Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Bij technologie had je een bliepje gehad en was het klaar geweest'

Laatste update:

Jeroen Sanders heeft na afloop van de ontmoeting tussen Heracles Almelo en FC Groningen zijn excuses aangeboden bij John Stegeman. De scheidsrechter miste dat de bal bij een voorzet van Mimoun Mahi reeds over de achterlijn was geweest en daardoor kon Tjaronn Chery laat in de wedstrijd de gelijkmaker maken. De overwinning van Heracles ging in rook op.

Stegeman, coach van de Tukkers, neemt Sanders niet veel kwalijk: "De scheidsrechter en zijn assistenten doen het ook niet expres", zei hij tegen de NOS. "De scheids kwam na afloop naar me toe en hij bood zijn excuus aan. 'Sorry, ik zag het niet', zei-ie. Dat is positief, dat-ie zijn fout toegeeft." Heracles heeft er echter weinig aan.

Volgens spits Wout Weghorst, maker van de 2-1, is het tijd voor technische hulpmiddelen in het voetbal: "We hebben de punten knetterhard nodig", zei hij voor de camera van FOX Sports. "Het gaat hier wel om enorme belangen en voor ons is dat lijfsbehoud. Dit scheelt ons twee punten. Bij technologie op de achterlijn had je een bliepje gehad en was het klaar geweest."

Het is tijd voor technische hulpmiddelen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een bliepje? Weghorst wil ook achterlijntechnologie ofzo? Ik denk dat dat een beetje ver gezocht is...

5 februari 2015 om 21:37

Is dit nu zo moeilijk te begrijpen dan

5 februari 2015 om 21:39

Het is gewoon onzin. Een videoreferee kan natuurlijk, maar dan hadden ze maar net nog hun moment per helft (zoals bij hockey) moeten hebben in de laatste minuten... Je kan niet elke lijn met vier camera's bewaken natuurlijk. Doellijntechnologie ok, maar achterlijn- en zijlijntechnologie? Nee dat is onrealistisch. Van een bliepje kan dus geen sprake zijn.

5 februari 2015 om 21:44

Bij wijze van spreken

5 februari 2015 om 22:09

Onrealistisch? Dat zou een van de eerste echte toevoegingen zijn aan het voetbal. Het speelvlak staat vast, over de lijn krijgt de scheids een seintje. Dat is toch ideaal? Bovendien werkt zoiets met lasers en die tech bestaan al lang.

5 februari 2015 om 22:16

Ja onrealistisch. Weet je met hoeveel camera's je moet werken om alle lijnen voor honderd procent te kunnen checken? Vanwege het risico dat er spelers het zicht blokken heb je echt te veel camera's nodig. In de goal alleen al hangen tig camera's voor doellijntechnologie.

5 februari 2015 om 22:26

Met een magneetstrip in de grond, Bepaalde magneten in de bal en je hebt een werkende lijntechnologie. Magnetische velden zijn makkelijker en hebben geen last van spelers die in de weg lopen. Dat was het systeem van Goalref, dat uiteindelijk niet gekozen werd, waar Hawkeye wel gekozen werd. Dat alleen vanwege de naamsbekendheid en de bewezen prestaties bij tennis.

5 februari 2015 om 22:53

Valt echt mee hoor. Ik snap wat je bedoelt als je het hebt over spelers of zelfs waterflesjes etc die in de weg staan. alleen werkt die techniek niet zo. Zn laser systeem leest de lijn vanaf boven of zoals hier al aangegeven met een chip in de bal. Het kan! Maar we willen nog niet

5 februari 2015 om 21:38

Haha jij hebt die bericht echt niet gelezen hè

Hoewel zo'n wedstrijd door emotie, de roep om technologie alleen maar wordt gestimuleerd, heeft Weghorst wel een goed punt natuurlijk. Dit kan aan het eind van het seizoen zomaar nacompetitie betekenen, als het tegenzit. Wel mooi dat Sanders naar Stegeman toe is gegaan om zijn excuses te maken en dat deze ook menselijk worden opgepakt en geaccepteerd. Wel zonde voor Heracles, ze hebben het al niet makkelijk.

Helemaal mee eens.
Het is ook niet zo gemakkelijk om geen fout te maken als scheids zijnde en zeker dat soort dingen als gaat de bal over de lijn of niet..wij als kijker hebben dan redelijk makkelijk praten voor de buis (met replays en al etc).
Maar kijk de (nadelige) gevolgen! Terwijl het zo is op te lossen. Ik vind het ongelooflijk dat men dat nog nieteens heeft toegepast anno 2015 (wereldwijd bedoel ik dan).
Die doellijn tech mag niet al te lang meer op zich laten wachten want het levert imo alleen maar onnodige discussie op welles nietes welles nietes.
Besef dat dit al bij zoveel sporten wordt toegepast waarom niet bij de #1 sport?

Ik ben voorstander van technologische hulpmiddelen. Je wilt een eerlijke sport, waarbij de winnaar niet bepaald wordt door toeval of onterechte en verkeerde beslissingen. Ik pleit ervoor om het voetbal sowieso op de schop te nemen en het attractiever te maken voor de kijker. Waarom geen bepaald aantal minuten effectieve speeltijd (bijvoorbeeld 35 per helft), waardoor tijdrekken - ook spelbederf - kan worden uitgebannen? Waarom niet de bal inlopen vanaf de zijlijn, zoals bij hockey gebeurt? Waarom niet, in plaats van een beslissende penaltyreeks, een shoot-out, zoals in het ijshockey en hockey ook gebeurt? Het is toch fantastisch om alle spelers op de goal af te zien dribbelen, hun skills te laten zien - ze met technische hoogstandjes en fenomenale schoten te zien komen? En wat te denken van keepers die met tactische manoeuvres de spelers op hun laatste benen tot wanhoop drijven? Vragen, heel veel vragen, die waarschijnlijk niet beantwoord worden zolang die kleine, smerige Zwitser nog aan het roer is bij die corrupte bende in Geneve. De perfecte voetbalwedstrijd is voorlopig nog een utopie.

5 februari 2015 om 21:45

Het blijft wel voetbal jij wilt alles om gooien.. alleen technische hulpmiddelen zijn nodig

6 februari 2015 om 05:23

Technologie zou de eerste stap zijn en dat blijkt al een groot probleem om in te voeren.het inlopen bij inworpen zie ik helemaal niets in trouwens,maar shootout zou mij ook geweldig lijken al is het niet nodig om aan te passen het spel is al geweldig opzich.

Oh God. Die analisten bij FOX Sports geef ze alsjeblieft wat hersenen.
Gaan ze hun mening vomen op basis van beeldmateriaal.
Ga golfen ofzo.
En dan gaan ze het nog aan die scheids vragen, nadat ze aan hem beeldmateriaal hebben laten zien uit alle hoeken en gaten.
AUB God als U bestaat geef ze wat hersens. Thnx he! En die loterij, geef die mij ook ff. One love.

Wel nette reacte van die trainer.

De charme van het spelletje gaat er toch vanaf met al dat apparatuur...

6 februari 2015 om 05:27

Ik vind dat zon onzin dat de charme eraf gaat.het is een sport en die moet zo eerlijk mogelijk gespeeld worden dus alle mogelijke hulp moet welkom zijn.het is toch te gek voor woorden dat heracles hier punten verliest terwijl de bal buiten het speelveld is geweest.een beslissing bij een overtreding is aan de scheidsrechter maar als een bal uit is geweest dan is hij uit en hoort het spel te worden stilgelegd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren