Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind legt oproep voor debutant uit: ‘Het is een rasvoetballer’

Laatste update:

Danny Blind nam Bart Ramselaar op in zijn voorselectie voor de vriendschappelijke interlands tegen Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni) en laat de middenvelder ook deel uitmaken van zijn definitieve selectie. Woensdag werd de complete groep bekendgemaakt en Blind kiest dus definitief voor een plek voor de FC Utrecht-middenvelder. Het is een beloning voor Ramselaars harde werken.

/

In gesprek met OnsOranje geeft de bondscoach aan positief te zijn over de negentienjarige Ramselaar. Hij veroverde dit seizoen een vaste plek bij zijn club en maakte vier doelpunten voor FC Utrecht. Blind heeft zijn ontwikkeling gadegeslagen en is enthousiast geraakt. “Er hoeft niet uitgelegd te worden dat hij een prima seizoen speelt bij FC Utrecht. Hij is een interessante speler.”

“Ook bij Jong Oranje heeft hij een goede indruk gemaakt”, vervolgt Blind. Onder Fred Grim mocht Ramselaar meespelen tegen Jong Noorwegen en Jong Servië en dat verliep goed. Scoren deed hij niet, maar de middenvelder was wel dreigend aanwezig. “Het is een rasvoetballer. Hij is altijd in beweging is, waarmee hij altijd zichzelf of anderen vrijspeelt. Verder heeft hij een goed inzicht. Dat maakt hem een veelbelovende speler”, vindt Blind.

Denk je dat Bart Ramselaar de komende weken zal debuteren voor Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
18 mei 2016 om 16:42

Heb al eerder aangegeven dat PSV hem moet halen, nu zal ie weer wat duurder zijn.

Geen Fosu- Mensah, stomme zet, had hem een interland laten spelen. Nu blijft de kans bestaan dat hij voor Ghana gaat kiezen. Dit is een toptalent die zich staande houdt de PL. Altijd oproepen dus.

18 mei 2016 om 16:25

Die kans zou er sowieso nog zijn, aangezien het geen officieel duel is. Als het dat wel was en hij maakte minuten, kon hij niet meer switchen naar Ghana.

18 mei 2016 om 16:26

Volgens mij is Fosu-Mensah geblesseerd en kan hij dus niet spelen. Daarnaast gaat het nu om vriendschappelijke interlands, die niet bindend zijn voor de definitieve keuze. Op die manier kon Diego Costa worden opgeroepen voor Spanje voor het WK 2014, omdat hij toen alleen nog maar vriendschappelijke interlands voor Brazilië. Indien hij fit was geweest was het desondanks natuurlijk wel slimmer geweest om hem op te roepen, om hem zo aan te geven dat hij een serieuze optie is voor Oranje. Ik neem aan dat Blind hem daarop ook in de voorselectie had opgenomen.

Even een vraagje. Wat houdt het begrip rasvoetballer precies in?

18 mei 2016 om 16:35

Ik dacht dat het betekende dat iemand voetbal erg makkelijk laat lijken, zoals bijvoorbeeld een Messi, Busquets, Isco, Iniesta etc doen. Makkelijk mannetjes passeren, heerlijke balbeheersing, inzicht, overzicht etc. Voetballers als Kuyt, Milner of Immers hebben dit bijvoorbeeld nauwelijks, maar compenseren dat met werklust en drive

18 mei 2016 om 16:43

Op die fiets.

18 mei 2016 om 16:35

Is net als friet, je hebt gewone friet en rasfriet. Sommige vinden rasfriet lekkerder maar de meesten kiezen toch voor gewone.

Zonder gein: iemand die voetbal ademt? Iemand die is geboren met een bal aan zijn voet en nooit meer wat anders heeft gedaan dan daarmee rond rennen op pleintjes etc.
Ik kan er eigenlijk ook niets beters van maken

19 mei 2016 om 10:07

Slechte uitleg!!! Lees eens de uit leg van Joey19.

19 mei 2016 om 10:57

Ik zit ook een beetje te grappen man, niet zo serieus altijd! Beetje lol hebben moet ook kunnen toch? Jouw beoordeling is totaal overbodig.
En daarnaast staat de term rasverteller nergens echt duidelijk omschreven dus wie ben jij om te bepalen wat die term werkelijk inhoud, ook mijn beschrijving zou je daarmee kunnen zien als een goede invulling voor die term maar om het korter te maken:
Rasvoetballer: iemand die veel voetbalt, op pleintjes en veldjes van jongs af aan, als hobby of als beroep en getalenteerd is.

18 mei 2016 om 16:38

Volgens mij legt blind dat uit in het stuk.

18 mei 2016 om 17:39

blind legt helemaal niks uit

Dat Ramselaar opgenomen is zegt al wel genoeg over het Nederlandse voetbal.
Natuurlijk is het een prima speler voor utrecht en doet ie t niet onaardig blabla
maar wees realistisch..

Nog steeds zeer beperkt

18 mei 2016 om 16:45

Hetzelfde geldt voor Vilhena..

18 mei 2016 om 17:44

Kun je nagaan welke kansen er lagen voor Zyech als hij een beetje meer geduld had gehad..

18 mei 2016 om 18:01

Eens. Vilhena schiet je helemaal niks mee op en Ziyech was echt een aanwinst geweest

Kan Ramselaar niet ook (een beetje) op linksbuiten uit de voeten? Ik ben zelf niet gecharmeerd van Locadia en de huidige vorm van Memphis. Zou hij een fris alternatief kunnen zijn?

18 mei 2016 om 16:36

Liet tegen Heracles maar zien dat hij ook snelheid heeft. Vind dat ramselaar heel multifunctioneel is, Sneijder speelde jaren terug ook hangend op links, denk dat hij dat ook kan

Misschien ben ik niet realistisch, maar Ramselaar is echt een pareltje. Let maar eens 90 minuten op deze jongen. Altijd controle en de rust,super versnelling, inzicht en een loper die constant in beweging is. Ik denk dat het helemaal niet zo verkeerd is om deze jongens in die oefenpotjes aan het werk te zien om een goede selectie te bepalen voor de WK kwalificatie.

18 mei 2016 om 16:38

Hij heeft vooral al vanuit zichzelf het geen wat je in het hedendaagse voetbal nodig hebt: uithoudingsvermogen en altijd in beweging zijn. Dat constant in beweging zijn is zo belangrijk in het hedendaagse voetbal samen met het niet beroerd zijn om hard te werken. Het knappe aan hoe hij in beweging blijft is ook dat hij er altijd nuttig mee is. Hij loopt zichzelf vrij, loopt teamgenoten vrij, zorgt ervoor dat er gaten vallen tussen de linies en is bijzonder rustig in het voortzetten van het spel. Op het moment dat zijn team de bal niet heeft is hij altijd een van de eerste die begint met druk zetten om die bal zo snel mogelijk terug te krijgen. Verder is hij ook nog eens behoorlijk consistent in de combinatie met teamgenoten. Ik snap deze oproep van Blind dan ook wel, want Ramselaar doet me erg denken aan Pröpper, alleen dan iets minder creatief en nog meer bereid tot werk opknappen.

Duidelijk beter dan Clasie.

Man man man.

18 mei 2016 om 16:41

Clasie is weer is voor de zoveelste keer in Engeland geblesseerd en hiernaast speelt hij amper hele wedstrijden bij Southampton en wordt hij altijd voortijdig gewisseld. Naast dat (en hier zal ik wel weer enkele fans mee tegen het zere been schoppen die dan terugkomen op een wedstrijd halverwege vorig jaar waarin hij 'motm' was tegen Sunderland wat voor geen meter liep) hij helemaal niet zo sterk speelt bij Southampton. Verder zijn het ook andere type spelers want een Clasie geeft liever een steekpass en hobbelt er een beetje achteraan waar Ramselaar altijd in beweging is en veel meer druk zet.

Geen Clasie?

Of Vormer die net landskampioen is geworden?

18 mei 2016 om 17:33

Dat heb je goed gezien: Geen.

De één overhyped en geblesseerd en de ander gewoon niet goed genoeg.

18 mei 2016 om 19:36

En Ramselaar dan? 19 Jarige jongen die in de eredivisie een paar leuke potjes op de mat heeft gelegd. Over overhypen gesproken zeg! Moet niet gekker worden hier in Nederland.

18 mei 2016 om 22:55

Vormer niet goed genoeg?
Heb je hem dit seizoen bezig gezien?

Hij wordt een topper die Ramselaar. Wat hebben we van hem genoten dit seizoen. Hij heeft zich echt sterk ontwikkeld. Hij is pas 19 jaar, maar heeft dit seizoen bijna alles gespeeld. Meer dan terecht dat hij nu ook ook de kans krijgt bij Oranje!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren