Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brian Brobbey keert na maand afwezigheid terug in basisopstelling Ajax

Laatste update:

Brian Brobbey keert terug in de basis van Ajax, zo blijkt uit de opstelling die de Amsterdammers gepubliceerd hebben. Zijn basisplaats gaat ten koste van Mika Godts. Trainer John van 't Schip kiest er verder voor om Anton Gaaei en Benjamin Tahirovic op de bank te houden ten opzichte van de 6-0 nederlaag tegen Feyenoord en Josip Sutalo een basisplaats te gunnen. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint om 16:45 uur en is te zien op ESPN 2.

Gerónimo Rulli is onder de lat andermaal de vervanger van de geblesseerde Diant Ramaj. Achterin moeten Ahmetcan Kaplan, Sutalo en Jorrel Hato de nul proberen te houden. Devyne Rensch en Kenneth Taylor fungeren als wingbacks bij de Amsterdammers.

Op het middenveld staan Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen als controleurs opgesteld. Brobbey keert terug in de punt van de aanval, met aanvoerder Steven Bergwijn en Kristian Hlynsson daar vlak achter. Godts is hierdoor het kind van de rekening. Brobbey kwam op 17 maart voor het laatst in actie voor Ajax en moest nadien herstellen van een hamstringblessure.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ajax moet het naast de geblesseerde Ramaj ook nog altijd zien te stellen zonder Steven Berghuis, Jordan Henderson en Gastón Ávila, die door uiteenlopende redenen niet inzetbaar zijn voor Van 't Schip.

Na de ontluisterende en historische nederlaag in De Kuip hoopt Ajax op eerherstel tegen FC Twente. Toch blikte Van 't Schip vrijdag op de persconferentie nog even terug op de nederlaag tegen Feyenoord. "Er is altijd een plan, maar de uitvoering was niet goed. Ook mentaal en fysiek lieten we het afweten. Het stond niet als een team in het veld om elkaar te helpen."

Van 't Schip stelt dat zijn team moet groeien. "Op de training moet het niveau omhoog en we moeten een reactie geven. We hebben getraind op basisdingen. Snel vooruit spelen, agressie in de duels, bal snel veroveren na balverlies. Terug naar kernwaarden waar ik in het begin ook mee ben begonnen. Daar de focus op leggen. De energie was weg. Die energie probeer je er weer in te krijgen."

In tegenstelling tot Ajax kent FC Twente wel een prima seizoen. De Tukkers zijn de torenhoge favoriet om plek drie te veroveren en een zege in de Johan Cruijff ArenA zou de ploeg van Joseph Oosting nog dichter bij dat doel brengen. “Met de wedstrijden die nog komen gaan willen we de lijn nu ook doortrekken, we hebben ambitie", vertelde de oefenmeester op de clubwebsite. "Vanzelfsprekend is dat niet, we moeten scherp en alert zijn, maar ook realistisch."

De voorsprong op nummer vier AZ bedraagt momenteel vijf punten. In de 32ste speelronde gaat Twente bovendien op bezoek in Alkmaar, waardoor er nog niets zeker is. "Met nog vijf wedstrijden te gaan is er nog aantal punten te verdienen", weet Oosting dan ook. "We zijn met de ploeg bezig in het hier en nu, met de dingen waar we direct invloed op hebben en dat is nu zondag Ajax-uit. Gezien onze ambitie zou het raar zijn als we voor een punt naar Amsterdam gaan. We gaan voor het maximaal haalbare."

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato, Taylor; Mannsverk, Hlynsson, Van den Boomen; Brobbey, Bergwijn

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Hilgers, Pröpper, Kjolo, Smal; Eiting, Regeer, Steijn; Rots, Van Wolfswinkel, Vlap.

Bekijk Ajax - FC Twente live op ESPN via Ziggo!

Ajax - FC Twente:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Godts weer terug naar de bank. Hlynsson überhaupt erin en Taylor wingback. Kan het nog erger die opstellingen.

14 april 2024 om 15:47

Het is ongelooflijk. Godts was de afgelopen wedstrijden letterlijk nog de enige speler die de moeite waard was om te kijken omdat er dan nog iets gebeuren. Logisch dat Brobbey weer basis staat, maar als je dan de niks toevoegende spelers ziet als Taylor en Hlynsson dan schieten de tranen toch weer in je ogen. Gefeliciteerd Twente, dit wordt gewoon weer afslachting nummertje zoveel.

Hlynsson is de eerste die Van t’Schip op het wedstrijdformulier zet haha. Kan toch niet die obsessie met die kerel. Voetballend zo tergend zwak. En al je dreiging met Godts op de bank.

Ajax heeft hij belangrijkste speler er weer bij, Twente verliest een van haar belangrijkste. Ben benieuwd hoe het vanmiddag gaat. Verwacht dat Ajax er vol op knalt.

14 april 2024 om 15:52

Twente verliest één van haar belangrijkste? Zo heel belangrijk is Boadu ook nog niet geweest. Het is een belangrijk wapen, maar Boadu is er al drie wedstrijden niet bij, waarin we 7 punten behaalden. De selectie is breed genoeg om het Ajax lastig te maken.

14 april 2024 om 16:00

Hij heeft het over Sadilek.

14 april 2024 om 16:04

Klopt, zag het net in de opstelling. Die ga je idd missen. Mooie kans voor Eiting om zich te laten zien.

14 april 2024 om 15:57

Dit elftal van Ajax is helemaal niet in staat om er "vol op te knallen". De beste speler haalt Van 't Schip er af en vanuit de verdediging is werkelijk niemand die een fatsoenlijke pass naar voren kan geven.

14 april 2024 om 15:59

@MyvisionIk snap ook niet dat Schip niet met Godts start, dat is nu een echte Ajax voetballer die een goede individuele actie in huis heeft.

14 april 2024 om 16:15



Letterlijk niemand snapt het maar toch elke wedstrijd weer zitten we naar Cristiano Taylor en Lionel Hlynsson te kijken. En vergeet Sergio Rensch niet.

14 april 2024 om 16:00

@Oenieboy, zoals Myvision al zegt: ik verwacht als ajacied weinig, en zeker niet dat we erop knallen. Er zit in dit Ajax misschien 1,5 speler die kan knallen (verder dan Brobbey kom ik niet, misschien een kwart Mannsverk en Taylor). Zelfs tegen onze grote rivaal uit Rotterdam knallen deze jongens nergens op.

Wat mij betreft echt een absoluut raadsel dat Hlynsson steeds in de basis mag beginnen. Kevin de Bruyne die te lang in de droger heeft gezeten, begon goed, maar het slaat de laatste weken helemaal nergens meer op. Had lekker 4-3-3 gespeeld met Godts en Bergwijn. Al spelen we met 18 man geven we nog veel kansen weg en dan heb je in ieder geval iets van dreiging op de flanken

Taylor wingback, Godts eruit Hlynsson laten staan en die circusclown Rensch weer belonen met een basisplek. Waanzinnig slechte trainer is.

14 april 2024 om 15:58

Aangezien de rest van het seizoen er eigenlijk toch niet meer toe doet stel ik een fan-selectie voor. Gooi een poll eruit via 1 van de Ajax kanalen en laat de fans beslissen wat ze willen zien. Gooi er een keer een joker-ronde uit. Brobbey linksback, Kaplan in de spits. Pasveer op het middenveld. Misschien dat er dan nog 1 wedstrijd komt dit seizoen waar ik daadwerkelijk naar uit kan kijken. Ik dacht echt dat het niet slechter kon na Steijn, Schreuder, Heitinga etc, maar mijn god. Ondanks dat het een sympathieke man is, is John van 't Schip echt een belachelijk slechte coach.

Tjonge jongen, direct Godts eruit en waarom in hemelsnaam Sutalo er in? We willen ook niet meer winnen.

14 april 2024 om 15:57

Nu hebben we 2 buitenspelers die goed genoeg zijn, spelen we nog geen 433.

14 april 2024 om 16:19

Sutalo is logisch lijkt mij, zonder hem is de verdediging nog slechter

Helemaal klaar met dit. Weer die stompzinnige wingbacks. Taylor daar dan ook. Terwijl als je al met wingbacks wil spelen, heb je twee backs gehaald die wingbacks zijn (dankzij onze dorpsgek Mislintat die dacht dat Ajax 532 speelt), Gaaei en Sosa. Zodra die niet spelen is er echt geen reden meer om niet gewoon 433 te spelen. Zet aub Godts en Bergwijn op de flanken, Brobbey in de spits, Taylor op 10, het juffertje op de bank, en versterk het middenveld met een blok van Mannsverk en Van den Boomen of Tahirovic. Dan ben je klaar en speel je je eigen spel ipv deze fantasie opstelling. Ik ga wel weer kijken en wens mijn mede Ajacieden sterkte. En Twente fans ook succes, misschien valt er nog wat te lachen voor jullie vanmiddag, Twente heeft een mooi seizoen en die 3e plek is hartstikke verdiend.

14 april 2024 om 16:04

Jij ook veel sterkte deze zware middag. Denk 1-3. Zwakzinnige opstelling dit zeg, echt belachelijk.

14 april 2024 om 16:49

Jup, eens. Good luck.

En godts mag weer wijken natuurlijk. Hahha wat een grap zijn we ook! Waardeloos presterende spelers maar de hand boven de hand blijven houden(uhum bergwijn) en je talenten mogen banken. Wat is het triest gesteld ook.

Maakt ook niet uit wie je op dat middenveld zet. Het is elke keer weer janken als je de opstelling ziet. Vandaag maar weer hopen dat vd boomen niet achter een man aan moet.

Ook wel prettig dan Henderson en Berghuis zolang uit de roulatie zijn... Zijn niet de goedkoopste spelers.

Dan speelt Brobbey weer en haal je iedereen eruit die een pass kan geven. Alle passes van de afgelopen weken kwamen van Gaeei, Godts en Tahirovic en die zijn er allemaal uit. Sosa kan een pass geven maar die krijgt überhaupt geen kansen meer van de technische staf. Ja, gewoon lekker met Taylor en Rensch als wingbacks spelen en Hlynsson lekker op 10 zetten. Kijken of Bergwijn meer dan 13 balcontacten heeft deze keer. Ik heb er ergens gewoon helemaal geen zin in maar ik trek mijn Tadic shirt aan en blijf hopen op een goede pot.

Zie iedereen zeuren dat godts niet begint? Welke pot zit ik dan te kijken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren