Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizarre rode kaart maakt einde aan seizoen van Gelson Martins

Laatste update:

Gelson Martins komt dit seizoen niet meer in actie namens AS Monaco. De Franse voetbalbond LFP maakt donderdagavond namelijk bekend dat de aanvaller een schorsing van zes maanden opgelegd heeft gekregen. De bond kwam tot dit besluit na een aanvaring tussen Martins en scheidsrechter Mikael Lesage.

De twee kregen het met elkaar aan de stok tijdens de wedstrijd tussen Monaco en Nîmes Olympique van 1 februari jongstleden. Martins reageerde toen woedend op de beslissing van Lesage om ploeggenoot Tiemoué Bakayoko weg te sturen met direct rood. De Portugees deelde een duw uit aan de arbiter, kreeg zelf ook rood en duwde Lesage daarna nog een keer.

De tuchtcommissie van de LFP heeft zich vervolgens over deze zaak gebogen en komt een maand later met een besluit. Martins is, met ingang van 6 februari, voor zes maanden geschorst en zal daarom dit seizoen niet meer in actie komen namens Monaco. De rechtsbuiten zat de afgelopen vijf wedstrijden al op de tribune.

Deze stevige schorsing betekent een flinke dreun voor Martins, die zijn deelname aan het EK van aankomende zomer mogelijk in gevaar ziet komen. Ook voor Monaco vormt de uitsluiting een tegenvaller: Martins, die afgelopen zomer voor dertig miljoen euro definitief werd overgenomen van Atlético Madrid, was tot zijn uitsluiting een vaste waarde. In 21 competitiewedstrijden dit seizoen maakte hij 4 doelpunten.

Vind jij de schorsing voor Gelson Martins terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je moet met je poten van een scheids afblijven, maar 6 maanden voor 2 duwtjes. Doe is ff lekker normaal man.

5 maart 2020 om 22:21

Denk dat het als afschrikmiddel werkt. Als je zo'n hoge straf krijgt voor aan de scheids komen, dan zullen spelers zich wellicht wat sneller bedenken voor ze zich laten gaan.

5 maart 2020 om 22:28

De scheidsrechter is toch geen wijf of wel. Kan toch wel tegen een klein duwtje in een beladen wedstrijd. Kom op t zijn mannen toch. Wat een gejank zeg gadverdamme.

5 maart 2020 om 22:40

Je moet gewoon van scheidsrechters afblijven. Misschien ook een goed voorbeeld voor mensen die niet van hulpverleners of agenten af kunnen blijven, want inmiddels is respectloosheid ook een maatschappelijk probleem.

6 maart 2020 om 04:10

ik ken een aantal vrouwen die waarschijnlijk sterker zijn dan menig man...

6 maart 2020 om 06:04

Zo’n beladen wedstrijd had het niet moeten zijn tegen de nr 18 van de competitie..

6 maart 2020 om 08:04

Je hebt respect te hebben voor een scheidsrechter, en daar heb je ten alle tijden van af te blijven. De straf is niet meer dan juist! Je hebt een voorbeeld functie. Of moeten we dit in het amateurvoetbal ook maar goed vinden. Over een paar jaar is er geen scheidsrechter meer te vinden door van die asociale mensen met dezelfde opvatting als jij.

6 maart 2020 om 14:29

Hij was boos omdat Bakayoko een rode kaart kreeg omdat hij perongeluk op iemand zijn voet belandde, volkomen logisch dus

6 maart 2020 om 20:29

Thja jou opmerking zegt genoeg over de huidige maatschappij. Respect is ver te zoeken en zo nu en dan is geweld (of een agressief gedrag) ook wel te rechtvaardig. Afblijven van mensen beste Marcel! Wat bedoel je eigenlijk met wijf??

6 maart 2020 om 00:29

Vind het ook totaal niet in verhouding staan. Je kan iemands carriere beëindigen en je krijgt nog maanden minder. Tuurlijk een signaal dat je poten van de scheids af moet houden maar doe het dan ook bij racisme of bij een doodschop. Nu is de balans wel zoek

Hahaha lijkt wel ballet tegenwoordig, tuurlijk moet je met je poten van de scheids afblijven maar come on... half jaar schorsing voor 2 kleine duwtjes, wat een aanstellers.

5 maart 2020 om 22:39

Zij vinden het ook niet erg maar ze willen niet dat As Monaco het goed doet

6 maart 2020 om 08:28

De duels hoeven geen ballet te zijn. Je hebt echter gewoon je poten thuis te houden van een scheidsrechter, dat is een gebrek aan respect en discipline. Het is gewoon aan maatschappelijk probleem dat we denken alles met geweld of lichamelijk contact dingen 'op te kunnen lossen' als we het ergens niet mee eens zijn. Absurt.

Vergeleken met vergelijkbare gevallen is dit toch bijna grotesk te noemen. Geweld tegen scheidsrechters is absoluut uit den boze, maar er was absoluut geen spraken van geweld in deze fase.

Martins was een gigantische idioot, echt helemaal gestoord, maar als t Ronaldo was geweest was t 3 wedstrijden. Ach ja, je moet er ooit een statement van maken.

Je moet gewoon met je poten van de scheids afblijven, dat weet iedereen.
Vind het een behoorlijke lange straf maar dit zal meer als statement zijn om spelers in de toekomst twee keer te laten nadenken.

Bizar dat er hier mensen zijn die zes maanden teveel vinden. Als je dit in het rugby doet mag je een paar jaar niet meer spelen

5 maart 2020 om 22:05

Maar waarom moet rugby de leidraad zijn? Die sport heeft echt een hele andere dynamiek dan voetbal

5 maart 2020 om 22:26

Ik denk dat de houding in iedere sport hetzelfde hoort te zijn tussen atleten en scheidsrechters, ongeacht de dynamiek. Enige wat ik vrij raar vind is dat de strafmaten zo dusdanig verschillen dat ze volstrekt inconsequent zijn. Daar bereik je ook niets mee.

6 maart 2020 om 02:40

Maar de scheids is en blijft de scheids ongeacht dynamiek.
Kijk eens de oranje dames handbal aankomend OS. En tel eens even hoe vaak er commentaar gegeven wordt op de leiding.... spelers noch technische staf..

Oké het is niet oké en het moet goed bestraft worden. Maar 6 maanden... Geef 'm 6 wedstrijden + voorwaardelijk. Je doet soms iets doms in een emotionele uitspatting, maar hij heeft niets gevaarlijks of extreem schandaligs gedaan

Hey mooie is dat scheidsrechter Tony Chapron die toen een speler meer trapte in de wedstrijd van PSG een schorsing van zes maanden waarvan drie voorwaardelijk kreeg en deze gozer krijgt voor die duwtjes 6 maanden. Echt schandalig...

5 maart 2020 om 22:30

Vergeet ook niet dat hij diezelfde speler ook nog eens geel gaf, waardoor hij met twee keer geel van het veld af werd gestuurd. Dat zulke mensen nog mogen fluiten..

5 maart 2020 om 23:01

Grotendeels de oorzaak van de haat aan As Monaco van de LFP en de scheidsrechters.

Tijdje geleden revancheert speler van de tegenstander zich op een ploeggenoot met een vuistslag vol op zijn gezicht. Speler kreeg uiteindelijk 3 weken schorsing. Geef je de scheids twee duwtjes, heb je 6 maanden aan je broek. Waar zit de logica?

Ik ben zó klaar met het argument “voetbal is emotie, dan gebeuren zulke dingen”. Alsjeblieft man, is er geen emotie in andere sporten? Want daar kunnen ze wel op alle niveaus respectvol met elkaar omgaan. Hoe vaak zie je dit soort gevallen bij andere sporten? Ik zal niet zeggen dat het nooit gebeurt bij andere sporten, maar wel echt vooral bij voetbal. Het probleem zit hem in de basis, waar dit soort incidenten in de jeugd zelfs al als “emotionele uitspatting” worden gezien en daarmee te licht bestraft. Nee dit soort incidenten moet je tackelen op jonge leeftijd al. Maar het is al te laat helaas. In dit opzicht is voetbal helaas verrot, ondanks het mooie spelletje.

5 maart 2020 om 23:33

Voetbal is ook gewoon een volkssport waar mensen uit alle walks of life meedoen. Ook de paupertjes die meteen willen duwen en vechten. Vind t een prima straf.

Gewoon je handen thuis houden, eigen schuld dikke bult.

Zwaar overdreven een half jaar. Verwacht dat Monaco in beroep gaat. Voetbal is emotie. Wat hij heeft gedaan zal hij geen 3de x doen. Was het een klap of schop ok maar 2 duwtjes. Een maand is meer dan zat

6 maanden schorsing is fors. Maar gewoon lekker van een scheids af blijven. Je weet dat je als voorbeeld gebruikt wordt zodra je met je handen aan een scheids zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren