Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bergwijn openhartig: ‘Door hoe ik ben behandeld had ik een hekel aan Ajax’

Laatste update:

Steven Bergwijn zal zaterdagavond hoogstwaarschijnlijk zijn debuut maken in de hoofdmacht van Ajax. De rechtsbuiten doet dat uitgerekend tegen zijn oude club PSV. In 2011 verruilde Bergwijn de jeugdopleiding van Ajax voor die van de Eindhovenaren. Na zijn vertrek bij Ajax voelde de 24-jarige aanvaller zich jarenlang verbolgen, zo geeft hij aan in een interview met het Algemeen Dagblad. Bergwijn had zelfs een hekel aan Ajax.

“Niet doordat ik voor PSV speelde, maar door hoe ik er ben weggegaan en behandeld, had ik in het begin nog wel een hekel aan Ajax. Van binnen was ik er de eerste jaren na mijn vertrek wel even klaar mee.” Bergwijn gaat in gesprek met de krant verder in op dat vertrek. “Het plezier was weg omdat bepaalde dingen gebeurden.”

De toen veertienjarige Bergwijn vond dat het tijd was voor een andere omgeving. “Ik ben een gevoelsmens en was destijds niet meer gelukkig bij Ajax. Dat had weinig met speeltijd te maken. Ik speelde regelmatig. Dit speelde al langer. Er gebeurden dingen. De band met de trainer, wiens naam niet belangrijk is, was er ook niet.” Bergwijn en zijn vader hadden geen goede verhouding met Orlando Trustfull, die jeugdtrainer was bij de B1 van Ajax.

Uiteindelijk koos Bergwijn voor een overstap naar aartsrivaal PSV. “Dat was voor mij niet moeilijk, maar voor mijn ouders wel. Mijn vader reed elke dag op en neer vanuit Amsterdam. Ook de rest van de familie deed veel voor me. Dat heeft zich uiteindelijk uitbetaald.” Bergwijn brak uiteindelijk door in Eindhoven en speelde zich in de kijker bij Tottenham Hotspur. Na drie lastige seizoenen in Londen kan Bergwijn vanavond officieel debuteren in de hoofdmacht van Ajax, ruim elf jaar na zijn vertrek uit de jeugdopleiding.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nu gewoon knallen stevie. 15 goals 15 assists. Moet lukken.

30 juli 2022 om 15:08

Stevie is wel niet echt loyaal he? Eerst kustte hij het logo van PSV, daarna juichte hij voor Tottenham in de halve finale CL tegen Ajax en nu is hij weer voor Ajax. Lastig te volgen voor de gewone man.

30 juli 2022 om 15:49

Wat een een onzin prem, hij zegt toch duidelijk dat hij een hekel had aan Ajax? Nu kan het verleden weer rechtgetrokken worden dus wat is het probleem dan, jaloers soms?

30 juli 2022 om 16:38

Lijkt wel.een mens die Stevie . Kan toch gebeuren dat je van mening veranderd , of dat je achteraf tot inzicht komt dat je mis zit.

30 juli 2022 om 16:45

Inderdaad bossie, zoals het gezegde luidt: als je nog nooit van mening bent veranderd heb je nog nooit iets bijgeleerd…😉

30 juli 2022 om 16:46

Een prof voetballer kijkt naar salaris, niveau en speeltijd. Niet zozeer naar sentiment al is dit uiteraard mooi meegenomen.

Snap best dat je je als 14-jarige boos voelt of wat dan ook. Je speelt bij een prachtige club in de jeugdopleiding en moet dan door bepaalde omstandigheden weg. Als hij wat ouder was, pakweg een jaar of 18, dan had hij er waarschijnlijk anders naar gekeken maar hij was dus 14 op dat moment.

En weet wel dat Bergwijn bij PSV, maar ook bij Tottenham Hotspur bepaalde uitspraken over Ajax deed. Bij Tottenham Hotspur bijvoorbeeld dat hij er van genoot toen Ajax in het seizoen 18-19 in de laatste minuut werd uitgeschakeld door Tottenham, dat hij glimlachend achter de tv zat. Maar zelf hecht ik aan dit soort uitspraken dan weer weinig waarde, want dit soort uitspraken zijn alleen om de fans wat voor je te winnen van je nieuwe club en natuurlijk toentertijd ook van Psv.

Hoop dat Bergwijn gaat vlammen bij Ajax. Heb er wel vertrouwen in dat het goedkomt en dat hij een topaanwinst voor Ajax zal zijn. Vind het fijn dat Schreuder Bergwijn vanaf links zal laten spelen, zo te zien. Want Antony zal uiteraard op rechts blijven staan, en denk dat Tadic en Brobbey elkaar af zullen wisselen in de spits en dan komt Lucca er ook nog bij. Maar die zal vooral pinchhitter worden heb ik het idee en om eerlijk te zijn ben ik ook nog niet echt overtuigd van de komst van Lucca.

Schreuder wilde hoe dan ook een targetman/pinchhitter hebben maar denk dat je ook gewoon prima uit de voeten kon met Brobbey en Tadic. Afhankelijk van de tegenstander had je dan of met Tadic als valse spits kunnen spelen en dan Brobbey in brengen als je wat moet forceren, of met Brobbey vanaf het begin spelen en dan Tadic vanaf links of rechts waardoor je Bergwijn of Antony rust kan geven en dan heb je eventueel Conceição ook nog die je dan kan brengen om wat te forceren met zijn snelheid en diepgang.

En ik weet dat Lucca gehuurd zal worden voor 1 miljoen, met een optie tot koop van 10 miljoen. Maar dan nog heb ik mijn twijfels bij hem.

30 juli 2022 om 12:55

Het elftal is nu veel dynamischer met name aan de linkerkant. Bergwijndal lijkt me lastiger verdedigen dan Tadic-Blind die toch veel vanuit stilstand opereren. Brobbey zal inderdaad wissel zijn achter Tadic vermoed ik, maar die jongen zal zelfs gelukkig zijn met een reserverol nu hij weer bij Ajax mag spelen na zijn mislukte escapade. Lucca weet ik nog niet, vind het behoorlijk veel geld voor een 3e spits die alleen minuten gaat krijgen als Ajax een doelpunt moet forceren, en dat zal niet zo vaak zijn. Had dan een Dost eerder gehaald die goedkoper was geweest en waarvan je weet dat hij het kan. Bij Lucca moet ik het nog zien.

30 juli 2022 om 14:03

Ik snap echt dat uitspraken uit het verleden veelal voor de bühne zijn. We hebben bij Ajax wel meer met oud “haters” te maken gehad. Het hangt een beetje van de situatie en speler af hoe de supporters er mee omgaan. Bij Scherpen ging dat matig, maar het gebalde vuistje van Ziyech toen PSV het kampioenschap in de laatste minuten pakte (lees: jatte), zag men eigenlijk snel door de vingers. Berghuis die de bal tegen de kanis van een supporter wilde knallen ook.

Eerlijk gezegd vind ik die laatste seconde tegen Spurs wel dusdanig gitzwart dat deze opmerking van Stevie wel is blijven hangen en nu je het weer oprakelt het me wel irriteert.

Zelfs als speler van Spurs komend van de concurrent van Ajax is het wel een rotopmerking. En als hij echt heeft staan juichen, moet de haat toch wel diep hebben gezeten. De enige personen die ik ken die ook hebben staan juichen willen Amsterdam geeneens uitspreken.

Maar goed dat is inmiddels ook water onder de brug (as they would say in England), hij is inmiddels weer(een hele dure) Ajacied. Maar ik ben wel benieuwd. Veel zal afhangen van zijn prestaties, en hij heeft voldoende kwaliteiten om te presteren.

Je zag bij Berghuis ook wel een goede ontvangst bij de supporters. Maar de omslag lag daarin wel bij Dortmund thuis, waarin hij werkelijk fenomenaal was, a la Tadic in Madrid.

Als Bergwijn vanavond de wedstrijd eigenvoetig beslist met een zuivere hattrick lullen we nergens meer over. Ik ook niet.

Heb er zin in in ieder geval.

30 juli 2022 om 14:58

Voetbal is emotie begrijpen jullie dat niet

31 juli 2022 om 15:58

Inderdaad . Wat er ook gezegd word zal altijd verkeerd vallen bij bepaalde supporters .

Europese topspelers voetballen ook niet in de eredivisie, of Bergwijn de absolute Europese top gaat halen is nu moeilijk te zeggen. Hopelijk blijft ie fit want bij Spurs was ie regelmatig geblesseerd, het is wel n hele interessante speler.

30 juli 2022 om 13:00

Lijkt me niet dat hij de absolute top gaat halen. Misschien ooit nog een x proberen in de subtop in een grote competitie, anders blijft hij bankzitter zoals bij de spurs.

Ik hou van Stevie, want hij is een gevoelsmens. Jammer dat het soms nog schort aan empathie in de jeugdopleiding. We willen af van drillsergeanten, we willen meer de menselijke maat. Who da fuck is Orlando Trustfull?

Ach Stevie toch, toen je bij ONS PSV speelde kuste je het logo nog. Uiteindelijk geflopt bij de Spurs en nu zieltjes proberen te winnen bij Ajax.

30 juli 2022 om 13:11

Jij kust alleen je eerste vriendin?

30 juli 2022 om 13:37

Voor mij echt de opmerking van de dag. Bedankt.

OnT: Zieltjes winnen zal hij zeker moeten gaan doen, maar dat doet hij in dit interview overigens totaal niet.

30 juli 2022 om 13:56

Kan de eerlijkheid wel waarderen inplaats van iets roepen wat iedereen wil horen. Zieltjes winnen doet hij maar op het veld.

30 juli 2022 om 14:17

Ik heb ook geen probleem met interview, je kan ook maar beter eerlijk zijn. Maar de OP haalde zieltjes winnen aan en dat doet hij hier dus duidelijk niet

30 juli 2022 om 13:24

Vic Sahebdien dus omdat hij son en kane voor zich had is hij geflopt , bespeur ik hier een beetje rancune omdat hij terug naar zijn jeugdliefde is ?
Of omdat jullie hem ook wel graag terug wilde maar zijn tranferbedrag en salaris niet kunnen betalen .

30 juli 2022 om 13:27

Kane en Son? Lucas Moura was natuurlijk zijn concurrent, en Lamela. Dat soort spelers.

30 juli 2022 om 13:43

Dat soort spelers zijn niet de allerminsten ook.

Hij heeft die strijd achter Kane en Son wel echt verloren, maar een flop ben je daardoor ook niet. Moura en lamelle zijn twee ervaren rotten in de Prem.

30 juli 2022 om 13:58

Hoho, niet generaliseren met je "jullie". kansloze comment is voor rekening van Vik en zeker niet gedeeld door deze mede Psv'r.

Gun Stevie het beste, met uiteraard de onderlinge potjes tussen PSV en Ajax met iets minder effectiviteit. Zelfde geldt voor Mo, mooi om te lezen hoe de PSV supporters hem toch een hart onder de riem willen steken.

En natuurlijk konden wij hem ook makkelijk betalen maar wij hebben een zekere Gakpo op die positie

30 juli 2022 om 14:24

Ouwe1978
Je heb gelijk , maar ik lees hier toch veel negatieve comments van psv supporters en ja ik vindt Gakpo ook een hele goede speler alleen jammer dat hij zo blessure gevoelig is .

30 juli 2022 om 16:01

Nou ja, er zijn er veel, incluis mezelf, die het vreemd vinden dat Bergwijn zo openlijk de ‘schijt had aan’ en daarna doodleuk ‘in the tanks’ verschijnt. Geeft wellicht het opportunisme weer. Wat mij betreft is het respect voor Bergwijn wel een heel stuk minder, deze move doet me wel ‘pijn’ (nee, ik slaap er niet minder om ;-))

30 juli 2022 om 13:48

Het is wel een labiele slapzak inderdaad. Nota bene likte hij zich zelfs bij Spurs nog in bij de Spurs- en PSV-fans door te roepen hoe hij hoopte dat Tottenham van Ajax zou winnen in de halve finale CL. Dat was niet lang nadat Bergwijn posts van Ajax(-spelers) ging liken op social media…

30 juli 2022 om 15:18

Vind dat hij het wel goed uitlegt eigenlijk, hij verklaart de woede die hij voelde, spreekt uit dat hij gevoelig is, hij nam duidelijk geen blad voor de mond die periode. Nu is hij in een andere fase van zijn carrière en leven, waardeert duidelijk dat Ajax zo hardnekkig interesse heeft getoond en de daad bij het woord heeft gevoegd door hem de duurste aankoop in de Nederlandse geschiedenis te maken. Daar spreekt natuurlijk veel waardering uit, dat was duidelijk wat hij miste voorheen. Ajax was groot genoeg om niet te blijven hangen in het verleden, Bergwijn is groot genoeg om Ajax in een ander licht te zien. Voor de één reden om hem tot slappe zak te bestempelen, voor de ander misschien wel de volmaakte cirkel, hereniging van twee volwassen partijen die niet vallen over uitspraken uit het verleden. Je noemt een speler die met de loop van jaren zijn mening bijstelt labiel. Hoe noem jij een supporter die ervan smult als een speler iets lelijks zegt over de concurrent, en zich vervolgens druk maakt over likes op een sociaal medium?

30 juli 2022 om 15:01

Vergeet niet dat hij PSV heeft gered met zijn transfer en hij hoeft geen zieltjes te winnen hij is geboren in Amsterdam en bij welke club ben jij geflopt

30 juli 2022 om 16:02

Probeer anders eens iets inhoudelijks voor de verandering. Althans, iets dat inhoudelijk ook klopt. Zieltjes winnen zal hij vast niet aan doen, aangezien hij al twee keer de boel ‘belazert’

30 juli 2022 om 15:07

En vergeet niet wat hij heeft achtergelaten bij zijn transfer dure kus heeft hem 5 miljoen gekost dus hou je praatjes voor je

30 juli 2022 om 17:18

Ik vind je reactie wel een tikkeltje aan de zure kant, die jongen kan zijn carrière bij Ajax nieuw leven inblazen en ik vind het juist wel mooi dat hij zich over oud zeer kan heen zetten. Ik hoop natuurlijk dat hij tegen PSV geen pepernoot raakt maar ik ben dankbaar voor wat hij bij ons heeft neergezer en gun hem alle succes van de wereld.

30 juli 2022 om 19:33

Ja dit zijn wel uitspraken zeg. Voor zowel Eindhoven als Amsterdam, een bijzondere uitspraak. Laat je voeten spreken en laat het los.

Dus omdat hij geen klik met zijn trainer had toen hij 14 was heeft hij 10 jaar lang een hekel gehad aan de hele club. Maar toen diezelfde club met een sporttas geld aan kwam zetten vond je het tijd om er eindelijk op een andere manier naar te kijken. Ik moet het nog zien of dit een succes gaat worden in Amsterdam.

30 juli 2022 om 13:11

Een sporttas met geld maar ook meer zicht op (veel) meer speeltijd + dat hij zich kan laten gelden in de Ch-league waardoor hij waarschijnlijk weer een stap naar een top 4 competitie kan maken. Dat lijkt mij toch ook niet onbelangrijk, helemaal met een wk voor de deur..

30 juli 2022 om 13:34

Mooi hoe jij door begrijpend lezen zulke scherpe conclusies kan trekken, prachtig.

Bergwijn lijkt me inderdaad een gevoelsjongen, net als Depay overigens, en dan kan een voorval bij Ajax een grote impact hebben. Mogelijk liep het uit de hand tussen pa Bergwijn en de trainer, VZ noemt hier specifiek Trustfull terwijl Bergwijn geen namen wil noemen. Van oud PSV-ers hoor je vaker dat de sfeer in Eindhoven wat gemoedelijker is dan in Amsterdam. Ik weet niet of dat (nog steeds) waar is, maar indien wel dan zal dat ook van toepassing zijn geweest op de jeugd vermoed ik. Anyway, tot zover aannames en speculaties.
Bij PSV heeft Stevie zich goed ontwikkeld en ik was al fan toen hij bij Jong PSV zat (2014-2017). Ook in de hoofdmacht deed hij het meer dan prima, technisch begaafd, pijlsnel en ook nog eens sierlijk.
Als PSV fan hoop ik van harte dat Stevie gaat slagen bij Ajax, de potentie heeft hij zeker. Een sterk Ajax, PSV, Feyenoord, en hopelijk wat subtoppers zijn alleen maar goed voor het Nederlands voetbal.

Ach ja 14 jaar. Dan ben je sowieso boos op alles en de hele wereld als dingen niet lopen zoals je wil dat ze lopen. Dan hoeft er maar 1 dingetje fout te gaan of je raakt dat niet meer kwijt in je hoofd. Hij is nu volwassen en zal anders naar dingen kijken.

Voetballer is boos omdat voetbalclub een minuutje niet bezig was met zuigen, what else is new? Fragile mannetjes allemaal, moeten behandeld worden als goden of anders gaat het mis.

Trustfull is volgens mij wel eens vaker genoemd in clashes met ontevreden spelers. Al is dit niet een waardeoordeel over die zaken, want vaak heeft een speler ook wel eens een vrij 1 dimensionale kijk op wat er destijds is gebeurd Shit happens...

Stevie, het maakt niks uit dat je in het verleden dingen gezegd heb die je beter niet had moeten zeggen. Alles is vergeven, want ik ben ervan overtuigd dat de vleugelflitser die zijn carrière begon bij ASC Waterwijk de harten van de fans binnen afzienbare tijd zal veroveren. Hij zal voor zielsverrukking zorgen bij de fans als hij met die kleine passen van hem langs de linkerlijn dribbelt. Go Stevie!

Voor mij heeft bergwijjn nooit bestaan, als je zo je club PSV verraad ben je voor de PSV fans niets. Kun je niet maken zogenaamd op clublogo kussen dat je van de club houd is allemaal fake gebleken.

30 juli 2022 om 15:00

Die jongen is op vroege leeftijd naar PSV gegaan nadat hij een slechte tijd heeft gehad. Natuurlijk heeft hij veel om PSV gegeven waar hij een goede tijd heeft gehad, dit houdt niet in dat hij voor altijd Psv'er in hart en nieren moet blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren