Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boskamp wil geen cent zien van Feyenoord: 'Dat hoort niet, hè'

Laatste update:

Jan Boskamp is onlosmakelijk aan Feyenoord verbonden. De analist bezocht als kleine jongen al De Kuip, speelde later in het eerste elftal en is nu, jaren na het beëindigen van zijn actieve loopbaan, een van de vele supporters. Sinds kort staat hij de trainers bij in de jeugdopleiding en Boskamp zoekt al langer naar grote talenten die een versterking zouden kunnen zijn voor de club.

/

Dat laatste stelt volgens Boskamp niet heel veel voor: hij is niet van plan om nog uitgebreid te gaan scouten. "Ze hebben een scout in België, Frans Masson, met wie ik vaak meega en aan wie ik namen doorgeef van spelers. Meer doe ik niet", zegt Boskamp in gesprek met Voetbal International. Feyenoord stuurt de voormalig international graag naar buitenlandse toernooien, maar daar heeft Boskamp geen zin meer in.

"Ik ben een paar keer geopereerd en ik kan niet zeggen dat ik lekker uit de strijd ben gekomen", legt hij uit. "Dat scouten voor Feyenoord vind ik heerlijk. Het is geen betaalde baan. Ze zeggen allemaal dat ik gek ben, maar dat hoort niet, hè. Het is mijn club. Moet ik dan geld vragen voor een telefoontje? Ik ben gewoon een van die vijftigduizend."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel veel respect voor Jan! Heeft ook wel genoeg centjes verdiend in de zandbak...

8 december 2014 om 21:41

Ik zou bijna zeggen: mooi dar zoiets tegenwoordig nog kan. Dit is gewoon mooi, jan voelt zich goed, kan zeker nog wat toevoegen dus Feyenoord heeft er ook wat aan.

9 december 2014 om 08:53

Mooie kerel. Eerlijk, oprecht en hart voor de club. Goede man en prachtig voor Feyenoord dat hij zoiets doet.

9 december 2014 om 09:27

Klasse clubman! Toch een iets andere benadering dan Van Hanegem. Eerlijk gezegd bevalt mij zo'n passie meer.

ik wordt altijd blij als ik deze man over ons cluppie hoor praten

een echte feyenoorder en een echte rotterdammer

hoop dat de kromme ook eens langskomt, denk dat het voor hem niet verkeerd zou zijn gezellig een bakkie met boskamp en jassen te doen op varkenoord

Ik hoop dat er een scout ergens uitgegooid wordt en boskamp zijn taken deels overneemt, want een boskampt die 10% van de wedstrijden ziet die de huidige scouts zien geeft nog een beter advies denk ik

kan me niet meer herinneren wie delaatste gescoutte aankoop is die geslaagd is...

8 december 2014 om 22:34

Elke speler word gescout.. Scouten is meer dan talentvolle jonge spelers vinden.

8 december 2014 om 23:32

ik heb het over een onbekende speler ergens oppikken die een toegevoegde waarde is voor je team,

de spelers die de laatste jaren aan de selectie zijn toegevoegd en goed presteren/presteerden waren allemaal bekende spelers, of mensen als guidetti en pelle waar de scouting niks mee van doen heeft gehad

9 december 2014 om 00:07

Wat dacht je van Toornstra?

9 december 2014 om 06:31

Toornstra kan je ook niet gescout noemen was al 2 jaar top in Utrecht daar hoef je geen scout voor te zijn.
Reëel heeft gelijk er worden te weinig toppers gescout.
Spelers zoals Larsson ,tommason, Cruz daar zitten we op te wachten. Die moeten gescout worden.

9 december 2014 om 07:15

Of Thomas buffel . Die was ook goed in t begin

9 december 2014 om 09:05

Huh? Toornstra telt niet maar Tomasson wel? Die speelde ook al top bij Heerenveen voordat hij naar Feyenoord kwam.

In ieder geval is ook dat scouten. Al doet een speler het ergens anders al prima, je zal altijd moeten kijken of een speler in je team past en wat zn specifieke kwaliteiten zijn.

9 december 2014 om 15:10

Buffel is altijd goed geweest bij Feyenoord. Had alleen de pech dat S. Kalou nog beter was.

9 december 2014 om 15:11

Als scout beoordeel je toch niet alleen jonge onbekende spelers? Wat is dat dan toch voor een kul? Volgens mij moet je als scout beoordelen of Toornstra technisch,tactisch, mentaal etc.etc. klaar is voor de overstap naar in dit geval Feyenoord. Was Van der Hoorn ook niet top bij Utrecht??

Volgens mij zijn er namelijk tientallen gevallen te noemen van spelers die top waren bij de midden/subtop maar het niet gered hebben bij een Nederlandse topclub. Denk hierbij aan:

Soetaers van Roda
Sikora bij Vitesse
Nicky Hofs bij Vitesse
Pascal Bosschaert bij Utrecht
Ruud Vormer bij Roda

9 december 2014 om 15:11

john dahl was ook gewoon bekend hoor, na een goede periodebij heerenveen in de eredivisie ging hij naar newcastle en toen het daar niet lukt haalde feyenoord hem terug naar de eredivisie

maar ik doel idd meer op spelers als bonaventure kalou, henrik larsson, een ronaldo bij psv, een suares bij groningen etc

al is de vraag of dit als eredivisieclub nog rendabel is, aangezien alle koopclubs wereldwijd scouten en een financieel veel sterkere aanbieding kunnen doen dan eredivisieclubs

qua dat betreft zullen nederlandse clubs het pad van ajax moeten volgen en zich grotendeels ophet aantrekken van extreem getalenteerde jeugd die de laatste stappen nog moeten maken richten.

de eredivisie staat bekend om zn jonge leeftijd en dat jeugdspelers een kans krijgen, dit is voor die iets jongere talenten met een goede kop een erg belangrijk argument

Geweldige man die leeft voor Feyenoord, jammer dat hij niet meer in een trainingspak duikt, want hij zal zeker een toevoeging zijn voor meerdere clubs in de eredivisie of juplier leaugue.

Of; hij mag wel wat minder sneertjes uit delen aan Ajax .

8 december 2014 om 22:47

El Blanquitoo, hoe kom je erbij dat hij snoertjes uitdeelt aan Ajax? Ik vind hem best vaak complimenteus over Ajax als daar aanleiding voor is, en af toe een beetje dollen moet kunnen. Voor mij de enige Feyenoorder waar ik gek op ben, echt topgoster gelukkig zit hij vrijdag weer bij Vi.

9 december 2014 om 07:37

9/10 dolt hij over Ajax met gepaste humor. Ik vind hem totaal niet grof jegens Ajax. Hij praat zeker wel met een respect richting die club dus ik vind het wat overdreven. Overigens heeft die meer een hekel aan duitsers hahah

Ik ben geen feyenoorder maar ik geniet van deze gast als hij praat over die club. Hij leeft voor voetbal en wilt niks anders. Ook op VI ga ik er altijd goed voor zitten als hij er is. Topgast

8 december 2014 om 22:01

Helemaal mee eens! Haha altijd lachen met hem.

Held! Altijd lachen als die bij VI zit. Zie hem ook vaak op Varkenoord zaterdags. Mooi dat die dit doet. Is toch ff 2 uur rijden vanuit Asse.

Als Ajacied kan ik alleen maar zeggen; respect.

Daar kunnen heel wat zingende Bn'ers in een kerstfilmpje van een supermarkt nog wat van leren.
On: Ik hoop dat deze man nog verder kan werken aan zijn gezondheid en dat ie het nog langer kan uitzingen.

8 december 2014 om 22:56

Exclusief, Jonk en Berglamp kunnen hier ook wat van leren. In 2011 schrok Ajax behoorlijk van de salariseisen van beide heren. Het duo eiste een salaris van 500.000 €. Olde Riekerink nam genoegen met een salaris van 150.000 €. Bij Boskamp heb ik het gevoel dat het een eer is om voor Feyenoord te werken, bij Jonk en Bergkamp zie ik constant € tekens in de ogen en totaal geen clubliefde.

8 december 2014 om 23:03

Dat is 1 kant van het verhaal. Bergkamp kan voor het dubbele ook postvatten bij Arsenal en Jonk zet zijn trainerschap tijdelijk opzij. Daarnaast vervullen zij meerdere overkoepelende functies binnen de club, waardoor Ajax niet nog een extra staflid hoeft toe te voegen.

8 december 2014 om 23:36

Jonk had al 14 jaar de kans om trainer te worden, nu word hij gezien als gedoodverfde opvolger van de Boer maar waarom is hij na 14 jaar nog steeds nergens eens als trainer aan de slag te gaan.

Jonk heeft dus helemaal niks opgeofferd voor Ajax, zal vast zijn kansen de laatste jaren hebben gehad maar breng het nou niet of dat de clubs voor Jonk in de rij hebben gestaan. Beste man is al 14 jaar gestopt met voetballen dan is er echt niet veel interesse meer in je, misschien de laatste jaren sinds hij nadrukkelijk bij Ajax wat doet maar eerder echt niet.

9 december 2014 om 00:05

V Watcher, jij durft in ieder geval paar en ruiter te benoemen. Jonk heeft hopeloos gefaald bij Volendam en werd door Cruyff naar voren geschoven als hoofd jeugdopleidingen. Toen Jonk door Cruyff naar voren werd geschoven confronteerde hij het Ajax bestuur direct met een absurde salariseis van 500.000 €. Jonk is de man die op de meest walgelijke manier zijn ziel verkocht heeft aan Cruyff en zowel Danny Blind en David Endt persoonlijk de nek omdraaide.

Exclusief, mijn punt is dat Jonk en Bergkamp wel erg hoog in de boom gingen zitten toen ze hun salariseisen op tafel legden. Met name Bergkamp heeft zijn carriëre volledig aan Ajax te danken en hoeft het niet voor het geld te doen. Dat Bergkamp het viervoudige kan verdienen bij Arsenal is niet relevant, waar het mij om gaat is dat je bij Feyenoord meer oud voetballers ziet die financieel niet het onderste uit de kan proberen te halen wanneer ze iets voor de Club mogen/kunnen doen. Wim Jansen werkt bij Feyenoord al tientallen jaren op de achtergrond en heeft het Feyenoord bestuur nog nooit geconfronteerd met een absurde salariseis van 500.000 €. Jonk zet overigens helemaal niets opzij, hij is verantwoordelijk voor de jeugd en zit op dit moment in de schoolbanken om het diploma van trainer te behalen.

9 december 2014 om 00:05

Denk dat je nu appels met peren vergelijkt. Jansen moet je niet met hen vergelijken, maar met Cruijff; op de achtergrond en niet in loondienst. Boskamp werkt daarnaast maar n paar uur per week en heeft geen fulltime job als Bergkamp en Jonk, die ook nog eens een andere taak hebben.

Ben wel met je eens dat die twee erg veel betaald krijgen, maar ze bekleden meerdere functies, die ook nog eens van strategisch belang zijn. En als Ajax aan hun eisen tegemoet komt en dat wil betalen, da's t spelletje vraag-aanbod...

9 december 2014 om 00:20

Ben het helemaal met je eens. Zowel Jonk en Bergkamp mogen vragen wat ze willen. Ik heb het altijd absurd gevonden dat Jonk drie keer het salaris vroeg van Olde Riekerink toen hij nog niets gepresteerd had bij Ajax. Jonk voelde zich door Cruyff gesteund en voor hem was alles geoorloofd wanneer het over zijn absurde salariseisen ging. Wat blijft staan is dat Jonk en Bergkamp 1 miljoen € op jaarbasis verdienen en dat Olde Riekerink hetzelfde werk deed voor 150.000 €!

9 december 2014 om 07:51

Sinds de fluwelenrevolutie zijn de inkomsten van ajax niet gestegen...
Bergkamp heeft een groot netwerk jonk ook wel denk ik en FDB ook als zij 10 miljoen verdienen en ajax maakt in die tijd o a door hun toedoen 100 miljoen meer winst lekker laten verdienen. de jeugdopleiding gaat miljoenen opleveren zoals het altijd heeft gedaan maarja het verschil tussen bergkamp-jonk en olderiekerink is dat bergkamp jonk topjeugd binnenhaalt en dat de heer olde riekerink ze wegjoeg

Geweldige kerel die Boskamp. Ik hoop dat hij bij voetbal international blijft. Gewoon, nuchter en eerlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren