Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz gaat weer onderuit met Dortmund; één punt uit vijf duels

Laatste update:

Borussia Dortmund is nog altijd de weg kwijt. Het team van trainer Peter Bosz ging vrijdagavond met 2-1 onderuit bij VfB Stuttgart, dat in heel 2017 nog geen enkele thuisnederlaag heeft geleden. BVB wacht al sinds 30 september op een driepunter in de Bundesliga; de laatste vijf competitieduels leverden slechts een schamel punt op. Dortmund staat momenteel derde, met twintig punten uit twaalf duels, maar kan later dit weekeinde enkele posities zakken.

Stuttgart kreeg de openingstreffer al snel cadeau van Marc Bartra en Roman Bürki. De doelman kon een korte terugspeelbal van de verdediger niet controleren, waarna de weg naar het lege doel voor Chadroc Akolo vrij was en de 1-0 op het scorebord verscheen. Een dure fout van die Borussen, daar Stuttgart in het restant van het eerste bedrijf amper ideëen had en hoopte zonder kleerscheuren de rust te halen.

Het team van Bosz zag de inspanningen na de vroege tegentreffer beloond worden, al moesten de meegereisde fans tot de extra tijd wachten. Een bal op de arm van Benjamin Pavard werd met een strafschop bestraft. Doelman Ron-Robert Zieler raadde de intenties van André Schürrle vanaf elf meter, maar de rebound werd door Maximilian Philipp alsnog hoog en feilloos tegen de touwen gewerkt: 1-1.

Stuttgart had aan de tweede inzet op doel voldoende om opnieuw aan de leiding te gaan. Na voorbereidend werk van Berkay Özcan ontdeed Josip Brekalo zich van twee opponenten en mikte hij het leer vervolgens door de benen van Bürki: 2-1. Bosz, die in de rust Axel Zagadou had ingebracht voor Sokratis Papastathopoulos, had voldoende gezien en haalde Shinji Kagawa naar de kant, ten faveure van Mahmoud Dahoud.

Stuttgart maakte in de tweede helft echter een veel evenwichterige indruk en had zelfs enkele mogelijkheden op een derde treffer. Dortmund kwam niet verder dan een afgekeurd doelpunt van Andriy Yarmolenko, die de bal met zijn hand beroerde alvorens hij kunstig afrondde. Ook de inbreng van Raphaël Guerreiro, als vervanger van Schürrle, kon niet voorkomen dat Dortmund opnieuw gezichtsverlies leed.

Denk jij dat Peter Bosz de Kerst haalt als coach van Borussia Dortmund?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als dit zo doorgaat is die helaas snel weg

17 november 2017 om 22:38

En terecht, slechtste CL seizoen in jaren. Ligt er al uit na 4 weds. Na dit weekend 8/9 punten achter Bayern, plus niemand steunt z’n filosofie daar. Je kan zien dat de hele achterhoede zich niet prettig voelt bij de speelstijl van Bosz, ze hebben allemaal geen vertrouwen. Vooral Burki was vandaag van een amateur niveau.

17 november 2017 om 22:56

Helemaal eens met jou mening, prima verwoord.

17 november 2017 om 23:17

Andersom zou ook het geval zijn. Hij vertrouwd die hele achterhoede niet, en terecht. Nu vind ik Bosz een lul de behanger en een liegebeest maar kan de clubleiding nu niet ineens Bosz de tijd ontnemen verdedigers te nemen die vooruit kunnen verdedigen. Dat is de clubleiding verplicht aan de keuze voor Bosz. Dus dit gaat nergens over

17 november 2017 om 23:20

Maar hoe kan dit nou toch? Eerst waren ze 'oppermachtig' en bovenaan mét veel goals. Ik volg dortmund niet echt dus ik ben eigenlijk benieuwd wat er anders is opeens.

17 november 2017 om 23:24

Lul de behanger en liegbeest? Waarom vind je dat? Omdat hij zich terecht niet laat piepelen?

18 november 2017 om 00:15

@settler11

Makkelijkere tegenstanders aan het begin van het seizoen, moeilijkere pas later.

18 november 2017 om 00:16

Mja, zei rond en na de el finale dat hij zou blijven en vertrekt dan toch met de reden dat er onenigheid ontstaan was (wat achteraf al sinds de winterstop sprake was)... Zal altijd fan blijven door het geweldige Europese seizoen, maar van beide kanten komen er genoeg onwaarheden.

Bosz redt de kerst niet daar. Die man heeftvgeen plan B en de tegenstanders hebben hem door.

17 november 2017 om 22:34

En laten we eerlijk zijn, het zit ook niet mee.

17 november 2017 om 22:54

Het zat vandaag bij de 1-0 niet mee bijvoorbeeld, maar als je ziet hoe 1 diepe bal bij de 2-1 voor een mega kans zorgt dan ligt dat ook gewoon aan hem. Hij zet de achterste linie zeer kwetsbaar neer. Bij Ajax was het verdedigend soms ook niet al te best, maar dan had je Sanchez die met 80 km per uur een goal kon voorkomen. Als je van je laatste 10 duels maar 2 potjes wint (waarvan 1 tegen een nietszeggende club in de DFB pokal) dan doe je het gewoon slecht bij Dortmund. Morgen kan Dortmund naar de 7de plek zakken. Dat is gewoon echt slecht als je 2 maanden geleden nog met 5 punten voorsprong aan kop ging. CL is ook al over. Zijn ster naar het 2de gezet. Vrees voor een snelle exit.

En dan speelt hij volgende week ook nog eens de beladen Revierderby tegen Schalke 04. Een verlies in die wedstrijd zal hem hoogstwaarschijnlijk de kop kosten. Hij wordt trouwens wel erg in de steek gelaten door zijn eigen keeper.

17 november 2017 om 23:38

Bosz, wordt dan maar ontslagen, want wij gaan 100% winnen!

Zag het helaas aankomen..... Echter vond ik de beslissing van Bosz om zijn sterspeler thuis te laten terecht ongeacht de uitslag van vanavond. Er moet nu wel echt wat veranderen wil hij bij Dortmund blijven.

Bosz, moet nodig een nieuwe keeper halen, want wat die Burki vandaag liet zien was echt lachwekkend.

17 november 2017 om 23:19

Ik was nooit zo’n fan van Weidenfeller, maar deze Burki slaat idd echt alles. Ik snap de interesse in Onana iig wel.

18 november 2017 om 01:29

Ik vind dit een typisch voorbeeld van in hoeverre de toongeving van de media het beeld bepaald. In alles zie je dat de keeper uit komt en aangeeft dat de verdediger de bal af moet schermen zodat hij hem kan pakken. Tijdens het uitkomen krijg je als keeper dan ineens een onverwachte bal toegespeeld.

In alles is dit een fout van Bartra die de coaching van Burki niet begrijpt.

Misschien maar opzoek naar een nieuwe keeper in de winter? Die Burki heeft al heel wat punten gekost...

Hij dacht zeker dat als je het goed doet met Ajax dat je gelijk door kan gaan naar de absolute top.. dom dom dom. Had gewoon minimaal nog 1 of 2 seizoenen door moeten gaan bij Ajax, ongeacht alle gezeik die er binnen het bestuur was. v/d Sar is al opgestapt en Overmars nam het over en Ajax zou hoogstwaarschijnlijk nog in de CL staan .

17 november 2017 om 22:47

Onzin. Het zit nu even niet mee en nu krijgt hij alle hoon. Toen hij begon met de beste start ooit was het alleen maar lof.... makkelijk om nu negatief te doen.

17 november 2017 om 22:55

Gewoon een fijn schema om het seizoen mee te beginnen. Alle lof die hij toen kreeg was al overdreven en zodra hij de sterkere tegenstanders tegenkwam stortte het in elkaar. Mag hij best kritiek op krijgen.

Ik hoop, het bestuur gaat reageren. Het team heeft snel een nieuwe leiding nodig. Bosz kan de spelers niet meer inspireren. Nog erger is het feit dat zijn manier van voetballen volledig ongeschikt is voor de Bundesliga.

17 november 2017 om 22:59

Wat is dan precies het verschil met het voetbal dat Klopp speelde met Dortmund, behalve dat de keeper ballen tegen hield toen?

Bosz verdient na zijn goede start toch wel wat meer krediet. Het is niet alsof er geen idee achter het voetbal zit zoals bij Crystal Palace en Everton het geval was/is.

17 november 2017 om 23:11

Klopp en Tuchel hanteerden, afhankelijk van de tegenstander 4-2-3-1 of 4-1-4-1. Bij Klopp/tuchel stond de defensie ongeveer 15m achter de middenlijn. Bij Bosz 15 m in op de helft van de tegenstander. Voetbal uit de jaren '70. Makkelijk te verdedigen, en een invitatie voor snelle counters. Elk BL team heeft, ook de "kleintjes", voldoende kwaliteit hiervoor. Ik vind Bosz een prima eredivisie trainer, maar niet geschikt voor de top competities.

17 november 2017 om 23:36

Ik snap je punt over het voetballende gedeelde. Maar vind je niet dat Bosz de tijd moet krijgen om op z'n minst zijn eigen zooitje op te ruimen? Het seizoen is nog niet op de helft en om nu al te hopen dat het bestuur in gaat grijpen lijkt me nu nog onnodig.

18 november 2017 om 07:03

Speel inderdaad in godsnaam weer 4-2-3-1, dat is het systeem van BVB. Al jaren.

18 november 2017 om 10:47

Tja, het is hoe je het maar bekijkt.

Voor de verdere ontwikkeling van BVB is het uiterst belangrijk dat BVB elk jaar CL gaat spelen. Nie alleen uit finenciele zicht maar ook voor de ontwikkeling van hun talenten, aantrekken van nieuwe spelers etc.

Ik zie met deze speelwijze de CL kwalificatie in gevaar, en je mag van mij aannemen dat het bestuur nu al een datum heeft vastgelegd tot wanneer de ommekeer naar positieve resultaten moet gebeuren. Zo niet, gaat de trainer als zwakste schakel de deur uit, maar dat is ook geen nieuws, maar, normaal in de voetbal business.

Eigenlijk is het de schuld van het bestuur dat het nu niet goed gaat met Dortmund.

17 november 2017 om 23:12

Klopt, en als ze Bosz wegsturen, geven ze toe dat ze een grote fout hebben gemaakt met het ontslaan van Tuchel. Daarnaast vernietigen ze weer een hoop geld.
Ik denk dat dat het enige is wat de houdbaarheid van Bosz wat kan verlengen.

Verder is er totaal geen vertrouwen en zie ik op dit moment geen reden waarom het snel beter zou gaan.

18 november 2017 om 00:38

Scheelt gewoon dat BVB inmiddels sterk genoeg is dat een plek binnen de top4 vrij gemakkelijk te halen is. Hoffenheim heeft niet de breedte en Hannover en Gladbach niet de kwaliteit terwijl ik Leverkusen niet een enorme opmars opeens zie maken. Zelfs al gaat Dortmund met een flinke achterstand op de nr 4 de winterstop in dan is dat vrij gemakkelijk te herstellen.

Schalke kan ze daarentegen wel een probleem gaan opleveren voor plek 3. Vooral als zij zondag van HSV winnen en volgende week bij BVB ook punten weten te pakken.

Au ba me wang! Daar ga je dan Bosz! Sterspeler niet mee laten doen, terecht of onterecht, het zal me een worst wezen! Speler was op tijd voor de training, maar was niet op tijd om een uur voor de training aanwezig te zijn! Prima hoor om hem dan heel stoer disciplinair te straffen, maar ik blijf erbij dat als je zoiets doet, je juist het elftal in het nadeel brengt en dus het teamgevoel! Ik moest er niet aan denken om vroeger zonder onze topscorer het veld in te gaan hahaha! We stonden meteen met stuk minder zelfvertrouwen in het veld! Ff zonder dolle, was het niet beter om die gast een geldboete te geven of een extra training of zich kaal laten scheren of zijn auto jatten. Ik vind een verbanning voor te laat komen echt belachelijk! Ook al is het meerdere malen gebeurd! Het blijft je spits en uitzonderingen mogen er zijn en dat begrijpt een spelersgroep echt wel hoor! Had hem dus gestraft op een andere manier of snap ik het echt niet dan? Misschien omdat ik niet onder een baas werk dan? 😄😏

18 november 2017 om 00:07

Dat begrijpt de spelersgroep kennelijk niet want er was al onvrede over. Er moest een voorbeeld worden gesteld en dat is gebeurd, groot gelijk ook. Behalve dat hij kennelijk moeite met tijden heeft vond hij het ook nodig om zonder toestemming op het BVB complex met een camera crew een filmpje op te nemen. Om notabene een filmpje te schieten met een freestyler gesponsoord door Redbull die kwam opdagen met een lading Red Bull artikelen. Je moet behoorlijk onnozel zijn om het dan vreemd te vinden dat de club optreedt want reken maar, die schorsing kwam net zo goed van het bestuur als van Bosz.

Daarnaast wil ik je er ff op wijzen dat Aubemeyang volgens mij de laatste 5 wedstrijden niet tot scoren kwam.

18 november 2017 om 00:26

Mijn excuses kerel, dat laatste wist ik niet! Dus met dat camera gedoe bedoel ik! Dan is het idd zwaar terecht!

Van toptrainer naar ontslag. Eerst Koeman en nu waarschijnlijk Bosz

17 november 2017 om 23:21

En de Boer ook! Gaat lekker zo

Die man zit met kerst lekker thuis. Waardeloos eigenwijze coach, lekker keepertje hebben ze daar in Dortmund.

17 november 2017 om 23:46

Eerst was iedereen lovend over Bosz. Hij deed het zo fantastisch. Ja, de eerste 5 wedstrijden. Dat is allemaal oppertunisme. Je kunt pas na 15 a 20 wedstrijden een oordeel vellen. Weg met dat domme oppertunisme!

18 november 2017 om 00:06

Waan van de dag! Dat is voetbal! Voetbal is niet het normale wereldje! Wij kunnen roepen thats life, maar in het voetbal is het, thats football! Zegt genoeg toch? 😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren