Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Borst verklapt zijn favoriete speler: ‘Toen lagen z’n ploeggenoten in een deuk’

Laatste update:

Denzel Dumfries is de favoriete speler van Hugo Borst, zo schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. De zestigjarige schrijver kan niet wachten om de verdediger van Internazionale zaterdag in de Champions League-finale aan het werk te zien tegen Manchester City. “Ik ben bijna 61 en ik heb mijn idool gevraagd om een trainingsjasje van Inter”, aldus Borst.

“Liever had ik een wedstrijdshirt van hem gekregen. Maar dat pas ik niet. Te dikke buik’, erkent Borst, die ook toegeeft Dumfries te bewonderen. “Ik hoef mijn ogen maar te sluiten en ik zie 'm gaan op rechts. Zo aandoenlijk. Zo goed. Echt indrukwekkend. Maar soms, klutsend, ook best slecht. Ogen dicht. Daar gaat-ie, op rechts. Hij ligt op snelheid. Stampend. Boem, boem, boem. Een reus in een sprookje. Alles rammelt. Hij stuurt, botst, stiert, tiert, beukt, bokt, snuift, klutst, butst, stoomt, gromt, fronst. Gutsend van het zweet dendert hij voort. Het is indrukwekkend, aandoenlijk.”

Zoals Dumfries over de rechterflank opstoomt, deed niemand hem volgens Borst ooit voor. De columnist stelt dat iemand als Willem van Hanegem de 27-jarige verdediger ook altijd als eerste op het wedstrijdformulier van Oranje zou zetten. “Hij, door zijn ouders vernoemd naar acteur Denzel Washington, is mijn absolute favoriet. Het voetbalseizoen duurt nog kort. De afsluiting belooft veel. Het zijn voor mij de Dumfries-weken. Ik kan niet wachten om hem tegen Jack Grealish (zaterdag, red.) te zien strijden en daarna in de Nations League tegen Ivan Perisic (volgende week woensdag, red.)."

Borst is trots dat Dumfries zaterdag in de finale van de Champions League mag acteren. “Wie had dat gedacht: Nou, Denzel Dumfries! En het leuke is, het is geen arrogantie. Daar is hij wars van. Denzel kent heus zijn beperkingen, de man heeft een uitstekend zelfbeeld. Als beginneling in de Keuken Kampioen Divisie lagen zijn medespelers in een deuk. Hij, de voetballer met de hardste voeten, beweerde dat hij Oranje ging halen? Zijn medespelers hinnikten. Het hoongelach hoorde je tot buiten het stadion. Hahahahaha.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar heel veel mensen vinden Denzel niks en zien liever Frimpong in plaats van hem die nog geen interland gespeeld heeft.

5 juni 2023 om 07:13

Ik denk dat iedereen wil dat Frimpong wordt opgeroepen.

5 juni 2023 om 07:14

Heb je het wel gelezen?
Je praat namens ‘heel veel mensen’, dan is het handig te weten wat Borst precies schrijft

5 juni 2023 om 07:21

Klopt maar als je de topics over Frimpong/dumfries een beetje hebt gevolgd dan zou Frimpong Dumfries linea recta naar de bank verwijzen in Oranje, dat is (voorlopig) niet aan de orde denk ik. Daarnaast onderschatten mensen Denzel heel erg denk ik, hij is iemand die voorop gaat in de strijd en ook het team over een dood punt helpt door net dat ene duel te winnen.

5 juni 2023 om 08:05

Of door lomp verdedigen een penalty veroorzaakt. Het is net hoe je het bekijkt.

5 juni 2023 om 07:15

Tja Dumfries is typisch zo'n speler, als je kijkt naar z'n sterke punten denk je prima back. Als je kijkt naar wat hij niet kan denk je hoe heeft die jongen ooit het prof voetbal gehaald.Overigens. Als je bij Frimpong kijkt naar wat hij niet kan is het nog best te verklaren dat hij er niet bij zit.

5 juni 2023 om 07:30

Pieterpost. Ik persoonlijk zou Frimpong eens de kans willen geven. Ik vind Dumfries niet bepaald in beste vorm steken en heeft gewoon zijn mankementen. Zijn WK was ook niet top. Je moet spelers soms gewoon op scherp zetten ipv van een vaste basisplaats geven. Presteren en anders gewoon een keertje banken en kijken wat het alternatief brengt. Alleen op die manier haal je het maximale uit je groep. Want je argument 'die nog geen interland heeft gespeeld' is natuurlijk gewoon een kul argument. Anders kan je nooit iemand laten debuteren...

5 juni 2023 om 07:45

Ik ben ook geen fan van dumfries. Maar het lijkt me verschrikkelijk als aanvaller om er tegen te spelen, hij blijft maar gaan en beuken.

5 juni 2023 om 07:54

Bovendien heeft hij zich prima aangepast aan het Italiaanse voetbal. Jammeren aanstellen en over de grond rollen. Dumfries past ook alleen bij Inter. Verdedigen hard werken en rennen. Voetballend niet om
Aan te zien.

5 juni 2023 om 07:50

Gezien de reacties denk ik eerder dat mensen Frimpong geselecteerd willen zien worden en hoger spelend in het elftal. Bijvoorbeeld op rechtsbuiten. Daarnaast een concurrentie is alleen maar goed en mooi lijkt mij. Hoop dat Denzel goed speelt en dat het een spannende CL finale wordt.

5 juni 2023 om 07:52

Elke liefhebber van aanvallend en technisch verzorgd positiespel zou kiezen voor Frimpong als wingback. Dumfries is krachtiger, Frimpong verfijnder. Maar net zoals jij heeft Koeman ook zijn voorkeur. Heb liever dat hij dat toegeeft dan met drogredenen komen waarom hij Frimpong niet selecteert. P

5 juni 2023 om 08:26

Er zijn dan ook heel veel mensen die wel al wedstrijden van Frimpong gekeken hebben en niet op hun onderbuikgevoelens af gaan.

5 juni 2023 om 08:29

Maar dan wel voor het gemak z'n manco's vergeten als ze kijken. Desalniettemin, best een leuke speler hoor.

5 juni 2023 om 08:40

Het is dan ook een vergelijking Dumfries-Frimpong, het is niet dat je hem moet vergelijken met Cafu of Dani Alves.

5 juni 2023 om 13:01

Heb zelf zoiets van beide heren selecteren en dan zien wie er voor een bepaalde wedstrijd het beste uit de bus komt. Laat het Nederlands elftal(selectie) zo sterk mogelijk voor de dag komen. Maar Koeman lijkt hierbij weer last te hebben van Nederlands koppigheid. Jammer….

5 juni 2023 om 13:07

Nederlandse koppigheid? Is dat iets wat exclusief toebehoort aan de Nederlander? Koeman maakt gewoon keuzes en hij draagt er argumenten voor aan. Daar kun je het mee eens zijn of niet, prima.

Denzel een echte strijder altijd volgas verzaakt nooit echt een topper. Goede aanvoerder liever hem als die ruggengraatloze van dijk. Denzel kauwt iedereen haha. Werkse iedereen vandaag.

5 juni 2023 om 07:11

Wil je zeggen dat van Dijk tot aanvoerder is gebombardeerd wegens zijn gestalte?

5 juni 2023 om 07:13

Volgas verzaakt

Het is eerder een sneer naar onze dumfel demfries. Ik denk dat die het niet zo leuk vind om aandoenlijk genoemd te worden. Wel een ode aan hard werken.

5 juni 2023 om 07:31

Hmm aandoenlijk is in de regel wel een compliment hoor 😏

Maar of dit nu bij de persoon Dumfries past...? Misschien bij z'n manier van voetballen.

"maar soms, klutsend, ook best slecht. Ogen dicht. Daar gaat-ie, op rechts. Hij ligt op snelheid. Stampend. Boem, boem, boem. Een reus in een sprookje. Alles rammelt. Hij stuurt, botst, stiert, tiert, beukt, bokt, snuift, klutst, butst, stoomt, gromt, fronst. Gutsend van het zweet dendert hij voort."

Heeft hij het nu over zijn eigen columns? Dat dit soort mensen nog steeds een podium krijgen in het Nederlandse media gebeuren zegt alles over het huidige niveau van de pers. Marcel van Roosmalen idem dito.

5 juni 2023 om 12:59

Borst is een zure vent geworden, maar is wel een begenadigd schrijver. Aantal echt goede boeken geschreven in het verleden, dus ik vind het niet zo'n goed voorbeeld van laag niveau. Ik heb meer het idee dat de traditionele sportjournalist steeds meer de randjes opzoekt uit angst vergeten te worden door de schier oneindige lading troep die via sociale media de wereld in wordt geslingerd.

Hij heeft het niet genoemd, maar Denzel heeft natuurlijk ook een verleden bij Hugo's o zo geliefde Sparta Rotterdam. Dat zal vast wel extra meewerken!

"de zestigjarige schrijver kan niet wachten om de verdediger van Internazionale zaterdag in de Champions League-finale aan het werk te zien tegen Manchester City"

Ehh... Je wil zien hij wordt afgedroogd door Gundogan en Grealish? Ik ben fan van Dumfries de persoonlijkheid. Vind het een prachtige jongen met een levensverhaal waar je een film over zou moeten maken. Dus ik ga mijn ogen dicht doen als hij in de buurt komt van een bal. Uit respect.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren