Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bozdogan bezorgt Utrecht in extremis tóch nog de zege; druk bij Ajax en NEC

Laatste update:

Het blijft razend spannend in de subtop van de Eredivisie. Go Ahead Eagles en FC Utrecht, respectievelijk de nummers zeven en acht van de ranglijst, leken elkaar zondag op een gelijkspel te houden, maar in extremis bezorgde Can Bozdogan Utrecht toch nog de zege: 2-1. Daarmee komt Utrecht in punten gelijk met nummer zes Ajax, dat later op de middag nog in actie komt. Sam Lammers, spits van de Domstedelingen, was voor de zesde wedstrijd op rij trefzeker, waarmee hij een clubrecord evenaarde.

Met het einde van de competitie in aantocht kon het een uiterst interessant affiche genoemd worden in Stadion Galgenwaard. Voordat arbiter Sander van der Eijk floot voor het begin stonden beide clubs op 42 punten, waarmee ze de twee plekken achter nummer zes Ajax bekleedden. Go Ahead stond zevende met een doelsaldo van +6; FC Utrecht stond er ietsjes minder voor met +1. Toch was het de ploeg van Ron Jans die in iets betere vorm stak.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Utrecht verloor de afgelopen vijf wedstrijden alleen van Feyenoord, en kwam in de rest als winnaar uit de bus. Mede dankzij topschutter Lammers, op wie momenteel geen maat staat. De huurling van Rangers had al vijf duels op rij het net gevonden, en kwam ook zondag weer vroeg tot scoren. Lammers was het eindstation na een prima steekbal van Ryan Flamingo en dito voorzet van Jens Toornstra.

Daarop verloor Utrecht echter de controle. Go Ahead zette aan, en kreeg vlak voor de thee een grote mogelijkheid via Willum Willumsson. Zag Utrechtse goalie Vasilis Barkas de IJslander daar nog over schieten, had hij even later minder geluk. Gerrit Nauber kreeg alle ruimte bij een hoekschop en kopte achter de kansloze Barkas: 1-1.

Jans en consorten misten duidelijk de ervaring van Mike van der Hoorn, die bij de warming-up geblesseerd was afgehaakt. Zijn vervanger Zidane Iqbal werd al in de rust naar de kant gehaald ten faveure van Bozdogan. Met de Duitser stond Utrecht iets steviger defensief, en wist het langzaam maar zeker weer naar voren op te schuiven. Het was echter Go Ahead dat het dichtst bij een doelpunt kwam.

In de persoon van Bobby Adekanye – die nog niet één keer wist te scoren dit seizoen – schoot Go Ahead ternauwernood over het doel van Barkas, een kwartier voor tijd. Toch was het Utrecht dat de zege greep.

In de derde minuut van de extra tijd bracht Adrian Blake de bal voor, waar collega-invaller Bozdogan de bal tegen de touwen kopte. Utrecht komt zo op 45 punten, evenveel als Ajax er tot nu toe verzamelde. De Amsterdammers staan er echter nog iets beter voor qua doelsaldo: +6 ten opzichte van +2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien wel na Ajax uit de slechste wedstrijd onder Ron, dan toch op karakter naar je toe trekken.

Dit zijn wel de lekkerste, Go ahead had meer verdiend om eerlijk te zijn .

Stugge ploeg dat Go Ahead.

14 april 2024 om 16:59

Zeer spannend bovenin voor plek 5
Ajax heeft de beste papieren met alleen nog Twente thuis en 4 makkelijke wedstrijden.
NEC heeft het moeilijkste programma met AZ en Feyenoord nog.
Utrecht heeft alleen AZ uit op de laatste speeldag nog als moeilijk wedstrijd maar wellicht dat AZ dan al verzekerd is van plek 4 en met een b elftal komt...

14 april 2024 om 17:22

Gelukkig wel az en feijenoord thuis. Maar als ik het goed begrijp kan je beter 7e of 8e worden want dan speel je de halve finale thuis. Maar ik weet niet precies hoe het werkt

15 april 2024 om 11:51

Nee hoor, mocht Feyenoord de beker winnen, speelt plek 6 zowel de halve als de eventuele finale van de play offs thuis. Het hoogst geklasseerde team van de twee teams speelt thuis.

Wedstrijd niet gezien, maar mooie strijd om de plekken 5 t/m 9. Utrecht is ongekend bezig gezien de valse start van het seizoen. Ik denk oprecht dat Ajax plek 5 niet gaat pakken en het vervolgens lastig gaat krijgen in de play offs. Wordt interessant! Net als de play offs om promotie/degradatie trouwens.

14 april 2024 om 16:46

Zeker spannend en GAE een zeer stugge ploeg om tegen te spelen. Ajax heeft op papier wel het makkelijkste programma na de wedstrijd tegen Twente.

Heerlijke overwinning hopelijk krijg Blake meer minuten kan meer van hem genieten dan van een Boussaid. Ook leuk dat de legends een overwinning hebben gekregen (was vandaag legendday bij Utrecht) kon helaas niet na het stadion ivm werk maar weet iemand of Mols erbij was? Jammer dat hij zo slecht behandeld is binnen de club maar hij weet wel dat de fans hem altijd op handen zullen dragen. Die goal in de kuip van hem heb ik al zovaak gezien maar toch kan ik er elke x van genieten vooral die aanname wat een geweldige speler was dat voor ons.

14 april 2024 om 16:56

Mols was erbij en werd in de rust massaal voor hem gezongen na alles wat hem is overkomen.

14 april 2024 om 16:56

Mols was erbij! Mooi om hem terug te zien bij de FC.

Deventer thuis moet je natuurlijk ook altijd winnen.
Gelukkig gewoon gelukt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren