Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ben Rienstra krijgt groen licht na eerder geconstateerde hartafwijking

Laatste update:

Ben Rienstra is weer aangesloten bij de selectie van Fortuna Sittard nadat er vorige maand een hartafwijking bij hem werd geconstateerd. Uit een medische check-up bleek dat vervolgonderzoeken noodzakelijk waren. De onderzoeken zijn afgerond en de Eredivisie-club meldt woensdagavond dat alle lichten weer op groen staan voor de 31-jarige middenvelder.

De selectie van Fortuna werd op verzoek van trainer Sjors Ultee uitgebreider dan normaal onderworpen aan een medische check-up. Bij Rienstra werd tijdens de keuring een onregelmatigheid in de hartslag geconstateerd, wat in het verleden nog niet eerder was voorgekomen bij de middenvelder.

“Ben heeft de voorbereiding moeten missen in verband met noodzakelijke vervolgonderzoeken”, meldt Fortuna Sittard. “Inmiddels zijn deze afgerond en heeft Ben van de medisch specialist groen licht gekregen om weer aan te sluiten bij de selectie. De specialisten op de club en extern zullen de situatie blijven monitoren. Ben wil iedereen bedanken voor de geboden rust en steun in de afgelopen periode en kijkt uit naar de terugkeer op het veld.”

De routinier werd een jaar geleden overgenomen van het Turkse Kayserispor en kreeg in Sittard gelijk de aanvoerdersband toegewezen. Eerder in zijn loopbaan kwam Rienstra uit voor Heracles Almelo, PEC Zwolle, AZ, Willem II en SC Heerenveen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Los van het feit dat je niet meer je beroep/hobby kan uitoefenen, lijkt het mij ook zwaar nieuws omdat je toch te horen krijgt dat een vitaal orgaan niet helemaal gezond is. Maakt het leven niet zekerder.

9 juli 2021 om 12:57

Ligt denk ik aan de onderliggende kwaal. Het is nooit eerder aan het licht gekomen bij keuringen.

Natuurlijk verschrikkelijk nieuws als je hoort dat je wellicht je beroep niet meer kan uitoefenen, maar wat fijn dat ze er nu op deze manier achter komen. Wens hem veel sterkte met de onderzoeken en hoop voor hem dat hij zijn carriere wel kan voortzetten.

Ondanks het vervelende bericht, vind ik het wel erg goed dat ze spelers extra goed controleren. Als ze dus de standaard controle had uitgevoegd, dan was dit niet aan het licht gekomen?

Ik vraag me af waarom dit niet eerder aan het licht is gekomen. Ze doen jaarlijks toch medische check ups? Voor hetzelfde geldt kon de vorige jaren een Eriksen scenario hebben plaatsgevonden…

9 juli 2021 om 13:41

Hartproblematiek hoef je niet mee geboren te worden, het kan ook komen door een onderliggende kwaal, medicaties ed. Daarnaast kan je het zelf ook onbewust ontwikkelen.

Wat ontzettend vervelend voor Ben Rienstra en tegelijk erg fijn dat ze er nu achter zijn gekomen in plaats van tijdens een training/wedstrijd op het veld. Overigens heb ik de indruk - maar dat kan aan mij liggen - dat de laatste jaren steeds vaker hartkwalen bij topsporters voor komen. Althans, we lezen er vaker over. Misschien is dat alleen het gevolg van een betere/vroegere signalering hoor. Sterkte gewenst aan Ben!

Tjonge die zag ik niet aankomen... Verschrikkelijk nieuws voor met name Ben zelf. Wat heb ik hem hoog zitten als speler en als mens bij onze prachtige club! Altijd realistisch en correct na een wedstrijd en een ware leider ook in het veld! Kon makkelijk nog twee á drie seizoenen aanvoerder van Fortuna zijn. Laten we hopen dat het uiteindelijk mee valt en hij, net zoals Blind, zijn voetbalcarrière kan voortzetten bij ons. Wij zullen hem iig langs alle kanten steunen vanaf de tribune.

Je gezondheid is belangrijker Ben. Ga maar stoppen en rustig aan doen

je gezondheid is veel belangrijker ben, ik zou stoppen en heel rustig aan doen

18 augustus 2021 om 21:01

Lezen is lastig, hij heeft groen licht gekregen van medische expertise. De medische expertise beoordeelt het niet als risico.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren