Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benfica strandt voor de zesde keer in zeven edities in groepsfase

Laatste update:

Voor Zenit Sint-Petersburg en Benfica is het jaar in de Champions League niet om over naar huis te schrijven. Voor de onderlinge confrontatie in Rusland wisten beide partijen dat er gewonnen moest worden; een nederlaag was voor Benfica sowieso fataal. Uitgerekend Danny, een Portugees, dompelde de bezoekers in de slotfase in rouw: 1-0. Door de overwinning houdt Zenit (nu zeven punten) nog kans op overwintering, al komen Bayer Leverkusen (negen punten) en AS Monaco (vijf) later op woensdagavond nog in actie.

/

In de Russische vrieskou maakten beide partijen er absoluut geen bijzondere eerste helft van. De eerste kansjes waren voor de Russen (vrije trap Hulk, rebound José Salomon Rondón), maar naarmate de eerste helft vorderde kreeg Benfica meer grip op het spel. De grootste mogelijkheid kwam op naam van Eduardo Salvio, die plots opdook bij de tweede paal van de thuisploeg. Keeper Yuriy Lodygin kwam tijdig van zijn lijn om het gevaar onschadelijk te maken.

Ook na rust was Benfica de betere ploeg, maar het gevaar kwam van Zenit Sint-Petersburg. Zo counterde de ploeg van André Villas-Boas razendsnel over de linkerkant. In plaats van voor eigen succes te gaan, koos aanvoerder Danny echter voor een pass op Hulk en dat bleek geen gelukkige keuze. In de slotfase ging Danny dan wel voor eigen succes en dat was ook logisch, want hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Hulk (1-0). In de slotfase mocht Ola John nog invallen bij Benfica, maar zeker na de rode kaart voor Luisao (wilde tackle) was het over en sluiten. Voor de zesde keer de laatste zeven deelnames is de groepsfase het eindstation van Benfica.

Had jij verwacht dat Benfica de groepsfase zou overleven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel redelijk verrassend. Het is een vrij gelijkwaardige poule. Maar had Benfica eigenlijk het meest solide ingeschat. Een ploeg die toch, zeker in de EL, heel aardig presteert. En al een tijd in de top 10 staan van de coefficientenlijst.

Witsel, Hulk en Danny beste spelers aan de kant van Zenith. Heb alleen de 2de helft gezien en daar kreeg Zenith het in het begin best lastig.

Daarna goed herstelt en verdiend gewonnen.

Ooohhh, dan doet ajax het dus zo slecht nog niet.

26 november 2014 om 20:34

Wij hebben er tenminste 1 kunnen winnen. En Ajax?

26 november 2014 om 22:37

Die winnen volgende week

Hoe krijgt Zenit het toch voor elkaar om in de competitie zo goed te spelen en in de CL zo slecht? Tegen Benfica was het echt weer matig en was Lodygin de enige die met zijn goede ingrepen a la Neuer zijn normale niveau haalde. De rest was werkelijk ondermaats.

Ach ze kunnen zich nog altijd met die flutregel voor de Europa league plaatsen en hem dan weer winnen..
Wordt tijd dat die voorkeursbehandeling voor de CL eens afgeschaft wordt.

Is toch wel opmerkelijk dat ze niet doorgaan in deze poule, had ze hoger in geschat.

26 november 2014 om 20:12

@che

Haha moet weer op je reageren vandaag... Je zegt Weer winnen.. Benfica heeft al sinds de vloek van Bela Guttmann geen prijs meer gewonnen makker!!

Dat was in 1962 om precies te zijn 52 jaar geleden. Hoe kun je dat zeggen dat ze weer gaan winnen?

26 november 2014 om 20:21

Ah, dan heb ik het inderdaad mis, ik was in de veronderstelling omdat ze zóvaak in de finale stonden dat ze hem wel een keer gewonnen hadden de laatste jaren..

Indirect doelde ik dan vooral op dat ze via de CL zover geraken kunnen in de EL. Je krijgt zoveel kansen om als je niet goed genoeg bent in de CL daarnaar te kunnen. Niveau verhogend voor de EL, eerlijk niet nee.

Maar waarom is het seizoen van Zenit niet om over naar huis te schrijven? Waarschijnlijk wint Leverkusen gewoon van Monaco, en dan staan ze 2 punten voor?

Dit geeft wel aan dat de kampioen van Portugal helemaal niet zo heel veel beter is dan de kampioen van Nederland. Het enige probleem: Ajax geeft het zo vaak uit handen de laatste jaren: Tegen 10 man van Milan en heel veel kansen creëren maar als nog niet winnen; In de laatste minuut door een pingel niet winnen van Milan thuis; Bij vlagen beter zijn dan PSG en Barca thuis maar dat niet omzetten in goals. Als je echt door wilt gaan in de Champions league, moet je thuis sowieso 7 punten halen, en uit niet meer dan 1 keer verliezen.
Klopt, dat is moeilijk, maar dat is Champions league. Ajax mag dus ook niet zeuren over moeilijke poules, want dat hoort bij de Champions League. Toen PSV in de Champions League zat schakelden ze regelmatig een goed team uit: Olympique Lyon, Monaco, Arsenal, Fenerbache, Schalke, Bordeaux en Galatasaray. Het wordt tijd (ze hebben nu 5 seizoenen de tijd gehad) dat Ajax eens doorgaat in de Champions League.

Dit was te verwachten. Ze hebben hun hele selectie zowat verkocht in de zomer. Ze doen het nog beter dan ik had verwacht dit seizoen. In de Primeira liga gaat het gewoon goed.

Jammer dat SL Benfica er al uit ligt. Is toch een hele mooie club. Dan maar hopen dat Zenit Sint Petersburg doorgaat naar de achtste finales van de Champions League.

Gelukkig is Bayer 04 Leverkusen al door naar de volgende ronde, want dat is een ploeg met heel veel kwaliteit.

Nu ook nog hopen dat Leverkusen thuis gaat winnen van AS Monaco zodat FC Zenit aan een punt in Monaco genoeg heeft om zich bij de beste 16 ploegen van Europa te melden.

Monaco is niet meer zo goed als vorig seizoen. Ze hebben Falcao en James laten gaan en hebben daarmee 75% van de kwaliteiten van vorig seizoen ingeboet. Jammer, maar waar. Ze hebben niet echt gelijkmatige vervangers gehaald en bovendien is het Stade Louis II een sfeerloos stadion.

Zenit komt dan weliswaar uit het corrupte Rusland, maar die hebben tenminste nog kwaliteit.

PSV-syndroom. Die hadden dat ook een erg lange tijd, totdat Hiddink de ban brak en ze prompt doorstootten tot de halve finale. Ajax is nu trouwens helaas ook aardig op weg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren