonde om zo'n legende als B-garnituur beuandeldt te zien worden. Waarom trekken ze hem dan aan? Ik vind dit niet heel erg netjes van PSG...

Wat een onzinnige reacties hier zeg. Buffon koos puur voor een nieuw avontuur na meer dan 20 jaar in de Serie A rond te hebben gelopen. Hij had ook voor China of de zandbak kunnen kiezen maar heeft met PSG gekozen voor het sportieve aspect. Hij verdient hier rond de 4 miljoen per jaar, veel geld, maar dat verdiende hij natuurlijk ook bij een club als Juventus en hij had het veelvoudige kunnen verdienen in het Midden Oosten.
Dat Areola nu de voorkeur krijgt is logisch, hij is 25 jaar en kan nog 10 tot 15 jaar mee. Buffon is puur gehaald om Areola het laatste stapje te laten zetten tot het worden van een top keeper. In de Franse pers werd dit begin juli al vermeldt, dus het komt voor mij niet als een verrassing dat Tuchel Buffon geen eerste keeper heeft gemaakt.
Gigi gaat echt zijn wedstrijden wel spelen. Er zijn 2 bekertoernooien waarin je bij elkaar opgeteld al tot de 10 wedstrijden komt en daarnaast zal Areola echt niet iedere competitie wedstrijd spelen.

Ben nog steeds blij dat ik de topper Juventus - AC Milan (3-1) vorig seizoen heb bijgewoond .bewust om Buffon nog een keer live te zien.
Ik was verrast dat hij alsnog verder ging en dat bij Psg, dat ik zag in de kampioenswedstrijd tegen Monaco (7-1). Maar toen wist ik dus nog niet dat Buffon naar Parijs zou vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren