Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Jan Joost van Gangelen: ‘Huh!? De keeper van Volendam doet alwéér geen poging'

Laatste update:

Jan Joost van Gangelen begrijpt helemaal niets van de wijze waarop FC Volendam-doelman Mio Backhaus probeerde om het eerste en derde doelpunt van PSV (3-1) te keren. De presentator van ESPN spreekt direct na de wedstrijd zijn grote verbazing uit over het late doelpunt van Malik Tillman, waarbij Backhaus opnieuw geen arm uitstak. "Even serieus jongens!", aldus Van Gangelen.

De negentienjarige Backhaus werd bij het begin van dit seizoen de eerste doelman van FC Volendam. "Die keeper hè... Hij heeft geweldige reddingen gehad tegen PSV, laat ik dat vooropstellen, maar hier doet-ie eigenlijk ook niks!", spreekt Van Gangelen uit, vlak nadat het doelpunt van Tillman is gevallen. De aanvallende middenvelder bekroonde zijn basisdebuut voor PSV in de zesde minuut van de blessuretijd met een raak schot via de onderkant van de lat.

De bal scheerde langs Backhaus af, die geen vinger uitstak. "Laat nog eens één keer zien", vraagt Van Gangelen aan de regie. "Even serieus! Hier doe je als keeper toch je armen wijd, of niet? Wat doet-ie? Steek in ieder geval je hand uit..." Backhaus had al de verbazing gewekt van ESPN-commentator Teun de Boer bij het openingsdoelpunt, dat in de twaalfde minuut werd gemaakt door Noa Lang. Ook bij die goal reageerde Backhaus niet met zijn armen. "Zou hij vergeten zijn dat hij zijn handen mag gebruiken?", zei de commentator bij dat doelpunt.

Ook Lang spreekt na afloop zijn verbazing uit over zijn goal. "'Hij ging voor mijn gevoel best wel recht op de keeper af. Maar ik weet het niet, hij zwabberde ofzo. Hij trok zijn handen een beetje weg. Ik schoot hem wel hard ja", concludeert Lang na het terugzien van de 1-0 tegen Volendam. "En natuurlijk heb ik geen enkele twijfel, op zo'n positie moet je hem er gewoon inrammen." De aanvaller ziet de goal nog een keer terug via een camera achter de goal en moet dan hardop lachen om de actie van Backhaus. "Hij schrikt, hij wil hem wegkoppen. Ja, ja."

Het doelpunt van Tillman is te zien vanaf 05:26

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was typisch weer zo’n actie van een keeper die denkt dat de bal over gaat. Vermeer had daar ook een handje van. Je steekt je arm toch uit? Dan maar een corner.

Beide schoten zijn kiezelhard, maar dan nog. Zijn eerste reactie lijkt niet een redding met de handen te zijn. Dat lijkt me nogal zorgelijk voor een keeper.

Jonge keeper die heel veel eruit haalde.
De twee tegengoals vielen wel op, maar van gangelen was dit wel heel groot aan het maken. Psv bijna 20 schoten op goal, volendam 1. Lag echt niet aan de keeper dat dit verloren werd.

Matchfixing, een vermoeden van matchfixing. Wel een vermoeden, want je kunt het niet bewijzen natuurlijk.

Heeft er ook mee te maken dat het een Duitse keeper is. Die keepen altijd met de armen langs het lichaam om de lage ballen beter te kunnen pakken. Dit is dus het nadeel ervan.

Ik krijg bij de eerste goal het idee dat hij denkt dat ie naast gaat. Hij lijkt zo’n beweging te maken met het lichaam als in ‘afblijven, straks wordt het een corner’.

Hoop toch dat de volgende wedstrijd lauwers
In de goal staat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren