Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bondscoach Kosovo vergelijkt wegsturen Muric met akkefietje Sterling

Laatste update:

Arijanet Muric is dinsdag door bondscoach Bernard Challandes per direct uit de selectie van Kosovo gezet. Challandes hekelt het gebrek aan discipline bij de doelman van Willem II en vergeleek de situatie tijdens de persconferentie met die van Raheem Sterling en Phil Foden, die in het verleden om verschillende redenen niet langer welkom waren bij de nationale ploeg van Engeland.

Wat er precies is voorgevallen, wil Challandes niet zeggen. "Speculaties over een ruzie met Edon Zhegrove zijn uit de lucht gegrepen", liet de bondscoach dinsdagmiddag weten in aanloop naar de vriendschappelijke interland tegen Litouwen. "Ik kan niet precies zeggen waarom we Muric hebben weggestuurd, maar ik kan mededelen dat het te maken heeft met een gebrek aan discipline. Daar wil ik het onderwerp graag mee afsluiten. Als ik nog meer informatie geef, is dat een gebrek aan respect richting Muric."

Challandes vergeleek de situatie met die van Sterling en Foden, die in het verleden om disciplinaire redenen moesten vertrekken bij de nationale ploeg van Engeland. Bondscoach Gareth Southgate stuurde Foden zonder pardoes naar huis na zijn misstap in september op IJsland, toen hij samen met Mason Greenwood de coronaregels overtrad. Sterling werd in 2019 door de Engelse bond geschorst na een akkefietje met Joe Gomez. De speler van Manchester City zou de verdediger van Liverpool destijds bij de nek hebben gegrepen.

Muric stond op het punt om met Kosovo een drietal interlands af te werken. Woensdagavond neemt de ploeg het in eigen huis in een vriendschappelijke interland op tegen Litouwen, waarna zondag en woensdag de WK-kwalificatieduels met respectievelijk Zweden en Spanje wachten. De huurling van Manchester City verdedigde tot dusver zestien keer het doel van Kosovo. Muric, die jeugdinterlands speelde voor Zwitserland en Montenegro, maakte in november 2018 zijn debuut voor de nationale ploeg van Kosovo.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

het schijnt dat aro een akkefietje had met zhegrova een andere speler van kosovo. moet wel zeggen dat hij best wel veel krediet heeft bij kosovo en in belangrijke wedstrijden zijn waarde heeft laten zien. alleen hij heeft in het verleden al eens wat disciplinaire foutjes gemaakt, vorige interlandperiode had die 1 dag voor de wedstrijd een dame uitgenodigd in zijn hotelkamer en dronk hij samen met haar biertjes voor de interlands, publieke opinie vond het toen al gek dat er niks van werd gezegd.

24 maart 2021 om 14:55

Bronnen rondom Willem II melden dat ie te diep in het glaasje heeft gekeken en daarom uit de selectie is gezet. Dat zou passen bij het verhaal van bier en dame.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren