Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Beter stoppen, dan het risico mijn kinderen achter te laten zonder vader’

Laatste update:

Johan Versluis zette dinsdag een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer. Bij de 29-jarige verdediger van FC Dordrecht bleek het hart niet te pompen zoals het zou moeten en een MRI-scan wees hij dat hij direct moest stoppen met het spelen van betaald voetbal. Een emotioneel zwaar moment voor de man die de in de jeugdopleiding van Feyenoord speelde, maar zijn kinderen helpen hem relativeren.

/

“Ik kan het nog steeds niet bevatten”, zegt Versluis in gesprek met RTV Rijnmond. “Ik heb de dokter wel twintig keer gevraagd naar zijn advies. Ik geloofde het gewoon niet. Het ging goed met mijn emoties, totdat ik de dokter een hand gaf en naar buiten ging. Dat was emotioneel heel zwaar.”

“Als ik verder met het voetballen was gegaan, had ik het risico gelopen dat ik mijn kinderen achter zou laten zonder vader”, vervolgt de geboren Dordtenaar, die op 30 september 2005 zijn debuut maakte in het betaald voetbal. “Dan is het beter om te stoppen dan dat er mensen op een dag naar huis bellen om te vertellen dat hun vader op het veld is blijven liggen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Respect voor dit zware besluit, moge het hem goed gaan!

Op zulke momenten realiseer je je weer even dat voetbal de belangrijkste bijzaak in het leven is.
Ontzettend jammer voor deze jongen dat hij zijjn carriëre om deze reden moet beeïndigen, maar beter voorkomen dan genezen!

19 oktober 2012 om 17:21

Vraag me echter wel af wat mensen als Ronaldo, Messi, Zidane, Beckham of Xavi in zulke gevallen hadden gedaan. Die zijn enorm goed en kunnen ook niet zonder het spelletje.

Maar goed, een erg verstandig besluit van hem.

19 oktober 2012 om 17:28

Magicfeet_7

Die zullen ook stoppen, snap niet dat je je dat nog afvraagt. Mochten ze zelf niet willen stoppen dan zullen ze in zo'n geval ongetwijfeld een speelverbod van hun club opgelegd krijgen.

19 oktober 2012 om 18:08

Degenen die ik opnoemde zijn ook echte voetballiefhebbers. Dat heb ik expres gedaan. Het lijkt me dat het juist moeilijker is om te stoppen. Ze houden van het spel. Als het alleen om het geld ging, speelden Ronaldo en Messi nu echt wel bij city. Daar kunnen ze echt wel een miljoenetje of twee meer verdienen.

Zidane is een ander verhaal. Die kon ook gewoon niet meer door na de WK finale.

@kaassie,

Het gat tussen hen en ' de normale persoon' is zo groot dat ik me het eigenlijk niet goed kan indenken hoe ze denken en leven. Degenen die ik opnoemde voetballen niet voor het geld, maar puur voor het spel. Als ik even van mezelf uitga dan zou ik het risico hebben genomen. Dit is niet zeker dat je eraan overlijdt. (die indruk wekt dit artikel op mij)

19 oktober 2012 om 18:37

een MRI scan wordt niet uitgevoerd door een clubarts, maar door een echte dokter en daarbij bestaat zoiets als Docterpatientbescherming. Als 1 van die sterren er achterkwam dat hun hart kan stoppen ( er is nooit een zekerheid ) kunnen ze wel doorgaan zonder dat de club er van weet, zal wel een perfecte dood zijn van een voetballer 'liefst na een goal in de finale van het Wk' :D

19 oktober 2012 om 19:22

@magicfeet

Dat jij dit risico zou nemen is leuk gezegt maar nog niet zo makkelijk gedaan, je hebt tenslotte ook nog familie waar je rekening mee zult moeten houden en zoals ik al zei, de club zal je naar alle waarschijnlijkheid een speelverbod geven als zij op de hoogte is.maar goed, in mijn ogen is dit de moeite niet waard om over te discussieren.

Ik vraag me af hoe jij kan weten of ze liefde hebben voor het spel of voor het geld maar dat is een heel ander verhaal dan waar het topic over gaat.
Waar jij totaal aan voorbij is dat voetballers en dan maakt het geen bal uit of ze Messi of Ronaldo heten of Johan Versluis spelend bij FC Dordrecht ook maar, zoals je het zelf noemt, normale mensen zijn. Zoals het in dit topic staat heeft hij de keus tussen voetballen met een grote kans op dood neervallen of niet voetballen maar gewoon door kunnen leven. Denk je nu echt dat Messi en kornuiten daar echt anders over denken als de gewone Jan met de korte achternaam die in de Nederlandse Jupilerleague speelt?

Ik kan natuurlijk niet voor een ander praten maar de beslissing lijkt me voor de hand liggend.

Goed besluit voor je gezondheid, het is zwaar als je plezier hebt en leeft voor het spelletje zeg maar.

Natuurlijk erg vervelend als je zoiets krijgt te horen. Denk dat hij een juist besluit heeft genomen, zeker ten opzichte van zijn kinderen. Voetbal is belangrijk, maar je gezondheid en familie is vele malen belangrijker.

Naar voor hem, verstandige keuze zo te horen.

19 oktober 2012 om 16:55

ja ik vind het ook een beetje triest je wilt voetballen en opeens blijkt je hart niet te pompen maar ik vind het een verstandig keuze

Heel erg balen, schrok ook wel van het bericht aan het begin van het seizoen, over die hartkwaal. Las in het AD dat zelfs Topklasse of ander amateur voetbal te veel vraagt van het hart. Als hij dus wil voetballen moet dat op heel erg laag niveau. Heel erg dat dit het einde van zijn carrière moet betekenen.

19 oktober 2012 om 16:56

Tuurlijk vraagt dat veel van het hart, aangezien je nog steeds hetzelfde spelletje speelt...waarbij het hart altijd veel vraagt.

19 oktober 2012 om 17:09

Betaald voetbal heb je ook nog is te maken met stress en druk. Dat heb je natuurlijk minder bij de amateurs. Toch zie je het helaas steeds vaker dat voetballers last van het hart krijgen... Of ze dan niet goed medisch gekeurd zijn weet ik niet...

Verstandig van deze jongen om te stoppen, want voetbal is en blijft bijzaak al is het enorm lastig om van je hobby afstand te nemen.

Het is jammer voor hem maar een wijs besluit om aan je kinderen te denken moge het goed met hem komen.

Respect voor deze man. Voetbal is heel belangrijk maar je kinderen zijn nog veel belangrijker.

Ik vind het echt sneu voor hem! Maar ben blij dat hij zoveel aan zijn kinderen denkt, voor sommige is geld alles en luisteren ze niet naar dit soort dingen! Enorm veel respect hoop dat hij het naar zijn zin krijgt met zijn kinderen, hij zal altijd wel tranen krijgen als hij zijn team ziet spelen maar er zit niks anders op jammer genoeg!

Triest dit. Dat mensen zo'n hartkwalen hebben dat ze moeten stoppen. Natuurlijk verstandig als het echt zo'n risico is. Hoop dat hij wel nog gestudeerd heeft of dat hij ergens aan een fatsoenlijke baan kan komen. Ook niet onbelangrijk in het leven!

Respect voor deze man!

Hoe leuk en gezellig voetbal kan zijn, je gezin en gezondheid gaat boven.en dat mag je nooit op het spel zetten voor dit spelletje.

Ik wens hem veel sterkte bij de rest van zijn leven.

19 oktober 2012 om 17:20

Is natuurlijk zeer zeker waar. Echter vraag ik me af of stoppen met voetbal alles verhelpt. Bedoel ook al heb je een hart afwijking je kunt je niet compleet afwenden van fysieke inspanning en/of stress.

Maar goed ik ben geen hartspecialist en begrijp ook best dat de kans groter is dat het hart meer kans op falen heeft bij zo'n inspanning als profvoetbal.

19 oktober 2012 om 17:40

zoals je al zegt, je hart moet 90 minuten in het weekend en enkele trainingen in de week een zware inspanning doen. Misschien dat het nooit gebeurt en dat hij 90 jaar wordt, maar helaas zijn er genoeg voorbeelden dat mensen zomaar neer vallen en bezwijken aan hun hart.

In de jaren 90 namen diverse topsporters het risico om met epo te stunten om zo grote sportprestaties neer te zetten. Helaas zijn daar diverse doden bij gevallen doordat het hart het verdikte bloed niet meer kon pompen en zodoende ermee stopte.

Enkelen durven het aan om met een hartkwaal door te gaan, zie Sno. Hij laat zich omringen door goede specialisten dus hoop ik dat het voor hem goed gaat.

pffffff je hoort het steeds meer, logische keuze lijkt me, je kinderen gaan voor alles

jonge jonge! wat hoor je dit toch steeds vaker!

Verstandige keuze van hem.

Hoe kan het toch dat hartkwalen steeds vaker aan het ligt komen?

19 oktober 2012 om 17:32

Verbeterde medische apparatuur wat dit sneller kunnen ontdekken, en of er wordt meer naar onderzocht door de medici binnen de club

ik ga vanavond naar dordt en ben vaste supporter! we zullen je missen! je was 1 van de beste verdedigers die we hadden! respect dat je deze keuze maakt, voetbal is belangrijk maar je gezin moet op 1 staan!

wie die rode duimpjes doet moet gewoon een ban krijgen het is gewoon zielig

Het is natuurlijk een klap als blijkt dat je hart niet goed is en je het risico loopt plotseling te overlijden, dat komt keihard aan en stap je niet zomaar overheen. Maar hoeveel mensen hebben het geluk dat dit op tijd word vastgesteld? Hoe vaak komt het wel niet voor dat een jong, schijnbaar gezond, iemand zomaar ter aarde stort door hartfalen?

Natuurlijk is het nu moeilijk te accepteren, naar deze man mag ook dankbaar zijn dat het ontdekt is voor het hem zijn leven kostte. Dat is meer waard dan een voetbal carriere.

zeer wijs besluit en jammer dat zijn carrière zo ten einde komt.
echter heeft hij een leuke carrière gehad en kan hij met trots terugkijken op zijn voetballeven.
nu kan hij nog lekker van zijn gezin genieten en daar zullen uiteindelijk iedereen meer bij gebaat zijn.

Kan iemand mij vertellen waarom bij de steun betuigingen voor betreffende spelers duimpjes omlaag aangeklikt worden?
Vind het behoorlijk kansloos om lekker anoniem te gaan minnen.

Johan, wijs besluit genomen en ga van je kinderen genieten van kids en vriendin zoals je bij FC Rijnmond al aangaf, er zijn belangrijkere dingen in het leven.

Erg jammer voor hem. Ik hoop dat hij een goede baan vind in de maatschappij.

Wat voor idioten geven hier al die duimpjes naar beneden? Doe normaal man !

Op zo'n momenten realiseer je je dat voetbal slechts een bijzaak is. Verstandige keuze maakt hij en hopelijk gaat het hem goed af, ook zonder het voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren