Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bij PSV geflopt talent wekt met goed spel interesse van Manchester City

Laatste update:

Sávio Moreira de Oliveira, kortweg Sávio, kan komende zomer een fraaie transfer maken. Volgens Fabrizio Romano overweegt Manchester City om de Braziliaan, die momenteel indruk maakt op huurbasis bij Girona, na dit seizoen te kopen.

Sávio staat nog tot medio 2027 onder contract bij Troyes AC, dat onderdeel is van de City Football Group. De Italiaanse transfermarktspecialist Romano weet dat Manchester City inmiddels overweegt om de negentienjarige aanvaller in te lijven.

Daarnaast staan er volgens Romano niet nader genoemde clubs uit de Premier League en de Bundesliga op het punt om biedingen van dertig miljoen euro bij de City Football Group neer te leggen.

Wat zeker is, is dat Savió het seizoen op huurbasis afmaakt bij Girona, dat verrassend gedeeld aan kop gaat in LaLiga. De linksbuiten is een van de grote smaakmakers in de ploeg van trainer Míchel.

In twintig officiële duels namens Girona vond hij vijf keer het net en leverde hij evenzoveel assists af. Het maakt dat zijn transferwaarde is gestegen naar dertig miljoen euro.

Mislukt bij PSV
Sávio werd in de zomer van 2022 door PSV op huurbasis overgenomen van Troyes. De Braziliaan wist niet te imponeren, maar kon desondanks rekenen op het vertrouwen van de clubleiding, die hem graag langer in Eindhoven wilde houden.

Dat lukte niet, waardoor Sávio uiteindelijk slechts acht keer in actie kwam namens de hoofdmacht van PSV. In 150 speelminuten wist de vleugelaanvaller wel twee assists af te leveren. Namens Jong PSV was Sávio in negen wedstrijden goed voor twee doelpunten en hetzelfde aantal assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een slechte titel. Hoe kun je nou van geflopt spreken op basis van 8 wedstrijden, en bovendien wilde PSV hem nog langer houden ook. Hij komt in een nieuw land, nieuwe competitie, dus mag hij dan even wennen wellicht?

26 december 2023 om 11:32

Kliks, kliks en nog eens kliks.

Ot: iedereen wordt hier tegenwoordig in verband gebracht met city. Maar van de doorgaans betrouwbare bronnen van Manchester City hoor je niks.

26 december 2023 om 11:49

Miljoenenaankoop (voor de verhurende club) maar mocht opdragen in Jong PSV. Toch best wel geflopt, aangezien het de bedoeling was dat hij voor de basis gehuurd was en met wat bombarie binnen werd gehaald.

26 december 2023 om 13:49

@riddle:

Is een beetje hetzelfde verhaal geworden als Maxi Romero. Steeds geblesseerd, en als hij dan eens eventjes fit was, zat hij weer wekenlang in Zuid-Amerika voor jeugdinterlands.

26 december 2023 om 14:45

Romero, Savio maar ook een Bandé bij Ajax bijvoorbeeld. Er hangt toch een aura omheen van geflopt, ondanks dat ze weinig op het veld hebben kunnen laten zien door al die blessures.

Romero was echt zonde, cabinessence. Zeer groot talent, ook flink wat voor betaald. Helaas een man van glas.

26 december 2023 om 19:24

Als die spelers geslaagd waren geweest, stonden ze wel in het veld.

26 december 2023 om 12:21

Nouja, hij was structureel geblesseerd en als hij fit was ging hij met Brazilie u19 mee. Gerelateerd aan de verwachting is het in ieder geval niet helemaal uitgepakt.

Hoe werkt dat eigenlijk bij het overnemen van spelers die onderdeel zijn van dezelfde groep? In het kader van oneerlijke concurrentie voorkomen?

26 december 2023 om 13:14

Goede vraag, en dat vraag ik mij eigenlijk ook af. Bij de Red Bull teams lijkt dit eigenlijk best eerlijk te gaan, maar ik heb bijvoorbeeld wel met gefronste wenkbrauwen gekeken naar zo’n deal als die van Ernest Nuamah. Werd voor 25 miljoen verkocht aan het Belgische RWDM, werd daar verreweg de duurste transfer ooit, om vervolgens verhuurd te worden aan het veel grotere Olympique Lyon, dat financieel in zwaarder weer verkeerd maar dezelfde eigenaar heeft.
Bijzonder, zulke deals.

26 december 2023 om 13:42

De duurste inkomende transfer ooit in het Belgische voetbal ooit zelfs.

RWDM is daar echt het tussenstation, want komend seizoen kan Lyon hem wel betalen.

26 december 2023 om 14:10

Bedankt voor de aanvulling, is inderdaad ook zo.

Precies, blijft echt heel bijzonder dat dat zomaar kan.

26 december 2023 om 14:24

Iets waar we weer heel ‘trots’ op mogen zijn in België. De duurste speler ooit gaat nooit een minuut in onze competitie gespeeld hebben.

Al is het eerder de schuld van de UEFA dan van de Belgische voetbalbond natuurlijk.

26 december 2023 om 15:12

Die transfer van Nuamah naar RWDM om vervolgens uitgeleend te worden aan Lyon, wordt dan ook onderzocht als verdachte transfer. De eigenaar van Lyon is dezelfde als van RWDM. Lyon had transferbeperkingen en het lijkt erop dat daarom deze constructie is gebruikt. Vandaar dat de transfer wordt onderzocht

26 december 2023 om 16:03

Dat is gewoon 100% zeker zo natuurlijk. Lyon had beperkingen door de FFP dit jaar waardoor ze hem niet kunnen halen. Plots haalt RWDM een speler voor 25 miljoen, meer dan het dubbele van hun jaarlijkse omzet, om die meteen dan uit te lenen aan Lyon, dat eenzelfde eigenaar heeft.

Veel gekker bestaat het niet natuurlijk.

26 december 2023 om 14:49

Lol dat deze situatie al bestaat waarbij city zoveel clubs heeft opgekocht zegt toch al genoeg dat dat uberhaupt niet bestaat of er iig laks aan hebben. Het is een trieste bedoeling en helaas doen ze er niks aan.

26 december 2023 om 16:32

Er zijn ook andere clubs die dezelfde eigenaar hebben, maar daar hoor ik je niet over. Wat is precies de impact van deze constructie wat volgens jou triest is? Wordt eens concreet i.p.v. dingen roepen o.b.v. het onderbuik gevoel. Of zit het je nog steeds dwars dat een team met middelmatige spelers gedeelde koploper is van de La Liga?

26 december 2023 om 21:16

"wij mogen ook valsspelen want anderen doen het ook"
Sterk argument hoor. Niet dus.

Het voordeel is bijvoorbeeld dat City en Girona voor weinig geld nu kunnen profiteren van een goede speler, die door een andere club uit het concern is aangeschaft.

Maar je zal toch vast wel slim genoeg zijn om zelf te bedenken dat dat het probleem kan zijn?

27 december 2023 om 12:09

@EL Dan heb je mijn reactie totaal niet begrepen. Dat is geen argument om het gedrag goed te praten, maar een nuance. Ik hoor meneer alleen over de City Group, het grote kwaad, terwijl deze constructie niet nieuw is. Opbouwend naar mijn punt: wat is dan precies het grote kwaad van deze constructie?

Inhoudelijk: geef dan eens voorbeelden van spelers die City voor een bedrag ver onder de marktwaarde heeft gekocht. Want als het allemaal zo erg zou zijn dan zou City nu een lijst aan spelers moeten hebben gekocht van dochterclubs voor een vriendenprijsje. Dat valt allemaal reuze mee. Wat is er dan precies triest? Het is blaffen op basis van het onderbuikgevoel

Zo zo toe maar city gaat dezelfde speler 2 keer kopen dus, uniek. Dit is toch te grappig voor woorden. City heeft em al gekocht, hij is al van hun. Enkel ondergebracht bij zogenaamd Troyes. Wat een trieste bedoeling is het voetbal zo geworden.

Hij is wel leuk bezig maar deze stap kan ie beter niet nemen. Gewoon een tussenstap rustig, beter voor die jongen maar ja.

26 december 2023 om 16:30

Je roept maar wat. Troyes heeft deze speler voor 6.5m gekocht van Atletico MG uit Brazilie. Troyes is geen eigendom van Man City en heeft haar eigen financiele huishouden. De samenwerking tussen de clubs die onder de City Group vallen is niet anders dan dat van de Redbull clubs bijvoorbeeld

26 december 2023 om 23:00

Je bent toch niet serieus he? Kom op hoor haha. Nog willen ontkennen ook. City group heeft man city in handen, daar zit de eigenaar vooral kort op. Maar ze bezitten ook andere clubs als Newyork city, en dus ook troyes.

Misschien moet ik je even helpen, dan weet je meer hoe je eigen clubbie in elkaar zit. Google city football group our clubs of ga naar cityfootballgroups punt com and zoek naa rour clubs en je ziet het vanzelf wel. Lol wel grappig dat je dit nog serieus probeert recht te praten. 😅

27 december 2023 om 12:17

Kan je ook gewoon als een volwassen vent reageren? Wat wil je met je toon bereiken? Heb je er voldoening uit gehaald? Wat vind je omgeving ervan dat je op deze manier op online met mensen communiceert?

Inhoudelijk, ik zeg letterlijk in mijn reactie dat deze clubs onder de City Group vallen. Ik krijg de indruk dat je geen idee hebt wat deze samenwerking inhoud. Kijk naar de top 10 grootste sponsorbronnen van Troyes bijvoorbeeld. Daar staan geen Middle-Eastern sponsoren bij. Dat is wel wat ik zou verwachten als het een club zou zijn dat wordt gebruikt om spelers te kopen voor City. Deze clubs zijn vooral verbonden op visie en scoutingsniveau. Qua financieel huishouden valt dat mee

Je ontwijkt mijn eerder gestelde vragen. Wat is precies triest aan de constructie? Kom eens met voorbeelden van spelers die City ver onder de marktwaarde heeft kunnen kopen bij dochterclubs, wordt eens concreet. Het zijn vooral emotionele argumenten die ik hoor

27 december 2023 om 13:34

Zegt degene die reageert met, ..."Je roept maar wat". Goh dat is respectvol zeker of niet. Wat probeer je nou allemaal te bereiken met je geniepige reactie? Misschien moet je even je eigen reactie voor de spiegel houden!

Ik heb mijn zegje gedaan. Het is zo duidelijk als wat maar jij als city fan zal het toch nooit toegeven. Goed voor jouw maar ik ben klaar hier.

27 december 2023 om 23:41

Ik ben het met je eens dat "Je roept maar wat" geen nette politiek correcte reactie is. Het is wel inhoudelijk gericht, ik mis wederom je onderbouwing. Je blijft de inhoud en vragen van mijn reacties ontwijken.

Ik ben van mening dat je de voordelen van de City Group enorm overdrijft en het onterecht neerzet als het grote kwaad. Ik kan daar prima over discussieren en als je goede argumenten geeft zal ik dat ook toe geven. Ik heb echter na al die maanden nog geen inhoudelijk betoog gehoord waarom de City Group zo verschrikkelijk is. Als je iets posts dan is het vaak een emotionele reactie.

Waar zit het probleem? Het uitlenen van spelers aan satelliet clubs i.p.v. clubs op de vrije markt? Het delen van visie en een scoutingsnetwerk met andere clubs? Wat is nou het probleem? Het enige voorbeeld waar ik in kan komen is dat Lampard werd gehaald door New York en direct een jaar werd verhuurd aan Man City. En dan nog vind ik dat verwaarloosbaar omdat de speler weinig restwaarde had

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren