Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blatter doet belofte: ‘Over vier jaar draag ik een robuuste FIFA over’

Laatste update:

Joseph Blatter heeft in zijn toespraak laten weten dat hij over vier jaar stopt als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. “Ik beloof u dat ik aan het einde van mijn termijn een robuuste en sterke FIFA zal overdragen aan mijn opvolger”, vertelde de 79-jarige Zwitser, die vrijdagavond werd herkozen als opperbaas van het voetbal.

/

“Ik wil u bedanken dat u mij hebt herkozen als kapitein van de boot die FIFA heet. We zullen het terugbrengen in veilige haven. Daar gaan we aan werken, want er zijn ook problemen binnen de FIFA. Ik ben een gelovig man en ik zeg nu: 'God, Allah of welke god dan ook zal ons helpen de FIFA terug te brengen”, sprak Blatter, die ook zijn uitdager prins Ali bin-Al Hussein bedankte.

“Ik mag jullie graag! Ik mag mijn baan ook graag! Ik ben graag bij jullie. Ik ben niet perfect, niemand is perfect. Ik dank jullie allemaal voor het vertrouwen. Let’s go FIFA!.” Blatter zei in zijn speech overigens ook dat hij meer vrouwen in de voetballerij wil hebben, kleiner continentale bonden meer startbewijzen wil geven voor internationale toernooien en liet doorschemeren dat hij niet van plan is om aan de WK’s van 2018 en 2022 te tornen.

Denk jij dat Joseph Blatter woord houdt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
29 mei 2015 om 19:50

Robuust. Tja dan kan ik ook als ik alle zakken in mijn pak opvul met papier

29 mei 2015 om 19:52

Wat maakt het uit. Laat hem lekker fifa baas spelen van die 133 landen. Als de uefa nu haar woorden waarmaakt. Dan heb je straks een nieuwe wereldorganisatie met 73 a 76 landen. Gullit president maken. En de komende maanden/jaren zullen dan de rest vd landen volgen.

29 mei 2015 om 20:42

goed zo blatter kon op je rekenen mijn fifa father!!!!

30 mei 2015 om 01:41

Gullit? Die vent heeft Feyenoord mede naar de knoppen geholpen. Nee geef mij dan maar Blatter. Is ook wel beter voor zijn gezondheid denk ik dat hij mag blijven zitten op het pluche, je moet er toch niet aan denken dat die oude man de zin van het leven niet meer ziet en depressief raakt?!

29 mei 2015 om 19:54

Waarom is iedereen zo tegen Blatter? Ik wil graag feiten horen en niet pure speculaties of dingen waarvan andere FIFA-leden worden verdacht maar niet hijzelf. Voor mij is Blatter onschuldig van alle geruchten tot het tegendeel bewezen is.

29 mei 2015 om 19:59

Heb je de afgelopen 20 jaar onder een steen geleefd ofzo? Ik haat die kerel uit de grond van mijn hart zelfs zonder al zijn links met corruptie.

On: Waarom ondervragen ze iedereen behalve Blatter denk je trouwens? Omdat hij binnenkort voor 20 jaar de cel ingaat na zijn ondervraging natuurlijk.

29 mei 2015 om 20:00

Met jou eens. Niemand kent de feiten, iedereen de geruchten. En ze kunne vast waar zijn, maar het is pas een feit wanneer hij veroordeeld wordt of er bewijs is. Ik heb geen bewijs dus ik ga niet oordelen.

29 mei 2015 om 20:01

Blatter is de baas van de fifa en dus verantwoordelijk voor de WKs. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor het imago wat helemaal besmeurd is. Sinds zijn aantreden regent het de ene na de andere rel. Als blijkt dat zeven kabinetsleden corrupt hebben gehandeld dan is de positie van Mark Rutte ook onhoudbaar. Maar Blatter weet toch de cerkiezingen te winnen door de enorme subsidies die hij geeft aan bananenrepublieken.

29 mei 2015 om 20:01

Omdat hij aller eerst corrupt is. Dat weten we allemaal. Als al je handlangers corrupt zijn dan moet er wel iets heel raars gaande zijn als jij zelf niet betrokken bent. Ten tweede is hij gewoon slecht voor het voetbal. Beslissingen die hij jaren geleden had moeten maken stelt hij telkens uit of neemt hij gewoon niet. Die camera shit op het WK bijvoorbeeld. Hij was er eerst heel fel tegen als ik het me goed kan herinneren. Uiteindelijk is hij er toch mee akkoord gegaan. Nou zo zijn er verschillende andere voorbeelden. Dan heb ik het nog niet eens over zijn rare uitspraken. Die man moet gewoon weg. Hij is sowieso te oud voor deze tijd. Een demente man van 80 die s'werelds grootste bond runt met zijn conservatieve ideeën. Dat hoort niet.

29 mei 2015 om 20:04

@damsco

Dat hij het voetbal 20 jaar heeft tegengehouden om zich te kunnen ontwikkelen vind ik dan nog zijn beste eigenschap.

29 mei 2015 om 20:09

Wat dacht je van 1200 doden in Qatar mafketel. En gewoon door laten gaan.. en je hoort hem er niet over. Niets geen sancties. Voldoende om af te treden.

29 mei 2015 om 20:13

Bij Blatter zijn er al een tiental zaken gebeurd waarbij de leidinggevende eigenlijk ontslag moet nemen omdat hij de eindverantwoordelijke is.

Maar nee, mijnheer blijft zelfs langer op post zitten dan hij oorspronkelijk mocht.

29 mei 2015 om 20:18

Sinasappel
Das lekker makkelijk zeg. Klinkt als "wir haben es nicht gewust". Als jij niet kunt beoordelen dat deze man corrupt is heb je wel erg weinig (mensen)kennis.

Voor jou info; deze week zijn mensen opgepakt wegens corruptie die erg nauw met hem samenwerkten. Ook is het een bond waar hij de verantwoording voor draagt... Verder zou ik zeggen google het eens een kwartiertje en je weet alles wat je zou moeten weten voordat je zoiets naifs schijft....

29 mei 2015 om 20:20

Blatter en de Fifa zijn niet verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden van bouwvakkers in een bepaald land maar de regering en het land waar zij in werken. De landen die het WK willen stellen zich beschikbaar. De Fifa heeft bepaalde eisen waaronder bepaalde stadions die aan bepaalde eisen moeten voldoen. De Fifa stelt eisen waar en wanneer zo'n stadion klaar moet zijn. Nogmaals, de Fifa is niet de gene die verantwoordelijk is voor die arbeidsomstandigheden.

29 mei 2015 om 20:21

Nogmaals bijna alles waar Blatter! (dus niet andere Fifa leden) van wordt verdacht zijn pure speculaties en dingen die nog nooit bewezen zijn. Om conclusies te trekken uit geruchten vind ik te voorbarig. Ik ben meer iemand van de feiten en die zijn er tot nog toe niet tegen Blatter.

29 mei 2015 om 20:23

Volgt duidelijk het nieuws niet! Feit is dat een aantal vooraanstaande lieden van de FIFA aangehouden is in het kader van een corruptie onderzoek.
Feit is dat dit allemaal goede vrienden zijn van Sepp en feit is dat al die corruptie gebeurt onder Sepp zijn bewind!
Feiten genoeg? Of wil je nu de speculaties???

29 mei 2015 om 20:24

Murad; zegt die zin "wir haben es nicht gewust" jou iets?
Stop maar lekker je kop in het zand.

29 mei 2015 om 20:24

Deroderitter
Dat hij het voetbal veel breder heeft gemaakt wordt anders wel even vergeten. Het is toch fantastisch dat mindere landen als Zuid Afrika en Qatar de kans krijgen om zo iets groots te organiseren. Ook het vrouwenvoetbal is veel populairder geworden onder hem wat ook positief is. Of zijn vrouwen volgens jou minder belangrijk en niet een positieve ontwikkeling in het voetbal?

29 mei 2015 om 20:27

Als individu heb je gelijk en is het zowaar mogelijk dat hij als persoon eerlijk en oprecht is, Hij is en blijft echter eindverantwoordelijke van de Fifa. Mocht mijn eerste opmerking waar zijn dan is het juist logisch dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt en stopt.

Persoonlijk ben ik van mening dat deze man alles behalve oprecht en eerlijk is want ik geloof er heilig in dat hij geweten heeft dat minimaal 7 van zijn eigen organisatie (hoge functionarissen) wel corrupt zijn gebleken en alleen voor dat feit is hij schuldig. Uefa houd voet bij stuk en stap uit de Fifa. De kans dat landen als Argentinië en Brazilië ook uit de Fifa stappen is groot want die willen wel wereldkampioen worden maar dan wel met de top Europese landen en niet als kampioen van de armoede daarvoor zijn ze te trots.

29 mei 2015 om 20:31

@murad de eerste tien personen direct onder blatter zijn schuldig of verdacht bij de fbi.

Als in Nederland een politieagent op t laagste niveau n fout maakt moet de minister al zo'n beetje opstappen. Als al je belangrijkste personeel de fout in gaat dan weet je daar genoeg van af en ben je dus ook fout. Weet je er echt niks vanaf dan ben je een waardeloze leider

29 mei 2015 om 20:39

Lees eens een krant/kijk eens nieuws.
Hoeveel aantijgingen wil je horen?
Dat hij fraudeert is zonneklaar.
De FBI zal hem ook wel naar Amerika sturen zoals die andere 7.

29 mei 2015 om 20:46

Laat ik even voorop stellen, dat ik het goed vind dat je tegen de stroom inzwemt en de andere kant van de zaak bekijkt. Met deze opmerking heb ik toch wel heel veel moeite.

De Fifa is stinkend rijk, heeft meer dan een miljard aan reserves en dus alle mogelijkheden om bouwvakkers te laten werken onder betere omstandigheden. Zij kunnen simpelweg eisen dat er betere omstandigheden zijn en dat ze anders het project stoppen. Dat hoeven ze misschien niet te doen, maar noem eens een goede reden waarom de Fifa hier niet een stukje menselijkheid zou laten zien? Het gaat er volgens mij niet om waar op papier de verantwoording ligt, het gaat erom dat de Fifa deze doden kan voorkomen. Blijkbaar ligt daar de prioriteit niet.

29 mei 2015 om 20:47

Fijn voor jou kerel wat je allemaal zegt. Als je goed leesr zeg ik, het zal vast zo zijn dat hij dat allemaal heeft gedaan, maar ik heb geen bewijs dus ik kan het niet als feit verkondigen. Snap je dat of ben je debiel?

29 mei 2015 om 20:49

En de hele Fifa gebeuren is gewoon een grote propaganda, waar de meeste van ons blind zijn geworden van de waarheid. De waarheid die nooit boven tafel zal komen. Wie vertelt de waarheid en moeten voor een partij kiezen? De hele wereld, democratie, kapitalisme en communisme is totaal verziekt. Tegenwoordig is niemand uit de media te vertrouwen.

29 mei 2015 om 21:07

@murad
"Blatter en de fifa zijn niet verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden van bouvakkers in een bepaald land"

Meen je dit serieus?? Ze kiezen er bewust voor om het wk daar te houden en er nog mee door te gaan ook. Ze kunnen ook het wk afbreken en aan een ander land geven maar dat doen ze niet want ze hebben miljoenen gekregen om het land aan hun te geven. Kortom het is een schande om het wk aan qatar te geven en ook dat jij de fifa er niet verantwoordelijk voor stelt

29 mei 2015 om 21:16

Van die mensen die zijn opgepakt heeft er al 1 bekend en daar hij is hij als eindverantwoordelijke ook verantwoordelijk voor. Het wk in quatar is toch ook een drama met al die doden en het volk wordt dar nergens beter van. Zijn toch zaken waar verantwoordelijk voor. Over de hitte maar niet te spreken, het feit dat ze het verzetten naar de winter geeft al aan dat ze een fout gemaakt hebben

29 mei 2015 om 21:27

Ik hoop voor je dat je zsm inziet dat Blatter puur en puur slecht is. Kijk alleen al naar zijn ''één'' minuut stilte voor Mandela.

29 mei 2015 om 21:38

Gaat er niet om of hij zelf fraudeert. Blatter is eindverantwoordelijk voor de Fifa. Verantwoordelijk voor het imago.

Net zoals wen directeur verantwoordelijk is voor z'n personeel.

29 mei 2015 om 21:42

"Vrouwenvoetbal is populairder geworden.". Prima. Als onderzoeksmethodoloog stel ik de wedervraag: kan je aantonen dat dat dankzij Blatter of ondanks Blatter is gebeurd? De tijdsgeest speelt een veel grotere rol (de wereld is veel meer klaar voor vrouwenvoetbal). Welk deel van het effect komt door Blatter?

29 mei 2015 om 21:55

4 redenen waarvoor Blatter moet opstappen

Ten eerste de beste man is 79 jaar, tijd om met pensioen te gaan lijkt mij.

Ten tweede geen voorstander van hulpmiddelen zoals videobeelden.

Ten derde deze man heeft in ieder geval niet door dat bijna alle leidinggevende in de FIFA corrupt zijn. Dit zijn de mensen die al jaren met Blatter werken en dit laat hij toe. Als voorzitter moet je dan opstappen omdat hij de organisatie niet goed kan leiden.

Ten vierde maar nog niet bewijzen Blatter heeft de corruptie uitgevonden.


29 mei 2015 om 22:15

Sepp Blatter heeft zich meermaals suggesties gedaan die niet bij het voetbal passen.

1. Hij heeft voorgesteld in 1994, en daarna nog een keer om voetbal te gaan spelen in 4 helften (vnml om het interessanter te maken voor amerikaanse sponsoren). Maar het is een Europese sport geen Amerikaanse.
2. Toen John Terry vreemdging, heeft hij iets gezegd in de trant van 'als dit in latijns-amerika was gebeurd, zou iedereen dit applaudiseren en toejuichen'
3. Hij zei dat Ronaldo een slaaf was toen hij tekende bij Real Madrid, toen naar buiten kwam dat Ronaldo een kwart mil! verdiende. Dan durft Blatter te zeggen, ja Ronaldo is niets meer dan een slaaf(die gast oefent zijn droom uit)
4. Zijn faal bij de herdenking van Nelson Mendela
5. Hij heeft geclaimed dat er geen Racisme was in voetbal....
6.de WKs toewijzen aan landen waarbij duidelijk de staat van landen qua mensenrechten niet ontwikkeld is, de Fifa moet een sociale rol daarin spelen...met z'n grote leverage kan het veel goeds doen in de wereld, het blijft een sport van de mensen en voor de mensen, of vergeten wij even alle sociale projecten die voetbal clubs houden? Waarom kan de Fifa dit niet?
7. In navolging van het punt hiervoor over discriminatie, zat hij ooit half-dom een grap te maken toen hij homoseksuelen voor het hoofdstooten toen in Qatar het gehouden werd(het is daar hardstikke illegaal) en hij heeft voor de grap gezegd dat ze maar moesten ophouden met hun praktijken

Die gast heeft keer op keer een fout gemaakt, buiten het feit dat er totaal geen controlerende macht is binnen de Fifa organisatie(zeg een trias politica) waarbij ze elkaar houden. Er geen verplicht aftreden is na 4-8 jaar aan de leiding te staan. Geen transaparantie wat er allemaal gebeurd binnen de organisatie.

Alhoewel corruptie niet bewezen is, blijt het om de organisatie heencirkelen en er zijn zoveel aanwijzingen voor, dat ik echt denk waar Rook is is Vuur.

Die man heeft gefaald als leidinggevende, en laat Niks maar dan ook Niks zien behalve stomme uitspraken in de media, wat heeft hij nou echt gedaan voor het voetbal? Waarom, stimuleert hij landen waar de rechten zo slecht zijn?

Het feit dat hij zoveel verdiend boeit mij niet eens, maar we zeggen altijd dat voetballers een voorbeeld functie moeten hebben. Laten we dan eens bij de overkoepelende organisatie beginnen.

Ik bedoel, stel dat men in Qatar gaat voetballen... en een van de voetballers is homo(wat statistisch gezien goed kan). Ze komen erachter, en die voetballer wordt opgepakt.

Piep je dan nog hetzelfde?

30 mei 2015 om 01:49

Ja waar maakt iedereen zich zo druk om?! Het boeit toch geen ene reet wie er voorzitter is! Als er maar gevoetbald wordt!

30 mei 2015 om 02:37

Murad wellicht dat je voetbalnieuws niet zo scherp volgt als anderen maar er is laatst een rapport uitgekomen door een oud FIFA official / private investigator. De conclusie van dat rapport gaf onomstotelijk bewijs van de corruptie binnen de FIFA. De fifa accepteerde dit rapport niet en stond slechts toe dat zij een eigen gematigd rapport hierover mochten uitbrengen. Hierin lieten zij de feiten over omkoping buiten HUN rapport en gaven zij slechts een gematigde eigen visie over het probleem. Als je beweert dat dat niet corrupt of transparant ofwel eerlijk is moet je echt aan jezelf gaan twijfelen. Blatter is seniel corrupt egoïstisch en moet gewoon toegeven dat hij de FIFA aan het vergruwelijken is tot een corrupte onbetrouwbare bende. Lees het nieuws er op na als je beweert dat ik ongelijk heb alstublieft. Mvg een voetballiefhebber

30 mei 2015 om 09:17

Iedereen is tegen Blatter omdat:
- Als je 17 jaar ergens de baas bent en erg wordt weinig opgetreden tegen corruptie, de laatste jaren pas racisme, matchfixing etc. Dan mag je dat slecht management noemen als dat de voornaamste taak van je organisatie is.
- Veel leden binnen de organisatie verdacht worden (door niet de minste instantie, Fbi), dit impliceert dat je de medewerkers/collega's als "baas" dus niet onder controle hebt. Vertaal dit naar Apple, het verloochenen/lekken van bedrijfsgeheimen/patenten e.d. naar android (misschien een scheve vergelijking maar zo zie ik het). Als je daar als "baas/voorzitter" weinig tegen optreedt of vanuit gaat dat mensen altijd maar het goede doen (zoals hij zegt in zijn speech), dan ben je niet capabel om één van de meest gevoelige organisaties voor corruptie te leiden.

Dan nog iets anders wat ik vee leden hoor zeggen en ik herhaal nu Marjan Olfers op de Nos: "als de Uefa uit de Fifa stapt heb je dalijk twee kampioenen welke weer tegen elkaar moeten strijden om daadwerkelijk wereldkampioen te mogen heten. Daar moet dan ook weer organisatie boven staan en dan heb je een nieuwe Fifa." Dit is waarom het vanuit de Fifa zelf gereinigd moet worden anders krijg je nooit de gewenste verandering.

29 mei 2015 om 20:10

Hoe zit dat met stemmen? Mag die afgevaardigde zelf beslissen? Of is er per bond eerst gestemd.. Als dat eerste zo is is dat vragen om corruptie met anoniem stemmen.

Deze kerel stopt pas als ie de pijp uit is, geloof er geen woord van!

29 mei 2015 om 19:46

Hij kan geen andere kant op.

dit heeft hij volgens mij al eerder geroepen en bleef vervolgens doodleuk zitten.

Dat dit zomaar kan! Als er 14 mensen worden opgepakt met serieuze verdenkingen dan is de eerste die op stapt toch de eindverantwoordelijke?

29 mei 2015 om 20:28

Niet bij de fifa... Daar wordt je voor corruptie beloond.

Ik snap al die ophef niet. Nodig een aantal landen meer uit voor de EK. Noem hem campions country league en laat de Fifa barsten.

Ik hoop dat die boot tegen een ijsberg vaart en dat de ' Prins Ali stemmers' die boot al lang en breed hebben verlaten

Jaa jaa jaa. Dat zal wel weer. Had die dat ook niet gezegd bij de vorige verkiezingen? Ik geloof er niets van. Die ouwe Sep sterft int harnas

Hee, dat zei hij vier jaar geleden ook! Verder valt hier niet veel over te zeggen, men wist al dat Blatter ging winnen voordat de verkiezing begon. Als continentale bonden zich verenigd uitspreken voor Blatter voordat er uberhaupt tegenkandidaten bekend zijn, als er 4 kandidaten zijn, maar de favoriete kandidaat weigert in debat te gaan. Wat is zo'n verkiezing dan waard? Dat jongens als Van Praag en Prins Ali hier uberhaupt ooit aan begonnen zijn.

29 mei 2015 om 20:25

toen ik zijn speech zag , ging ik zelfs bijna om!!.
ik k moet wel zeggen , bewijs even dat hij corrupt is
het is wel belachelijk dat de kleine landen dezelfde stem hebben als de grote landen

Blatter blijft jammer genoeg nog 4 jaar de baas van de Fifa. Ik gunde Prins Ali het voorzittersschap meer gezien zijn jongere leeftijd maar als Blatter zijn taken goed blijft uitvoeren dan is er weinig aan de hand.

Is het raar dat ik daar geen bal van geloof!!! Hij moet lekker in een bejaardentehuis gaan zitten. Hij is te oud om nog 4 jaar Fifa te leiden. Heeft nu soms al moeite om alles bij te benen. En speech goed te vertellen...

Boycotten die handel. Vandaag nog

waarom meer vrouwen...? ik heb niks tegen vrouwen, maar die hebben toch weinig te zoeken in het (mannen) voetbal... (laat die lekker bij het vrouwen voetbal)

Hij zegt t zelf. Straks is zn excuus dat het nog niet gelukt is binnen 4 jaar en dat hij meer tijd nodig heeft

Blatter, de grote held van de voetbalwereld! Ik heb nog nooit iemand gezien die zo eerlijk en rechtvaardig is. Blatter is echt iemand die corruptie tegengaat. Dankzij Blatter is er bijna geen corruptie meer in de voetbalwereld. Held!

29 mei 2015 om 20:08

Hoeft niet eens per ongeluk te zijn

Pak dan toch eens die spuit joh! En neem enkele van je vriendjes mee.

Als Afrikaan ben ik echt beschaamd om te zien hoe corruptie ons blijft verwoesten. Zo lang deze man zoveel valse stemmen blijft krijgen van die graad loze Afrikanen zal hij nooit aftreden. Het zijn zeker niet alleen de Afrikanen hoor. Maar ik spreek hier nou over de Afrikanen. Omdat ik zelf Afrikaan ben. En bijna meer dan de helft van zijn stemmen komen uit de Afrikaanse kant. Omgekocht tot en met!!

Gelukkig dat deze man altijd aan zijn woord houdt... We hoeven dus geen zorgen meer te maken. (Hoe is het toch mogelijk dat deze man 17 jaar aan de macht blijft, echt sluwe vos)

Dus hij wil meer kleinere voetbalnaties in een internationaal toernooi waar de hele wereld naar kijkt. Een toernooi waar voetbalnaties voor moeten strijden en bewijzen dat ze het ook echt waard zijn, waar de beste zich kunnen onderscheiden van de rest, daar wil hij dus landen die het op kwaliteit niet verdienen en hoogstwaarschijnlijk niet het vermaak kunnen bieden als de betere landen eigenlijk voortrekken.. Mijn god, toekomstige WK's met bijv. de Kaaimaneilanden in een groep kunnen belanden met Djibouti, Qatar en Kazachstan.. Ondertussen blijft Oekraïne, Denemarken of Zweden thuis terwijl je die juist op een WK hoort te zien.

Nou, misschien haal je die 4 jaar niet eens in vrijheid? De FBI laat je niet voor niets lopen :-)

Of hij sterft of wordt opgepakt binnen 4 jaar of het is een leugen

Misschien verdient deze oude man geen respect, maar hij wilt het gezonken schip Fifa alsnog aan wal brengen . Geef die man zijn credits, ik heb hier teveel haat langs zien komen.

Onder zo'n immense druk alsnog voorzitter blijven, om Fifa gezond over te laten aan zijn opvolger getuigt van iets goeds in ieder geval.

30 mei 2015 om 09:27

Die beloofd dit alleen al zolang als dat hij er zit, dus de deze woorden hebben weinig waarde meer.

Hij mag nu al stoppen.
Wie heeft vertrouwen in Blatter en in de Fifa????
Over 4 jaar lult hij er weer een punt aan.
Die man kan niet stoppen/die heeft anders niets te doen.
Is er trouwens ooit een mevrouw Blatter in beeld of heb ik iets gemist???

Deze verkiezingen zijn 1 grote aanfluiting net als met de toewijzingen van het WK. Wat mij betreft mag de Fifa nu uiteen spatten misschien dat er dan iets gaat veranderen.

heeft nog 4 jaar de tijd om goed zijn zakken te vullen

We mochten willen dat het eerder gebeurd was, maar beter stellen ze daarna ook meteen als regel in dat elke Fifa president voortaan nog maximaal 2 termijnen, 8 jaar, mag hebben. Misschien gaat het ooit ten koste van een absolute topper die niet door kan, maar het is het waard als je daarmee kan voorkomen dat zo'n figuur als Blatter ooit weer aan het roer komt te staan voor 20 jaar.

29 mei 2015 om 21:22

goed idee, ook mag er van mij een maximale leeftijd van 65 of 70 jaar worden ingevoerd

30 mei 2015 om 02:03

Ben ik het zeker mee eens, al begeef je je dan vermoedelijk op het gebied van leeftijdsdiscriminatie. Ik hoop daarbij van harte op een openbare stemming voor dit soort aangelegenheden. Ik wil eigenlijk wel zien welke landen er op Blatter gestemd hebben en welke niet. En als we dan toch aan het hervormen zijn, dan ook graag een systeem waarbij Europa en Zuid-Amerika de meerderheid van de stemmen hebben. De landen op deze continenten hebben verreweg de meeste invloed op het wereldwijde voetbal. In de VS en de grote landen van Azië is voetbal niet sport nummer 1 en veel kleine landen hebben geen belang bij goed bestuur maar bij zoveel mogelijk geld. Nu is het een beetje alsof Nederland een evengrote stem in het basketbal zou hebben als de VS of in het cricket als India.

Ik voorspel iets anders: over 4 jaar is er geen FIFA meer om over te dragen. Fijne avond mensen, ik ben hier ziek van.

30 mei 2015 om 04:35

Dat gaat niet gebeuren, FIFA blijft echt wel bestaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren