Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bijrol dreigt opnieuw voor Huntelaar: 'Nee, dat frustreert me niet'

Laatste update:

Klaas-Jan Huntelaar mag zich maandag voor het eerst in lange tijd weer eens melden in Noordwijk. De aanvaller was altijd een zekerheidje in de selectie van het Nederlands elftal, maar kreeg te maken met blessureleed en speelde in 2013 daarom maar een interland. Robin van Persie staat nu een stuk hoger in de pikorde en voor Huntelaar dreigt opnieuw een bijrol op het WK.

/

Toen Louis van Gaal begon aan zijn tweede periode als bondscoach van Oranje, noemde hij Huntelaar zijn eerste spits. De keuzeheer viel echter al snel terug op Van Persie, die momenteel zelfs aanvoerder is. Op de EK's van 2008 en 2012 en het WK van 2010 had Huntelaar slechts een bijrol en dat lijkt aankomende zomer in Brazilië weer te gaan gebeuren. "Nee, dat frustreert me niet", zegt de goaltjesdief in gesprek met Sp!ts.

"Natuurlijk heb ik ook ambities, maar het is nu eenmaal zo", benadrukt Huntelaar. "Ik wil op de trainingen en als ik mag invallen, laten zien wat ik kan. Dat heb ik altijd gedaan en zal ik blijven doen. Dat ik veel meer interlands had kunnen spelen dan de zestig die nu achter mijn naam staan, doet me ook niet zo veel. Ik heb geen cijfers in mijn hoofd. Zestig of honderdtwintig interlands, ik zie het wel.''

Klaas-Jan Huntelaar is een betere spits dan Robin van Persie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slim van Huntelaar. Heeft Van Gaal het idee dat hij wederom dwars gaat liggen gaat hij echt niet mee.

Veel keuze heeft Huntelaar ook niet.

Van Persie heeft hem nu echt voorbij gestreefd. Van Persie is internationaal topniveau
En Huntelaar heeft na zijn blessureleed zeker nu niets te eisen.

Maar een Huntelaar als supersub is voor elk nationaal elftal een meerwaarde !

3 maart 2014 om 08:56

Ik vind van persie tot nu toe altijd zwaar teleur stellen op de eindtoernooien. Waarom kunnen we niet met een andere soort aanval spelen waarbij we onze beste spelers allemaal opstellen. Ik zou huntelaar in de spits zetten, rvp op rechts en robben links. Of je speelt met sneijder op links zoals bij gala, huntelaar in de spits, rvp daarom heen dus op 10 op papier en robben rechts

3 maart 2014 om 09:07

Ja tuurlijk van Persie op rechts.. Dan staan mischien de betere spelers op het veld met elkaar, maar als je ze niet goed neerzet heb je er ook niks aan..

3 maart 2014 om 09:14

Dat komt omdat Robben niet zo vaak een bal af passt. Hoeveel ballen krijgt Robin nou eigenlijk per wedstrijd? Als hij ze krijgt, dan staat de tegenstander er zo dicht op... Dat is haast geen voetballen.

Huntelaar hoef je maar een 50% kans te geven en hij gaat erin. Daarin tegen is hij voetballend een stuk minder dan Robin. Het beste is om te kijken naar de vorm van beiden. Al zag je Huntelaar vorige week tegen Real... 1 kans, 1 schitterende goal. Robin heeft gewoon meer tijd en vooral ruimte nodig.

3 maart 2014 om 10:15

Ja je zal Persie niet op zn beste positie zetten.

3 maart 2014 om 10:31

Op het ek 2012 stond van persie ook al rechts en daar vind ik hem niet goed spelen. Van persie gewoon in de spits

3 maart 2014 om 11:16

In de spits speelt ie ook waardeloos dusja waarom niet proberen op de zijkant

Wie weet kunnen we goed gebruik maken van hem als het niet loopt met van Persie.

Heeft voor van Basten op het EK ook goed gewerkt, als spits die eerst aan de kant stond.

3 maart 2014 om 08:54

Zou toch prachtig zijn als we dit toernooi winnen 3

On: Huntelaar is een prima spits. Maar het is jammer voor hem dat van Persie nu van zijn leeftijd is. Ik hoop dat we over 4/5 jaar een spits hebben van minimaal het niveau van kjh.

Van Persie zal hoogstwaarschijnlijk wel spelen ook al bakt hij de rest van het seizoen er niks meer van. Maakt ook niet zoveel uit. Nederland is kansloos op het WK met de huidige verdediging.

Huntelaar is gewoon een sympathieke gozer, nergens problemen in tegenstelling tot die andere spits.

Voor mij is Huntelaar de 1e spits, maar dat is mijn mening. Andere mensen zullen V.persie zeggen en dat blijft toch wel een discussie. Het zijn twee verschillende spitsen.
We mogen gewoon blij zijn dat we twee topspitsen in huis hebben!
(En anders spelen we gewoon eventjes 4-4-2 hè)

3 maart 2014 om 08:57

Ben het 100% met je eens een spits zijn 1e kwaliteit moet zijn afmaken en daar is Huntelaar vele malen beter in dan RVP. RVP heeft nog aardig
Wat kansen nodig om tot scoren te komen. Huntelaar krijgt 5 kansen en scoort minimaal 3x

Is en blijft een topspits. Alleen al voor die goal tegen real verdiend deze man een stambeeld. Heel de wedstrijd onzichtbaar. Hij word de belangrijke man in brazil.

RVP is natuurlijk een grotere naam en het is daarom niet makkelijk hem tweede keus te laten zijn. Maar in praktijk stelt hij toch teleur in Oranje, zeker op eindtoernooien. Huntelaar is toch een betere afmaker dan. Ben benieuwd wat Louis zal doen

Ik ben zelf meer fan van Van Persie, maar als hij het in de eerste wedstrijd weer niet laat zien, moet Huntelaar gewon een kans krijgen. Mee voetballen is leuk en Van Persie is een geweldige speler, maar uiteindelijk moet de spits goals maken.

Huntelaar als breekijzer nou dat lijkt me een prima rol verdeling.
Tegen Spanje en Chili zou ik met RvP spelen maar tegen Australie met Kjh.

Oranje kan hopelijk met deze 2 toppers afreizen naar Brazilie.
Nu alleen tijd dat van Gaal inziet dat die lichtgewichten uit de Eredivisie en sorry met name van Feyenoord echt niet mee kunnen. (En ik zeg niet dat alle Ajacieden in de basis moeten he, zie opstelling)

Depay ipv Boetius
Klaassen ipv Clasie
Veltman ipv de Vrij
Nigel de Jong ipv Schaars
Emanuelson als concurrent voor Blind (blind knapt centraal ook wel wat vuil werk op)

BMI gewoon meenemen kan ook gewoon linksback.
Lens speelt niet veel meer begreep ik en is een opgewonden standje dus thuis laten.

Klaassen en Strootman als lopers lijkt me mooi om te zien.
Ze kunnen beiden heel goed voetballen sterk aan de bal, goed inzicht en kunnen scoren.

Zal maar niet zeggen dat van Gaal over 2 maanden na een blessure bij ...? Kishna oproept he ;-)
Robben links en Kishna rechts man dat zou wat wezen.

Cilissen
v/d Wiel
Veltman
Vlaar
Blind
Klaassen
Sneijder
Strootman
Robben
RvP
Depay

Ik zat te denken aan een opstelling met van persie op 10, op een drie mans middenveld. Achter hem staan natuurlijk de Jong en strootman. En voorin hebben we dan robben - huntelaar - lens/jpb.

Ik irriteer me zo erg aan het beeld dat geschets wordt omtrent Huntelaar, alsof het een notoire onruststoker is oid.

Mensen die iets sergelijks beweren, staan never nooit objectief in deze discussie. De manier waarop Huntelaar genaaid werd, was (voor mij) zowat ongekend in de voetballerij. Ik zou het bijna karma noemen, als je dan zag hoe erg we afgingen erna...

van Persie was bagger op het WK, daarna leek Huntelaar de kans te gaan krijgen. Hij was gedurende bijna de hele kwalificatie dé spits van Oranje, brak in de kwalificatie het doelpuntenrecord van Cruijff(!!) en zette dus de beste prestatie in de historie van Oranje neer in de kwalificatie.

Zelfs als Huntelaar en van Persie beide aanwezig waren, koos van Marwijk voor Huntelaar in de spits. En dan, een week voor het EK, krijgt Huntelaar ineens te horen dat hij toch ineens tweede spits wordt.
En dan verwachten mensen dat hij daar maar mee moet instemmen??

Huntelaar heeft echt wel zelfkennis, Robin faalde in 2010 keer op keer, maar toen hoorde je Huntelaar niet, omdat hij zelf ook niet bepaald in topvorm stak (hoewel hij ook in die kwalificatie-reeks vaker had gescoord dan van Persie...)

Ik zou wel willen zien wat er zou gebeuren als van Gaal nu een week voor het WK besluit toch Huntelaar de nr. 9 te maken. Als Robin dan braaf op de bank plaats wil nemen, is het idd een beter mens dat Huntelaar. Maar als ik dan verhalen lees over dat van Persie al geirriteerd raakt, omdat de trainingsmethoden van Moyes hem niet aanstaan...

Overigens wil ik hiermee niet zeggen dat van Persie voorlopig niet de nr 1 zou moeten zijn. Dat heeft hij namelijk verdiend, de afgelopen 2 jaar. Maar ik hoop (en denk ook) dat van Gaal wel de ballen gaat hebben om hem straks gedurende het toernooi er gewoon uit te halen, als het weer niet lijkt te werken.

3 maart 2014 om 10:31

Inderdaad! Sinds hij in 2012 zoch aan de kant irritant gedragen zou hebben denkt iedereen zo'n beetje dat KJH een enfant terrible is terwijl Huntelaar gewoon een beschaafde jongen is.

3 maart 2014 om 10:47

Van Persie was helemaal niet bagger op het WK.

3 maart 2014 om 11:11

Van persie was een van de slechtste spelers van Oranje op het Wk.. Zakte behoorlijk door het ijs, verprutste 100% opgelegde kansen..

3 maart 2014 om 11:31

Welke 100% kansen?

Tegen Denemarken, en verder?

3 maart 2014 om 12:31

dat was het ek, we hebben het hier over het WK, waar van persie gewoon faalde en iedereen de schuld gaf behalve een hand in eigen boezem te steken

3 maart 2014 om 12:58

Op het WK speelden we ook tegen Denemarken he. Daar miste hij een grote kans. Daarna heeft hij nauwelijks nog kansen gekregen.

3 maart 2014 om 11:22

@ J. Mourinho

Het is ook een onruststoker. Laat het nooit zien tegen grote tegenstanders maar scoort altijd tegen kleine teams landen.
Heeft op het EK de kans gekregen tegen Portugal en faalde hopeloos. Na de aanstelling van van Gaal werd Huntelaar 1e spits van van Gaal en werd van Persie afgeschreven en reserve gezet. Het gevolg was dat Huntelaar compleet faalde met als dieptepunt zijn wedstrijd tegen België wat de alarmbellen bij van Gaal deed rinkelen. Van Persie heeft de strijd gewonnen omdat Huntelaar gewoonweg slechter is. Huntelaar die bij elke grote club mislukt is. Je hebt niets aan een spits die alleen gevaarlijk is in de 16 en verder niets kan. Zeker het spel van het Nederlands elftal heb je een spits nodig die mee kan voetballen en een bal vast kan houden.
Hij scoort niet tegen grote landen en hij houdt geen bal vast. Ik zou hem niet eens mee naar het WK meenemen. Hij verdient dat niet op basis van zijn prestaties dit seizoen.

We spelen op het WK niet tegen San Marino en Malta dus Huntelaar lekker thuis laten. Voegt tegen goede tegenstanders helemaal niets toe. We staan met 10 man op het veld. Leuke spits voor een Europese subtopper als Schalke maar meer niet. Er is veel aan te merken op Siem de Jong maar de man heeft een fantastische kwaliteit namelijk het scoren van belangrijke doelpunten, ook tegen betere tegenstanders. Daar hebben we 100 keer meer aan dan aan die zeurpiet van een Huntelaar. Want dat is het enige wat hij tijdens het EK heeft gepresteerd. Eindeloos drammen.

3 maart 2014 om 09:58

@ Korenaar.
Siem de jong is niet goed genoeg voor Oranje en zeker niet als spits.

En sinds de jong terug is zijn er veel punten verloren gegaan.
Gisteren door een spitsen goal van Sigthorsson verlies je de wedstrijd niet.

RvP is 1e keus en Huntelaar een prima 2e.
Beter is er niet.

Dus KJH thuis laten no way.
Siem de Jong zal afvallen, want Klaassen zal zijn plekkie innemen op de bank vermoed ik.

3 maart 2014 om 10:09

Daar kan ik me best in vinden als hij een tijdlang dé spits van oranje was. Om ver te komen op het WK hebben we gewoon doelpunten nodig (klinkt misschien simpel en dom). En dan is Huntelaar onze man, want hij kan met het minimaal aantal kansen gewoon nog steeds scoren. Misschien is RvP voetballend wat beter, maar hij toch een mindere afmaker dan Huntelaar.

KJH is op dit moment in vorm. dat klinkt een beetje raar gezien de afgelopen wedstrijden maar ik vind m nieteens slecht spelen.

v persie is totaal uit vorm en dat heeftm et name te maken met het team waarin hij speelt. Hij krijgt werkelijk 1 a 2 goede ballen in een wedstrijd terwijl hij een voetballer is die bij het spel betrokken moet worden. hij is niet 90 munuten onzichtbaar en dan boem zoals klaas maar een veel betere voetballer.
het is dan ook geen kwestie van huntelaar erin voor v persie. samen met robben staat ie echt als eerste op het formulier en terecht...ik zou v persie en robben graag zien zwerven rond huntelaar. lens met alle respect is echt niet v d klasse van die 2..je hebt een killer in de 16..1 vd best meevoetballedne spitsen ter wereld die er toch aaridg wat inlegt en een dribbelaar die in vorm bijna niet te stoppen is. als je dan strootman en de jong als blok hebt is het te doen..

Discussie over de nr 10? Geen probleem lijkt mij. Van Persie op 10 en de beste spits van Nederland in de spits. Huntelaar!

Voor mij is huntelaar nr 1 spits voor nl ben nooit een fan geweest van van persie.
Huntelaar had het record van kluivert makkelijk ingehaald maar van persie kreeg de voorkeur terwijl huntelaar veel minder minuten kreeg. Op dat moment stond huntelaar boven van persie met doelpunten.
Huntelaar is een machine als op afwerken aankomt.

v persie is topscorer vd wk kwalificatie geworden dus je kunt niet zeggen dat ie het niet goed heeft gedaan. als bestaat niet. Zouden de kansen gecreerd zijn die v persie heeft gemaakt. etc..zo werkt het niet..huntelaar maakt overigens echt bijna nooit beslissende doelpunten..die wereldgoal tegen real is fantastisch maar draagt niets bij aan het resultaat.huntelaar heeft op het ek meer in de spits gestaan als v persie en heeft echt niets goed gedaan. ik zie huntelaar ook liever in de spits maar alleen omdat ik v persie meer wil zien voetballen ipv ballen afwachten...rvp staat samen met robben echt als eerste op het formulier.

Huntelaar moet gewoon mee als eerste spits.. Daar heeft Oranje meer aan dan aan iemand die zelden voor de goal komt, en meer over het veld rondloopt..

3 maart 2014 om 12:00

voor iemand die zelden voor de goal komt is het toch knap dat ie de meeste goals heeft gemaakt van iedereen in de wk kwalificatie..en kom niet aan met "tegen kleine landjes"...zlatan , ronaldo en consorten treffen die ook..

Alleen in 2012 verdiende hij daadwerkelijk een basisplaats als topscorer van de Bundesliga , alleen jammer dat van Persie niet altijd optimaal heeft gepresteerd in Oranje , anders had niemand het ooit serieus over Huntelaar gehad als vaste spits van Oranje

Misschien huntelaar en van persie voorin?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren