Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind legt uit: ‘Ervaring, speelt goed en we lopen er niet van over’

Laatste update:

Stijn Schaars speelde in maart 2014 zijn laatste interland. De middenvelder raakte buiten beeld bij PSV, transfereerde naar sc Heerenveen en is daar helemaal opgebloeid. Het resulteerde in een selectie voor de wedstrijden tegen België en Luxemburg. In gesprek met NUsport legt Blind uit waarom de 32-jarige Schaars weer is opgeroepen.

/

“We kennen hem, hij neemt veel ervaring met zich mee. Ik vind dat hij op dit moment goed speelt”, vertelt de keuzeheer. “Hij heeft een bepalende rol binnen sc Heerenveen, op een positie waar wij ook kijken welke spelers er voorhanden zijn. Controlerende middenvelders, daar lopen we niet van over.”

Blind zegt dat hij Schaars ‘erbij neemt’ vanwege diens ervaring en de manier waarop hij zich manifesteert in Friesland. De middenvelder staat op 23 interlands in het shirt van het Nederlands elftal.

Het is terecht dat Stijn Schaars is opgeroepen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beste spelers moeten spelen en als hij op die positie een van de betere is moet hij dus spelen.
Vind het niet eens een hele slechte keuze, al denk ik dat Strootman en Blind beter daar kunnen spelen.
Maar Strootman geblesseerd en blind waarschijnlijk achterin nodig.

27 oktober 2016 om 16:30

Haha schaars. Die gast doet het leuk bij heerenveen, maar hij is te licht bevonden bij psv. Dan kan hij ook het niveau van het nederlands elftal niet aan of denk jij dat het niveau van het nederlands elftal lager is dan bij psv.

27 oktober 2016 om 17:59

Te licht bevonden vind ik nou ook weer overdreven. Hij had veel last van blessures en PSV had het middenveld gewoon goed staan. Cocu zou dom zijn om iemand te wisselen voor hem als ze net lekker bezig zijn. Overigens vind ik ook dat hij niet voor Oranje hoeft te worden opgeroepen. Er zijn betere alternatieven die het op een hoger niveau laten zien.

27 oktober 2016 om 18:26

Iedereen schijnt te vergeten dat Schaars daarvoor ook al bij AZ en Sporting heeft gevoetbald, Bij PSV door een blessure niet aan de bak gekomen en die hebben ook een erg sterk middenveld staan. Daarnaast ook al de nodige interlands op z'n naam staan.

27 oktober 2016 om 22:47

Te licht bevonden bij PSV maar ze hadden nu meer aan hem gehad (las vervanger van de kwakkelende Guardado) dan dat ze aan Siem de Jong hebben...

28 oktober 2016 om 15:05

Misschien hebben ze het bij psv wel verkeerd gezien.

Het is gewoon terecht dat Schaars bij de selectie zit, zoals Blind zelf al aangeeft zijn er weinig spelers voor de controlerende middenvelder positie beschikbaar wat ook nog eens een positie is waar ervaring ook best belangrijk is.
Schaars kan een team vanuit achter verdedigend neer zetten en hij kan ook opbouwen aangezien hij een goeie pass en inzicht heeft.

27 oktober 2016 om 18:51

Doe normaal. De Roon speelt wekelijks prima in de premier League, die man verdient al veel langer een oproep. Daarbij is Clasie ook een betere speler dan Schaars. Schaars doet het goed bij Heerenveen, maar we moeten niet doen alsof hij nu opeens in het Nederlands elftal moet. Ik vind hem daar namelijk gewoon niet goed genoeg voor.

27 oktober 2016 om 19:03

Onzin. De Roon speelt degelijk, maar helemaal niet zo heel goed bij Boro. Daarnaast is Schaars voetballend veel, maar dan ook echt heel veel beter dan De Roon. Zijn twee totaal verschillende types op dezelfde positie.

Logische keuze op dit moment, niks mis mee.

selectie is wel erg dun moet ik zeggen, maar 2 buitenspelers en 3 spitsen, beetje vreemd.... overigens zou ik niet weten welke buitenspeler erbij moest hoor, maar dus wel een trieste situatie

middenvelders lopen ook geen grootheden behalve sneijder

moeilijke opstelling maar ik zou kiezen voor dit:

stekelenburg
karsdorp
Van dijk
Blind
kongolo
pröpper
sneijder
wijnaldum
robben
janssen
memphis
27 oktober 2016 om 16:20

Ik zou Blind ook wel eens centraal achterin willen zien, goede keuze inderdaad. De backs van Feyenoord zijn momenteel in topvorm dus ook die zou ik er inzetten. Ik vond zowel Propper als Wijnaldum erg matig de afgelopen interlandperiode dus ik zou op het middenveld wel eens wat anders willen zien. Klaassen staat altijd garant voor aanvallend gevaar dus ik zou hem opstellen. Daarnaast is Ramselaar momenteel beter in vorm bij PSV dan Propper dus op basis daarvan ook hij erin. Clasie lijkt het bij Southampton ook weer aardig op te pakken dus hem kun je ook nog een kansje geven. Ik zou zelf kiezen voor Sneijder - Clasie - Klaassen. Voorin moeten we bidden dat Robben niet geblesseerd raakt want de rest is echt hopeloos. Gelukkig spelen we tegen Luxemburg (aub niet onderschatten, haha), anders zou ik toch voor een 4-4-2 of 5-3-2 met aanvallende backs gaan.

27 oktober 2016 om 16:32

Prima opstelling! en als Janssen het niet goed doet zou ik eigenlijk Promes wel willen zien als schaduwspits want Memphis en Robben komen toch altijd naar binnen.

Nigel de Jong, en Fer dan?

27 oktober 2016 om 16:15

Dat zijn andere types. Fer kun je sowieso niet scharen onder de controlerende middenvelders en de Jong is meer een defensieve balafpakker. Schaars is een spelmaker en dat doet hij bij Heerenveen uitstekend. Echter is dit niet het niveau wat we bij Oranje moeten nastreven, maar als er niets beters is moet je roeien met de riemen die je hebt.

27 oktober 2016 om 16:31

Maar tegen Belgie speel je toch liever met N. de Jong op het middenveld lijkt me?

27 oktober 2016 om 18:09

Andere types, maar wel dezelfde positie. Ik heb toch echt liever iemand die verdedigend zeer sterk is en daarnaast iemand die of veel loopvermogen heeft of het spelletje verdeeld. Ik vond het ook ronduit belachelijk dat Strootman als "Pirlo" opgesteld werd de afgelopen wedstrijden. Dat is totaal niet de kracht van Strootman. Tegen Frankrijk al helemaal. Nederland speelde eigenlijk a la Barcelona/het oude Ajax met de punt naar achter, wat gewoon belachelijk is met het beschikbare materiaal. Strootman is een loper met een goede passing en positioneel aardig sterk, geen Busquets. Ga dan ook naar je kwaliteiten spelen. Zorg voor een "simpele" balafpakker (een positie die door verschrikkelijk veel mensen wordt onderschat...) met daarnaast een loper en daarvoor een creatieveling. Waarom zou je niet zoals Van Marwijk gaan spelen? Daar heb je namelijk genoeg spelers voor.

Ongelooflijk dat sommigen hier deze keuze nog gaan rechtvaardigen ook. Om in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal, heb je toch wel een bepaald basisniveau nodig. Dat basisniveau ontbreekt bij Stijn Schaars. Dat is de afgelopen twee jaar wel duidelijk geworden bij Psv. Dat hij het nu meer dan aardig doet bij SC Heerenveen, betekent niet gelijk dat hij goed genoeg is voor oranje. Daarnaast zijn er redelijk wat alternatieven . Je zal bijvoorbeeld Fer op kunnen roepen om op die positie te spelen. Laat het al meerdere jaren zien in een zwaardere competitie. Clasie is al geselecteerd en kan daar ook spelen. Daley Blind is prima in staat om die rol op zich te nemen. Is ook nog eens een betere voetballer dan Stijn Schaars. Als ik deze uitleg van Danny goed begrijp, is hij nog van plan om hem te laten spelen ook. Wat mij betreft echt onbegrijpelijk.

27 oktober 2016 om 16:21

Ben ik niet met je eens. Blind heeft aangegeven dat hij een dunne selectie heeft samengesteld vanwege enkele twijfelgevallen waaronder Fer, die niet helemaal fit is. Dan blijven Clasie en Blind over als concurrenten, waarvan Blind niet overtuigt op die positie. Daarbij steekt Schaars gewoon in een goede vorm en brengt hij een brok ervaring met zich mee. Niemand zegt ook dat hij beide wedstrijden 90 minuten moet spelen, maar je kan hem er prima bij hebben.

Nigel de Jong, Leroy Fer, Erik Pieters, van der Wiel en ik vergeet er vast nog een aantal, zijn allemaal spelers met een bak aan ervaring in een topcompetitie. Die zou ik altijd eerder oproepen dan een aantal van die eredivisie spelers die nu opgeroepen worden (willems en veltman bijvoorbeeld)

27 oktober 2016 om 16:26

Vd wiel en pieters zijn erg sterk als verd. Middenvelder

27 oktober 2016 om 16:40

Nee ik geef gewoon voorbeelden van spelers die ik eerder op zou roepen door de ervaring die zij hebben in buitenlandse topcompetities. Pieters ipv Willems, Vd Wiel ipv Veltman en De Jong of Fer ipv Schaars.

Ik vind dat die spelers te makkelijk over het hoofd worden en dat spelers die een leuke wedstrijd in de eredivisie spelen de voorkeur krijgen.

Tegen een land als Belgie zet je toch 10x liever een Nigel de Jong op het middenveld... En tegen Luxemburg moet je veel aanvallen en dan zou ik ook eerder Fer kiezen inplaats van Schaars

schei nou toch uit, dat kan toch niet meer!
ik zie namen voor bij vliegen, De Jong, Leroy Fer etc.., die kan je toch beter neer zetten.
Trouwens Zou Daley daar gewoon neerzetten, we hebben op dit moment genoeg goede verdedigers.

ik heb het trouwens niet over Robben, ben blij dat ie weer terug is!!!!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren