Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bij Ajax at ik later, en daardoor ging ik ook te laat slapen’

Laatste update:

Sontje Hansen is op zijn plek bij NEC. De 21-jarige aanvaller maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van Ajax naar de Nijmegenaren, en is bij zijn nieuwe club een vaste basiskracht. Zondagavond neemt hij het met NEC op tegen Feyenoord, in de finale van de TOTO KNVB Beker. In een interview met het Noordhollands Dagblad blikt hij terug op zijn eerste seizoen bij NEC.

Hansen werd lange tijd gezien als een van de grote talenten uit de jeugdopleiding van Ajax. Hoewel hij eind 2019 ook zijn debuut maakte in de hoofdmacht van de Amsterdammers, wist hij daar nooit een vaste waarde te worden.

Vorig jaar zomer vertrok hij daarom, om zijn geluk te beproeven in Nijmegen. Tot dusver speelde hij 33 duels voor NEC, waarin hij goed was voor 5 goals en 7 assists. Zondag kan Hansen een prijs winnen met zijn club: de TOTO KNVB Beker.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Het was meteen al fysiek aanpoten in de eerste weken”, blikt de aanvaller in het Noordhollands Dagblad terug op zijn beginperiode bij NEC vorig jaar. “De voorbereiding was zwaar. Het was zwaarder dan ik bij Ajax gewend was.”

“Bij Ajax was het veel op techniek trainen, hier was het meer lopen. Oef, dus dit is de Eredivisie, dacht ik. Het heeft me wel veel geholpen, die zware voorbereiding, want het is hier hard werken, veel verdedigen.”

Een ander groot verschil dat Hansen merkte, is voeding. “Het fysieke moest echt beter bij me. Van de voedingsdeskundige heb ik een heel schema gekregen. Wat ik voor en na wedstrijden het beste kan eten, en zo. Iemand anders van de medische staf heeft me verteld hoe laat ik moet avondeten, hoe laat ik een snackie kan nemen, hoe laat ik moet gaan slapen, dat soort dingen.”

“Ik was gewend om ‘s avonds later te eten. Daardoor ging ik vaak ook te laat slapen”, aldus Hansen. “Al die adviezen hebben geholpen. Bij Ajax moest dat vanuit jezelf komen. Hier zijn ze er meer mee bezig. Bij Ajax richten ze zich echt op het voetbaltechnische gedeelte en bij andere dingen laten ze je meer vrij. In de gym trainen we hier ook zwaarder dan bij Ajax.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat lijkt me ook niet zo gek, dat je bij Ajax meer het voetbaltechnische gedeelte traint, aangezien je veruit de meeste wedstrijden zal domineren en favoriet bent. Bij NEC moet vooral fysiek eerst alles top zijn en van daaruit kun je resultaten boeken als je ook nog goed gaat voetballen. Iets wat ze momenteel fantastisch doen.

Bij Ajax pakte hij liever een ballonnetje dan een extra training dus kan me voorstellen dat hij het zwaar had. Sowieso bijzonder dat een voetbalprof van 21 hulp nodig heeft bij de eet/slaap tijden.

Voor de rest een prima speler en hij ontwikkelt zich goed bij NEC maar heeft het bij Ajax ook echt zelf laten liggen, naar anderen wijzen is altijd makkelijk.

21 april 2024 om 13:34

Waarom is dat bijzonder. Volgens mij is lang en breed bewezen hoe belangrijk structuur is en hoe lastig dit voor jongen mensen is. Vind het eerder bijzonder dat Ajax dit niet faciliteerd.

21 april 2024 om 13:43

Omdat mensen toevallig een groot talent hebben wordt altijd gedacht dat het superhelden zijn die verder geen leerproces hebben in het leven ofzo? Denk dat er weinig jongeren zijn die in de leeftijdscategorie van pubertijd tm misschien wel midden jaren 20 het belang van slaap echt goed inzien. Omdat iemand toevallig op talent doorkomt, hoeft niet te betekenen dat hij een ijzeren zelfdiscipline heeft, en is het dus juist goed en heel logisch (helemaal in die leeftijdscategorie) dat hij wordt gewezen op het belang van deze aspecten.

21 april 2024 om 15:34

Dat een jongen van 21 zich laat adviseren door deskundigen over wat optimaal is lijkt mij alleen maar goed. Zeker als je ziet waar hij vandaan kwam. Het lijkt erop dat deze jongen net op tijd het juiste pad op is gegaan en wellicht toch gewoon een mooie prof carrière tegemoet kan gaan.

21 april 2024 om 15:53

Homelander,
Hebben niet al die professionele clubs gewoon ook diëtisten en lifestyle coaches in huis? Je kunt het overlaten aan de spelers zelf, maar professioneel zou zijn als je iets aan begeleiding doet, nietwaar?



Denk dat men ook wel gewoon klaar met je is als je meer tijd in lachgasballonnen, flessen wodka en sushi steekt dan in je eigen trainingsarbeid. Zijn bijnaam onder jeugdvolgers was op een gegeven moment letterlijk Sushi Sontje

Hij zal vast punten hebben maar je kan ook investeren in jezelf door je te verdiepen in eten, rust en trainingen.

Hoor heel vaak dat het of fysiek is of op techniek.dit is dus juist het probleem waarom wij als Nederland niet echt kunnen aanhaken bij de subtop clubs.
Er word vaak in het buitenland beide geëist, natuurlijk speelt het grote geld ook een rol, maar met geld kan je geen goede speler creëeren, dat komt tevoorschijn met trainen en hard werken.

21 april 2024 om 15:28

@Tinus, je kan wel beide eisen, maar vergeet niet dat we het in de eredivisie voornamelijk met jonge spelers moeten doen. Ze heten niet allemaal de Ligt if Brobbey die als 18 jarige fysiek belast kunnen worden als mannen van 23+. Dat wordt heel vaak over het hoofd gezien. Je kan dan wel gaan scouten op fysieke gasten zoals de Ligt en Brobbey, maar dan laat je een Frenkie liggen. Zodra de leeftijd toeneemt, nemen de eisen ook toe. Daarom kunnen ze in het buitenland makkelijk beide eisen, maar ook daar zie je dat de jonge spelers eerst in competities als de eredivisie ervaring mogen opdoen voordat ze zich gaan richten ok het fysieke aspect.

Ajax heeft gewoon een hele goede (sport)diëtist rondlopen. Dus als Sontje gebruik wilde maken en zich meer wilde verdiepen in voeding dan had dat makkelijk gekund. Het zal eerder de wil zijn die ontbrak.

21 april 2024 om 14:50

Idd, voor sommige moet alles voorgekauwd worden en ondertussen de schuld buiten jezelf leggen

21 april 2024 om 15:06

Die dietist zal primair voor het eerste ook zijn denk ik, Sontje trainde niet bij het eerste volgens mij.

21 april 2024 om 15:29

Binnen de jeugd wordt ook absoluut een Diëtist beschikbaar gesteld. Maar het is inderdaad niet zo dat ze dagelijks begeleidt worden zoals bij het eerste. Wat je vaak ziet is dat de jeugd het belang van goede voeding nog onderschat waardoor de vraag naar begeleiding op voeding beperkt is. Zelfs eerste elftal spelers moeten vaak gewezen worden op een goede voedingsinname. Dus bij jeugdspelers zal dat niet anders zijn.

21 april 2024 om 15:30

Ik denk dat het een beetje een “en en” verhaal is. Over beide kanten valt iets te zeggen. Wat ik wel vaak van spelers hoor en vind is dat ze met de vinger naar de club wijzen maar soms mag je zelf best wat meer in jezelf investeren in mijn ogen. De club heeft de middelen en kan je daarin ondersteunen maar het moet niet zo zijn dat ze je aan het handje mee moeten trekken. Je hebt al een bizar contract als topsporter natuurlijk dus je mag zelf ook best een beetje meer geven

21 april 2024 om 15:34

Precies, uiteindelijk doen ze het voor hun eigen toekomst. En als je de top van het voetbal wilt bereiken dan moet je ook op alle vlakken top zijn. Hierin heb je al speler gewoon een eigen verantwoordelijkheid. En ik weet zeker dat wanneer je wil en actief ermee bezig wilt zijn dat de club echt wel middelen beschikbaar stelt. Maar als topsporter (met ambities) zul je toch echt de eerste stap moeten zetten.

21 april 2024 om 16:13



@ome bully, vindt dat gewijs naar clubs altijd ook erg irritant overkomen. Vooral dat gym gedeelte begrijp ik niet zo. Voeding en slaap snap ik wel heel goed, je wil toch vaak mee doen met je vrienden/familie en lekker eten etc. Maar de gym, tegenwoordig is dat zelfs onder studentikoze bierzuipers zo normaal. Je hoeft er niet eens iets voor op te offeren in sociale zin, want er is altijd wel een vriend/broer/neef/teamgenoot waar je graag mee omgaat die dit ook doet.

Het valt mij wel op dat je van (oud) spelers vaak hoort dat er inderdaad vaak op basisdingen bij Ajax niet getraind wordt of spelers er onvoldoende in begeleid worden. Nog ruimte voor verbetering dus.

Hier spreekt een mislukt talent vol wrok! Een jongen die niet in de spiegel kijkt en constateert dat hij de intrinsieke motivatie zelf niet had om de top te halen.. van het grote talent dat oranje zeker zou halen en Madrid of City zou het uiteindelijk wel worden naar NEC omdat je zelfs te slecht bent voor dit Ajax doet hem teveel pijn. Als je zelfs na deze tik ook nog nodig hebt dat een voedingscoach en lifestyle coach je moet vertellen hoe laat te slapen en wat en wanneer je iets mag eten en zelfs dan sta je niet in de basis bij de belangrijkste wedstrijd van die club… zou het dan bij jou wel allemaal goed zitten sontje?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren