Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boerrigter denkt al aan Oranje: 'Alles valt en staat met prestaties'

Laatste update:

Derk Boerrigter hoefde niet te klagen over een gebrek aan belangstelling. In het afgelopen jaar toonden naar eigen schatting ongeveer dertig clubs interesse in de aanvaller, waaronder Anderlecht, Club Brugge en enkele verenigingen uit Duitsland. Boerrigter koos echter voor Ajax: “Deze club spreekt me echt aan en dus ben ik blij met deze overstap.”

/

“Dit is een fantastische mogelijkheid om mezelf weer in de kijker te spelen”, zegt Boerrigter, die overkomt van RKC Waalwijk, tegenover Nog Steeds Wakker Nederland. “Het is toch een verschil of je bij Veendam-uit speelt of in San Siro-uit. Sinds de zomer van vorig jaar tot nu waren er ongeveer dertig clubs die interesse getoond hebben en daar zat van alles bij, maar uiteindelijk was Ajax echt concreet. Ik wil er ten eerste voor zorgen dat ik een vaste waarde wordt bij Ajax en daarnaast wil ik belangrijk zijn met doelpunten en assists, want daarvoor sta ik toch in de voorhoede.”

Na het zetten van zijn handtekening onder een driejarig contract durft Boerrigter al verder te kijken, naar bijvoorbeeld het Nederlands elftal: “Alles valt en staat met prestaties, dus ik moet eerst zorgen dat ik het goed ga doen en wie weet wat er dan verder komt. Er zijn wel spelers bij Ajax die in het Nederlands elftal zitten en ik denk dat die kans er voor mij ook wel in gaat zitten als ik het goed ga doen”, besloot de vleugelaanvaller.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha, hij past wel bij Ajax zo te horen
Vind het een aardige speler, Jupiler niveau ontstegen maar eerst even presteren in de Eredivisie Derrekie.

1 juni 2011 om 09:35

Je doelt uiteraard weer op de 'arrogantie' van Ajax. Totaal onnodig als je het stukje goed had gelezen.

Waarschijnlijk kreeg hij de volgende vraag: '
'zie jij jezelf al in het Nederlands elftal, Derk?''

Waarop hij antwoord:
“alles valt en staat met prestaties, dus ik moet eerst zorgen dat ik het goed ga doen en wie weet wat er dan verder komt. Er zijn wel spelers bij Ajax die in het Nederlands elftal zitten en ik denk dat die kans er voor mij ook wel in gaat zitten als ik het goed ga doen”

Samengevat; Boerrigter ziet in dat hij eerst bij Ajax moet presteren voordat hij aan het Nederlands elftal kan denken. Hij heeft vertrouwen in zichzelf en denkt het aan te kunnen.

Arrogantie? Onzin!

1 juni 2011 om 09:41

Mee, eens..

Derk is een prima jongen die uitgaat van zijn eigen kwaliteiten.
Daarnaast is hij totaal niet arrogant en was hij regelmatig te vinden tussen de supporters.. Derk, je transfer is verdiend. Bedankt en succes.

1 juni 2011 om 10:19

Heb jij het stukje wel goed gelezen?
Waar staat deze vraagstelling dan en voer mij is een bron door waaruit deze vraagstelling blijkt?
De reactie van jou is ook maar uit de lucht gegrepen...

1 juni 2011 om 10:46

Het is een interview en in een interview worden vragen gesteld, en daar antwoord de persoon op. Dus wat hij zegt zal wel degelijk kloppen. Als je word geïnterviewd ga je toch niet zo maar allemaal dingen roepen als daar niet om gevraagd?

1 juni 2011 om 13:16

Het feit dat je er nu al mee bezig bent en ''als het goed gaat het Nederlands elftal denkt aan te kunnen'' zegt denk ik wel genoeg toch?dat mag maar daar kun je dan wel commentaar op verwachten
Anders gezegd bescheiden is hij niet Je kunt ook zeggen dat het hier veel te vroeg voor is en dat je hier nog niet over wilt nadenken. Begrijp wel dat iedereen naar zijn eigen straatje vertaald en jij dus ook.

1 juni 2011 om 19:19

http://www.radio1.nl/contents/31481-
derk-boerrigter-kon-naar-30-clubs-
maar-koos-voor-ajax

even die 3 delen aan elkaar plakken in je browser, en daar heb jij je bron!!

1 juni 2011 om 10:43

Ach, het kan snel gaan. Wijnaldum speelt een tiental goede wedstrijden en is ook geselecteerd. En wat te denken van Strootman? Kwam net kijken in de Eredivisie en werd direct international. Als Boerrigter goed presteert en bij Oranje een aantal spelers wegvallen, zou ik niet gek opkijken als hij op korte termijn een haasje kan ontvangen. Daarbij zijn buitenspelers zeldzaam.

Ik denk niet dat die kans snel gaat komen meneer Boerrigter. Als we ergens heel veel kwaliteit hebben in het nederlands elftal dan is het wel in de voorhoede.

je bent een leuk spelertje Boerrigter, maar om al over het Nl-elftal te spreken is een beetje te voorbarig.
hij geeft aan dat er 30 clubs interesse hadden voor hem, maarja daar zullen ook wel clubs tussen zitten die onderaan de ranglijst staan...
vind hem al best een mannetje, tikkeltje arrogant overkomen....

1 juni 2011 om 08:49

arrogant is hij zeker niet. Hij had eerst elke week een interview in de jupiler league omdat die zo goed speelde en hij bleef elke keer rustig. dus arrogant is hij zeker niet.

1 juni 2011 om 08:54

Voorbarig en arrogant, zo kan je het noemen. Ik vind het eerder gezonde ambitie. Bij Ajax komt hij op een positie die nog niet definitief ingevuld is. We hebben allemaal gezien hoe spelers als Chadli, Mertens en Strootman zich ontwikkelden na de overstap naar de Eredivisie en persoonlijk vind ik dat Boerrigter nu al verder is dan toen eerder genoemden de overstap maakten.

1 juni 2011 om 09:01

Ik heb het radio interview gehoord en dat ging toch net even iets anders:

Interviewer: En dan volgend jaar Oranje?
Boerrigter: haha, nou goed alles valt of staat met prestaties he, ik moet eerst zorgen dat ik het goed ga doen en wie weet wat er dan verder komt.

Boerrigter is er niet zelf over begonnen en uit zijn antwoord blijkt niet dat hij er zelf al aan dacht. Luister zijn radio interview zelf maar, zitten geen rare teksten bij. Een dood gewone jongen.

1 juni 2011 om 09:13

@petersen

Waarom, mag deze jongen niet dromen?

1 juni 2011 om 09:26

dromen mag altijd maar zoals mnr Borsato al zingt: dromen zijn bedrog

1 juni 2011 om 10:07

Zoals meneer Borsato daarna zingt, maar als ik wakker word naast jou dan droom ik nog. Zijn dromen komen dus uit±p

1 juni 2011 om 13:36

@petersen

Dacht Jens Toornstra waarschijnlijk ook toen hij bij de amateurs speelde, nu komt hij in aarmerking met Oranje

1 juni 2011 om 13:42

@paturain

Haha ja,

en daarna één keer in de zoveel tijd komen dromen uit

Haha grappige kerel Na Douglas, Overtoom en nu deze Boerrigter wordt er alleen maar bevestigd dat de voetballers van tegenwoordig zichzelf wel heel erg overschatten.

1 juni 2011 om 09:12

Volgens mij vergreet je een andere ''grote'':....... Pieters..

1 juni 2011 om 09:17

@climowicz
Wat Douglas in je rijtje doet snap ik niet geheel. Of je hem op basis van z'n achtergrond in het Nederlands elftal wil hebben kun je over discussieren, maar het lijkt me dat hij op basis van z'n kwaliteiten behoorlijk wat te zoeken heeft in het Nederlands elftal.

1 juni 2011 om 10:00

Als je naar het interview had geluisterd had je jezelf deze reactie kunnen besparen
De interviewer stelt de vragen anders dan hoe het verslag op de diverse sites wordt weergeven
Verder is Boerrigter gewoon een nuchtere Tukker die het helemaal aan zich zelf te danken heeft dat hij weer in Amsterdam speelt.
Dus waarom zou hij zich niet in het NL elftal kunnen spelen in de toekomst.
Vind eerlijk gezegd soms wel wat mindere spelers bij de selectie zitten dan Derk

1 juni 2011 om 10:51

het is heel simpel. Als een speler erg goed presteert bij Ajax of bij een andere topclub in Nederland komt hij automatisch in aanmerking voor het NL elftal. Dat is ook precies wat hij zelf zegt. Eerst presteren bij Ajax en als dat lukt zou het goed kunnen dat ik in oranje kom.

“alles valt en staat met prestaties, dus ik moet eerst zorgen dat ik het goed ga doen en wie weet wat er dan verder komt. Er zijn wel spelers bij Ajax die in het Nederlands elftal zitten en ik denk dat die kans er voor mij ook wel in gaat zitten als ik het goed ga doen”

Hij geeft verder ook geen termijn of garantie dat hij zeker weet dat hij in Oranje komt, maar hij is juist heel realistisch. Als hij presteert bij Ajax weet hij gewoon (wat gebleken is bij andere Nederlanders die goed presteren bij topclubs in NL) dat hij voor oranje in aanmerking kan komen. Hij geeft daarbij ook aan dat hij dus eerst bij Ajax zal moeten presteren voordat hij aan oranje kan denken. Daar is geen greintje zelfoverschatting bij.

Eerlijk gezegd denk ik nieteens dat hij een basisplaats veroverd bij mijn club.
Wel een speler met potentie maar hij praat al echt te snel over een plek in Oranje

1 juni 2011 om 10:02

Nee hij praat niet over een plek in Oranje
Dat doet de verslaggever
Maar ook jij hebt het interview duidelijk niet gehoort blijkt wel weer.

2 juni 2011 om 10:46

Heb jij hem al een gehele wedstrijd in het stadion(niet op tv)zien voetballen?
Ik denk het niet, want dan zou je blij zijn met boerrigter.

Hij maakt de overstap naar Ajax en past zich in mijn ogen zeer snel aan aan de cultuur van Ajax. Arrogant en denken dat je bij de top van de wereld speelt. Met alle respect, maar Boerrigter is een speler die het NL elftal nog lang niet gaat halen. Hij zal zich eerst moeten bewijzen en hopen op heel wat blessures, want volgens mij staan Elia en Babel nog hoger in de pikorde tot nu toe. Dus hij zal zich heel goed moeten ontwikkelen om in het NL elftal te komen.

Dat wil niet zeggen dat hij het nooit gaat halen, maar ik denk wel dat het nog een tijd zal duren voor hij echt een vaste kracht is in het NL elftal.

1 juni 2011 om 09:04

Hij speelt bij Ajax en de posters van voetbalzone passen zich meteen aan nu het een Ajacied is bedoel je..

Dit is gewoon gezonde ambitie en ik geef je gelijk dat Elia hoger in de pikorde staat. Babel vast ook wel, maar die zie ik liever nooit meer in het Nederlands elftal.

1 juni 2011 om 11:34

Dit is toch geen gezonde ambitie? Met alle respect voor die jongen, maar hij komt net uit de Jupiler League. Dan beantwoord je een vraag over Oranje met ''dat zou geweldig zijn in de toekomst, maar is nu nog niet aan de orde. Eerst maar eens presteren bij Ajax!''. Gelukkig hebben we tegenwoordig een bondscoach die logische beslissingen neemt, want onder Van Basten had hij nog best international kunnen worden na 2 oefenpotjes bij Ajax!

1 juni 2011 om 09:06

zeker wel een leuke voetballer maar met de kwaliteiten die wij in het nederlands elftal hebben rondlopen zal haar daar zeker (voorlopig) niet in beeld komen als een goede linksback dit nou nog roept s er al een aanzienlijke kans

1 juni 2011 om 10:08

Luister nou gewoon even naar het interview voordat je weer over arrogantie begint. Jullie lezen ook gewoon wat jullie willen he.

hmmz..ik hoop dat ie t goed gaat doen voor ajax..maar oranje is wel weer paar stapjes verder.
hij is inmiddels 24 en zn grote doorbraak zou dit seizoen dus moeten komen..

Dan ben je in ieder geval geen toptalent. Maar goed..als hij bij ajax maar presteert ben ik al tevreden

1 juni 2011 om 08:58

Kuyt was ook rond de 24 toen die debuteerde voor Nederland en die speelt nu ook voor Liverpool, wat maakt leeftijd nou uit? Men kan al 2 seizoenen zien dat Boerrigter over veel talent beschikt. Nu moet hij het alleen laten zien op een hoger niveau en daar is Ajax de perfecte stap voor.

1 juni 2011 om 09:04

kuyt was 24 toen hij geslaagd was bij utrecht en bij Feyenoord sterspeler werd (toen nog top 3 elk jaar zowat)

Dus heeft meneer boerrigter nog een aardige weg te bewandelen !

1 juni 2011 om 09:09

Natuurlijk heeft Boerrigter nog een hele weg te gaan, maar de potentie heeft hij zeker.

1 juni 2011 om 09:16

Kuijt speelde niet jarenlang in de Jupiler League, maar had al in Europa gespeeld met Feyenoord en bijna 200 wedstrijden in de Eredivisie. Bovendien is Boerrigter al bijna 25 en moet ie op die leeftijd eerst maar eens een basisplaats bij Ajax afdwingen.

1 juni 2011 om 10:06

dat komt dan mooi uit...want als Nederland compleet is vind ik dat Kuyt er ook niks te zoeken heeft. Maar das weer een hele andere discussie.

Ik denk dat het hem nog wel kan lukken ook. Hij is nog redelijk jong met zijn 24 jaar . En hoeveel vleugelspelers hebben we nou bij het Nederlands elftal? Robben, Elia, Afellay en Kuyt zijn zo'n beetje de enige echte goede die we hebben en 2 daarvan zijn niet eens echt buitenspelers. Natuurlijk heb je ook nog Babel en Lens , maar dat zijn ook niet echt vleugelspelers. Daarom lijkt het mij dat Boerrigter best nog wel een kans maakt ALS hij veel wedstrijden speelt bij Ajax.

Over snel aanpassen gesproken, begint goed met den dieje

Heb zo het idee dat dit weer een voorbeeld word waarvan we over een jaar zeggen : ''oja, die heeft Ajax ook nog onder contract''. Lijkt me best een aardige speler hoor, maar het is wel een wezenlijk verschil of je voor RKC in de Jupiler League speelt of voor Ajax in de eredivisie.
Maar goed, het kalf nooit verzuipen voordat die naast de boom valt of hoe gaat dat spreekwoord ook alweer. Ben benieuwd

Zo'n gek idee is het niet eens. Babel heeft al jaren weinig gepresteerd, Kuyt word een jaartje ouder, Elia moet zijn oude vorm nog terugvinden en Robben mist door blessures veel wedstrijden. Wat dat betreft liggen er op de flanken wel mogelijkheden als hij het écht goed gaat doen.

1 juni 2011 om 09:25

Verder speelt Affelay bij de beste ploeg ter wereld, is Lens jonger en een maatje te groot, kan Van Persie op de vleugel spelen en is Wijnaldum al op snuffelstage. Keuze genoeg voor Van Marwijk lijkt me zo.

Maar ik kan me vergissen, wellicht maakt Boerrigter nog reuzestappen op zijn leeftijd...

1 juni 2011 om 09:44

Van Persie is volgens mij zelf niet meer van plan om op de flank te gaan staan, maar Lens en Affelay heb je indd gelijk in. Hoewel Lens niet echt een klassieke buitenspeler is, wat dat betreft denk ik dat Boerrigter hem voorbij kan gaan de pikorde

Wel heel erg duidelijk dat hij een ajax opleiding heeft genoten.
In korte tijd bewijst hij dat hij erg goed binnen de ajax cultuur past en dat zonder een bal te raken ,knap hoor . Alleen jammer voor hem dat bij het Nederlands elftal een andere cultuur heerst onder v Marwijk ,nl geen woorden maar daden.

1 juni 2011 om 09:19

Nou ja, hij heeft 8 jaar in de jeugd van twente gespeeld en heeft 2 seizoenen bij Ajax gezeten. Dan heb je mijn inziens een Twente opleiding genoten....

1 juni 2011 om 09:29

Kun je na gaan wat er in twee jaar kan veranderen.......

1 juni 2011 om 10:58

Alleen jammer voor hem dat bij het Nederlands elftal een andere cultuur heerst onder v Marwijk ,nl geen woorden maar daden.

Dat is toch ook precies wat boerrigter zelf zegt als hem gevraagd wordt naar oranje? hij begint daar echt niet zelf over hoor en dat zou je zelf ook weten als je het stuk had gelezen.

op de vraag(ja, dit werd hem gevraagd) of hij nu in aanmerking komt voor oranje zegt hij het volgende:

“alles valt en staat met prestaties, dus ik moet eerst zorgen dat ik het goed ga doen en wie weet wat er dan verder komt. Er zijn wel spelers bij Ajax die in het Nederlands elftal zitten en ik denk dat die kans er voor mij ook wel in gaat zitten als ik het goed ga doen”

Vrij vertaald: Eerst goed presteren bij Ajax, dan kan ik misschien aan Oranje denken.

Nog een keer vrij vertaald: Geen woorden maar daden, dan zou het kunnen.

Jammer voetbalzone. Wat een stemmingmakerij, zoals hierboven ergens aangegeven is dit niet hoe het gesprek echt was. Hij werd gevraagd naar oranje en toen zei hij dat. Waar hij natuurlijk gelijk in heeft, als hij het heel goed zou doen zou dat kunnen gebeuren. Nu lees ik de reacties al; arrogant, snel aangepast. Maar als voetbalzone gewoon zich aan het intervieuw houd kan je merken dat het zo helemaal niet bedoeld is.

Precies -cambuur-, jammer dat voetbalzone het radio-interview heeft gebruikt om de uitspraken van Boerrigter net dat beetje te verdraaien zodat hij er als een arrogante kwast uitkomt.

ik vind het altijd over dreven hoe spelers zeggen dat ze het nederlands eltal al aankunnen terwijl ze misschien niet eens het niveau van nederland aankunnen.

1 juni 2011 om 11:00

zie de reactie van -cambuur- een klein stukje hierboven en mijn reactie daarboven.
Ik vind het altijd jammer dat sites vaak maar delen van het interview plaatsen en dat een hoop mensen daardoor een verkeerd beeld krijgen en een foutief oordeel vellen.

topscoorder van het wk 2014

1 juni 2011 om 10:12

Moet nederland zich eerst plaatsen he!

On:
Denk niet dat hij Elia, Robben, Kuijt, Van Persie voorbij streeft

Tjonge jonge jonge, mr. RKC denk aan oranje.omdat hij bij ajax gaat voetballen (bankzitter) ,wil niets zeggen. Ik kan zo nog wel 10 namen noemen.maar idd linksback is misschien een mogelijkheid whahaha......de eerste 5 jaar geen plek voor hem denk ik dan maar......

Ach, wat hij zegt klopt toch ook. Hij gaat komend seizoen in ieder geval meer opvallen dan bij Rkc, je kan er geen zinnig woord over zeggen mbt de toekomst. Het is natuurlijk wel een feit dat de kans aanzienlijk, zeg met 300% is gestegen na zijn transfer.aan ambitie en zelfvertrouwen ontbreekt het hem in ieder geval niet!

Ga eerst maar gewoon leuk constant seizoen draaien en laten zien dat je dat niveau en europees meekan. Dan komen er misschien kansen.

Zo, dertig clubs met interesse, er zijn spelers die het met minder moeten doen. En dat in de Jupiler League. Knap gedaan. Ik ben benieuwd of hij een goede keuze gemaakt heeft, want van RKC naar Ajax is toch een behoorlijke stap.

Voor wie het interview wil horen.

http://www.radio1.nl/contents/31481
-derk-boerrigter-kon-naar-30-clubs-
maar-koos-voor-ajax

Nee dat denk ik niet. Boerrigter moet maar eerst eens bij Ajax zich in de basis spelen. En verder hebben we voor in de toekomst bij Oranje op links Elia en Afellay. Die vind ik echt 3 klassen beter dan Boerrigter. Maar Boerrigter kan zich nog wel verbeteren, twijfel alleen of hij het Ajax-niveau aankan.

Derk komt uit de Ajax-opleiding. Daarna heeft hij nog even voor HFC Haarlem gespeeld. Nu dus weer terug op het oude nest. Deze oud HFC Haarlemsupporter wenst hem heel veel succes.

wel even met beide benen op de grond blijven staan he Boerrigter.
eerst maar in de basis spelen bij Ajax wat ik ook niet zomaar zie gebeuren...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren