Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bruno Varela: ‘Ik kan de penaltynemer wel uitdagen, maar dat doe ik niet’

Laatste update:

Ajax verraste in het slot van de winterse transfermarkt met de komst van Bruno Varela. De doelman wordt tot het eind van het seizoen gehuurd van Benfica, met een optie tot koop. In gesprek met AT5 stelt de Portugees zich voor als een 'rustige' doelman en spreekt Varela zijn blijdschap uit over zijn transfer naar Amsterdam.

In Lissabon werd de doelman door Odisseas Vlachodimos én Mile Svilar gepasseerd in de pikorde. Een transfer lag daarom voor de hand, maar Varela kwam vanwege een peesontsteking in de schouder niet door de medische keuring bij Kasimpasa. Daardoor ontstond voor Ajax een opening. "Toen ik hoorde dat Ajax een optie was, werd ik daar echt heel blij van. Ik speelde al bij een grote club en kreeg de kans om naar een even grote club te gaan. Daar was ik heel blij mee", vertelt Varela.

De komst van de huurling valt niet los te zien van de kritiek op Kostas Lamprou bij Ajax. De Griek was de tweede keus achter André Onana, maar zal nu met Varela moeten strijden om die positie te behouden. De nieuwkomer heeft niet veel meegekregen van de kritiek op Lamprou, zo geeft hij aan. "Ik was vooral bezig met de club zelf en alle dingen die ik nog niet wist. En ja, ik ken Lamprou niet heel goed. Maar ik heb me niet in het commentaar verdiept."

Als Varela wordt gevraagd wat voor type speler hij is, vertelt hij dat hij zo'n vraag liever door zijn trainers laat beantwoorden. "Maar ik kan zeggen dat ik een rustige keeper ben, zo zit ik in elkaar. Als ik rustig ben, maak ik ook betere beslissingen en denk ik beter over dingen na. Ik ben snel, behendig en moedig als het nodig is. Als de bal komt, ga ik ervoor", voegt hij eraan toe. En hoewel Varela zichzelf als een rustige keeper ziet, gaat er veel om in zijn hoofd op het moment dat hij bijvoorbeeld met de taak belast is om een penalty te stoppen.

"Ik ben niet iemand die de penaltynemer uitdaagt. Ik kan wel naar hem toegaan en zeggen: 'Hé, ik heb filmpjes van je gezien, dus pas maar op in welke hoek je schiet', maar ik focus me liever op mezelf", aldus Varela. "Ik bedenk wel in welke hoek hij kan gaan schieten. We krijgen altijd oude beelden van de trainers. Op dat moment denk ik liever: de nummer tien heeft drie keer links en drie keer rechts geschoten. In welke fase van de wedstrijd zitten we? Zitten we richting het einde? Waar zou hij dan schieten? Dan moet ik kiezen. Daar besteed ik die korte tijd liever aan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben blij dat Ajax een nieuwe reservekeeper heeft gehaald maar minder blij dat ze Lamprou niet gedumpt hebben in de winterstop. Nu bestaat de optie dat hij nog steeds mag keepen en blunderen voor Ajax.

9 februari 2019 om 13:40

Neem aan dat deze jongen mag keepen als Onana geblesseerd is. Als ie fit is tenminste.

9 februari 2019 om 13:47

Denk het ook. Verder is die kritiek op Lamprou overdreven. In de volgende competitiewedstrijd liet de eerste keeper er 6 door...

9 februari 2019 om 13:55

Maar dat lag ook wel meer aan de verdediging dan aan Onana zelf

9 februari 2019 om 14:02

Tegen Feyenoord was het hele elftal ondermaats terwijl tegen Heerenveen vooral Lamprou, Sinkgraven en Blind de zwakste schakels waren.
Bovendien heeft Lamprou nog nooit bewezen dat hij bij Ajax hoort te keepen. En Onana uiteraard wel. Toch wel een behoorlijk nuance verschil.

9 februari 2019 om 14:04

Dat was tegen Heerenveen niet anders

9 februari 2019 om 14:09

tsjilpiep

Maar als het in het geval Onana meer aan de verdediging lag, waarom lagen de goals die Lamprou tegen kreeg dan niet aan diezelfde verdediging?

9 februari 2019 om 14:09

Het ging op zich prima met Tadic die het verschil maakte totdat laatstgenoemden begonnen te stuntelen waardoor de andere spelers ook zoiets kregen van waarom geven we zo'n riante voorsprong zo knullig weg.

9 februari 2019 om 14:23

Ja waarbij niet 1 een houdbare bal was. Groot verschil of ven Persie je onder vuur neemt of omdat alle ballen erin vliegen omdat ze diagonaal van buiten de 16 op doel geknal worden.

9 februari 2019 om 16:16

De doelpunten van Heerenveen konden ook verweten worden aan het geklungel van de verdediging.

Het is echt ontzettend jammer dat het bestuur heeft ingegeven aan het geklaag en gemaar van de achterban. Ga er vanuit dat Varela niet veel beter is dan Lamprou maar gewoon is gehaald om de fans en de media te sussen.

9 februari 2019 om 13:47

Om lamprou nu gelijk af te stempelen als een nietskunner is ook erg. Op basis van die ene wedstrijd. Hij is goed voor opvulling en in de beker heeft ie ook een paar goede wedstrijden gekeept.

9 februari 2019 om 14:13

Wellicht hadden ze Blind ook moeten vervangen, die maakte tegen Heerenveen veel meer fouten en ook tegen Feyenoord was die waardeloos, maar daar is gek genoeg geen kritiek op. Let maar eens de hele wedstrijd op hem, wordt aan alle kanten voorbij gelopen en loopt vaak niet mee met zijn man. Daarom is het triest dat Lamprou die ene wedstrijd wordt aangerekend.

9 februari 2019 om 14:41

Grote onzin om te beweren dat Lamprou kritiek kreeg/krijgt omdat hij in de ogen van velen ‘de kakkerlak’ is. Lamprou wordt om zijn persoon en rol in de selectie gewoon gewaardeerd en geaccepteerd in Amsterdam.

Lamprou werd door een minimaal groepje supporters bij zijn komst beschimpt, omdat hij ook een Feyenoord-verleden heeft, maar het gros heeft daar minder moeite mee. Hetzelfde kleine clubje dat het Bosz destijds iets dergelijks kwalijk nam.

De kritiek was door velen sec op zijn geringe lengte. Lamprou is een prima keeper, maar komt bij uiterste ballen gewoon 10,15cm te kort. Ook ik werd daar zenuwachtig van wanneer hij Onana moest vervangen.

Dat is het hele eiereneten, niet zijn achtergrond in Rotterdam. Dat onterechte gezeur van sommige kortzichtige fans was ook al minstens een jaar verstomd, op misschien een enkeling na.

De meeste supporters kijken hebben weinig kritiek met betrekking op zijn rolletje in Rotterdam.

Overigens is juist Blind seizoenenlang door de eigen aanhang minder fluweel aangepakt en was hij in z’n eerste periode bij vele Ajacieden zondebok pur sang. Blind heeft zijn status helemaal op eigen kracht verdiend door niet op te geven en zochzelf te bewijzen.

9 februari 2019 om 15:15

Wat een idioterie spuien jullie twee weer. Het dagelijkse blind bashen voor de een en de ander plukt zo even wat sensatie uit de lucht. Lamprou is gewoon een slechte keeper en dat ziet iedereen, niets te makken met het feit dat hij een ‘kakkerlak’ is zoals je hier verzint.

9 februari 2019 om 15:33

@JK-Ajax

je hebt gelijk dat veel mensen Blind bashen, maar je kan niet ontkennen dat Blind door de Ajacieden als beter wordt gezien dan hij daadwerkelijk is. Tegen zowel Heerenveen als Feyenoord viel hij zwaar door de mand en dat is voor de ervaren aankoop van bijna 20 miljoen wel een kwalijke zaak. Daar hoor je alleen niemand over omdat men van Blind moet afblijven...

9 februari 2019 om 16:40

Frtorres

Met dit verschil dat Daley Blind bij Ajax ook beide rollen heeft gehad. Die werd destijds rond zijn periode waarin hij aan Groningen uitgeleend werd, ook keihard uitgekotst door exact dezelfde groep die hem nu als 'verloren zoon' in de armen sloot. Overigens is de Ajax aanhang daarin niet uniek. Dat soort opportunisme zie je bij elke club wel.

9 februari 2019 om 17:43

@FRtorres

Het is gewoon geen issue onder de meeste Ajacieden, dat hij reservegoallie bij Feyenoord is geweest of dat hij om die reden niet gepruimd zou worden. Je kunt het wel herhalen, maar dat is totaal niet de reden dat Ajacieden liever een langere keeper als back-up voor Onana wensten. Het gaat puur en alleen om zijn tekort asn lengte, wat men als kritiek had. Je veronderstelling is puur gebaseerd op niks eigenlijk

Heb deze jongen vorig seizoen enkele keren zien keepen, maar het is maar een matige keeper met veel fouten. Geen wonder dat die daarom ook derde keeper van Benfica werd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren