Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bruggink houdt vurig betoog: ‘Schandalig hoe er met hem wordt omgegaan’

Laatste update:

Wout Brama ontbreekt zaterdagavond opnieuw in de wedstrijdselectie van FC Twente voor het thuisduel met Sparta Rotterdam. De zeer ervaren middenvelder kwam op 20 december voor het laatst in actie voor de Enschedese club en maakt nu zelfs geen deel meer uit van de wedstrijdselectie. Arnold Bruggink is zeer kritisch over de manier waarop trainer Gonzalo García García Brama behandelt.

"Ik vind het schandalig hoe er op dit moment wordt omgegaan met hem", laat de oud-speler van onder meer FC Twente vanavond in niet mis te verstane woorden weten bij FOX Sports. Bruggink merkte vorige week op dat Brama ontbrak in de wedstrijdselectie van Twente voor het bezoek aan PSV (1-1). "Ik zag de selectie vorige week en heb Brama toen een berichtje gestuurd met de vraag of hij geblesseerd was. 'Nee, nee. Ik ben al twee weken fit', stuurde hij terug. Vervolgens ga je kijken wie er wél allemaal op de bank zitten. Er zitten tien spelers op de bank!"

Bruggink benadrukt dat García García het recht heeft om Brama te passeren op sportieve gronden. De analist had echter wel graag gezien dat de trainer de 33-jarige middenvelder minstens op de bank had gezet voor het thuisduel van vanavond met Sparta. "Het kan dat hij Brama niet goed genoeg vindt voor de basis. Maar hij is een aanvoerder", vervolgt Bruggink. "Wout Brama heeft vorig seizoen FC Twente zowat in zijn eentje teruggebracht naar de Eredivisie, met alles wat hij naast het voetballen moest doen. Hij is ook nog eens het gezicht van de club, onder meer naar de sponsors toe. Hij wordt overal voor ingezet en is nu aanvoerder van het elftal: zo kun je niet met zo’n speler omgaan."

"Je kunt hem gerust op de bank zetten; hij is een slimme jongen die je heus wel kunt vertellen: 'Wout, jij gaat op dit moment even niet spelen bij mij, dus je zit op de bank. Maar je bent wel aanvoerder van het elftal, dus ik heb graag dat je helpt.' Maar door hem buiten de selectie te laten, maak je echt een statement. Het is totaal onnodig, echt totaal onnodig, omdat je het hem kunt uitleggen. Er zitten jongens op de bank waarvan je niet kunt zeggen dat ze beter zijn, dat gaat gewoon niet", aldus Bruggink, die in dat kader onder meer wijst op Giorgi Aburjania, huurling van Sevilla. "Het is totaal onnodig: zo hoor je niet om te gaan met de aanvoerder van een elftal. Ik vind het echt onbegrijpelijk. Dit voelt een beetje als onrecht. Ik kan me voorstellen dat dat voor Wout Brama ook zo voelt." Bruggink benadrukt tot slot dat Brama absoluut geen moeilijke jongen is. "Wout Brama is absoluut geen muiter. Ik denk dat als jij buiten de wedstrijdselectie gelaten zou worden, ze een groter probleem zouden hebben", zegt hij desgevraagd aan analist Hugo Borst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Garcia Garcia is geen Spanjaard, maar een Uruguayaan!

1 februari 2020 om 19:34

2 paspoorten

Waarom zou je hem op de bank zetten als je als coach meer ziet in de rest? Alleen omdat hij de club vorig jaar heeft gered? Kerel is 33, dan kan je dit ook wel zien aankomen. Vooral met het snelle voetbal dat Twente tegenwoordig (probeert) te spelen. Clubliefde is leuk, maar in de Eredivisie blijven en daar alles aan doen is belangrijker. Bruggink kijkt wat mij betreft te veel als speler naar dit plaatje.

1 februari 2020 om 19:49

Heb jij wel gelezen? Bruggink vind dat omdat hij aanvoerder is, gezicht van de club en naar jongensboeken en naar sponsors etc. Hij had als ervaren aanbieder kunnen helpen ook als hij niet speelt. Nu maak je geen gebruik van hem en zet je hem niet eens op de bank.

1 februari 2020 om 20:38

Ik heb wel degelijk gelezen. Ik vind alleen dat die band niet betekent dat je een plek op de bank kan claimen voor iemand. Jongensboeken kan je ook schrijven met andere spelers. Het draait om presteren. Ook voor sponsoren. Denk je dat die ook maar malen om Bruma? Zo werkt het zakenleven niet. Is een ander beter, dan moet je die selecteren en dat doet hij. En dan switch je ergens in de komende weken de aanvoerdersband en is alles weer koek en gekookte ei met zout en peper.

1 februari 2020 om 21:55

Zo werkt het toch niet. Brama heeft aanzien, leiderschapskwaliteiten en een ervaring die je niet zomaar krijgt door een ander een band om te schuiven. Tuurlijk kunne veranderen maar als je hem nog hebt dan zet je hem toch iig op de bank. Jij hebt geen idee hoe groot de impact van zo n speler nog kan zijn.

1 februari 2020 om 23:21

Het leven van een voetballer kan keihard zijn. Dat hoort iemand van 33 te weten. Het is presteren of toekijken hoe anderen je passeren. En soms is het dan beter om zelf een conclusie te trekken. Ben je te laat met zelf een stap terugzetten, dan krijg je dit soort taferelen. Twente moet aan de toekomst denken en niet aan wat het had kunnen zijn, met Brama op de bank. En je kan mij niet wijsmaken dat niemand in die ploeg leiderschapskwaliteiten heeft.

Het is ook schandalig hoe men met Brama omgaat, hij is immers aanvoerder. Of is Brama te kritisch op Teds' 'beleid' en García?

Brama was vorig seizoen de belangrijkste speler voor Twente, zoals altijd nuttig en niet opvallend. Doet altijd zijn ding en heeft een schat aan ervaring. Ik vind het jammer dat hij nooit speelt, zeker omdat Busquets nou ook niet geweldig presteert en meer uitblinkt in zijn traagheid. Brama mag zeker meer krediet krijgen, en ik hoop dat onze pitbull toch wel weer een plekje gaat veroveren, maar met deze trainer is dat een kansloze missie ben ik bang.

Vind Brama vaak best een wijsneusje in zijn uitlatingen. Zou me kunnen voorstellen dat hij buiten zijn boekje is gegaan. Was vorig jaar met 300k ook niet bepaald een goedkope kracht voor de Kkd.

Als de rest beter is of gelijkwaardig maar met meer potentieel op de langere termijn, waarom is het dan schandalig om hem te passeren - zo lang er, gezien hij ook aanvoerder is, gecommuniceerd wordt? En waarom wil Bruggink stemming maken, een maatje of band met Brama?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren