Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bergwijn wilde weg bij Ajax en PSV heeft hem met open armen ontvangen’

Laatste update:

Jelle Goes, manager academie van FC Utrecht, was van 2009 tot 2012 hoofd opleiding van PSV en van 2013 tot 2017 technisch manager van de KNVB. Goes is de architect van het rapport 'Winnaars van Morgen' en heeft veel van de huidige nieuwelingen in het Nederlands elftal, zoals Arnaut Danjuma, Steven Bergwijn, Denzel Dumfries en Pablo Rosario zien opkomen. “En daarachter komt nog meer moois. Maar laten we geen slingers ophangen.”

“Dat kan pas als we een prijs pakken met het grote Oranje. Deze jongens zijn er nog niet en andere landen zitten ook niet stil”, benadrukt Goes in gesprek met de NOS. De route naar Oranje gaat niet altijd via de geplaveide wegen. ‘Laatbloeiers' als Danjuma, Rosario en Dumfries laten zien dat er meerdere wegen naar Zeist zijn. Vier jaar geleden speelde Dumfries zelfs nog bij de amateurs van Barendrecht.

Goes ziet het niet als een misser van de scouts. “Je kan het ook als compliment zien voor die jongen. Hij heeft zich doorontwikkeld. Sommige spelers hebben gewoon een langere weg nodig.” Hij maakte Danjuma, die nu voor Club Brugge speelt, mee als hoofd opleiding van PSV. “Fysiek behoorde hij tot de minderen, biologisch liep hij wat achter. Hij was ook niet altijd basisspeler. Logisch dat hij daarom buiten beeld bleef voor Oranje.”

“Voor jonge spelers is het cruciaal dat ze frequent spelen”, stelt Goes. “Dat is noodzakelijk om je te ontwikkelen. Als je nog niet goed genoeg bent voor het eerste, is het heel belangrijk dat je je op een niveau als de eerste divisie wel kunt blijven spelen. Groeneveld en Rosario zijn daar mooie voorbeelden van. Rosario heeft na een heel seizoen Almere City FC ook nog een heel seizoen Jong PSV in de eerste divisie in de benen.”

Goes vindt dat belangrijk voor de ontwikkeling van een voetballer en daarom blijft hij voorstander van de Jong-teams in de voetbalpiramide. Bergwijn verruilde de jeugdopleiding van Ajax in 2011 voor die van PSV. “Bergwijn kon en wilde weg bij Ajax en wij hebben hem bij PSV met open armen ontvangen”, zegt Goes. "Ook bij hem herkende je al zijn vaardigheden en zijn dreiging. Steven was net als Arnaut klein. Daar moet je wel doorheen kijken om de potentie te zien. In Nederland doen we dat gelukkig, kijken naar creativiteit, waardoor dit soort spelers niet afhaken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo sneu dat er weer een titel wordt gemaakt om een discussie uit te lokken, terwijl het hele gesprek met Goes daar alles behalve nadruk op legde :/

13 oktober 2018 om 23:01

Ja en dan begin je aan de discussie en dan worden de reacties verwijderd. De titels van artikelen op voetbalzone zijn erg matig.

Het gaat wel snel voor sommige spelers. Ben benieuwd waar dit gaat eindigen voor Oranje

Goede speler en mooi om te zien. Dat hij het bij PSV naar ze zin heeft.

Ik begrijp niet dat iedereen opeens zo enthousiast is. Ik wordt nog niet echt warm van de “talenten” die nu in het NL elftal zitten op een aantal spelers na. De laatste toppers uit de eredivisie die naar het buitenland gingen waren nou ook geen doorslaand succes en daarnaast, vergelijk onze talenten eens met die uit Duitsland, Spanje, Frankrijk, België, Engeland enz. Maar goed, moeten positief blijven en hoop heel erg dat ze gaan door breken want voor mijn beleving is het Nederlands elftal van tegenwoordig van minder belang dan toen in 94’ of 98’

13 oktober 2018 om 19:39

Op België na, vergelijk eens de grootte van die landen ten opzichte van NL. Niet heel gek dat je uit 60-80 miljoen inwoners meer talenten vindt dan uit een kleine 20 miljoen. Dus ik snap het enthousiasme wel dat er nu weer een lichting aankomt van dezelfde generatie waarbij je alleen nog moet kijken voor een topspits en een keeper van die generatie. Tot die tijd voldoet cillessen.

13 oktober 2018 om 20:28

Maar dat is in het verleden toch nooit een probleem geweest? Zaten altijd wel toppers tussen ook al was de lichting minder. En nu zitten er goede talenten bij maar ook geen toppers. Ik zag Frank de Boer iets zeggen over scouting. Er wordt/werd vooral gekeken naar kracht en snelheid in de jeugd bij Ajax en niet naar slimme spelers en dat zie je precies terug in de Eredivisie en bij het NL elftal. Je hebt 0 creativiteit eigenlijk. En als je een speler hebt die wel slim is, creatief en lef heeft zoals Frenkie de jong dan bevestigd het mijn gevoel alleen maar.

13 oktober 2018 om 21:04

Hoewel het in de praktijk natuurlijk niet altijd zo gaat, zou in theorie dit team altijd een verbetering zijn tov de afgelopen jaren. Veel van deze jonge jongens zijn dus blijkbaar beter de spelers rond de 28, terwijl die op hun best zouden moeten zijn en die talentjes zouden alleen maar beter moeten worden.
Wil dat direct zeggen dat we "gered" zijn? Nee, maar het zou zeker een stap in de juiste richting zijn

14 oktober 2018 om 15:12

Misschien wel ja, mits ze zich goed blijven ontwikkelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren