Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boskamp verzint bijzondere bijnaam voor Cancelo na onbezonnen actie tegen PSG

Laatste update:

Jan Boskamp en Giovanni van Bronckhorst hebben geen goed woord over voor João Cancelo na de uitschakeling van FC Barcelona in de kwartfinale van de Champions League. De Catalanen wonnen de heenwedstrijd in het Parc des Princes nog met 2-3, maar gingen dinsdagavond tijdens de return in eigen huis met 1-4 onderuit.

Een rode kaart voor Ronald Araújo bleek in de returnwedstrijd een kantelpunt te zijn. Uitgerekend voormalig Barça-vleugelaanvaller Ousmane Dembélé maakte de openingstreffer van Raphinha ongedaan, waarna PSG na rust uitliep naar een grote overwinning.

Cancelo benadeelde zijn ploeg voorafgaand aan de 1-3 van de Parijzenaren. Dembélé liet de bal meters van zijn voet springen, maar werd bij een poging nog iets van zijn actie te maken gevloerd door de Portugese vleugelaanvaller, die veel te onbesuisd met een tackle in kwam.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Roemeense arbiter István Kovács wees naar de stip, waarna het voor Kylian Mbappé een koud kunstje was om zijn zevende Champions League-goal van het seizoen te maken.

“Dit is zo waardeloos verdedigd”, zegt Boskamp tijdens de nabeschouwing op RTL 7. “Cancelo heeft de bal geeneens. Hoe kun je nou zo’n tackle inzetten? Dembélé gaat van de goal af, hoe kun je nou als een patatje een sliding inzetten? Blijf gewoon staan en loop met hem mee, ik weet niet wat die gozer van plan was.”

Presentator Humberto Tan schiet vervolgens in de lach en vraagt aan Boskamp: “Noem je dat een patatje?” “Als je als trainer zo’n pipo in je elftal hebt lopen, dan noem ik hem een patatje”, reageert Boskamp.

Van Bronckhorst is eveneens niet onder de indruk van Cancelo. “Hij heeft vaker in wedstrijden dat hij iets doet wat niemand verwacht, dat hij even de weg kwijt is. Je ziet dat hij ook regelmatig met buitenkant voet de bal wil passen. Bij Manchester City had Cancelo een haat-liefdeverhouding met Guardiola, dat komt denk ik door dit soort momenten. In grote wedstrijden maakt hij altijd zijn foutjes.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gebeurt zo vaak dit soort tackels in de 16 , soms gaat het goed en raak je iets van de bal maar soms ook niet. Het meest storende aan dit soort momenten is het juichen dat je een strafschop krijgt voor dit lichte contact

17 april 2024 om 18:41

Waarom stoor je je daaraan? Was toch een zeer belangrijk moment en vooral voor Dembele vanwege al het gefluit jegens hem een fijne opsteker.

Cancelo is dus weg voor een reden bij City. Aanvallend is die erg goed maar verdedigend is die kerel zo zwak. Geeft de domste overtredingen weg als er druk bij komt kijken. Logisch dat Guardiola liever Gvardiol of Aké als backs heeft staan.

17 april 2024 om 02:26

Tsja, maar vanuit Barcelona bekeken: welke betere gratis backs waren er transfervrij of te huur?

17 april 2024 om 02:59

Ze hadden voor Grimaldo kunnen gaan maar kozen om vertrouwen te houden in Alonso

17 april 2024 om 13:21

Dat is wel een beetje goedkoop. Cancelo was 1 van de beste spelers bij City en zou in het Leverkusen systeem enorm kunnen presteren. Grimaldo speelt bij Leverkusen enorm aanvallend en staat niet bekend om zijn verdedigende skills. Hele vergelijkbare spelers

17 april 2024 om 22:17

Bij City was Cancelo volgens mij een prima speler, die hield zich goed staande op het bizar hoge niveau/tempo van City. Beetje makkelijk om te doen alsof Barça een waardeloos afdankertje heeft gekocht

Ik heb vooral het idee dat Cancelo een soort blok probeert te zetten. Die Dembele doet werkelijk alles verkeerd en verspeelt die bal praktisch over de achterlijn.

En richting het einde van het blok raakt die Cancelo dan nog Dembele. Hoe vaak dat wel niet gebeurt in het wedstrijd dat je iemand raakt na een blok.. Ja, strikt genomen is het een strafschop. Maar kom op zeg..

17 april 2024 om 00:53

Maar het is toch oliedom dat hij hier in glijdt? Dit deed hij in de heenwedstrijd ook al, maar toen stond Mbappe buitenspel.

Toen trapte hij Mbappe met hooggeheven been op zijn enkel in eigen 16. Op de achterlijn ook nog eens. Echt oliedom die Cancelo.

17 april 2024 om 08:17

Hij maakt een sliding in de eigen 16, raakt daarbij dembele ipv de bal. Moet iemand een been eraf sliden voor hij een penalty tegen krijgt?Edit: Laat ook maar zitten, lees net je reacties in andere topics. Het is duidelijk voor welke club je gisteravond was.

17 april 2024 om 09:37

En hier ga je gewoon door waar je in het andere topic mee begonnen was.. "ja, strikt genomen is het een strafschop. Maar kom op zeg.."

Dit kun je toch niet menen? Of je moet gewoon echt een heel slecht zicht hebben, want dit is altijd maar dan ook altijd een penalty.

Sterke analyse, een patatje. Ben blij dat dit zijn laatste seizoen is, komt nog amper een zinnig woord uit.

Er zijn sinds de var veel meer pingels lijkt mij toch? Strikt zijn dit soort dingen een pingel, maar in feite zie je veel kleine contact momenten die spelregeltechnisch niet mogen waar nu naar gekeken wordt en waar eerder nooit voor gefloten werd voor mijn gevoel.
In Italië zie je vaak bij een aanval 10 mensen op de scheids afrennen en dan gaan ze idd kijken en vinden ze altijd wel wat.

Ik vind Cancelo voor Barcelona een absolute versterking, maar gisteren viel hij gewoon zwaar door de mand. Zeker met die onbezonnen en totaal verkeerd ingeschatte sliding, waaruit dus die strafschop voortkwam. Het is jammer, maar vooral door een verkeerde inschatting -met grote gevolgen- van zijn ploeggenoot Araujo heeft Barcelona de wedstrijd volledig uit handen gegeven. Jammer voor de Catalanen, aangezien het spel er weer ergens op leek. Met 11 man, voor de duidelijkheid.

Kan gebeuren, vind dit minder erger dan wat Araujo probeerde te doen. Wat moet je dan anders, gewoon laten passeren? Het zijn details soms en die hebben het beslist gisteravond. Cancelo had een mindere wedstrijd net als veel andere.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren