Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benfica kijkt rond in Eredivisie: ‘Hij is vergelijkbaar met Semedo’

Laatste update:

Björn Johnsen was naar eigen zeggen dicht bij een transfer naar Benfica in januari 2015. De spits van ADO Den Haag stond destijds onder contract bij het Portugese Atlético CP en mocht dromen van een verhuur aan de topclub. Tot een transfer kwam het uiteindelijk niet; Johnsen ging naar Litex Lovech en kwam via Heart of Midlothian terecht in Den Haag.

"Benfica en ik spraken toen met elkaar", vertelt Johnsen woensdag aan A Bola. "Het idee was dat ik een jaar zou doorbrengen bij het beloftenteam, om te kijken hoe het ging. Daarna zouden ze besluiten of ik overgeheveld zou worden naar het eerste of dat ik verhuurd zou worden." Volgens de berichtgeving was Benfica bereid tot het betalen van een huursom van 250.000 tot 300.000 euro. "Maar volgens mij zijn ze uiteindelijk tot 500.000 euro gegaan."

Inmiddels wordt een teamgenoot van Johnsen in verband gebracht met een overstap naar Benfica. Rechtsback Tyronne Ebuehi, die over een aflopend contract beschikt, heeft volgens Omroep West zelfs al getekend bij de grootmacht. Johnsen is onder de indruk van Ebuehi en denkt dat de 22-jarige Haarlemmer alles heeft om ver te komen. "Tyronne is een erg goede speler, die altijd volledig op de bal is gefocust. Hij beschikt over veel technische kwaliteiten en is sterk in balbezit. Hij is een vrij snelle speler en ik vind zijn speelstijl te vergelijken met die van Nélson Semedo, die nu voor Barcelona speelt."

"Aan het begin van het seizoen wees ik hem erop dat hij bezig was aan zijn laatste contractjaar in Den Haag en dat hij daar het maximale uit moest halen", aldus Johnsen. "Ik zag een jongeman met veel potentieel. Zelf wist hij niet hoeveel hij echt waard was. Hij zag niet wat wij zagen. Maar nu heeft hij meer zelfvertrouwen." Zelf heeft Johnsen een contract tot medio 2020 bij ADO. Dit seizoen, zijn eerste in Nederlandse dienst, was hij goed voor 13 doelpunten in 30 competitiewedstrijden.

Tyronne Ebuehi is goed genoeg voor Benfica

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel dom jongen. Geschiedenis heeft laten zien dat een groot deel het gewoon niet in een keer red daar. Maak nou eerst die tussenstap voordat je hoger op gaat. En erger nog zodra je geen minuten maakt kan je zwaaien om een uitnodiging voor de nationale ploeg, zo raak je uit de radar. Speel een sterk WK en denk alsjeblieft nog even na voordat je een beslissing gaat nemen!

11 april 2018 om 23:13

Mee eens. Lijkt me verstandig om nog een jaar bij ADO te blijven of in ieder geval een stapje omhoog binnen de Eredivisie te maken. Ik denk dat hij bij ADO nu heel goed op zijn plek zit en dat moet je niet te snel willen inruilen.

12 april 2018 om 07:28

Inderdaad. Vrijwel niemand slaagt in Portugal vanuit de eredivisie. Snap die Portugezen ook niet, want veel handelswaar halen ze er nu ook weer niet uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren