Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belgische voetbalwereld rouwt om overlijden van Miguel Van Damme (28)

Laatste update:

Miguel Van Damme is in de nacht van maandag op dinsdag op 28-jarige leeftijd overleden. Zijn vrouw Kyana en zijn club Cercle Brugge hebben het droevige nieuws bekendgemaakt. De doelman vocht de afgelopen vijf jaar tegen leukemie.

“Onze allerliefste schat, papa is vannacht naar zijn laatste match vertrokken, een match die niet meer te winnen valt”, zo schrijft zijn vrouw Kyana op Instagram. “Je bent heel langzaam van ons heengegaan , toch deed je het weer op je eigen manier … ijzersterk. Je hebt gevochten als een leeuw. We zijn zo dankbaar voor wie je was. Een voorbeeld voor velen. Je hebt me laten inzien dat opgeven niet bestaat, ook al was er maar dat ene kleine sprankeltje slaagkans , telkens weer opnieuw kwam je er te boven. Rust nu maar schat je hebt het meer dan verdiend, je bent nu verlost van alle pijn. We zien je ontzettend graag. Dikke knuffel van je twee meisjes. Tot later.”

Van Damme werd op negentienjarige leeftijd door Cercle Brugge opgepikt bij KSK Maldegem. Hij stroomde in het seizoen 2013/14 door naar het eerste elftal, maakte in april 2014 zijn debuut in het betaald voetbal en groeide na twee jaar bankzitter te zijn geweest uit tot eerste doelman van Cercle Brugge. Na zijn eerste volledige seizoen onder de lat bij Cercle Brugge sloeg het noodlot toe: bij testen in de voorbereiding op het seizoen 2016/17 werd leukemie geconstateerd. Van Damme wist te herstellen en stond tussen 2018 en 2019 nog vijf keer onder de lat bij Cercle Brugge.

De leukemie keerde terug, waardoor hij naar nu blijkt zijn laatste wedstrijd voor Cercle Brugge in mei 2019 speelde. Van Damme kreeg vorige zomer te horen dat hij uitbehandeld was, net twee dagen nadat duidelijk was geworden dat hij voor de eerste keer vader zou worden. Hij maakte in mei nog de geboorte van zijn dochter Camille mee.

“Met het grootste verdriet melden we dat onze vriend en ploegmaat Miguel Van Damme z’n lange en ongelijke strijd tegen leukemie heeft gestreden”, schrijft Cercle Brugge op zijn website. “Woorden schieten tekort om te beschrijven wat we voelen, ook al wisten we dat het al een tijdje minder goed ging. Vandaag is een ontzettend moeilijke dag in de bijna 123-jarige geschiedenis van Cercle Brugge. Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar z’n vrouw Kyana, z’n dochtertje Camille, de ouders van Miguel, z’n zus Francesca maar ook naar zijn vele vrienden en familie.”

“Miguel, jouw doorzettingsvermogen en kracht om er telkens (opnieuw) voor te gaan, tegenslag na tegenslag, was bewonderenswaardig. Je bent een toonbeeld van positivisme, volharding en vechtlust. Een inspiratiebron voor iedereen die strijdt. Voor eeuwig in ons groen-zwart hart, #16.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wetende dat je zo ziek bent, toch nog zo mooi om de geboorte van zijn dochtertje meegemaakt te hebben. Die zal later ook trots terugkijken op de vechtlust van papa. Rust zacht jongen, meer dan verdiend op zo'n jonge leeftijd.

Bah, aangrijpend om te lezen, zeker met zo'n foto er bij.
RIP

Vreselijk om op die leeftijd al te moeten gaan, met zoveel nog te beleven met je vrouwtje en kleine. Wat zou het een mooie wereld zijn zonder k***.

Daar word je wel even stil van. Wat een strijder. Vijf jaar gestreden in een gevecht dat niet te winnen viel. Rust in vrede.

Veels te jong heengegaan als zovelen in deze wereld. Aan een vreselijke ziekte gestorven,maar toch lang volgehouden en de geboorte van zijn dochter meegemaakt. Rust zacht

Maakt mij toch altijd nederig zo’n bericht en toch ook dankbaar!

Ik bemerk dat ik, sinds ik zelf vader ben geworden, vrij emotioneel raak bij zulke berichten. Sterkte gewenst aan alle nabestaanden. Verschrikkelijke ziekte.

29 maart 2022 om 10:15

Zelfde hier. Ik hou het amper nog droog bij zulke berichten.

29 maart 2022 om 11:38

Heel herkenbaar, als ik aan die twee jongens van 1 en 3 van mij denk schieten me ogen vol bij dit soort berichten. Heel erg voor hem en zijn familie en hopelijk vind hij zijn rust en kijken ze trots terug op hun man/papa.

29 maart 2022 om 13:04

Het mooie aan het hebben/krijgen van kinderen, realiseren dat: "de dingen die ooit belangrijk waren nu niks betekenen en dingen die toen niks betekende - nu belangrijk zijn".

Het doet me erg veel zeer, dat er vele kinderen zijn in de wereld maar zeker in onze directe omgeving die een ouder moeten missen door wat voor een reden ook.

29 maart 2022 om 14:15

Klopt. Vader worden maakt je veel vatbaarder voor dit soort dingen. Dat dochtertje van Jan Dulles kon ik ook bijna niet lezen en ik ben ook gevoeliger voor zielige reclames over kindjes in Afrika.

29 maart 2022 om 19:42

Hier precies hetzelfde. Ik ben ook nog eens gescheiden waardoor ik ze minder vaak zie dan ik zou willen. Hij heeft zijn dochter in elk geval nog kunnen zien.

Gadverdamme wat een naar bericht. Sinds ik zelf kids heb, kan ik steeds slechter zulk nieuws hebben. Wel een prachtig bericht van z'n vrouw met een mooie foto. Rust zacht!

Veel kracht aan zijn gezin toegewenst.
Ik denk altijd maar: de dood is een deur doorgaan naar een ander bewustzijn. We leven verder en zullen elkaar weerzien.

29 maart 2022 om 10:16

Ik geloof dat niet, maar het is één van die weinige onderwerpen waarvan ik altijd hoop dat ik het helemaal mis heb.

30 maart 2022 om 07:15

Ik geloof niet dat er niets is. Dat het leven ophoudt is even goed een aanname als dat het wel door gaat. Als we dan toch niet weten wat de waarheid is, voel dan de kracht en mogelijkheid om zelf je waarheid te creeren, geloof en heb vertrouwen in het leven. Dat is licht en liefde. Door anders te denken gaan we vaak ook anders handelen. De mens kan zo krachtig zijn.

Ik word hier zo intens verdrietig van

Triest diep diep triest.
Teveel mensen in eigen omgeving zijn aan deze ellende al tenonder gegaan.
Ik begrijp dat mensen er tegen proberen te vechten. Mijn vrouw en ik hebben echter besloten mocht het ons overkomen het zeker niet te doen. Ik heb teveel dierbaren er ook als gezin eronder door zien gaan.
Ma, Cor, Kitty, john, ome Anton en mijn lieve dochter Brit-Leoni (Muppet).... ik mis jullie vreselijk.

Onvoorstelbaar veel sterkte gewenst, eindelijk heeft hij rust.

Vreselijk, zo jong heen gaan. Ik wens de nabestaanden alle sterkte toe.

28 ook nog maar pfff dan begin je net te leven zowat... veel stertke aan de nabestaanden.

Poeh, die foto. Het handje van zijn dochter... vreselijk zwaar.

Rust zacht vijf jaar lang gevochten tegen een vreselijke ziekte je was een echt strijder.

Vreselijk. Maar ik zou willen dat men stopte ongeneeslijk ziek zijn gelijk te schakelen met vechten. Alsof het met de juiste spirit en training allemaal goed komt. Alsof het aan je eigen houding ligt of je overleeft. k*** is geen gevecht, maar een lijdensweg waar je alleen met een enorme dosis mazzel uit kunt komen.

29 maart 2022 om 13:44

Het is natuurlijk ook gewoon een gezegde. Net zoals je vecht voor je leven nadat je in coma ligt omdat je een hart aanval hebt gehad, of een auto ongeluk hebt gehad. Het is natuurlijk geen letterlijk gevecht, maar een gezegde.

Rust zacht. Echt verschrikkelijk. Rot ziekte.

altijd erg vervelend om dit soort berichten te lezen, gestreden en uiteindelijk toch verloren, rust zacht, sterkte aan de nabestaanden

28 jaar pas mijn god.Mijn vrouw nu eindelijk na een moeilijke strijd 5 jaar K vrij maar toch wil ik dat zij zich elk jaar laat controleren.Het blijft altijd in je achterhoofd zitten.Rust zacht, je bent te vroeg heen gegaan en sterkte aan de nabestaande

Damn you onions Ninjas!

Wat ik irritant vind, en vooral bij dit artikel, is dat er een video in staat met beelden van de wedstrijd Argentinie-Venezuela. Dat is gewoon ongepast.

ontopic:
Wat jong nog, je zou eigenlijk op die leeftijd in de bloei van je leven moeten staan. Verschrikkelijk dat een ziekte een eind moet maken aan het leven.

Krijg iederekeer de rillingen als ik
Hoor dat zoon jong iemand, is overleden aan deze vreselijke ziekte. Veel sterkte voor de nabestaanden,❤️

Wat is het leven toch oneerlijk. Rust zacht!

Dit soort berichten bezorgen mij altijd weer kippenvel van onder tot boven....en dat komt vooral omdat ik zelf begin maart te horen kreeg na een strijd van 14 mnd schoon te zijn.
Maar het doet mij pijn om te zien dat er nog zoveel mensen, jong of oud de strijd verliezen....

Heel veel sterkte aan de familie toegewenst.

29 maart 2022 om 14:18

Gefeliciteerd! Laten we hopen dat k. ooit chronisch wordt ipv dodelijk. Dat zou al zo veel leed besparen.

Nou dan zit je daar met een brok in je keel.
Echt verschrikkelijk, een kind dat haar vader veels en veels te jong verliest.
k*** is zo naar als maar kan

Damn, die foto mét die tekst.. Right in de feels..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren