Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

BILD: Champions League-sensatie is voor slechts dertig miljoen euro op te halen

Laatste update:

Erling Braut Haaland heeft een afkoopclausule van dertig miljoen euro in zijn contract staan bij Red Bull Salzburg, zo weet BILD donderdag te melden. Hierdoor kan de negentienjarige spits de Oostenrijkse topclub volgend jaar zomer tussentijds verlaten. De verbintenis van Haaland in Salzburg loopt door tot medio 2023. De Noorse aanvaller wordt met name door zijn uitstekende prestaties in de Champions League gevolgd door onder meer Barcelona, Real Madrid, Liverpool en Manchester United.

Het bedrag dat door BILD wordt genoemd ligt gelijk aan dat van Transfermarkt, dat de transferwaarde van Haaland begin november verhoogde van twaalf miljoen euro naar dertig miljoen euro. Normaal gesproken worden dergelijke aanpassingen per halfjaar doorgevoerd, maar voor de begeerde Salzburg-aanvaller werd voor een keer een uitzondering gemaakt. De verhoging heeft grotendeels te maken met de verrichtingen van Haaland in het miljardenbal, daar hij met zeven treffers voorlopig topscorer is van de groepsfase. Daarnaast kwam de Noor in totaal al tot vijf hattricks in deze jaargang.

ESPN wist vorige week nog te melden dat Barcelona voorlopig was afgehaakt in de strijd om de handtekening van Haaland, daar zijn transferbedrag op honderd miljoen euro zou liggen. Ook werd gemeld dat er juist geen afkoopclausule in het contract van de veelvuldig scorende spits staat, wat volgens BILD wel het geval is. Barcelona zoekt een opvolger voor Luis Suárez, maar de Catalaanse grootmacht is niet bereid om een 'buitenproportioneel' bedrag op tafel te leggen voor Haaland.

Het is mogelijk dat Haaland eerst een tussenstap maakt naar zusterclub RB Leipzig. "We hebben goede ervaringen met spelers die van Salzburg komen", laat aanvaller Emil Forsberg weten aan bovengenoemde Duitse boulevard krant. "Het is dus mogelijk dat Haaland hierheen komt." Naby Keïta ruilde Salzburg in voor Leipzig, voordat hij de overstap maakte richting Liverpool. Het lijkt echter onmogelijk dat de Duitsers zich op financieel gebied kunnen meten met de Europese topclubs als het op een bod voor Haaland aankomt.

Is Erling Braut Haaland klaar voor de stap naar een Europese topclub?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kunnen ook direct al die geruchten van 87.5, 100 miljoen deur uit als dit waar is. Heb zelf nog geen hele wedstrijd van deze jongen gezien maar de statistieken zijn indrukwekkend.

Deze clausule geldt alleen voor Leipzig als ik me niet vergis.

21 november 2019 om 12:25

Is dat rechtsgeldig? Heeft toch wel wat weg van kartelvorming

21 november 2019 om 12:34

Dat zal toch wel. Koeman heeft ook een clausule voor als Barca komt. Helemaal vreemd is het dus niet.

21 november 2019 om 12:35

Zie niet in waarom niet. Er zijn tegenwoordig zoveel spelers met bepaalde clausules naar bepaalde teams. Denk dan vooral aan: Eerste opties tot koop. Niguez van Atletico naar Barca bijvoorbeeld.

21 november 2019 om 12:57

Wat dus inhoudt dat een andere club er met een bod van 40 miljoen ook wel kan komen. Dat is weer 10 mil meer dan wat Leipzig zou moeten betalen.

21 november 2019 om 14:53

Nee dat hoeft niet, zo'n bod zouden ze kunnen weigeren.

Geldt die clausule voor elke club of zal die enkel voor RB Leipzig gelden? De vraagprijs voor iedereen behalve Leipzig op €100m leggen lijkt me een legale manier om de piramide die ze daar voor ogen hebben te hanteren.

Verwacht niet dat Real weer zo'n gokje gaat wagen. Jovic is tot nu toe niet echt een succes gebleken maar kan nog komen natuurlijk. En Benzema is er ook nog.

21 november 2019 om 12:20

Jovic heeft nog amper gespeeld. Te vroeg om te zeggen dat het geen succes is. Benzema inderdaad gewoon nog een topspits en dat bewijst hij elke week!

21 november 2019 om 12:40

Klopt, maar in de weinige minuten die hij kreeg was het ook erg ongelukkig. En geduld is niet het grootste goed bij Real helaas.

21 november 2019 om 12:58

Nee daar heb je zeker gelijk in. Ik zie het nog wel goed komen met Jovic. Als Benzema zo blijft presteren is het natuurlijk ook lastig. Hoop dat ze wat geduld hebben met Jovic!

Volgens mij heeft hij 5 hattricks in totaal gemaakt dit seizoen, en niet specifiek in competitieverband. Zou ook bijzonder zijn dat hij 5 hattricks maakt en de overige wedstrijden helemaal niet gescoord zou hebben in de competitie. Hij zal naar Leipzig te gaan om Werner op te volgen.

Hij en Werner voorin en ze maken de hele Bundesliga kapot.

21 november 2019 om 12:38

Zal alleen nooit gebeuren. Werner is transfervrij over een half jaar.

21 november 2019 om 12:40

Klopt niet. Pas geleden nog verlengd, zodat Leipzig aan hem kan verdienen. Wel een lage clausule.

21 november 2019 om 12:49

Toevallig een lage clausule! Zodat Bayern hem kan ophalen van de zomer!

21 november 2019 om 13:51

Beetje voorbarig, ik ken nog een andere Scandinavische spits genaamd Dolberg die een heel seizoen zeer hoog niveau liet zien. Dat is er uiteindelijk ook niet helemaal uit gekomen.

21 november 2019 om 14:42

Alleen die is nooit topscorer geweest van de CL. Eredivisie stelt niet veel voor. EL is wel goed gedaan hoor.

21 november 2019 om 16:32

De Oostenrijkse competitie stelt nog minder voor dan de Eredivisie dus geen valide punt. Verder leuk die momenten Europees maar daar zaten genoeg penalty's tussen en een hele goede dag, tegen met alle respect een 10x minder Genk tov vorig seizoen. Eventjes rustig aan doen met z'n allen mbt deze jongen.

Kan iedere club hem dan voor 30 miljoen vastleggen of alleen RB Leipzig?

Nouja als Ajax nog s een keer gek wil doen?
Komt genoeg binnen.
Kansloos ben ik bang maar lekke proberen

Die vertrekt naar Leipzig denk ik.. kan hij de opvolger worden van werner.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren