Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Joey Veerman pislink over cruciaal moment: ‘Hij had bij Ajax of PSV wél geteld’

Zondag, 14 maart 2021 om 06:30Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 06:59

SC Heerenveen bewees zichzelf zaterdagavond een bijzonder slechte dienst door op bezoek bij Willem II met 3-1 onderuit te gaan. Na afloop van het duel ging het niet alleen over de nederlaag, maar werd ook stilgestaan bij een discutabel moment voorafgaand aan de 3-0. Pawel Bochniewicz zag een inzet ternauwernood van de lijn worden gehaald door Pol Llonch, waarna de thuisploeg in de tegenstoot het duel besliste. Volgens Joey Veerman was de inzet van zijn ploeggenoot de lijn zeker in zijn geheel gepasseerd.

Heerenveen speelde weinig klaar tegen Willem II en keek na een klein uur spelen tegen een 3-0 achterstand aan. Vlak daarvoor dachten de Friezen de 2-1 te maken, toen Bochniewicz doelman Arijanet Muric versloeg, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald door Llonch. Op basis van de videobeelden kon niet worden vastgesteld of de bal in zijn geheel de lijn was gepasseerd. "Ik zei net bij de andere camera dat hij bij Ajax of PSV waarschijnlijk wel gezeten had", laat een zichtbaar gefrustreerde Veerman weten tegenover ESPN. Veerman doelt daarmee vermoedelijk op het feit dat er bij Ajax en PSV meer camera's in het stadion staan om dergelijke situaties te kunnen beoordelen.

De KNVB meldde in 2017 na een proef met doellijntechnologie dat het voorlopig niet mogelijk is om bij elke wedstrijd met de kostbare technologie te werken. De voetbalbond gaf als reden de kosten: vijf miljoen euro. "Het hele been van die jongen (Llonch, red.) is achter de lijn", gaat Veerman verder. "Dan staat de camera waarschijnlijk niet goed. Daarna valt wel de 3-0 meteen. Ik denk dat dat een kantelpunt is. Wij zijn de gehele wedstrijd beter geweest. Zij schieten alles lang en kijken waar die bal belandt. Dat krijgt nog punten ook, dat is wel jammer. Dat gebeurt ons vaker. Dat we goed beginnen en daarna inzakken. Daar hebben we het medicijn nog niet op gevonden."

Veerman zorgde een kwartier voor tijd nog wel voor de eretreffer na een combinatie met Henk Veerman, maar kon niet voorkomen dat Heerenveen de tiende uitnederlaag van het seizoen leed. De middenvelder reageerde zichtbaar verbaasd toen verslaggeefster Aletha Leidelmeijer hem op die pijnlijke statistiek wees. "Wij? Oh, daar was ik niet mee bezig. Dan weet ik het nu wel, ja. Dat is niet heel lekker. Ik kan me niet voorstellen dat het in de hoofden gaat zitten. Ik denk dat iedereen graag wil. Dat heeft denk ik niet te maken met dat het mentaal niet goed zit."


Poll

Ben jij het eens met Joey Veerman?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door medellin)

Heerenveen had in deze wedstrijd sowieso verloren, maar hij heeft wel een punt, met de huidige techniek moet er gewoon een vorm van zekerheid zijn, camera op de de doellijn, hawk-eye, iets! Maar het ene stadion wel en het andere niet, dat is voor mij gewoon een vorm van vervalsing.

13 maart 2021 om 19:33

Anderzijds als AZ, PSV of Emmen geld wilt investeren in een Hawkeye-systeem en Feyenoord, Ajax en ADO willen dat niet doen, dan moeten de clubs die het wel willen doen daar niet de dupe van zijn naar mijn idee.

13 maart 2021 om 19:33

Hij heeft wel gelijk dat die techniek er gewoon hoort te zijn heden ten dagen, maar de opmerking over Ajax of PSv vind ik wel heel erg goedkoop

13 maart 2021 om 20:20

Hij heeft gewoon gelijk, gaat niet over een voorkeur voor Ajax of PSV maar over het feit dat er in die stadions wel de technologie aanwezig is en hier niet.

13 maart 2021 om 22:54

Nee hoor , het is geen vervalsing, het kan namelijk net zo goed in je voordeel uitvallen.

Het ding bij zo iets is. Zo moeilijk kan het toch niet zijn gewoon ergens een camera te installeren waarop het meeste te zien is?

14 maart 2021 om 11:53

Dat zou ik ook zeggen. Wat mij betreft plaatsten ze gewoon zo'n camera in de doelpaal, dan kan je meteen zien of de bal over de lijn is of niet.

Het blijft natuurlijk ook belachelijk dat de Knvb zogenaamd een eerlijke sport voorstaat, maar wel iedere week de VAR laat falen, niet in elk stadion zorgt voor even veel camera’s en te gierig is om doellijntechnologie aan te schaffen. Stel je voor dat je wel een vorm van eerlijkheid in het spel krijgt. Dat moeten we niet willen. Zolang we maar buitenspel op 3 milimeter kunnen bepalen, zonder het geloofwaardig in beeld te brengen. Dat is belangrijk, een bal over de doellijn, dat boeit ze niet.

13 maart 2021 om 19:37

Het aantal cameras wordt bepaald door ESPN, niet door de KNVB helaas.

13 maart 2021 om 19:42

Vind dat altijd wel grappig. Dat je de KNVB "te gierig" noemt om doellijntechnologie aan te kopen. Maar hoe komt de KNVB aan dat geld dan? Daar ben ik wel benieuwd naar.

13 maart 2021 om 19:53

Sponsoren, geld dat ze verdienen aan EK’s en WK’s? Dat is echt geen kattenpis wat ze binnen halen hoor.

13 maart 2021 om 19:56

Welke EKs en WKs? Volgens mij zijn wij er al even niet bij geweest? Daarnaast is dat natuurlijk ook niet pure winst en heeft de KNVB al andere kosten die daaruit gefinancieerd moeten worden. Vergis je niet, hawk eye in 18 stadions in de ED kost zo'n 5 miljoen euro + jaarlijkse onderhouds kosten van 1 miljoen.

13 maart 2021 om 19:58

Gewoon hoe elke voetbalclub ook aan geld komt. Sponsoren, kaartverkoop Oranje/jeugdelftallen, prijzengeld, verkoop tv-gelden Oranje/jeugdelftallen, marketing, afkoopsom van Ronald Koeman, etc. Dan laat ik overheidssubsidie voor de amateurtak nog even achterwege. We hebben finale Nations League gehaald 2 jaar terug. Was gewoon ruim 5 miljoen mee gemoeid, om maar een voorbeeld te noemen. Geld zat in Zeist. Daarom zit men altijd in dure hotels

13 maart 2021 om 20:36

6,9 miljoen verlies vorig boekjaar. Men vergeet dat de knvb geen commercieel bedrijf is. Wil je dezelfde technologie overal kunnen toepassen zal er toch meer sponsorgeld of geld van de clubs moeten komen. Dit zal dan wel weer worden doorberekend aan de supporters/tv kijkers.

13 maart 2021 om 20:41

KNVB is een bond die in stand gehouden wordt de clubs zelf.. als je dure technologie wil moeten alle clubs hier voor lappen

13 maart 2021 om 23:00

Precies en dat willen ze dan ook weer niet. Espn wil best meer camera's inzetten maar dan moeten de clubs genoegen nemen met midner geld.
Elk team kan voor 3 ton plus 50.000 euro per jaar voor onderhoud Hawk-eye krijgen. Willen de teams dat allemaal samen gaan betalen?

14 maart 2021 om 13:20

@psvfan

Belachelijk die prijzen, zoiets zou (me dunkt) toch goedkoper moeten kunnen. Ook dat onderhoud.

Rekenen ze zo door om hun R&D er uit te halen? Zou de perfecte markt zijn voor andere bedrijven om betere en goedkopere technologie aan te bieden.

14 maart 2021 om 08:34

@masterd: zie ADO -Heracles, de goal van Fadiga die afegekeurd is. En dan kunnen ze minutenlang schuiven om maar te kijken of iemand wel of niet buitenspel staat, terwijl geen mens hierover zal vallen als de goal goedgekeurd zou zijn. En bij de situatie bij W2-Heerenveen staat de verdediger in zijn eigen doel en dan kijkt de VAR niet eens. Snoeks zei het bij de NOS heel goed: dr VAR is er om blunders van scheidsrechters recht te trekken, niet om te mierenn’*ken over een halve millimeter. Dus: VAR out!

Heerenveen moet zorgen dat ze nooit in een dergelijke positie komen. Dan hoef je ook niet te piepen over dit moment. Het is gewoon een mentaliteitskwestie. Zoveel talent en dan zo'n poephouding. Het is waardeloos om naar te kijken. Pas de laatste 20 minuten begon het op voetbal te lijken. Los van het feit dat dit wel het kantelpunt was in de wedstrijd, krijg je als gevolg van het vertoonde spel zelf het deksel op de neus. Ik houd Jansen verantwoordelijk voor deze situatie. Om maar een knuppel in het hoenderhok te gooien: als je Henk de Jong voor deze ploeg zet, loopt het veel beter.

Voetbalzone laat de titel overkomen alsof PSV en Ajax vaker bevoordeeld worden maar Veerman heeft hier een uitstekend punt. Niet de clubs of de KNVB bepalen hoeveel camera's er in een stadion hangen, maar ESPN. RKC heeft bijvoorbeeld het stadion aangepast en ESPN verschillende mogelijkheden geboden om meer camera's op te hangen dan het kleine aantal wat er nu staat of hangt maar ESPN weigert dit om financiële afwegingen. Dit heeft als gevolg dat bepaalde doelpunten in het ene stadion wel en in het andere stadion niet goedgekeurd worden. Ik verbaas me erover dat dit nog gebeurt momenteel.

13 maart 2021 om 19:54

Vanuit ESPN is het dan wel weer te begrijpen toch, hoe jammer het ook is. Die hebben nou eenmaal andere afwegingen dan een RKC bijvoorbeeld.

13 maart 2021 om 20:07

Maar Espn heeft toch niks te doen met doellijntechnologie? Daar zijn de clubs en/of de Knvb toch verantwoordelijk voor?

13 maart 2021 om 22:57

Het punt is niet uitstekend. Betere camera's kunnen in je voordeel uitvallen maar ook in je nadeel. Je hoeft je ook niet te verbazen, als Espn meer kosten gaat maken, is er minder geld beschikbaar voor de clubs. En de clubs willen echt geen geld inleveren.

Dan zal hij hier last van houden, totaal niet geschikt voor een stap omhoog op dit moment.

Iets meer mentaliteit en deze jongen kan een mooie stap maken

13 maart 2021 om 20:16

Als je hem steeds hoort huilen, zou je denken dat hij hét toptalent van Heerenveen is dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Om hem even uit de droom te helpen: dat is hij zeker niet. Veel balverlies en als het even tegen zit (en dat gebeurt dikwijls) dan gaat hij mekkeren op alles en iedereen. Inderdaad geen mentaliteit. Die stap hogerop mag ie voorlopig wel uit zijn hoofd zetten.

14 maart 2021 om 11:31

Deze jongen is ongeschikt voor een stap omhoog. Dat bewijst hij wel met dit interview. Als je gaat klagen over de speelstijl van de nummer 16 van de Eredivisie, kun je beter even terug in mama's schoot. Willem ll was op de laatste 20 minuten na de betere ploeg. Heerenveen heeft in 70 minuten 0 kansen gecreëerd tegen 'een ploeg die alles lang schiet en kijkt waar de bal valt'.

Hij zou eens bij zichzelf te raden moeten gaan. Wat heeft hij zelf geforceerd vandaag? Behalve een goede actie op 3-1. Heerenveen heeft amper iets bol kunnen werken en terecht verloren. Dit interview bewijst dat Joey nog een hele kleine voetballer is.

Kan iemand mij misschien vertellen wat het gemiddelde kostenplaatje is voor doellijntechnologie? Tenzij het echt absurd duur is kan ik me niet voorstellen dat dit niet haalbaar is voor de hoogste divisies in voetbal

13 maart 2021 om 22:59

Per stadion kost het drie ton plus 50.000 aan onderhoudskosten per jaar. Veel geld in Corona tijd.

14 maart 2021 om 08:22

Waarom alleen doellijn technologie? Natuurlijk, dat is het meest zuiver. Naar gewoon simpel 4 camera's op de doellijnen (aan beide kanten van ieder doel 1) helpt al om met een var in elk geval te kunnen zien of een bal over de lijn is vanuit een goed standpunt.
Ook niet 100% zuiver, maar zo vanuit een hoek is het niet te bepalen en daarmee per definitie oneerlijk.

14 maart 2021 om 12:11

Als clubs willen betalen, wil Espn vast wel vier camera's extra neerzetten.

Wat een onzin weer dit zeg. Dit roepen clubs zo vaak, maar harde cijfers worden nooit overhandigd. Schandalige opmerking weer.

13 maart 2021 om 23:39

Ik denk dat je het artikel even moet lezen, want hij doelt op wat anders dan jij vermoedelijk denkt.

10de uitnederlaag dit seizoen? Ik tel er 6: willem 2, Pec, feyenoord, ajax, heracles, AZ.
Klopt dus niet veel van die 'schokkende' statistiek.

13 maart 2021 om 21:30

Het is de tiende achterelkaar, natuurlijk niet de tiende van dit seizoen. Dus of vz heeft het verkeerd, of Arlette heeft het verkeerd. Ik hoef niet te raden wie 't weer eens verkeerd heeft....

Maar er is toch al doellijnrechnologie, of was deze maar tijdelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax183
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. OlssonMiddenvelder141
A. TahiriMiddenvelder131
O. SahraouiAanvaller134
A. NoppertKeeper140
L. BrouwersMiddenvelder123
T. HayeMiddenvelder122
C. NunnelyAanvaller120
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

5 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 PSV 14 3 0 0
2022/2023 PSV 33 4 1 0
2021/2022 PSV 15 4 0 0
2021/2022 sc Heerenveen 18 3 1 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 7 3 0
Laatste voetbalnieuws

Bosz komt met verrassing en vervangt niet alleen Lozano tegen Feyenoord

Yorbe Vertessen is aangewezen als de vervanger van Hirving Lozano, zo blijkt uit de opstelling van PSV voor de kraker tegen Feyenoord. Trainer Peter Bosz voert verder nóg een noemenswaardige wijziging...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren