Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bruggink tweet na zevende trainerswissel in drie jaar: ‘Je verwacht het niet’

Laatste update:

Hamburger SV heeft per direct afscheid genomen van trainer Daniel Thioune, zo maakt de Duitse club via de officiële kanalen bekend. Na vijf competitiewedstrijden op rij niet te hebben gewonnen, dreigt de club promotie naar de Bundesliga andermaal mis te lopen. Horst Hrubesch, die als hoofd jeugdopleidingen bij HSV werkzaam was, neemt op interim-basis tot het einde van het seizoen het stokje over van Thioune.

Hrubesch is de zevende trainer sinds januari 2018. Markus Gisdol werd destijds na een dienstverband van anderhalf jaar de laan uitgestuurd. Daarna hielden Bernd Hollerbach, Christian Titz, Hannes Wolf, Dieter Hecking en Thioune het allemaal minder dan een jaar vol bij HSV, dat in 2018 naar de 2.Bundesliga degradeerde. Daar eindigde de club twee keer op rij als vierde, wat mede de aanleiding was om Hecking afgelopen zomer te vervangen door Thioune.

Alfred Schreuder was eveneens in beeld, maar HSV besloot Thioune over te nemen van VfL Osnabrück. Onder de 45-jarige oefenmeester lag de werkgever van Rick van Drongelen lang op koers om te promoveren, maar de laatste weken is er zand in de motor gekomen. Met nog drie wedstrijden te gaan hebben VfL Bochum en Greuther Fürth een voorsprong van acht en vijf punten op HSV, waardoor directe promotie vrijwel zeker uit beeld verdwenen is. Zoals het er nu naar uitziet, mag HSV wel aan het einde van het seizoen een play-off tegen de nummer zestien van de Bundesliga (op dit moment 1.FC Köln).

Van die nacompetitieplek is HSV echter allerminst zeker. Naaste achtervolger Holstein Kiel heeft nog drie wedstrijden tegoed en een achterstand van slechts twee punten. Ook Fortuna Düsseldorf kan in punten gelijk komen met HSV als een inhaalwedstrijd gewonnen wordt. Om ervoor te zorgen dat HSV in ieder geval zelf nog zijn resterende wedstrijden in dit seizoen wint, is dus gekozen om Thioune te vervangen door Hrubesch. “Je verwacht het niet”, schrijft ESPN-analist Arnold Bruggink op Twitter over de gang van zaken bij HSV.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begint toch wel een Duits dingetje te worden, zoveel mogelijk trainers ontslaan in een zo kort mogelijke tijd. Schalke en HSV als koplopers hierin.

3 mei 2021 om 11:25

Is altijd zo probeert het bestuur hun eigen falen te verdoezelen. Gelukkig bij Schalke is er volgend jaar een nieuw bestuur en hopelijk wel met de juiste mensen. HSV heeft al jaren de grootste begroting van de tweede Bundesliga en elk jaar staan ze top 2 tot 8 wedstrijden voor het eind. Daarna geven ze het altijd af. Hopelijk gaat HSV ook schoon schip maken en niet alleen een nieuwe trainer, maar ook een heel nieuw bestuur.

3 mei 2021 om 11:32

Aan de andere kant kan ik mij niet voorstellen dat die spelersgroep die telkens 8 wedstrijden voor het eind in de top 2 staat de laatste 8 wedstrijden te laten lopen omdat het bestuur het verkeerd ziet. Het zijn toch echt de spelers die het doen en telkens lijkt men aan het begin van het seizoen de juiste formule gevonden te hebben, waarna het vanaf speelronde 27 volledig in elkaar klapt. Dat aspect kun je het bestuur toch niet verwijten?

3 mei 2021 om 11:55

Ben het wel eens met master D, dat als je drie kwart seizoen een goed elftal neer hebt gezet en deze de laatste wedstrijden in elkaar zakken, dit niet direct gelinkt kan worden aan het bestuur. Het aannemen van een geschikte trainer en deze ook de mogelijkheid geven een team op te bouwen, ligt grotendeels wel bij het bestuur. Dat mis ik toch wel bij deze twee clubs.

3 mei 2021 om 11:28

Buiten Schalke en HSV noem nog eens 5 clubs?

3 mei 2021 om 11:36

Bedoel er alleen mee te zeggen dat Schalke en HSV beiden Duitse clubs zijn die toch wel koploper zijn met het ontslaan van trainers. Mocht ik je gekwetst hebben om het te laten blijken dat alle Duitse clubs dit doen, excuses!

3 mei 2021 om 11:38

Hertha, Koln, Mainz, Stuttgart en heb ik het nog geneens over de 2de Bundesliga

3 mei 2021 om 11:44

@ajaxijmuiden, zit ik er toch niet heel veel naast met mn statement..

3 mei 2021 om 12:53

Bij Stuttgart is er op dit moment enorm veel stabiliteit, Hertha is na het vertrek van Dardai (jarenlang) trainer geweest, inderdaad een chaos sinds de financiële overname zijn de verwachtingen daar veel te hoog. Koln en Mainz correct, al is bij Mainz voornamelijk laatste 2 jaar zo. Vind de rest van de Duitse clubs over het algemeen toch echt wel trainers, vooral ook jonge trainers goed de kans geven. Cristian Streich als ultieme voorbeeld van iemand die er jarenlang zit en waar veel stabiliteit heerst.

3 mei 2021 om 15:58

@derkaiser123
Bij die Lars Windhorst van Hertha heb ik toch wel mijn twijfels. Die gast is 42 jaar en al twee keer failliet gegaan, zelfs ook persoonlijk failliet. En die doet nu in meerdere sporten net of ie gek is. Stroman?

Dit lijkt mij wel een mooie club voor van Bommel. Kan die laten zien toch een goede trainer te zijn door te promoveren. Anders wellicht een andere Nederlandse trainer die wat te bewijzen heeft in het buitenland.

3 mei 2021 om 11:27

Dat ben ik niet met je eens. Op een lager niveau worden er hele andere dingen van een trainer gevraagd dan in de top. Zo degradeerde Frank Rijkaard met Sparta naar de eerste divisie destijds om een paar jaar later met Barcelona de CL te winnen.

3 mei 2021 om 11:53

Met dat team van Barcelona was het dan ook bijna onmogelijk om de CL niet te winnen? Het trainersvak blijft een overschat baantje en maakt het 9 van de 10x echt niet uit wie er voor de groep staat. Uiteindelijk is de kwaliteit van de selectie gewoon doorslaggevend

3 mei 2021 om 12:48

Ik ben juist van mening dat de rol van de trainer onderschat word. Het is aan de trainer de taak om de spelers te motiveren en scherp te houden. Als de trainer hierin faalt, dan bereik je niks als team. En dan kan je de beste spelers van de wereld hebben, maar zet er Jan Pannekoek voor de groep en het draait niet. Kijk bijvoorbeeld naar Juve. Nu wil ik niet zeggen dat Pirlo een Jan Pannekoek is, maar met zeer vergelijkbaar materiaal als vorig seizoen is hij nu nog altijd aan het struggelen om de CL binnen te slepen. Tuchel doet het met dezelfde selectie als dat Lampard had ook een heel stuk beter.

3 mei 2021 om 13:40

Ik weet niet of dat zo groot is. Hij moet winnen en de selectie om te promoveren heeft HSV wel. Hij moet de focus er alleen in houden tot het einde van het seizoen wat de eerder coaches niet is gelukt. Daarnaast als hij wel de trainer wordt doe promoveert heeft hij zich gerevanceert en kan hij vast een flinke stap maken. Want ik twijfel of er echt clubs voor hem gaan komen op het hoogste niveau.

3 mei 2021 om 11:28

Ik zag laatst een rijtje clubs voorbij komen die vermeende intresse hebben in Van Bommel, En als ik dat lijstje zie kan ik me niet voorstellen dat Van Bommel trek heeft in een avontuur bij Hsv.

3 mei 2021 om 11:33

Ja, eens. En in z'n nog prille loopbaan zou ik als ik hem was ook absoluut niet m'n vingers willen branden aan HSV wat inmiddels wel een trainerskerkhof is. Nog genoeg clubs die in rustiger vaarwater zitten waar je 'rustiger' een vervolgstap kan maken.

3 mei 2021 om 13:10

Ik zou het wel weten. HSV is een geweldige club. Fantastisch publiek, sfeervol stadion en Hamburg is een fijne stad om te wonen.

Probleem is alleen dat die club slecht wordt geleid, mede door de gigantische druk. Hamburg is niet zomaar een clubje.

Het blijft ook een merkwaardig fenomeen: HSV dat het uiteindelijk toch weer weg geeft en niet zal promoveren. Ook komend seizoen zal het niet makkelijk worden (misschien wel moeilijker dan ooit), maar Bochum en Greuther Fürth leken op voorhand toch niet de grootste kanshebbers. Heel knap van beide teams, maar toch ook wel een teken aan de wand voor Hsv. Een trainerswissel is echt een wanhoopsdaad die nooit wat oplevert. Wordt wel een mooie clash komend jaar: HSV- S04.

3 mei 2021 om 13:13

Er zitten natuurlijk wel meer gigantische clubs in hetzelfde schuitje. Nurnberg, Hannover, Fortuna Düsseldorf bijvoorbeeld. Die hebben ook een enorme achterban. Volgend jaar is Dresden ook weer terug, wat ook in die contreien een grootheid is.

3 mei 2021 om 13:25

zeker waar! En als Hertha ook nog eens mocht degraderen, is het rijtje 'grote' clubs nog wat groter. Ik vind het persoonlijk wel een mooie ontwikkeling. Goed beleid wordt beloond (augsburg, Freiburg, Hoffenheim, Union Berlin onder anderen) en slecht of zelfs wanbeleid wordt keihard afgestraft.

HSV is een prachtige club maar het is ongelooflijk hoe erg het mis kan gaan bij zo'n enorme club. Dat continu trainers ontslaan helpt werkelijk niets maar het probleem is veel groter dan dat.

HSV is de fout ingegaan door gelijk te zeggen dat ze na een jaar weer terug miesten zijn in de 1BL. Gezien de sterkte van 2BL leg je dan een enorme druk op een selectie die zeker wel minder was als die degradeerden. Als je uit de 1BL degradeerd, maak mininaal een 2 jarenplan voor terugkeer. Heb je tijd je selectie weer evenwichtig te maken(degradatie doet ook geen goed aan het zelfvertrouwen van spelers), de druk op promotie is wat minder en een trainer kan dan wat relaxter werken. En als het dan mee zit ben je alsnog "onverwacht" binnen een jaar terug. Maar ze gaan gewoon elke keer aan de druk ten onder nu.

Ik ben er 10 jaar geleden geweest. Mijn vriend Jol was daar trainer. Echt een top weekend beleefd met winst op Dortmund van Klopp met 2-1

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren