Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brands: 'Van Gaal is toch bepaald niet de minste coach, lijkt me'

Laatste update:

PSV kent een wisselvallig jaar. Het jonge elftal van Phillip Cocu begon spetterend met een aantal indrukwekkende optredens en werd alom beschouwd als topkandidaat voor de titel. De Eindhovenaren kregen echter te maken met een forse terugval, leefden weer op, maar blijken niet erg constant. De fluctuerende prestatiecurve is echter geen reden om doel om te gooien, vertelt technische manager Marcel Brands in het Algemeen Dagblad.

/

Eén tegenvallend seizoen is voor PSV namemlijk geen reden om de ingezette koers te wijzigen. "Er staat een mix van Nederlandse jongens en buitenlandse jongens, van dienende spelers en jongens met creativiteit. Er zijn jongeren en ouderen", zegt Brands, die daarmee denkt de ideale mix in huis te hebben. Bovendien beschikt Cocu over veel internationals, wat aangeeft dat het ook aan kwaliteit niet ontbreekt.

"We spelen regelmatig met alleen maar A-internationals en jeugdinternationals in het team. En die spelers selecteer ik niet hè, dat doen Louis van Gaal en zijn collega's bij andere landen. En Van Gaal is toch bepaald niet de minste coach, lijkt me", zegt de bewindsvoerder. PSV staat op dit moment vijfde en heeft nog drie wedstrijden de tijd om zich bij de eerste vier te voetballen, waarmee het play-offs om Europees voetbal zou ontlopen.

PSV doet volgend jaar serieus mee om de landstitel

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgend jaar gaat het weer gewoon tussen Ajax,psv,feyenoord Twente en vitesse lijkt me.
Ajax zal beter moeten gaan voetballen om voor 5e keer op rij kampioen te worden.
PSV moet het vele balbezit om leren zetten in doelpunten.
Feyenoord moet tegen de kleinere clubs leren te winnen, ze winnen enorm veel toppers.
Twente moet net als vitesse niet als een kaartenhuis instorten na de winterstop.
Al met al weer een rommelig seizoen volgend jaar.

12 april 2014 om 12:42

Dit jaar valt het wel mee hoeveel toppers Feyenoord heeft gewonnen

Vitesse T: Gelijk en Vitesse U: Winst
Twente T: Verlies en Twente U:gelijk
Ajax U&t: Verlies
PSV T: Winst

12 april 2014 om 12:45

Nevermind, was denk ik in de war met het seizoen daarvoor? toen wonnen ze toch bijna elke topper? Maar iig, feyenoord laat het te vaak liggen tegen kleine clubs als Gae.

12 april 2014 om 12:58

Haha, kan gebeuren!
Voorgaande 2 jaren liet Feyenoord het inderdaad liggen tegen de kleinere tegenstanders. Terwijl ze in de toppers goed presteerde.

12 april 2014 om 13:27

Vorig seizoen: Ajax uit, 3-0. PSV uit: 3-0. Twente uit: 3-0. Ajax thuis: 1-1. PSV thuis: 2/3-1. Twente thuis: 0-0.

Maar dat jaar dat Feyenoord goed presteerde tegen de topploegen en minder tegen de laaggeklasseerde was door het soort voetbal. Op de counter in plaats van positiespel. Tegen clubs als Heracles, PEC Zwolle, Roda JC, Nec, NAC moet je nu eenmaal als Feyenoord zijnde het spel maken. Dat konden we niet en daardoor verlies je. Je probeert te forceren wat je niet kan. Tegen Ajax, Psv, Twente lukte het wel degelijk. Waarom? Omdat Ajax, PSV en Twente veelal in de aanval waren en je vanuit die kant makkelijk de counterkant op kan. Daar heb je met Schaken, Cabral, Guidetti en Fernandez goede spelers aan. Wil je het spel echter maken, heb je met deze 4 vooral een probleem. Guidetti in de kleine ruimtes is geen succes, Schaken met een bal voorbij de verdediging ook niet. Cabral überhaupt ook niet en Fernandez heeft snelheid maar kan niet voorin een aanspeelpunt zijn. Daarom lukte het met Fernandez vorig seizoen ook minder goed. Schaken kan nu ook minder voetballen dan vorig seizoen, er is nog meer op positiespel en balbezit gewerkt.

12 april 2014 om 16:00

Ajax zal juist niet beter moeten voetballen wil de rest kans maken.. Feyenoord krijgt Rutten dus laten we maar afwachten. Twente en Vitesse blijven leuk maar zullen met de druk om moeten gaan. Psv zie ik als enige club die het Ajax lastig gaat maken, maar volgend seizoen is nog zo 'ver' weg joh..

12 april 2014 om 17:08

Dit jaar ging het ook tussen Ajax, Psv, Feyenoord, Twente en Vitesse. Ajax onderscheidde zich alleen op een gegeven moment maar lange tijd ging het tussen deze teams. Ik verwacht volgend jaar eenzelfde scenario. Op het einde doen er nog 2 serieus mee

Psv heeft met Depay 1 speler die van toegevoegde waarde kan zijn voor Nederland misschien Wijnaldum als hij fit is, Rekik Maher en Bruma zijn te slecht voor Nederland.

12 april 2014 om 12:45

Die laatste 3 die je opnoemt zijn inderdaad te slecht voor Nederland.. Maar vind dat je ook moet meenemen dat dit heel erg jonge jongens zijn en natuurlijk nog niet rijp zijn voor het echte werk op een groot toernooi.. Wellicht over 2 jaar dat ze er wel staan.

12 april 2014 om 14:15

Rekik is 19 of 20. mag de jongeman even ontwikkelen. Dit is zijn eerste seizoen dat hij op niveau meer dan 30 wedstrijden speelt. Echt onzin om iemand zo snel al af te schrijven.

12 april 2014 om 14:49

Mee eens, ik zie Rekik nog wel van het gewenste niveau worden, mits hij een beetje opgevoed wordt.

12 april 2014 om 14:52

Hij schrijft niemand af, hij typt dat deze 3 niet goed genoeg zijn voor het Nl elftal, is toch niet gelogen?
Ik zie ook nergens staan dat ze nooit goed genoeg zullen zijn, dus eigenlijk reageer je op dingen die er niet staan.

12 april 2014 om 15:52

PSV heeft 1 speler die van toegevoegde waarde kan zijn voor NL. Er staat ook nergens dat hij het over de toekomst heeft oid. Sowieso is Rekik niet heel veel slechter dan Veltman de laatste weken!

12 april 2014 om 16:38

Mag toch hopen dat v Gaal Veltman ook thuis laat, die heeft ook geen toegevoegde waarde voor dit NL elftal.
Van de spelers die v Gaal geselecteerd heeft in zijn bondscoachschap zou ik meenemen, Vlaar, de Vrij, en BMI voor de rest zie ik geen verdediger die een toegevoegde waarde heeft. Van de spelers die hij nog niet heeft geselecteerd zou ik zeker v Dijk, Kongolo en Douglas willen zien in een oefenwedstrijd, dan pas zou ik beslissen wie de 4e cv zou zijn.

12 april 2014 om 17:09

PSV-Ado

Dus als Rekik het niet heel veel slechter doet dan Veltman dan doet ie het goed ofzo? Want Veltman vind ik soms best aardig, maar maakt ook de vreemdste fouten. Tegen Vitesse nog levert ie zo een bal in waardoor Vitesse een dikke kans krijgt via die Vejinovic

Dit geeft toch wel een beetje aan hoe Brands denkt: talenten aantrekken, liefst internationals, wat ervaring erbij, dan heb ik mijn werk prima in orde en is de rest aan de trainer. Potentie is er maar zijn taak is toch wat ingewikkelder, sinds hij er zit tot afgelopen winter was er nooit chemie in de groep. Dan kan je leuke voetballers hebben maar wordt het nooit een team. De schommelende prestaties mag je best wijten aan jeugdigheid maar die jaren ervoor dan? Dat goeie spelers vertrekken is een gegeven maar Brands zou het verval moeten bewaken, hij is de constante factor en er wordt onder hem maar bar weinig gepresteerd.

12 april 2014 om 12:52

Ik heb ook het idee dat ie het fijn vind dat ie een 'aai over de bol' krijgt van Van Gaal, want die Van Gaal wilt bijna de hele selectie laten bestaan uit spelers van de Eredivisie, waaronder PSV.

Hoezo één tegenvallend seizoen? Ze zijn al zes jaar geen kampioen meer geworden!

Als Psv Afellay haalt een linksback en een ervaren verdediger. (Boularouz of Heitinga) dan gooien zo hoge ogen volgend jaar.

12 april 2014 om 16:29

Hoezo moeten ze Affelay halen, hij speelt op 10 of op linksbuiten, daar staan in potentie 3 van de beste spelers van Psv. Ze kunnen beter wat ervaring voor de verdediging halen, omdat Bruma een stuk ouder is dan Rekik, maar dit helemaal niet uitstraalt. Daarnaast zou PSV er verstandig aan doen om iemand voor de 6 of als box-to-box te halen. Park is namelijk gehuurd dat gaat misschien weg na dit seizoen en Schaars heeft niet echt kunnen overtuigen in mijn ogen.

12 april 2014 om 18:30

Omdat Afellay op het hele middenveld uit de voeten kan, met zijn snelheid en techniek kan hij ook nog spelverdeler zijn. Plus in de Nederlandse competitie maakt hij zeker 16-20 doelpunten. Hij heeft nog een contract voor een jaar geloof ik.

Ik vind ook dat ze trouwens een goede 2e linksbck moeten halen. Willems heeft ook concurrentie nodig. Alleen goede backs zijn helaas schaars.

brands vindt zichzelf ook zo goed he, man wat een eigen dunk...

Louis van Gaal heeft ook niet veel keus natuurlijk. De selectie van spelers zegt enkel iets over hun relatieve kwaliteiten ten opzichte van andere Nederlanders en niets over hun absolute kwaliteit - dat wil zeggen hoe goed ze daadwerkelijk kunnen voetballen.

PSV is echter wel op de goede weg en ik ben ervan overtuigd dat ze volgend jaar gewoon weer goed meedoen om de titel.

Ik vind het selectiebeleid van Louis van Gaal sowieso discutabel. In zijn selectie mis ik persoonlijk spelers als Virgil van Dijk, Alexander Buttner, Jonathan de Guzman en ga zo maar door. Ik ben geen voetbalcoach maar je hoeft geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om te constateren dat Van Dijk en Buttner beter zijn dan Veltman en Blind.

Dus deze opmerkingen van Brands zijn niet helemaal terecht als je het aan mij vraagt.

Brands probeert krampachtig de redenen aan te wijzen om toch vooral door te gaan met het huidige beleid ook al lijkt het vooralsnog weinig vruchten af te werpen. Hij noemt echter niet de belangrijkste reden om het beleid voort te zetten: de financiele kant van het verhaal.
De tijden dat PSV enkele hiaten in een elftal kon dichten door met een goed gevulde beurs de diverse velden af te stropen, zijn voorbij. Zolang er geen CL wordt gehaald is schraalhans keukenmeester en moeten verkopen de gaten in de begroting dichten.
Dat het niet makkelijk is om onder druk een jong team op te bouwen, is nu in Eindhoven ook wel duidelijk geworden. Een alternatief is echter niet. Afwijken van de lijn is koers zetten naar de afgrond.

Hmm, met oog op volgend seizoen zou ik toch véél liever PSV in de voorronde Champions League zien dan Feyenoord. Het huidige PSV zal nagenoeg intact blijven, bij Feyenoord valt het halve elftal weg en dan is het nog maar zien wat er van terecht komt. Laten we eerlijk zijn, PSV heeft een aantal spelers die, mits zij zich goed ontwikkelen, echt heel erg ver kunnen komen. Zoet is voor zijn leeftijd een prima keeper, acht ik ook niet als potentiële top, maar wel een zeer degelijke keeper die wel bij de grotere clubs terecht kan komen. Als Willems beter leert te verdedigen, wat heel duidelijk gebeurd, dan kan hij erg ver komen. Rekik hoef ik niet uit te leggen lijkt mij. Bruma kan nog steeds een degelijke verdediger worden. Geen topper, maar wel zeer degelijk. Arias is aanvallend erg sterk, verdedigend heb ik nog steeds mijn twijfels maar potentie heeft hij zeker. Hiljemark is ook gewoon een prima middenvelder en een duidelijke aanwezigheid. Maher komt dit seizoen niet uit de verf maar iedereen weet hoe fenomenaal hij kan voetballen, Wijnaldum idem dito. Depay, wellicht het grootste talent uit de PSV selectie. Locadia, ondanks dat hij het matig doet dit seizoen, heeft overduidelijk ook geen talent te weinig. Narsingh moet ik nog zien hoe hij zich ontwikkeld, enige waar ik twijfel bij heb. Bakkali ook geen uitleg nodig.

Feyenoord daar in tegen..... Mits De Vrij, Janmaat en Pelle weg gaan.... Alleen Kongolo, Vilhena en Boetius acht ik genoeg talent toe dat zij verder kunnen komen dan alleen Europese middenmoot of lage subtop.

Bij PSV kunnen Depay en Wijnaldum ook zo weg zijn. Belangrijker is het argument hoe hoog ze op de lijst staan bij de Uefa. PSV iets hoger maar beiden zullen in de voorronde er uit liggen. Als je pech hebt, mis je zelfs de EL. Tweede plaats geeft status maar je hebt er niks aan, tenzij Ajax of AZ tweede zouden worden. Die zouden nog wel eens een gunstige loting kunnen krijgen.

Met andere woorden: Onze selectie is niet uit balans en Cocu heeft een wanprestatie geleverd?
Ik vind dit lulkoek, Brands probeert op deze manier zich er weer uit te praten, die man levert nu al drie seizoenen met het grootste transferbudget van de eredivisie de slechtste prestatie.
Maar nooit eens de schuld op zich nemen

Op transfergebied moet ik ook toegeven dat Brandts uitstekende zaken heeft gedaan deze zomer. Hij heeft het maximale gekregen voor uitgaande transfers (wat buitenlandse clubs voor speler van NL clubs wil uitgeven) en zelfs meer. Zijn aankopen zijn op voorhand ook niet eens zo slecht. En ik moet inderdaad toegeven dat de selectie van PSV kwalitatief misschien wel het beste is van NL en heeft het tevens een goede mix.

Alleen hoe kan je in godsnaam twee grote talenten (bruma en Rekik) voor de basis in de kern van de achterste linie verzinnen? Dat zorgt bij voorbaat voor problemen en is te wisselvallig. Naast een talent daar hoort altijd in mijn ogen een speler ernaast met veel ervaring die constant is. Ervaring kan ook zijn dat hij al een paar jaar in de basis staat van een team. Beiden waren nieuw en hebben in het verleden nou ook niet nog een constante niveau getoond.

Maar je mag toch wel concluderen dat het aanstellen van Cocu een grote misser is! Men heeft gedacht en gehoopt dat de aanstelling van Cocu dezelfde uitwerking zou hebben als de Boer met Ajax. Maar Cocu komt gewoon op dit moment duidelijk kwaliteit en ervaring tekort. En heeft Ajax het geluk gehad dat de Boer de uitzondering is op de regel. Ook was de Boer eerst een noodoplossing en bleek hij na een tijd meer dan geschikt. Hij blijkt tot nu toe een natuurtalent! Maar een topclub

Men heeft intern duidelijk ook deze conclusie getrokken. En hoopt met een tijdelijke aanstelling van Guus Hiddink de juiste leermeester aangetrokken te hebben om Cocu op die manier intern op te leiden. Het vertrouwen in Cocu is intern duidelijk in een korte tijd aanzienlijk geslonken gezien het feit met het aantrekken van Hiddink.

Dus gezien de uitspraken van Brandts blijft er maar 1 optie over en dat is Cocu wegsturen wil het niet nog een dergelijke seizoen als deze. Want het is natuurlijk van de zotte dat een topclub in NL de leidinggevende trainer/manager nog intern bezig is op te leiden. Dat is een topclub in NL onwaardig!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren