Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bezoek koning Willem-Alexander resulteert in aanpassing tenue FC Emmen

Laatste update:

FC Emmen treedt op 12 april tegen MVV aan in een oranje shirt, zo maakt de club bekend op zijn sociale media-kanalen. De enige profclub van Drenthe speelt normaal in een rood-wit tenue, maar trekt voor één keer een oranje tricot aan, ter ere van het bezoek van koning Willem-Alexander op Koningsdag.

Het staatshoofd komt op 27 april naar Emmen om zijn verjaardag te vieren. FC Emmen speelt daar nu op in door eenmalig aan te treden in een ander shirt.

"Zaterdag 27 april viert de koning zijn verjaardag in Emmen. En om dat te vieren, spelen wij op vrijdag 12 april thuis tegen MVV in een uniek oranje FC Emmen-tenue!", schrijft de club op zijn website.

"Die hele wedstrijd zal in het teken staan van Koningsdag in Emmen. Tijdens de opkomst van de spelers zullen er meerdere oranje sfeeracties plaatsvinden op de tribunes, we organiseren heuse Koningsspelen op het #HIERKOMIKWEG-plein (plein bij het stadion van FC Emmen, red.) voorafgaand aan de wedstrijd en natuurlijk wordt de oranje vlag gehesen bij het stadion."

Het is nog niet bekend hoe het shirt eruit komt te zien. Supporters die het tenue willen aanschaffen, weten dus precies niet wat zij kopen. Dat gegeven deert de aanhangers van Emmen ogenschijnlijk nauwelijks, aangezien de club reeds heeft aangegeven dat het 'hard gaat met de shirts'.

Sportief gezien gaat het Emmen dit seizoen niet voor de wind. De formatie van trainer Fred Grim begon aardig aan het seizoen, maar tussen december 2023 en februari 2024 volgde een periode waarin geen enkel duel werd gewonnen.

De winloze reeks werd eind februari tegen SC Cambuur (2-0 winst) beëindigd en in de daaropvolgende wedstrijd werd wederom gewonnen (2-0 tegen koploper Willem II), maar sindsdien verloor Emmen weer tweemaal. Op de ranglijst wordt momenteel de, voor een degradant, teleurstellende twaalfde plek bezet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi toch, alles aangrijpen voor commerciële doeleindes. Ook de dag van Prins Pils.

14 maart 2024 om 11:14

Ik heb niets met Emmen en vind het toch best een leuke actie. En Koningsdag wordt al jaren uitgebuit voor commerciële doeleinden, dus snap best dat een club als Emmen een graantje meepikt

14 maart 2024 om 11:34

Mooi collectors item inderdaad. Goeie marketingafdeling heeft Emmen.

Die serie op de NPO over het koningshuis met Daan Schuurmans is ook een aanrader. Als je al niet anti koningshuis bent, word je het dan wel. Wat een uitzuigers.

14 maart 2024 om 12:16

Misschien even verdiepen in hetgeen het koningshuis binnen haalt aan handelsverdragen. Zeker in bepaalde landen helpt het echt als er een koning komt. Ik ben ook geen groot van van het koningshuis maar ze zorgen wel dat ze hun geld waard zijn.

14 maart 2024 om 12:47

Dus de USA sluit geen handelsverdragen? Of Frankrijk?

Als er geen koningshuis is dan neemt iemand anders die functie natuurlijk op zich. Dus nee dat geld zijn ze niet waard.

14 maart 2024 om 12:51

Lierse, je mist een heel groot argument. We zijn veel te klein als land om een president (die elke keer wisselt) te sturen naar zulke missies. USA en Frankrijk zijn wat dat betreft echt een ander kaliber. Cuco10 heeft helemaal gelijk, het koningshuis levert ons geld op ipv dat het geld kost.

14 maart 2024 om 13:00

Nederland is geen klein land. Het heeft een even groot BBP als Turkije. Groter dan Saoedi-Arabië en Zwitserland. Heeft Turkije geen handelsverdragen dan?

Het is gewoon een onzinargument. Ja het zal geld opleveren, maar dan nog kan het veel te veel kosten? Je kan hetzelfde bereiken zonder miljoenen te geven aan een of andere familie. Dat kan ook gewoon een functie hebben.

14 maart 2024 om 13:15

Het is 1 groot onzinargument van jou hoor. Vooral buiten het Westen gaat men prat op historie en monarchen. Daar krijg je heel makkelijk een voet mee tussen de deur en betere voorwaarden. Krijgen we anders ook handelsverdragen? Zeker, die krijgt elk land zo'n beetje. Maar de voorwaarden zullen een stuk minder zijn.

14 maart 2024 om 13:24

Dus je argument is “het is zo”, sterk argument.

Zwitserland sluit dus veel slechtere handelsverdragen dan Nederland bijvoorbeeld?

14 maart 2024 om 13:48

Haha leuk dat je Zwitserland erbij haalt, aangezien die evident ongunstigere handelsverdragen sluiten dan Nederland.

Verder eens dat de Koning en Koningin ons geld opleveren (spelen ook een grote rol bij het binnenhalen van monsterorders voor bijv Boskalis). Het kan wat mij betreft echter wel een onsje minder met het belastinggeld dat er naartoe gaat.

14 maart 2024 om 15:52

Lierse, jij gebruikt hetzelfde argument. "het is zo" dat Nederland met een president ook dergelijke deals afsluit. Om mij dan cynisch te bejegenen met 'sterk argument' is dan ook ronduit zwak en ben ik niet van je gewend. Maar vraag het eens bedrijven die op handelsmissies gaan wat zij van de rol van de koning vinden. Die zijn stuk voor stuk lyrisch en zijn ervan overtuigd dat dit vooral door ons instituut koningshuis komt.

14 maart 2024 om 16:07

Ik ontken de rol ook niet. Ik ontken dat die rol vertegenwoordigd moet worden door een koning. Kan perfect door andere individuen met een bepaalde functie. Je moet ook niet doen alsof het een of andere wonderfunctie is.

Je maakt me namelijk niet wijs dat al de grote landen op financieel gebied (hoort Nederland gewoon absoluut bij) zonder koningshuis minder goede verdragen sluiten. Voor zover er nog verdragen gesloten worden tussen Nederland en individuele landen (zal voornamelijk op EU-vlak zijn, dus dan heb je het over handelsmissies van bedrijven).

14 maart 2024 om 23:52

Het gaat mij totaal niet om het geld. Het gaat me om het principe en de totale achterhaalde achterlijkheid van een koningshuis dat haaks staat op echt alle gelijlheidsprincipes van de moderne maatschappij.

14 maart 2024 om 16:37

Klasse serie als je t mij vraagt. Ik vermaak me er kostelijk mee, maar niet iedereen kan het kennelijk in de tijd plaatsen waarin het zich afgespeeld heeft. Een van de recente maatschappelijke manco's denk ik.

14 maart 2024 om 16:49

Leuke serie inderdaad. Ik verwachte een heldhaftig verhaal maar helaas lijkt alleen Maurits in de buurt van heldhaftig te komen. De rest zijn allemaal een stel doetjes. Ik zou niet weten waar deze familie het aan verdient heeft om ano nu nog enige relevantie te hebben. Zeker met die hans worst die nu aan het "hoofd" staat.

"Om dat te vieren" of gewoon om extra geld binnen te harken??
Nou ja, op zich terecht, je hoeft het shirt tenslotte niet te kopen

Leuk leuk leuk.... Geen hond in Emmen die zit te wachten op Koning Pils...

Tenue aanpassen doen ze ook echt niet omdat we het zo prachtig en bijzonder vinden..
Enkel commercieel gezien is het leuk.

Verpatsen we weer tenues van 40 en 70 euro pst.

Verder niet groter maken dan het is

14 maart 2024 om 13:23

Hopen dat het een mooi shirt word zodat de Emmen supporters een mooi collectors item kunnen toevoegen aan hun kast en de club er misschien nog een klein centje op verdiend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren