Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz lijdt door oude bekende uit de Eredivisie én Turpin zure nederlaag

Laatste update:

Het Olympique Lyon van Peter Bosz is tegen een forse tegenvaller aangelopen. Les Gones gingen zondagavond in eigen stadion met 0-1 onderuit tegen Lille OSC, waar Sven Botman negentig minuten op het veld stond. Gabriel Gumundsson - voormalig verdediger van FC Groningen - verzorgde het enige doelpunt van het duel. Olympique Lyon zag kort voor het einde een doelpunt van Lucas Paquetà geannuleerd worden: een discutabel besluit van scheidsrechter Clément Turpin en de VAR.

Olympique Lyon zette deze maand de weg omhoog in met zeges op onder meer Olympique Marseille en OGC Nice, maar vorige week werden er tegen RC Lens weer punten verspeeld. Met Lille trof de ploeg van Peter Bosz een tegenstander die dit seizoen eveneens wisselvallig presteert en de eerste kansen van het duel waren via Karl Toko Ekambi en Moussa Dembélé voor de thuisploeg.

Het duel werd met 35 minuten op de klok opengebroken door Lille, nadat Jonathan David zich eerder al had laten zien namens de bezoekers. Die openingstreffer was deels te wijten aan Thiago Mendes, die verzuimde om de bal met het hoofd weg te werken en Gudmundsson in de gelegenheid stelde om zijn eerste doelpunt voor Lille te maken. De voormalig verdediger van FC Groningen maakte dankbaar gebruik van die gelegenheid: 0-1. Het doelpunt viel wat tegen de verhoudingen in en bracht daar geen veranderingen in.

Olympique Lyon bleef ook na de tegentreffer de gevaarlijkste ploeg, wat ook na rust resulteerde in grote mogelijkheden. Lille gaf het balbezit in de tweede helft uit handen en mocht Zeki Çelik en doelman Léo Jardim danken dat grote kansen voor Lucas Paquetà en Tino Kadewere geen doelpunt opleverden. Door een grote blunder van Jardim leek Olympique Lyon kort voor het einde nog de verdiende gelijkmaker te krijgen.

De doelman van Lille wachtte te lang en bood Paquetà daarmee de mogelijkheid om de bal te veroveren, nadat hij in de grond trapte. De Braziliaan schoof de bal vervolgens in het lege doel. Na inmenging van de VAR besloot scheidsrechter Turpin een streep te zetten door het doelpunt, vanwege een overtreding van Paquetà op Jardim. Mede daardoor bleef het bij 0-1 in Lyon, waardoor de ploeg van Bosz gepasseerd wordt door Lille: Olympique Lyon staat tiende, de regerend kampioen van Frankrijk bezet de achtste plaats.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Elk besluit van Turpin is discutabel.

28 februari 2022 om 11:51

Ik heb nog steeds nachtmerries over Feyenoord-Roma. Echt een dramatische scheidsrechter

Het kamikaze voetbal van Bosz heeft maar weer eens een nieuw dieptepunt bereikt... Hoe kan je in godsnaam van dit onthutsend zwakke Lille verliezen.

Pff zulke arbitrale dwalingen met de VAR, lachwekkend. Lyon verdiende meer maarja Bosz als trainer is ook vragen om problemen.

Waarom krijg ik toch altijd hoofdpijn als ik de naam Turpin lees. Hij heeft Ajax Feyenoord en PSV al gefloten en in al die wedstrijden heeft hij flaters gemaakt. Als deze man fluit weet je 1 ding zeker. de man van de wedstrijd heet Clement Turpin

Denk dat psv geen afkoopsom hier te betalen

O jee dure nederlaag voor Lyon. Totaal onnodig maar eigen schuld. Zullen alle zeilen bij moeten zetten om heseizoen nog enigzins positief af te sluiten

Ik begrijp echt niet waarom sommige mensen de naam Peter Bosz roepen als opvolger van Schmidt. Dat moet je toch echt niet willen zeg. Laat zijn spelers constant aanvallen maar verdedigen hoort er niet bij, erg zwakke en toch wel overschatte coach in mijn ogen wie nog steeds op dat jaar bij Ajax bouwt toen ze een wereldselectie hadden. Bakte er bij Dortmund, Leverkusen en nu Lyon toch wel vrij weinig van.

28 februari 2022 om 07:06

alsof Lyon hiervoor wel stabiel draaide ? Franse competitie morst iedereen punten. Monaco verliest thuis Marseille speelt gelijk tegen bijna de laatste, In Frankrijk kan iedereen van elkaar winnen. Ligt echt niet per se aan Bosz. Bij Leverkusen eerste seizoen gewoon prima gepresteerd hoor en toen vertrokken Brandt etc. En Dortmund is nooit beter geweest na zijn komt want het is al jaren niks meer daar! Je ziet het nu ook toch, Makkelijk uitgeschakeld door Glasgow Rangers. Lyon laatste jaren ook niet goed gepresteerd, Vorig seizoen of daarvoor ook 7de geworden. Dus alles op Bosz afschuiven slaat nergens op hoor

28 februari 2022 om 11:56

Ligt niet aan Bosz dat Lyon 10de! staat? Na Psg hebben ze het sterkste team en dan loop je zo te prutsen

28 februari 2022 om 12:53

Na 3 clubs lijkt het me wel logisch dat je het op Bosz afschuift. Dortmund, Leverkusen en nu Lyon heeft hij het gewoon 3x niet best gedaan. Je kunt wel zeggen "brand vertrokken" maar daar kunnen we niks mee en is geen excuus. Hij bakt er gewoon vrij weinig van en dat mag je gerust te zeggen. De beste man speelt echt veel te aanvallend, na Dortmund en Leverkusen zou je denken dat hij er wel van heeft geleerd maar niets is minder waar.
Prima gozer hoor, maar ik begrijp niet waarom hij bij PSV word genoemd, ik hoef hem iig niet te zien in Eindhoven.

28 februari 2022 om 15:15

De competitie is nog bezig en het ligt aardig bij elkaar. En AS Monaco en Marseille hebben echt geen minder team dan Lyon.

Pff zulke arbitrale dwalingen met de VAR, lachwekkend. Lyon verdiende meer maarja Bosz als trainer is ook vragen om problemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren