Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bizar gerucht: FC Barcelona laat oog vallen op Eredivisie-degradant’

Laatste update:

Een opmerkelijk gerucht uit Duitsland vrijdagavond, waar FC Volendam-doelman Mio Backhaus in verband wordt gebracht met een overgang naar FC Barcelona. Volgens Patrick Berger van Sky Sport is de keeper dit seizoen meerdere keren gescout door de Catalaanse grootmacht.

De interesse van Barcelona is opvallend te noemen, daar Backhaus met Volendam degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. De Duitse goalie moest bovendien liefst 88 keer vissen, het vaakst van alle keepers in de Eredivisie.

Backhaus werd vorig jaar zomer op huurbasis overgenomen van Werder Bremen en maakte slechts in één competitiewedstrijd geen speelminuten. In alle andere 33 wedstrijden hield hij slechts drie keer de nul.

Desondanks kan de Eredivisie-degradant dus rekenen op interesse vanuit Catalonië, zo zijn de geluiden vanuit Duitsland. Backhaus keert in principe deze zomer terug bij Werder Bremen, waar hij nog een doorlopend contract heeft.

Sky weet dat naast Barcelona nog meer clubs hebben geïnformeerd naar de contractsituatie van Backhaus. Het keeperstalent is een maand geleden pas twintig geworden.

De jonge Backhaus doorliep de jeugdopleidingen van Alemannia Aachen en Werder Bremen, alvorens hij bij laatstgenoemde club in het beloftenteam terechtkwam.

Volendam bood tijdelijk uitkomst met het zicht op speelminuten en besloot hem vorig jaar zomer naar het Kras Stadion te halen. Backhaus groeide al snel uit tot onbetwiste nummer één tussen de palen, maar kon dus niet voorkomen dat hij de meest gepasseerde doelman van 2023/24 werd.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat barca , barca weer wordt

24 mei 2024 om 23:25

Zijn ze nog steeds vriend.

Toch niks opmerkelijks aan? Hansi Flick zat wekelijks op de tribune bij Volendam.

25 mei 2024 om 00:07

Hoe heeft ie dat geflickt dan?

Dit gelooft toch niemand??

25 mei 2024 om 00:00

Waarom gelooft dit niemand?
Reis ging ook van Groningen naar Barca

25 mei 2024 om 12:04

Reis ging naar Barca B, dat is toch net even wat anders dan het 'grote' Barcelona. Is voor zover ik weet nooit in aanmerking gekomen voor de hoofd macht. Wellicht een keer of wat meegetrained

25 mei 2024 om 12:08

Barca is barca.

25 mei 2024 om 13:41

Nope. Barca B speelt in de 3e Liga. Is toch andere koek.

25 mei 2024 om 00:41

Ruud Hesp zat daar ook een tijdje op de bank en om nou te zeggen dat dat een hoogvlieger was...maar Bakhaus is wel heel bizar.

25 mei 2024 om 01:53

Hesp heeft het nog vrij aardig gedaan daar meen ik. Het kan aan mij liggen, maar ik heb Backhaus echt niet op uitzonderlijk talent kunnen betrappen dit jaar. Zo'n Stankovic het jaar ervoor zag je nog wel wat in, Backhaus vond ik echt een 13 in een dozijn keeper met ook een hele matige uitstraling.

25 mei 2024 om 11:11

Ik kan RKC - Volendam nog wel herinneren dit seizoen. Backhaus keepte een geweldige wedstrijd.. Dus waarom niet?

Moest even denken aan Ruud Hesp die van Roda naar Barca ging. Toch mooi 100 potjes gekeept. De vergelijking met Backhaus gaat maar voor 1/5e op, dat snap ik.
(Ik hoop dat dit momentje van reminiscentie niet als off-topic wordt beschouwd )

Hij zal er Ter Stegen niet gelijk uit keepen. Maar dit is wel echt absoluut een goede keeper. Heeft hij bij Volendam ook ruimschoots bewezen. Snap dat je niet direct in het eerste van Barca komt na een goed jaar Volendam maar wie beginnen bij jong Barca.

25 mei 2024 om 01:55

Ja vindt je? Ik ben er niet kapot van. Kan mij geen een pot herinneren dat ik hem echt iets bijzonders heb zien doen. Die Roefs van NEC heeft in die weinig potten dan nog een veel betere indruk achtergelaten naar mijn idee.

Dit is helemaal niet zo gek. Juist doordat hij veel te doen had tussen de palen is hij echt wel beter geworden.

het gaat als doelman niet dat hij 50 om zijn oren krijgt, maar naar die andere 100 die hij tegen houdt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren