Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund betaalt studie supertalent na horrorblessure

Laatste update:

Dario Scuderi stond bekend als een van de grootste talenten in de jeugdopleiding van Borussia Dortmund, maar de kans is klein dat de negentienjarige Italiaan ooit nog op het veld zal staan. De rechtsback raakte vorig jaar namelijk zwaar geblesseerd aan de knie en de verwachtig is dat hij nooit meer compleet zal herstellen.

Scuderi scheurde in september tijdens een UEFA Youth League-wedstrijd tegen Legia Warschau zijn kruis- en kniebanden af en liep ook schade aan de meniscus op. Die Borussen vreesden er zelfs even voor dat het onderbeen van het supertalent, dat naar verluidt op het punt stond om door te breken bij de hoofdmacht, geamputeerd moest worden vanwege een gebrekkige bloedtoevoer, maar na acht operaties is Scuderi weer aan de beterende hand.

Zijn droom om profvoetballer te worden kan hij echter naar alle waarschijnlijkheid vergeten en Scuderi heeft daarom besloten zich op een opleiding sportmanagement te richten. De verdediger klopte vervolgens bij Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke aan om te vragen of hij een lening kon krijgen en kreeg vervolgens nog veel mooier nieuws te horen: het Duitse Kicker meldt dat de club van Peter Bosz heeft besloten om zijn hele studie te betalen.

Vind jij dat clubs dit vaker zouden moeten doen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Mooi gebaar van Dortmund!

Erg netjes van Dortmund. Ze hoeven het natuurlijk niet te doen. Erg zuur voor hem dat hij zijn talent niet mag waarmaken.

1 augustus 2017 om 13:00

In de kanttekening zou je kunnen plaatsen dat Dortmund ervoor zorgt dat hij aan de club verbonden blijft en er ook mede van gaat profiteren, maar inderdaad een mooie oplossing.

1 augustus 2017 om 14:02

Mwa, beetje spijkers op laag water zoeken dat hoor... Een fatsoenlijke manager vinden moet voor een club als Dortmund geen probleem zijn, daar staan de mensen voor in de rij...

Ik denk dat dit ook het meest op zijn plaats is om dan zijn studie te betalen ookal doen niet alle clubs het. Maar van de andere kant zou je nooit helemaal weten of die het daadwerkelijk zou gaan halen

1 augustus 2017 om 11:08

Het is een mooi gebaar, met een enkele kanttekening: Universiteit in Duitsland kost iets van 500 euro per jaar. Ok, er komt nog wat geld bij voor materialen, maar da is het. Dat moet toch te doen zijn, ook zonder hulp?

1 augustus 2017 om 11:20

Wie zegt dat hij in Duitsland gaat studeren?

1 augustus 2017 om 11:24

Ondertussen moet die jongen ook eten en ergens wonen. Ook dat kost geld en wordt voor de meeste mensen bij studiekosten gerekend. Dat is dan ook waar ouders vooral voor sparen, niet het inschrijvingsgeld van de school...

Daar krijg je in Nederland ook studiefinanciering voor

1 augustus 2017 om 11:27

Uiteindelijk ben je gewoon 6000 euro per jaar kwijt

1 augustus 2017 om 11:44

En toch wonen de meeste studenten nog gewoon bij hun ouders. Dan heb je dus geen kosten om ergens te wonen, en eten meestal ook niet.

1 augustus 2017 om 12:12

De studiefinanciering werkt zo niet meer. In nederland betaal je gewoon een paar duizend euro collegeld. Daarbovenop komen kosten van boeken en dergelijken, alleen voor uitwonenden krijg je wst extra's maar dat is ook maar een gedeelte van je huur.

1 augustus 2017 om 12:15

ik vind het niet meer als normaal dat als je zo jong het voetbal vaarwel moet zeggen de club je maatschappelijk verder helpt dan kun jij het een mooi gebaar vinden maar dat hoort ook bij de taken van een club als er zo iets gebeurt .

1 augustus 2017 om 14:33

Waarom zou iemand een lening vragen als het maar 500 kost? Zal toch niet voor Jan Joker zijn, denk je?

1 augustus 2017 om 16:24

@sloep01

Ik ben het helemaal met je eens hoor, temeer omdat hij die blessure ook nog eens opliep tijdens een wedstrijd. Er zijn echter genoeg werkgevers die hem niet eens die lening zouden geven.

Ondanks dat ik het ook niet meer dan normaal vind zeg ik;
chapeau Borussia Dortmund

1 augustus 2017 om 11:49

In plaats van moeilijk te doen over regels van ffp. Zou de FIFA juist dit soort dingen moeten verplichten. Fantastisch dat Borussia dit doet voor hem, maar het is ook iets wat voor mijn gevoel iedere club hoort te doen bij vroegtijdige afvallers.

Prachtig voor die jongen. Zouden clubs hier trouwens niet tegen verzekerd zijn? Dan zou je dat "bedrag" in overleg kunnen besteden aan de toekomst van de betreffende speler. Geef het je te doen. Van groot talent met prachtige toekomst naar omschakelen naar een studie.

Super mooi, echt een warme club is Dortmund. Komend seizoen zeker een wedstrijdje meepakken van ze, vind dit oprecht een top gebaar. Zeer sneu voor zo'n jongen, dat natuurlijk wel, maar prachtig dat hij nu zijn studie kan gaan doen!

1 augustus 2017 om 11:25

Dortmund is een aanrader hoor. Ben er zelf ook geweest, je kunt af en aan eten en drinken halen en de sfeer is goed. Als je met de auto gaat kun je het beste een shuttlebus nemen vanaf een parkeerplaats

1 augustus 2017 om 12:28

Zeker een aanrader om naar Dortmund te gaan. Ben zelf ook al bij Schalke, Leverkusen, Monchengladbach, Frankfurt en Koln geweest. Vooral de clubs in het Ruhr gebied ben je als je bij de Duitse grens woont binnen no-time en je betaalt er bijna niks voor. Sfeer is fantastisch en in de meeste gevallen zie je ook nog een mooie wedstrijd.

1 augustus 2017 om 13:12

Competitiewedstrijden? Ben naar Schalke geweest toen ze Europa League speelden. Fantastisch stadion, de weg naar het stadion met OV afgelegd tussen alle supporters. Ook dit is een aanrader. Overigens wil ik ook naar de clubs die jij opnoemt, lijkt mij erg gaaf.

Prachtig nieuws na verschrikkelijk nieuws. Lijkt me echt een zware mentale klap vooral, Heel mooi dat ze zijn studie betalen en misschien kan die bij Dortmund blijven werken maar misschien wil die nu wel heel wat anders doen wat ik ook wel kan begrijpen

Vind dat elke club sowieso een studie moet betalen voor jonge gasten. Dat terzijde. Maar mooie geste vanuit de club voor iemand met zo'n pech

1 augustus 2017 om 11:01

Ik vind dat clubs al een studie betalen voor jonge gasten, namelijk hoe word ik profvoetballer en leer ik er mee omgaan. Los daarvan is het absoluut een mooi gebaar

1 augustus 2017 om 11:27

Hoezo dat? Duitse clubs doen al zat denk ik op dat gebied. Las een tijdje terug dat Duitse Jongens die in een jeugdopleiding van een club hebben gezeten als ze hun school hebben afgerond er vaak beter voorstaan dan hun leeftijdsgenoten.

1 augustus 2017 om 19:08

Sterker nog, bij BVB (misschien is dat bij andere BL clubs ook zo, weet ik niet) ben je verplicht school, studie of opleiding af te maken. De jongens krijgen elk support die nodig is, maar doen moeten ze het zelf. De clubleiding is van mening dat naast de voetballerij, de karakter van jonge mensen ook door een beroep gevormd wordt. Gelijk hebben ze.

Scuderi is no een speciaal geval. Hij zat nog op school en zal nu zijn complete opleiding zonder financieele zorgen kunnen afmaken.

Gewoon een heel mooi gebaar van Dortmund. En natuurlijk zou je dit op basis van ethiek altijd verwachten (ook buiten de topsport om), maar zal zeker niet overal gebeuren om welke reden dan ook. Dan is dit altijd fijn nieuws om te horen.

Ik vind dit eerlijk gezegd niet meer dan normaal. Het zou eerder nieuws zijn als Borussia dit niet zou doen.

1 augustus 2017 om 14:52

En daar zit de fout die wij mensen maken. Wij gaan er van uit dat een club dat zomaar moet doen. Ik heb respect voor Dortmund dat ze dit willen doen, en dit wordt niet genoeg benadrukt. Als ze het niet doen is er meer sensatie rondom dit hele gebeuren, een soort 'shock' effect onder de gewone burgers. Zoiets van 'hoe durven ze!', en dan kan daar over gepraat worden. Maar nu hebben we zoiets van 'pfff natuurlijk, ze hebben genoeg geld. logisch toch?'. Maar dat is zo'n verkeerde instelling vind ik..

1 augustus 2017 om 19:21

Een club met goede normen een waarden moet dit dus inderdaad doen. En dat doen ze en daar verdienen ze best een pluim voor hoor. Laten we alleen niet overdrijven. Een topspelers van Borussia kost per dag meer dan deze totale studie. Laten we het daarom wel in perspectief zien.

1 augustus 2017 om 22:36

Heb je er wel een over na gedacht dat de club ook een maatschappelijke taak heeft , deze speler heeft door deze blessure zijn Carrière moeten beëindigen voor dat hij was begonnen dus vind ik dit niet meer dan normaal dat de club deze jongen helpt voor een terugkeer in de maatschappij .

Prachtig zeg. Dit zijn de clubs waar je als speler met het grootste plezier voor wil spelen.

Het is slim dit soort nieuwsfeiten te publiceren waardoor aan marketing de investering in zijn studie eigenlijk al wordt terugverdient. In het hedendaagse voetbal, wat stellen studiekosten nog voor.

1 augustus 2017 om 14:53

Niet veel, maar het is het gebaar dat telt natuurlijk.

1 augustus 2017 om 16:14

Natuurlijk, maar het feit dat dit positieve marketing voor de club opleverd hebben ze ook echt wel bedacht hoor.

1 augustus 2017 om 18:31

Tjah, zo kan je alles gaan zitten analyseren. Als ze het niet doen, is het een koude club. Doen ze het wel, is het een marketingstunt. Je kan nooit winnen

Dit is gewoon mooi. Dortmund die dit doet voor zijn jongelingen en ajax die zich volledig richt op zijn jongelingen na iets verschrikkelijks. Dit is de reden dat ik veel meer sempathie krijg voor meerdere clubs en voetbal

Wauw..... een studie van een paar duizenden euro's betalen voor een oud gediende. Pfff wat een goedkope manier om positief in het nieuws komen.
Voor zo'n club is het een peulenschil om een studie te betalen maar staan nu schijnbaar overal te boek als gul, vrijgevig en sociaal.
Laat me niet lachen! O natuurlijk, ze hoeven het niet te doen...

1 augustus 2017 om 12:44

Wat voor een opmerking is dit. Mogen mensen en organisaties niet meer iets aardigs doen tegenwoordig omdat ze bestempeld worden als mensen die positief in het nieuws willen komen?
Jammer voor die Scuderi, maar het blijft een mooi gebaar van Dortmund, is natuurlijk verschrikkelijk als je je hele leven naar je carrière werkt en hem dan niet kan voortzetten.

Goed dat Dortmund dit doet, al vind ik het ook weer logisch dat ze dit doen. En dat vinden zij dus ook, anders doen ze het niet, dus zitten we weer op één lijn.

Blijft natuurlijk heel erg vervelend wat er met die jongen gebeurd is. Jaren werk je er naartoe en dan zo'n heftige blessure. Bah...

Italiaan in het buitenland, uitzicht op succes, raakt hij onherstelbaar geblesseerd. Het zit de italianen buiten haar eigen competitie ook niet mee hé!

Nee die mannen slagen bijna nooit als ze Italie verlaten,uiteraard Vialli wel,maar dat is een uitzondering.
Denk niet heel positief terug aan de aanwezigheid van Acquilani en Balotelli bij LFC

1 augustus 2017 om 15:42

Er zijn natuurlijk wel meer:Pele,Cannavaro,Veratti,Darmian. Criscito en die rechtsback van sporting. Maar al met al niet veel

2 augustus 2017 om 08:40

Cannavaro en Darmian kan je moeilijk geslaagd noemen.

Die jongen hoort toch gewoon een verzekering te hebben via Dortmund?
En dat daarmee dan dus van alles gedekt is?
Ik vind dit een vreemd verhaal.

1 augustus 2017 om 19:14

Ja, heeft die ook. Moet hij dan zijn verzekeringsgeld in zijn opleiding investeren. Hij moet ook nog eten en de huur betalen etc. Ik vind dit een vreemde opmerking.

Een erg mooi gebaar,kunnen veel clubs een voorbeeld aan nemen!!

Hier krijg ik kippenvel van. Super gebaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren