Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Bosz kaapt jeugdinternational voor vijf miljoen weg bij Hoffenheim

Laatste update:

Jeremy Toljan verruilt TSG 1899 Hoffenheim voor Borussia Dortmund, zo maken beide clubs via officiële kanalen bekend. De rechterverdediger tekent bij de club van trainer Peter Bosz een contract tot medio 2022. Die Borussen betalen naar verluidt een bedrag van vijf miljoen euro, terwijl Felix Passlack in de deal betrokken is en op huurbasis de omgekeerde weg bewandelt.

De 23-jarige Toljan kwam sinds 2011 uit voor Hoffenheim, dat hem voor 500.000 euro had overgenomen van VfB Stuttgart. Vervolgens speelde de verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, nog een aantal jaren in de jeugd bij Hoffenheim. In maart 2013 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de club, in de bekerwedstrijd tegen Schalke 04. Deze zomer was Toljan met Duitsland actief op het EK Onder-21, waarmee hij Europees kampioen werd.


Onder meer Tottenham Hotspur en Benfica waren ook geïnteresseerd in de jeugdinternational, terwijl the Spurs de grootste kanshebber leken om Toljan binnen te halen. Uiteindelijk trekt hij nu dus naar Borussia Dortmund, dat Felix Passlack tijdelijk naar Hoffenheim laat vertrekken. De negentienjarige verdediger wordt voor twee jaar gestald bij Hoffe. Voor zijn vertrek heeft Borussia Dortmund zijn contract verlengd, waardoor Passlack tot 2021 vastligt in het Signal Iduna Park.

"Felix is een dynamische speler, met enorm veel potentie. Hij hoort zeker bij de grootste talenten van zijn leeftijdsgroep en ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al de nodige ervaring. Zijn mentaliteit en karakter passen perfect binnen dit team", laat Hoffenheim-trainer Julian Nagelsmann weten via de website van zijn club.

Goede aanwinst voor Borussia Dortmund?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hele goede speler die op beide flanken uit de voeten kan, zowel als back en als vleugelmiddenvelder. Zit ook nog genoeg rek in. Goede aanwinst!

Ken hem niet, maar Dortmund blijft mij verbazen met hun geweldige transfers de afgelopen jaren: jonge spelers die nu al kwalitatief hoog zijn maar ook nog barsten van de potentie. Zou mooi zijn als Reus nu een tijdje fit blijft en die jonge spelers 2 of 3 jaar samen blijven om zich goed te ontwikkelen.

30 augustus 2017 om 11:21

Klopt, het moet als Bvb fan toch heerlijk zijn om zoveel vertrouwen in je eigen bestuur te kunnen hebbben. Ookal ken ik Toljan verder nauwelijks, je kunt er gewoon vanuit gaan dat dit een weloverwogen besluit is die goed bij het team zal passen. Tuurlijk hier en daar faalt er ook wel eens een speler maar verder een van de meest capabele besturen die er zijn.

30 augustus 2017 om 11:52

Precies. Ook de hele Dembele situatie hebben ze optimaal benut. Reken maar dat die 40 miljoen aan bonussen makkelijk haalbaar zijn, ze wilden namelijk perse 150 miljoen en dat konden ze in deze markt, van dit wanhopige en incapabele Barcelona bestuur, ook gewoon vragen. Ze wisten hoe hoog de nood was bij Barcelona na het plotselinge vertrek van Neymar en ze wisten dat Barcelona ontzettend veel geld te besteden had. De talenten die Dortmund de afgelopen jaren heeft gehaald doen het beter dan Gomes, Alcacer etc. die Barcelona als talenten heeft gehaald voor de breedte.

BVB is er aardig goed in om in de Bundesliga te shoppen zeg. En dan maar afgeven op Bayern. Toljan is overigens een prima aanwinst, kan op beide backpositities uit de voeten.

30 augustus 2017 om 11:42

Ja ach, dat gebeurt overal. Persoonlijk denk ik dat Dortmund meer een gunfactor heeft, wat ik me goed kan voorstellen. Hetzelfde geld voor Atletico, spelen spuuglelijk voetbal maar komen ermee weg vanwege het financiële beleid. Dat is wel een beetje Nederlands, wij weten immers hoe het is om financieel niet de sterkste te zijn..

30 augustus 2017 om 13:07

Nu weet ik niet hoe jij een financieel beleid beoordeelt, maar Atlético hoort bij de clubs met de meeste schulden in Spanje, staan op de 15e plek op de dit jaar uitgebrachte UEFA lijst van 20 clubs met de hoogste schuldenlast, terwijl Real en Barça niet in die lijst voorkomen.

30 augustus 2017 om 13:08

Die top 20 lijst gaat over clubs in heel Europa, Man U heeft de hoogste schuldenlast gevolgd door Benfica

5 miljoen maar?! Wat een koopje.
Erg goede speler vind ik dit, grotd voordeel is ook wel dat hij op verschillende posities inzetbaar is, maar denk dat hij als linksback gehaald is. Voetballend en aanvallend echt sterk, verdedigend kan ie nog wat bij leren, maarja, zit nog genoeg rek in bij deze jongen. Prima aanwinst weer van BvB.

Ik zou het als fan altijd jammer vinden dat zo'n jeugdspeler als Felix Passlack die redelijk veel minuten verzamelde in één seizoen + deze maand (16 wedstrijden, vaak invaller) wordt verhuurd. Maar 5 miljoen voor Toljan + over twee jaar een betere speler terugkrijgen lijkt me een geweldige deal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren