Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Betaald voetbal Noord-Limburg in het geding: ‘Hebben de overheid nodig’

Laatste update:

Nederlandse profclubs hebben het de laatste jaren niet makkelijk en regelmatig kloppen voetbalverenigingen aan bij de overheid. Ook VVV-Venlo doet nu dringend een beroep op de gemeente: de club uit Limburg koerst af op een tekort van enkele tonnen op de begroting.

/

“We wisten van tevoren dat wij de begroting niet sluitend zouden krijgen over dit seizoen. Dat staat ook in het plan van aanpak zoals we dat vooraf hebben ingediend bij de KNVB”, legt voorzitter Hai Berden uit aan Voetbal International.

“Om de continuïteit van betaald voetbal in Venlo te waarborgen hebben we de overheid nu nodig.” VVV heeft met de andere Limburgse clubs Roda JC, Fortuna Sittard en MVV Maastricht ook een beroep gedaan op de provincie. Berden hoopt dat de gemeente en de provincie bij willen springen, zodat er plannen voor een stabiele toekomst gemaakt kunnen worden. “Anders wordt behoud voor betaald voetbal in onze regio een heel lastig verhaal.”

De gemeente en de provincie moeten bijspringen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou dan, wellicht toch tijd om de plannen voor één sterk FC Limburg weer van stal te halen en VVV erbij te betrekken? Het zou jammer zijn van de historie van Vvv, Mvv, Fortuna en Roda, maar als ze serieus iets in het Nederlandse voetbal willen betekenen lijkt mij dit toch wel een must.

Edit: Jammer dat het anti-schelden-in-capslock-dinges ingrijpt en VVV en MVV blijkbaar niet herkent als je ze in een lijstje opsomt.

8 december 2015 om 09:40

In principe ben ik met je eens. Maar, hier zijn de voorwaarden:

- groot stadion ergens in het midden van Limburg

- bijbehorende infrastructuur

- modern managers, top trainers

- opleiding instituut dat in staat is om te concurreren

De vraag is natuurlijk, wie betaald dit,, zeker niet de failliete Limburgse voetbal clubs. Als men niet aan de voorwaarden kan voldoen, maakt zo'n project geen zin.

8 december 2015 om 09:49

Indien men het doet, enige optie stadion in Roermond.

Neutraal terrein totaal nieuwe club.
Echter is dit onhaalbaar.

Gezien de regio bij Venlo, moet hier gewoon een club kunnen overleven.

Zuid-limburg (80 km verderop) hoeft men niet te betrekken. regionaal eigenlijk niet interessant.

8 december 2015 om 15:31

Dan moet je het boek 'Voetbalmaffia 2' eens lezen. Je wilt niet weten hoeveel geld erdoorheen is gejaagd om 'Sporting Limburg' van de grond te krijgen. Spoiler: uiteindelijk de clubs en de belastingbetaler.

FC Limburg een optie?

(Waarschijnlijk niet)

8 december 2015 om 10:00

Denk 1 van de weinige opties.....
Als BVO heb je een bepaald achterland nodig om goed te kunnen draaien. Met 4 bvo's in zo'n relatief klein gebied zitten ze midden in elkaars achterland. Als ze in Limburg wat willen presteren en grote club bouwen dan is naar mijn mening clubs samenvoegen de enige oplossing..

8 december 2015 om 10:21

Vergeet niet dat alles ten Noorden van Bergen meer op Nijmegen gericht is dan op Venlo. Vijf BVO's dus.

8 december 2015 om 11:32

Ok dan juist nog meer reden tot samenvoegen... Als ze in Limburg wat in het voetbal willen betekenen natuurlijk. Hebben ze vrede met huidige situatie ook ok natuurlijk...

FC Limburg is voor VVV volgens mij geen optie. Enige club in Noord-Limburg. De rest ligt allemaal in het Zuiden. Suporters van VVV zullen nooit naar het Zuiden gaan om daar een wedstrijd van FC Limburg te bezoeken denk ik.

8 december 2015 om 09:00

nee die zullen eerder naar eindhoven gaan. dat ligt net zo ver als niet dichterbij.

8 december 2015 om 10:12

Sterker nog, mensen uit de regio Venlo gaan steeds vaker bij Borussia Monchengladbach kijken..

8 december 2015 om 11:24

Weet jij wellicht wat Berden's bijdrage os geweest in deze malaise?

Stekker eruit! Langlopend verhaal waar geen einde aan komt. Iedereen moet bezuinigen, hele bevolkingsgroepen hebben geen cent te makken en zo'n bodemloze put moet maar continue worden volgegooid.

8 december 2015 om 09:58

Helemaal mee eens. Als een voetbalclub zijn eigen broek niet kan ophouden dan houdt het op. Hoe moeilijk kan het zijn om minder uit te geven dan dat er binnenkomt? Dan maar spelers voor minder op de loonlijst, ook met minimale middelen kun je op een leuke manier profvoetbal spelen, kijk naar telstar nu.

8 december 2015 om 10:03

Denk jullie erbij twente ook net zo over? Hier gaat het over tonnen, bij twente over miljoenen.

8 december 2015 om 10:37

Bij Twente denk ik daar ook zo over. Mijn club (Feyenoord) zat ook in de shit, klopte aan bij de gemeente Rotterdam en die zeiden: regel het zelf maar.

8 december 2015 om 09:59

Verdiep je maar eens eerst, voordat je zoals hier klakkeloos iets roept met een algemene mening.

ik woon zelf in zuid limburg en hoewel ik een echte ajacied ben ben ik menig keren naae roda geweest. echter moet men de club belangen eens aan de kant zetten. men moet als men voetbal in zuid limburg wil waarborgen fuseren gaan. dat kleine groepje die zich de kop in slaan als ze elkaar zien is wellicht maar een man of 100. Voor de rest staan ze gewoon dagelijks naast elkaar te werken zonder problemen. Echter moet men op het moment dat er 1 club uit komt men ook steun krjjgen van zowel de provincies als de grootste bedrijven. Dan zal je zien dat het ook echt lukt!

8 december 2015 om 09:26

Uiteraard, goed idee. De sportieve resultaten worden dan zeker beter.
. De ervaring leers ons(onderwijs,gezondheidszorg) dat fusies en schaalvergroting altijd leiden tot een verbetering van het product.

En de volgende stap, omdat Nederland internationaal niets meer voorsteld, is een fusie tussen Feyenoord en Ajax en een fusie tussen Noors en zuid Holland.

Man ga eens lekker zoals zoveel bedrijven je financiën op orde krijgen, altijd maar dat gemekker bij de gemeente en hopen dat de belastingbetaler ervoor kan opdraaien voor hun eigen overbetaalde balletjes trappers, echt schandalig.

8 december 2015 om 18:11

Echt he? Het is toch niet voor niets profvoetbal? Het is lachwekkend. Als je subsidie wilt, lever dan gewoon je licentie in

Als het waar is dat ze voor het seizoen al een tekort hadden moet gewoon de stekker er uit. Ze haalden dus versterkingen terwijl ze wisten dat ze geen geld hadden. En als het enkel gaat om liquide middelen dan moet er toch ook een bank bereid zijn om te financieren terwijl Berden garant staat.
Ik vraag me dus af waar het geld is gebleven dat VVV heeft gespaard voor het nieuwe stadion. Toen wilde men pertinent geen steun van de gemeente en zou het geen probleem zijn dit zelf te financieren.

8 december 2015 om 10:02

@ Ge

Ik denk dat de nieuwe armoede met het inkomstenverschil Eredivisie tegenover Jupiler League te maken heeft. Inmiddels hebben ze bijna geen (grotere) sponsors meer, behalve Beerden.

8 december 2015 om 10:02

Denk je erbij twente ook net zo over? Hier gaat het over tonnen, bij twente over miljoenen.

8 december 2015 om 10:59

Waarom stel je mij deze vraag over Twente? Twente is helemaal niet relevant.

Waanzin weer. De overheid springt al meer dan genoeg bij door op wedstrijddagen extra politie in te zetten. Op geen enkele andere manier zou de overheid voetbal moeten ondersteunen. Als een club geld tekort komt, dan moeten ze maar eens na gaan denken of ze niet te dure spelers hebben, of ze hun seizoenskaarten niet eens aanzienlijk in prijs moeten verhogen, etc. Als dan de conclusie is dat men met mindere spelers op een lager niveau moet voetballen of dat mensen wegblijven omdat het te duur is geworden, dan is dat maar zo. Maar op dezelfde voet verder blijven gaan is niet verantwoord op de lange termijn. Belastinggeld is bedoeld om publiek belang te dienen, niet om een paar duizend voetbalfans tevreden te stellen.

8 december 2015 om 10:58

Ik vind dat een gemeente in zon geval gewoon bij moet springen. Kunst en cultuur worden op jaarbasis voor vele miljoenen gesubsideerd door de overheid. Dan heeft voetbal wat mij betreft meer prioriteit en verdient het ook steun. Een club is wel het uithangbord van je stad.

Volgens mij was het dezelfde Hai Berden die een aantal jaren geleden nog AZ en Heerenveen achterna wilde (toen die clubs ook nog in betere tijden verkeerden). Nu hoopt hij op de gemeente om niet failliet te gaan. Een verschil van dag en nacht.

Het zou heel jammer zijn als VVV Venlo niet geholpen word.
Roda, Fortuna en MVV zijn allen al eens gered door de gemeenten.
Waar deze 3 echt te dicht op elkaar zitten is dit voor VVV niet het geval.
Je zou toch verwachten dat het daarom in Venlo wel mogelijk is om genoeg sponsoren en daarmee dus inkomsten te genereren.

Voor de mensen die weer roepen dat de clubs maar moeten fuseren.
Een fusie met Roda is uitgesloten aangezien de club gered is en eigendom is van een fervent supporter
De overige 3 clubs zie ik niet fuseren.

8 december 2015 om 15:35

Prima als jullie het redden, maar er is al veel te veel belastinggeld verdwenen in die geldput die we Zuid-Limburg noemen. Wanneer de clubs het niet redden wordt het tijd dat mensen hun eer aan de kant zetten en gewoon gaan fuseren. Dat of geen bvo meer in Zuid-Limburg.

Zo te lezen allemaal mensen die zich niet hebben verdiept in het voetbal in Limburg. Onderling is de haat groot. Ook is FC limburg absoluut geen goed idee omdat de kleinere clubs met kleinere financiele mogelijkheden en een kleinere achterban dan gaan meeliften op de relatieve grootheid van Roda. Driemaal nee.

8 december 2015 om 12:07

Nee inderdaad. Mensen denken er te makkelijk over. De fusie is niet voor niets al 2 keer afgeketst. Er is geen draagvlak voor en er zullen ook niet meer supporters zijn want velen (waaronder ikzelf ) zullen gewoon afhaken. Daarnaast vind ik niet dat VVV sowieso betrokken moet worden. Ligt niet eens in dezelfde regio. Hoop wel dat VVV erboven op komst. Van de drie overige clubs in Limburg vind ik hen het sympathiekst.

8 december 2015 om 12:58

Weet jij misschien wat Berden's bijdrage in deze malaise geweest is?

8 december 2015 om 14:25

Nee, ben geen VVV-supporter dus heb verder geen idee.

8 december 2015 om 12:42

Deze haat wordt ook waarschijnlijk de ondergang van betaald voetbal in Limburg mocht de overheid (prov. en gemeente) niet meer bij springen.

8 december 2015 om 15:03

Kleinere clubs met kleinere financiële mogelijkheden meeliften op de relatieve grootheid van Roda? De grootheidswaanzin van Roda bedoel je. Die leven al jaren ver boven hun stand. De reden waardoor ze gepromoveerd zijn, is door zich nog dieper in de schulden te steken om maar spelers te werven.

Volgens mij denk je dat Roda nog altijd in 1995 leeft, toen ze 2e werden. De laatste keer dat Roda Europees voetbal speelde is ook al zo'n 15 jaar geleden. Daarna zijn ze weggezakt naar het niveau Excelsior, Volendam, Cambuur, Sparta (met alle respect voor die clubs).

9 december 2015 om 15:38

Relatief, betekent dus dat het relatief een grote club is IN Vergelijking MET de andere clubs, Vvv, Fortuna en Mvv. Roda is 10x groter dan deze clubs, en daarom zeg ik dat de grootheid van Roda in dit geval relatief is. Ik zeg niks over het spel, de doelstelling of de mogelijkheden van het huidige Roda, het was simpelweg een vergelijking met de andere clubs in Limburg, waarvan Roda absoluut, met kop en schouders er bovenuit steekt.

Dank.

8 december 2015 om 15:37

Hartstikke leuk die rivaliteit en haat. Maar de realiteit wilt dat de clubs koppig hun kop in het zand kunnen steken of de toekomst van voetbal in Zuid-Limburg kunnen redden. Ik weet wel wat ik zou doen.

Teveel clubs in een te klein gebied. Roda heeft nu een sponsor gevonden, prima nieuws voor Limburg. De rest kan volgen, maar geen overheidssteun meer. Het wordt tijd dat er clubs verdwijnen, niet alleen in Limburg, maar in heel Nederland. Kunnen Bvo's zichzelf niet meer redden, dan is er waarschijnlijk geen behoefte en markt meer voor. Weg met dat gedrocht Jupiler. Clubs allemaal terug naar topklasse Noord, Midden en Zuid of opheffen. En dat eeuwige geneuzel over FC Limburg, dat gaat er nooit komen, zeker nu niet meer.

Voor Limburg is maar een oplossing en dat is 1 club. VVV redt het niet, Fortuna staat al jaren lang onderaan en Roda is pas gered door een geldschieter. 3 clubs is blijkbaar te veel in de provincie en snap heel goed dat fans het er moeilijk mee hebben. Maar lijkt mij toch wel dat ze liever 1 goede club dan geen club.

Limburg United en dan spelen in Kerkrade

8 december 2015 om 15:57

Je vergeet MVV, 4 clubs dus.

En deze 4 samenvoegen tot 1 club zou dus echt geen oplossing zijn. Sowieso zullen VVV supporters niet naar Zuid-Limburg gaan voor wedstrijden, die gaan nog liever naar Brabant of NEC(lijkt me) hen zul je er dus alleen bij krijgen als je een stadion in Midden-Limburg bouwt. Dit gaat ook weer veel geld kosten dus is totaal uitgesloten. VVV moet je er bij een fusie dus volledig buitenhouden. Dan hou je de 3 in Zuid-Limburg over, deze haten elkaar zo erg, vooral het megalomane Roda met hun veel te grote stadion. Fortuna en MVV supporters zullen nooit met deze club samen willen gaan. Dan hou je deze 2 kleintjes over waarvan het de vraag is of een fusie zin heeft aangezien je hier qua budget en supportersaantallen geen beduidend betere club mee creëert. En waar moeten ze dan gaan spelen? Nee FC Limburg of welke andere fusieclub dan ook gaat er nooit komen. Ik zie hierdoor MVV of Fortuna wel een keer failliet gaan.

Gelukkig heeft MVV al aangegeven niet meer mee te doen aan al die fusieplannen, immers heb je geen enkele garanties. Het zijn pure speculaties dat je er financieel op vooruit gaat, meer supporters, hoger budget, betere spelers. Niemand kan garanderen dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Nee dan laat het maar gaan zoals het nu bij MVV gaat. Welliswaar nog altijd aanmodderen in de Jupiler League, maar sinds de laatste redding in 2010 en wisseling van het bestuur, hebben ze hier alles netjes op orde. Ieder jaar maken ze winst, zij het een beetje. Sportief gaat het stapje voor stapje beter. Eindelijk kunnen ze weer contracten aan spelers geven voor meerdere jaren.

Ik zie dan ook geen enkele reden voor MVV om samen te gaan met een club waarbij de ene club nog meer schulden heeft dan de ander. Nu zullen er vast wel weer mensen vooraan staan om te wijzen op de keren dat MVV is gered, maar dat is verleden tijd. We leven vandaag de dag. Er verdwijnen vanzelf wel clubs hier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren